Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Slaščice za praznične dni


clea
06.12.2006, 10:39
Bližajo se prazniki, pa dejte tisti, ki radi pečete napisat kakšne recepte za slaščice. Jaz začnem:blush:

ZAMOREC V GATAH:angel:

8 dag masla
2-3 rumenjaki
25 dag sladkorja
nekaj limonine lupine
4 žličke kakava
18 žlic mleka
30 dag moke
2 beljaka
5 dag vanilijevega sladkorja
1 zavojček pecilnega praška

Krema:
2 rumenjaka
8 dag sladkorja
7 dl mleka ali skodela smetane
12 dag masla
10 dag nastrgane, zmehčane čokolade
skodela dobre marmelade



Maslo umešamo penasto, dodamo rumenjake, sladkor, sesekljano limonino lupino, kakav, mleko, moko, trd sneg iz beljakov in vanilijevim sladkorjem. K zadnji žlici moke pridenemo pecilni prašek. Slaščico pečemo 45 - 60 minut. Pečeno, vendar ohlajeno, zvrnemo na desko ali pladenj. Nato jo narežemo, nadevamo z marmelado in okrasimo s kremo.

Krema: Zmešamo rumenjaka, sladkor, mleko in stepamo nad soparo, da se krema gosto speni. Posebej mešamo maslo in čokolado in ohladimo.

clea
06.12.2006, 10:46
No še ena:kisses:

RUMOVE KROGLICE S KOKOSOM

20 dag zdrobljenih piškotov (Albert keksi)
7 žličk ruma (z rumom ne pretiravat, jst sem enkrat pa je resno pokvaril okus;) )
6 dag masla
4 žličke malinovega soka
3 dag kakava
5 dag zdrobljenih orehov ali lešnikov ali mandeljev (priporočam mandelje)
5 dag naribane jedilne čokolade
1dl vode
10 dag sladkorja


Čist izi, sestavine zmešaš, oblikuješ v kroglice in povaljaš v kokosovi moki.
Če se zgodi, da je masa preredka, dodaš še mal piškotov al pa mandeljev. Aja pa še en namig, piškote je težko nadrobit tok da so čist zdrobljeni, pa sem jih zanč enkrat dala v mikser z mal vode in je šlo čist komot.

Arabella
06.12.2006, 20:06
Jaz piškote zmeljem in je čisto OK.

doli
07.12.2006, 09:36
Aja pa še en namig, piškote je težko nadrobit tok da so čist zdrobljeni, pa sem jih zanč enkrat dala v mikser z mal vode in je šlo čist komot.
Z navadnim valjarjem jih komot zdrobiš.

clea
07.12.2006, 09:42
Z navadnim valjarjem jih komot zdrobiš.
No evo več glav več ve, jst sem jih prej z rokami in sem vedno zgubljala živce.
No še en recept

PIŠKOTI S KOŠČKI ČOKOLADE
125 g masla
50 g vanilijevega sladkorja
50 g rjavega sladkorja
1 jajce
125 g moke
½ žličke pecilnega praška
ščepec soli
125 g jedilne čokolade, zrezane na koščke
Penasto umešamo maslo, sladkor, vanilijev sladkor in jajce. V mešanico presejemo moko, pecilni prašek in sol ter dobro premešamo. V testo vmešamo še koščke čokolade. Na namaščen pekač z žličko polagamo testo. Med posameznimi kepicami pustimo dovolj prostora, ker se bo med peko testo razlezlo. Pečemo 8 do 10 minut v pečici, segreti na 190 stopinj Celzija. Piškote vzamemo iz pečice, ko so na sredi še nekoliko mehki, in jih pustimo na pekaču še 5 minut. Namesto navadne čokolade lahko uporabimo belo, testu pa v tem primeru dodamo 2 žlici kakava v prahu.

clea
07.12.2006, 10:11
No pa še en tak zlo preprost, pa njami.

Najprej spečeš biskvit.
SESTAVINE:
6 jajc
pol pecilnega praška
1 vanili sladkor
30 dag sladkorja
30 dag moke
6 žlic vode

POSTOPEK
Narediš trd sneg iz beljakov, dodaš sladkor in vanili, nato dodajaš rumenjake in sicer tako, da na vsak rumenjak najprej daš žlico vode. na koncu daš še moko in pečeš 25 minut na 180 stopinj.
Ko je biskvit pečen in rahlo ohlajen ga narežeš na kvadratke. Vzameš breskov al pa mareličn kompot po želji in ga zmiksaš. Pol pa čez vsak kvadratek poliješ mal kompota in daš gor še žlico stepene sladke smetane.

clea
10.12.2006, 11:47
Rafaello

RAFAELLO

Masa:
25 dag Margarine
2 dcl hladne vode
40 dag mleka v prahu
45 dag sladkorja
24 dag kokosove moke

Nadev:
očiščeni celi lešniki
Posip:
kokosova moka

Zavremo vodo, margarino in sladkor, ko zavre dodamo mleko v prahu in kokosovo moko ter vse skupaj dobro premešamo. Maso ohladimo v hladilniku. Iz ohlajene mase oblikujemo kroglice, v sredino pa damo po en lešnik v vsako kroglico. Kroglice povaljamo v kokosovi moki.

partibrejker
12.12.2006, 11:05
No še ena:kisses:

RUMOVE KROGLICE S KOKOSOM

20 dag zdrobljenih piškotov (Albert keksi)
7 žličk ruma (z rumom ne pretiravat, jst sem enkrat pa je resno pokvaril okus;) )
6 dag masla
4 žličke malinovega soka
3 dag kakava
5 dag zdrobljenih orehov ali lešnikov ali mandeljev (priporočam mandelje)
5 dag naribane jedilne čokolade
1dl vode
10 dag sladkorja


Čist izi, sestavine zmešaš, oblikuješ v kroglice in povaljaš v kokosovi moki.
Če se zgodi, da je masa preredka, dodaš še mal piškotov al pa mandeljev. Aja pa še en namig, piškote je težko nadrobit tok da so čist zdrobljeni, pa sem jih zanč enkrat dala v mikser z mal vode in je šlo čist komot.

jest dam pa namest vode rajš stisnjen pomarančni sok:) pomaranča in čokolada ful pašeta skupi.
pa kavo dam tud not.malinov sok?hja usak ma svoje fore

summer
12.12.2006, 12:28
No pa še en tak zlo preprost, pa njami.

Najprej spečeš biskvit.
SESTAVINE:
6 jajc
pol pecilnega praška
1 vanili sladkor
30 dag sladkorja
30 dag moke
6 žlic vode

POSTOPEK
Narediš trd sneg iz beljakov, dodaš sladkor in vanili, nato dodajaš rumenjake in sicer tako, da na vsak rumenjak najprej daš žlico vode. na koncu daš še moko in pečeš 25 minut na 180 stopinj.
Ko je biskvit pečen in rahlo ohlajen ga narežeš na kvadratke. Vzameš breskov al pa mareličn kompot po želji in ga zmiksaš. Pol pa čez vsak kvadratek poliješ mal kompota in daš gor še žlico stepene sladke smetane.

tole bi pa znalo bit po mojem okusu.....:P
zmiksan kompot torej nadevaš na biskvit in na vrh daš še sladko smetano...................

clea
12.12.2006, 21:32
tole bi pa znalo bit po mojem okusu.....:P
zmiksan kompot torej nadevaš na biskvit in na vrh daš še sladko smetano...................
Jp točno tko nardiš. Probi enkrat pa povej kako se ti zdi.

summer
13.12.2006, 06:41
čuj....pa ni nadev preveč, kako naj rečem....tekoč...oziorma, ni biskvit pol preveč napojen...

clea
13.12.2006, 12:17
pozabla omenit:eek: Zmiksaš sam sadje od kompota, vodo odcediš, mogoče jo mal pustiš, sory.

summer
13.12.2006, 12:25
saj to mi je blo jasno:D:D:D:D

sam vseen..sem mislila:D

clea
13.12.2006, 14:58
:angel: :blush:

No ja ni preveč tekoče, probi probi.

summer
14.12.2006, 06:34
bom probala.....in to v nedeljo:approve:

pinky
14.12.2006, 06:37
na tak način delam jaz torto - biskvit mal namočen s kompotom, smetana, sadje iz kompota ... in to trikrat; pa še smetana okol in okrasim s sadjem ... in vsi so navdušeni :2thumbs:

summer
14.12.2006, 06:38
kero smetano???kero delata vidve?

pinky
14.12.2006, 06:38
navadno stepeno sladko smetano; pa kremfix dam noter, da kak dan vzdrži

summer
14.12.2006, 06:40
ja .....sej jaz tud:approve:

pinky
14.12.2006, 06:41
pa čist dobro je iz kupljenih oblatov za torto (zelo lepo se namočijo) - tako da če se ti mudi maš v 15 minutah narjeno torto

summer
14.12.2006, 06:44
nisem še nikol s teh delala.....mogoče pa res..........

summer
15.12.2006, 06:57
včeraj sem pekla kekse...čist navadne, in ker je recept ful enostavn sem se odločla da ga napišem...

500g moke
250g masla ali margarine
250 g sladkorja
1 vanili sladkor
4 jajce
+1 jajce za premaz keksev

margarino daš v posodo in z lopatico mal razmešaš, dodaš jajca, sladkor in vanili sladkor ter vredu premešaš.
Na koncu dodaš moko in ko je testo premešano ga pustiš (obvezno) pol ure, da počiva...
nato testo razvaljaš na okoli 8mm in iz modelčkov narediš kekse, ki jih premažeš z razžvrkljanim jajcem.
Pečeš jih na 180 stopinjah okol 8-10 minut.....


