Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siemens Gigaset C450 in CLIP?


Wampek
01.12.2006, 16:06
Novopečeni lastnik paketa trio s Sagem STB (2 televiziji) in Synop modemom.

Manjkal mi je le še analogni telefon in ker sem s starim Siemens SX100 modelom bil zelo zadovoljen sem preko Teletrgovine nabavil model C450 (NE IP varianto). Klic pred naročilom, če bo zadeva delovala in če mi bo prikazovala številke klicujočega, je vse skupaj potrdil.

No. Situacija je ravno obratna. Ne prikazuje mi številke klicujočega. Tole je iz navodil za ta aparat:

Posredovanje klicne številke
Pri dohodnem klicu se na prikazovalniku prikaže
klicna številka kličočega, če so izpolnjeni
naslednji pogoji:
* Vaš operater podpira CLIP, CLI:
- CLI (Calling Line Identification): Prenos klicne številke kličočega
- CLIP (Calling Line Identification Presentation): Prikaz klicne številke kličočega
* Pri vašem operaterju ste naročili funkcijo CLIP.
* Kličoči je pri operaterju naročil CLI.

Klical sem že na 0801000, pa so rekli, da naj bi delovalo. Kaj lahko še probam predno vrnem zadevo nazaj? Ma kdo isti aparat?

AlienRex
02.12.2006, 08:09
Ti lucka VRY na Sinopeju gori?
Ali namesto prikaza stevilke vidis le "dohodni klic", neodgovorjeni klici se tudi ne belezijo?
Katero verzijo FW imas na Sinopeju?

Wampek
02.12.2006, 18:58
Ti lucka VRY na Sinopeju gori?
Ali namesto prikaza stevilke vidis le "dohodni klic", neodgovorjeni klici se tudi ne belezijo?
Katero verzijo FW imas na Sinopeju?

Gorijo mi prvi dve lučki, tretja pa utripa. Wireless imam disablan.

Namesto številke ob klicu vidim le napis "Zunanji klic". Neodgovorjeni klici se ne beležijo ampak če bi CLIP deloval bi se po navodilih morali pod "Zamujeni klici".

Podatki od Sinopu so:

The name (DNS) server is ns1.voip.siol with a backup name server of ns2.voip.siol.
About Sinope568

The hardware version number for Sinope568 is X5368 Annex B / Argon 4x1 CSP v1.0 (ISOS 9.0).

The firmware version number for Sinope568 is 4.3.11-3.11-E.74.2.5.

Port: 1
Endpoint Name: 599XXXXX
Login Name:
Admin State: inservice
Display Name:
Registered: registered

Port: 2
Endpoint Name: 2
Login Name:
Admin State: oos
Display Name:
Registered: unknown

DSL Port: Status

Operational mode G.Dmt.BisPlus
State Showtime
Trained transmit bit rate 1024 kbps
Trained receive bit rate 13824 kbps

Upstream power 9.2 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 15.5 dB
Local signal-to-noise margin 9.0 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 9.0 dB
Remote signal-to-noise margin 6.5 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 20

AlienRex
03.12.2006, 15:47
Gorijo mi prvi dve lučki, tretja pa utripa. Wireless imam disablan.

Namesto številke ob klicu vidim le napis "Zunanji klic". Neodgovorjeni klici se ne beležijo ampak če bi CLIP deloval bi se po navodilih morali pod "Zamujeni klici".

Podatki od Sinopu so:

Poskusi z restom modema (meni je pomagalo). Lucka VRY (skrajno desno) mora goreti. Sam sem problem ze prijavil storzu (zaenkrat se ni informacije o resitvi).

BTW: VOIP nastavitve in FW verzijo imava enako, tako da tu ne vidim problema.

Wampek
04.12.2006, 06:17
Poskusi z restom modema (meni je pomagalo). Lucka VRY (skrajno desno) mora goreti. Sam sem problem ze prijavil storzu (zaenkrat se ni informacije o resitvi).

BTW: VOIP nastavitve in FW verzijo imava enako, tako da tu ne vidim problema.

Včer sem vklopil Wireless na modemu, ker danes dobim PCMCIA WiFi kartico za laptopa. Danes dopoldne sem pogledal na modem in sedej mi svetijo vse lučke, tudi VRY (za kaj sploh je ta lučka?). Poklical sem se na telefon ampak CLIP še vedno ne deluje. Bom še jaz javil storzu. Če danes zadeva čudežno ne deluje, bom aparat vrnil nazaj in gledal za kaj drugega. Sploh pa ne vem a je problem v telefonu ali na SiOL-u.

storz
04.12.2006, 14:31
Modem Sinope ima še nekaj težav s CLIPom. Zbrali smo nekaj modelov telefonov in že javili proizvajalcu. Pričakuje se popravek v softwarju.

lp,
storz

AlienRex
04.12.2006, 16:31
Včer sem vklopil Wireless na modemu, ker danes dobim PCMCIA WiFi kartico za laptopa. Danes dopoldne sem pogledal na modem in sedej mi svetijo vse lučke, tudi VRY (za kaj sploh je ta lučka?). Poklical sem se na telefon ampak CLIP še vedno ne deluje. Bom še jaz javil storzu. Če danes zadeva čudežno ne deluje, bom aparat vrnil nazaj in gledal za kaj drugega. Sploh pa ne vem a je problem v telefonu ali na SiOL-u.

