Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : mocarela


soncnica
04.12.2006, 11:26
ksna ideja, recept ...z mocarelo,..mogoče s šampjoni,...?mljask!:happy:

Škrlatka
06.12.2006, 09:54
mocarela s paradiznikom;)

soncnica
06.12.2006, 13:55
tnx:)...ah, ste pa polni idej:D

Soleil
06.12.2006, 15:24
Mocarela na pici

... ali pa v solati (Iparadižniki, koruza, olive, mocarela, paprike ... pa še kaj).

doli
07.12.2006, 10:04
soolataaaaaaa:

- kos puranjega ali piscancjega mesa
- rukola
- paradiznik
- mozarella
- zacimbe za solato

meso narezes na majhne koscke, jih posolis, curry, mal zmlete paprike, česenček in popeces...
paradiznik narežeš, ga zmesas z rukolo in mozarellco, zravn streses se popecene koscke mesa, mal zacimbic in kis, olivno olje, lohk tud mal balzamca ...

Popečeni makaroni z zelenjavo:
500g različne zelenjave: obvezno svežo papriko, por, lahko tudi bučke, jajčevec, koruzo, napol kuhano cvetačo in korenje, ..., ..., .
2 žlici kisle smetane
1 jajce
200 g naribane Mozarelle
500 g makaronov
Makarone skuhamo al dente, jih 1/2 stresemo v visoko posodo za v pečico, ki smo jo prej namazali, zelenjavo narežemo na kocke (cvetačo ipd. prej napol skuhamo) in damo na makarone, potresemo s 100g naribane mozarelle, sol, po želji poper, chilli, pokrijemo z ostalimi makaroni. Kislo smetano in jajce zmešamo skupaj, malce solimo in polijemo preko makaronov, na vrhu še potresemo z mozarello. 20 minut pečemo v pokriti posodi na 180, nato še 15 minut odkrito, da se sir malce zapeče.

unicorn
07.12.2006, 18:41
250 g rakovih repkov, 1 strok čilija, 4 žlice sesekljanega peteršilja, 3 stroki česna, 1 žlica limoninega soka, 6 žlic olivnega olja, sol, poper, 250 g mocarele, 16 češnjevih (koktajl)paradižnikov


1. Čiliju odstrani semenje in ga drobno nareži. Česen olupi in drobno sesekljaj. Zmešaj 4 žlice olivnega olja, limonin sok, česen, peteršilj in čili ter marinado začini s soljo in poprom. V tako pripravljeno marinado zamešaj rakove repke in posodo postavi v hladilnik za dve uri.

2. Pečico segrej na 220 stopinj. Mocarelo nareži na 1 cm debele rezine in jih naloži na krožnike, ki so odporni na vročino. Rahlo soli, pokapljaj s preostalim oljem in postavi v pečico za 4 minute.

3. Medtem paradižnike prereži na polovico. V ogreto ponev stresi rakove repke z marinado vred in jih peci 2 minuti. Na krožnike z mocarelo porazdeli pečene rakove repke in paradižnike, pokapljaj z omako od pečenja in takoj ponudi. :angel: