Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Opcije


globe
05.12.2006, 21:12
Trenutno imam pri siolu sklenjen standardni adsl paket 1024/256, za katerega placujem nekaj cez 8000 sit mesecno, poleg tega imam sklenjen isdn paket in vse skupaj znese mesecno preko 12000 sit. Vecina pri tem znesku je samo narocnina, ker bolj malo telefoniram. Zanima me kaksne opcije imam, ker bi rad zamenjal paket. Zanima me ali lahko odjavim isdn in vzamem paket duo? Ali to pomeni, da se mi bo narocnina za vse skupaj znizala na nekaj cez 6000 sit, kolikor je narocnina za paket duo?

Metek
06.12.2006, 07:30
Ja, tako sem naredil jaz. Pazi edino, da izbereš DUO razvezani dostop (to pomeni, da boš hkrati odjavil ISDN). Če to ni možno, boš ISDN še vedno rabil plačati...

globe
06.12.2006, 10:50
Če to ni možno, boš ISDN še vedno rabil plačati...
zakaj ne bi bilo mozno?
koliko pa me bo stala sprememba paketa v duo? vem da spremembo paketa oz hitrosti se placa okrog 15000 sit, velja to tudi v mojem primeru?

Metek
06.12.2006, 11:27
Na kratko:
1. za začetek priporočam, da preberi http://storitve.siol.net/paketi/duo/
2. Nato preveri, če lahko tak paket naročiš na tvoji lokaciji. Če že imaš ADSL paket, moraš narediti prehod na DUO Razvezani dostop in preneseš tel. številko na SiOL. To narediš prek https://moj.siol.net/narocilo , izberi želim podpisati novo pogodbo, tam ti bo pokazalo, ali lahko dobiš razvezani dostop ali ne. Pogoj je, da ima siol na tvoji lokaciji postavljeno centralo, sicer ti ostane navadni DUO paket (prek PSTN/ISDN).
3. Cene plačaš ob vezavi za 24 mesecev; 1EUR priklop + 1EUR za modem. Naročnine so spodaj... imaš pa prve 3 mesece polovično naročnino.

Kot vidiš, je cena prek razvezanega dostopa malo višja, samo to pomeni, da ne rabiš plačevat položnice Telekomu, ker odpoveš njihov priključek in je skupna naročnina za internet PLUS telefon 31EUR. Pri paketih na PSTN/ISDN pa moraš še naprej plačevat položnico Telekomu, lahko pa tudi telefon vštekaš v modem in kličeš prek SiOLa, ker so klici ceneje... Torej plačaš 28EUR za DUO PLUS Telekomovo naročnino za telefon (tolikokot zdaj).

globe
06.12.2006, 14:15
hvala za pojasnilo. splaca se mi torej ce je mozen razvezan dostop, ker drugace me pride ceneje le za ene 2000 sit. srcno upam da je mozen razvezan dostop.

globe
06.12.2006, 14:18
pravkar preveril in ni mozen razvezan dostop :(

T-a-d-e-j
06.12.2006, 15:52
Od 500 central jih le cca. 150 podpira razvezan dostop, na žalost. Preveri pri konkurenčnih operaterjih, razvezan dostop ti tudi tam kjer Siol nima svoje centrale znata ponuditi T-2 in Amis. Tipičen primer je Lenart...

globe
06.12.2006, 16:35
preverjajo mojo stevilko pri amisu

tomazz
06.12.2006, 18:59
Pomoje na taki majhni centrali kot si ti priključen še kar nekaj časa ne bo nič drugega kot Telekomov dslam.

globe
06.12.2006, 19:25
dobil sem odgovor od amisa, da je mozen priklop na moji stevilki.

MrBoombastic
06.12.2006, 19:44
dobil sem odgovor od amisa, da je mozen priklop na moji stevilki.
Možen že možen. Pri Amisu je odvisno s katero centralo je možen. Če je Amisova, je mesečna naročnina manjša.

Veron
07.12.2006, 09:19
dobil sem odgovor od amisa, da je mozen priklop na moji stevilki.

Pazi, še enkrat preveri, če je pri tebi možen razvezan dostop in da ne boš tako kot kolega, ko so mu šele po tem, ko je dobil modem in internet laufal rekli, da pa žal očitno razvezan dostop ne bo šel, kolega po****u....

T-a-d-e-j
07.12.2006, 15:40
Če plačuje 3900 za en megabit bo potrpel še kak mesec ali dva da mu nadgradijo centralo...

globe
07.12.2006, 15:51
pri siolu so mi rekli da ni mozen, amis pa mi je danes poslal ze kar pogodbo za podpisat. bom se malo preveril

T-a-d-e-j
07.12.2006, 19:02
Podpiši in pošlji, to bo najboljša preverba:).

Veron
07.12.2006, 22:41
Če plačuje 3900 za en megabit bo potrpel še kak mesec ali dva da mu nadgradijo centralo...
optimistična :2thumbs:

storz
08.12.2006, 06:42
pri siolu so mi rekli da ni mozen, amis pa mi je danes poslal ze kar pogodbo za podpisat. bom se malo preveril

svetujem ti, da se dobro pozanimaš, če bo res tam razvezan dostop, ker ta centrala je res majhna in je tam samo en modul, tako da močno dvomim, da bodo tam postavil svojo.

lp,
storz

globe
08.12.2006, 11:04
amis mi lahko nudi samo povezavo preko telekom omrezja, zato razvezan dostop ni mozen :(. slabo kaze. pred dvemna letoma smo zbriali podpise, da so nam potem nadgradili centralo, da smo sploh lahko dobili adsl. sedaj pa bi spet moral pobirati podpise za nadgradnjo centrale za razvezan dosop. to pa je spet en velik podivg :(.

Veron
08.12.2006, 15:09
T-a-d-e-j sm ti reku, da si bil malo preveč optimističen :)

T-a-d-e-j
08.12.2006, 16:57
Očitno, a vseeno je dejstvo da na moji centrali Siol nima razvezanega dostopa, T-2 in Amis pa...

globe
11.12.2006, 17:59
siola ne bi sploh zamenjal, ce bi bil mozen razvezan dostop. sm namrec kr zadovoljen s siolovo ponudbo in do sedaj se nisem mel kej vecjih pripomb. ampak isdn prikljucka pa ne potrebujemo, sploh pa je narocnina predraga.
@storz: bi se dalo kej zvedet, kdaj bi lahko kej posodbljali centralo, da bi bil mozen razvezan dostop. kaj je sploh potrebno storiti? potrebujes mojo tel. stevilko?

storz
12.12.2006, 05:58
siola ne bi sploh zamenjal, ce bi bil mozen razvezan dostop. sm namrec kr zadovoljen s siolovo ponudbo in do sedaj se nisem mel kej vecjih pripomb. ampak isdn prikljucka pa ne potrebujemo, sploh pa je narocnina predraga.
@storz: bi se dalo kej zvedet, kdaj bi lahko kej posodbljali centralo, da bi bil mozen razvezan dostop. kaj je sploh potrebno storiti? potrebujes mojo tel. stevilko?

ja kr pošlji mi, bom preveril