VRY lucka pomen iindikacijo ali VOIP (telefonija) dela:
- gori: OK
- ne gori: not OK (v tem priemru sicer telefonija lahko dela, a so problemi s CLIPom)
- utripanje: tega stanja ni (vsaj jaz ga se nisem opazil)

Wampek
05.12.2006, 06:59
VRY lucka pomen iindikacijo ali VOIP (telefonija) dela:
- gori: OK
- ne gori: not OK (v tem priemru sicer telefonija lahko dela, a so problemi s CLIPom)
- utripanje: tega stanja ni (vsaj jaz ga se nisem opazil)

Sem vrnil Siemens C450 nazaj in kupil Philips Dect 623, ki je v akciji v Merkurju za okrog 12.000 SIT. CLIP deluje brez težav, tako da sem zadovoljen.

VRY mi tudi sedaj cel čas sveti.

AlienRex
05.12.2006, 16:29
Sem vrnil Siemens C450 nazaj in kupil Philips Dect 623, ki je v akciji v Merkurju za okrog 12.000 SIT. CLIP deluje brez težav, tako da sem zadovoljen.

VRY mi tudi sedaj cel čas sveti.

Lahko da so kaj tudi popravili..nikoli ne ves :P

BTW: Jaz imam Panasonic serijo 8xx.

Wampek
06.12.2006, 06:05
Lahko da so kaj tudi popravili..nikoli ne ves :P

BTW: Jaz imam Panasonic serijo 8xx.

Tik predno sem priklopil Philipsa sem že zadnjič probal Siemensa. CLIP ni deloval. Na 080 1000 majo seznam s katerimi telefoni CLIP na Sinope modemu ne deluje. Verjetno je tudi tvoj na tem seznamu. Skratka, pišejo popravek in sem prepričan, da nekoč bo tudi nov firmware za ta modem. Kdaj to bo pa še sami ne vejo. Zato ostajam pri Philipsu.

Vsemogočni
10.12.2006, 18:23
Sam imam tudi trio paket, za to sem kupil nov telefonski aparat Panasonic model: KXTG7100FX - analogni. Telefon deluje dobro, bil sem pa zelo razočaran, ker ni imel dveh funkcij predhodnega ISDN telefona Gigaset 3070.

1. Ne moreš vzpostaviti zveze in opraviti razgovor, ko se telefonska slušalka polni v polnilcu,
2. Ni možno nastaviti zvočnega opozorilnega tona, predno se baterija izprazni, kar je imelo za vzrok, da je včasih slušalka stala na mizi, baterija se je izpraznila, prijatli pa so me kleli ker se nisem odzval na njihove klice.

Seveda se sam nikakor ne morem sprijazniti z dejstvom, da za vsak klic vzameš slušalko iz polnilca in jo nato po koncu pogovora vstaviš nazaj v polnilec.

To zadevo sem rešil včeraj in to čisto slučajno. Bil sem v BTC-ju v trgovini Big-Beng, ker sem povpraševal po karakteristikah Gigaseta 450 (18.900 SIT). Pa mi je trgovec ponudil model Gigaset SL 440, ki ima poleg osnovne enote in slušalke, še dve dodatni slušalki (za isto telefonsko številko) in to vse skupaj za 14.990,00 SIT. Cena je tako nizka, po trgovčevi izjavi zato, ker se model zaradi svoje oblike ni priljubil pri kupcih, pa so znižali ceno in dodali še dve slušalki (osnoven paket je prej stal čer 34.000,00 SIT, brez dodatnih slušalk). Malce sem odlašal, ker nisem vedel ali delata moji dve zahtevani funkciji ali ne, pa sem se le odločil in kupil. Po priključku na telefonsko linijo, sem videl, da sem zadel v piko. Obe in še veliko ostalih funkcih, delajo brez problema. Enako tudi dela klip brez problema, ker ta je v paketu že v osnovi omogočen. Pa še možnost priključka na PC ima :2thumbs:

alex1
10.12.2006, 19:13
Tudi sam uporabljam tale SL 440 in moram reči, da sem z njim zadovoljen. Prikazuje klicočega in še mini slušalko za prostoročno telefoniranje lahko pri dooooooolgem telefoniranju lahko uporabiš.

fami
15.12.2006, 17:52
Pozdravljeni, upam da me ne boste imel za popolnega bebca ampak nabavil sem Gigaset a140 ga priklopil v sinope (op. imam trio paket) in: odhodni klici ok,:2thumbs: dohodni klici - telefon ne zvoni :dontknow: , probal sem že vse možne varjante v nastavitvah in nič, če mi lahko gdo pomaga prosim za pomoč.

ps : telefonu preverjeno deluje zvonenje

lp

ruger
20.12.2006, 20:50
nekoliko me zanima tale sl 440, pa me sam še interesira kako je s sprejem po hiši ter zunaj. Če ima kdo izkušnje prosim za odogovor.

lp