Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : VOIP telefon


Dule19
02.12.2006, 21:35
Danes že cel večer poizkušam vzpostaviti IP telefonijo. Zanima me če ima kdo podoben problem. Imam SIP WIFI telefon znamke ZyXEL, ki se prijavi na omrežje preko WI-fi routerja. Na modem Ganymede 622 sem na 4 vhod vezal brzžični router Linksys, katerega sem uparil s telefonom.
V telefon sem vnesel podatke:
Registar IP (voip.siol.net port 5060)
Outbound Proxy (voip.siol.net port 5060)
Proxy Server (voip.siol.net port 5060)
User Account user name in PWD (dobil sem ga na 0801000)
Pri vsem tem me moti to, da se ne morem logirati na modem, kjer bi videl status VOIP-SIP. V brskalniku pridem do okna WebAdmin, kjer mi pa ne prime login user/user. Na 0801000 so mi svetovali da naredim erese flash, vendar tudi to ni pomagalo.

storz
03.12.2006, 11:02
Danes že cel večer poizkušam vzpostaviti IP telefonijo. Zanima me če ima kdo podoben problem. Imam SIP WIFI telefon znamke ZyXEL, ki se prijavi na omrežje preko WI-fi routerja. Na modem Ganymede 622 sem na 4 vhod vezal brzžični router Linksys, katerega sem uparil s telefonom.
V telefon sem vnesel podatke:
Registar IP (voip.siol.net port 5060)
Outbound Proxy (voip.siol.net port 5060)
Proxy Server (voip.siol.net port 5060)
User Account user name in PWD (dobil sem ga na 0801000)
Pri vsem tem me moti to, da se ne morem logirati na modem, kjer bi videl status VOIP-SIP. V brskalniku pridem do okna WebAdmin, kjer mi pa ne prime login user/user. Na 0801000 so mi svetovali da naredim erese flash, vendar tudi to ni pomagalo.

Za katero telefonsko imaš to nastavljeno? Tista, ki pride zraven TRIO/DUO paketa ne moreš uporabljat preko interneta ampak samo preko notranjega siolovega omrežja, tako da ne moreš imeti priklopljeno na router. Če pa imaš št. od siol komunikatorja, to pa lahko uporabljakš preko interneta. Nastavitve "voip.siol.net" delujejo samo preko interneta, v lokalnem omrežju (na gynemdu port 4-voice) je pa "voip.siol" in moraš dobiti tudi IP v obliki 10.X.X.X

lp,
storz

Dule19
03.12.2006, 16:49
Hvala za informacijo storz, vendar ne vidim IP-ja saj me Ganymede ne spusti na WebAdmin, pravi da je user/user napačno geslo. Kako naj pridem na modem?

storz
04.12.2006, 14:29
Hvala za informacijo storz, vendar ne vidim IP-ja saj me Ganymede ne spusti na WebAdmin, pravi da je user/user napačno geslo. Kako naj pridem na modem?

mi javiš username na pm

Dule19
04.12.2006, 20:02
Zanima me če je varianta da na Ganymedu v nastavitvah Internet access PPPoE bridged enablam in nastavim moj user name in password.
S to varianto bi potem lahko ukinil na routerju PPPoE povezavo. S tem bi omogočil da moj SIP WiFi telefon deluje nemoteno preko porta 5060 in se prijavi na SIP Proxi voip.siol.
Strorz kaj praviš na to varianto Ali je izvedljiva?

storz
05.12.2006, 06:36
Zanima me če je varianta da na Ganymedu v nastavitvah Internet access PPPoE bridged enablam in nastavim moj user name in password.
S to varianto bi potem lahko ukinil na routerju PPPoE povezavo. S tem bi omogočil da moj SIP WiFi telefon deluje nemoteno preko porta 5060 in se prijavi na SIP Proxi voip.siol.
Strorz kaj praviš na to varianto Ali je izvedljiva?

lahko samo potem je proxy: voip.siol.net in ne voip.siol Načeloma pa bi moral tak wifi telefon delati tudi na tvojem routerju, samo da ima dostop do interneta.

Poglej kakšne nastavitve ima Siol komunikator, ker deluje na istem principu.

lp,
storz