Če hočeš, jaz, ko se shladijo jih polovico premažem s čokolado...polovico pa pustim navadnih...

mrjerry
15.12.2006, 10:05
Meni je letos udarilo na japonce in razmisljam o ene biskvitu z zelenim cajem... Recepta ne znam strest iz rokava, ampak, ce je kdo zainteresiran, ga lahko poiscem.

summer
15.12.2006, 10:31
to govoriš o zeliščih, ki jih potem daš v testo za biskvit al kako?

mrjerry
15.12.2006, 10:32
Nisem siguren, ampak mislim, da namesto vode pac prilijes zeleni caj. Torej, v testo das caj (skuhan in ocejen) in ne listje za pripravo caja. Vsaj mislim... Sicer bi bilo najbrz ogabno :D

Korekcija... Not dejansko das listke, oziroma zdrobljene v prah... Priblizno zlicka na 1 2/3 skodelice moke (sovrazim angleske recepte...)

summer
15.12.2006, 10:34
sam jerry...v biskvit ja ne daš vode....:D:D:D
sicer pa mene ne zanima recept, ker jz mam rada svoje sladice res...samo res sladke...:D

mrjerry
15.12.2006, 12:13
Znabiti da mas prav, v peki slascic nisem ravno perla... Znam spect kukije od njuske, ponarejeno zaherco in angleski puding (pa se ta se dejansko kuha v sopari in ne pece). Aja, pa potico, se razume.

clea
15.12.2006, 13:03
Nisem siguren, ampak mislim, da namesto vode pac prilijes zeleni caj. Torej, v testo das caj (skuhan in ocejen) in ne listje za pripravo caja. Vsaj mislim... Sicer bi bilo najbrz ogabno :D

Korekcija... Not dejansko das listke, oziroma zdrobljene v prah... Priblizno zlicka na 1 2/3 skodelice moke (sovrazim angleske recepte...)
Dej povej, ko boš probal to nardit, če so užitni. Men nekak ne gre skupi čaj in cukr...

mrjerry
15.12.2006, 13:12
Meni bolj ne gredo skupaj caj in jajca, ampak ok... Ravno zato bom pa naredil. Javim rezultate, se razume :)

summer
18.12.2006, 07:21
Znabiti da mas prav, v peki slascic nisem ravno perla... Znam spect kukije od njuske, ponarejeno zaherco in angleski puding (pa se ta se dejansko kuha v sopari in ne pece). Aja, pa potico, se razume.

POTICO....?:O :approve:

mrjerry
18.12.2006, 08:09
Ja summer, potico :approve:
Orehovo!

summer
18.12.2006, 08:10
vse čestitke:approve:.....
že počela....in mi ni blo lahko:D....

mrjerry
18.12.2006, 08:12
A res?
Jaz sem si prvic vzel cel dan casa in sem bil kar malo razocaran, ker sem bil v cca. treh urah fertik... S tem da sem eno uro zijav v luft, ko je testo vzhajalo, potem sem sel pa na roko prebirat orehe, pac glede na to, kateri mi je in kateri mi ni bil vsec. Ruma se mi je hvalabogu uspelo vzdrzati :clown:

U glavnem... Brez pretiravanja lahko recem, da se mi zdi spect potico lazje kot torto.

summer
18.12.2006, 08:14
a res............:D....men se pa zdi velik lažje par biskvitov spečt in nekaj namazat..kot pa zavijat testo...itd...

jz mam torto v uri in pol končano...:)

mrjerry
18.12.2006, 08:21
Lazje je testo narest, do definitivno. Ampak meni potem vedno kje prevec naraste, ali pa poci, ali pa je presuho, ali pa zaserjem, ko tanjsam oblate, razstavljam in sestavljam... Najbolj na K mi gre pa to, da se pri torti delo zares zacne sele po koncani peki, kar je moji konzervativni pameti nekako nelogicno :clown:

summer
18.12.2006, 08:23
zmenima se...jz torto, ti potico..in potem menjama:D

mrjerry
18.12.2006, 08:45
Deal.

Pehtranovo, orehovo, lesnikovo, mandeljnovo, rozinovo, rozicevo ali cokoladno-kokosovo? :shy:

summer
18.12.2006, 08:58
HM.....glede na to da je izbira velika.....bi kr vsake mal poskusla prej:D

mrjerry
18.12.2006, 09:07
Nisam ti ja zmajckov butik :clown:
Orehova, pa konc debate.

Aja... zaherca, pliz :shy:

summer
18.12.2006, 09:17
jah...zakaj pa ne:D:approve:...

clea
24.12.2006, 18:46
Ena za božični čas

Adventni kolač

Rabiš:
10 dag rozin
10 dag datljev brez koščic
10 dag fig
20 dag masla
20 dag g sladkorja
1/2 vanilijevega sladkorja
3 jajca
1 rumenjak
20 dag moke
1/2 pecilnega praška
10 dag naribanih mandljev
1 žlica višnjevega likerja
2 žlici marmelade
10 dag jedilne čokolade
12 olupljenih mandljev
10 g sesekljanih pistacij

Rozine stresemo v skledo, prelijemo z vročo vodo in pustimo da stojijo 5 minut.
Datlje in fige narežemo in odcedimo. Rozine in
maslo penasto vmešamo, dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter jajca in rumenjake. 3 žlice moke pretresemo čez suho sadje, ostalo moko nato dodamo skupaj s pecilnim praškom v maso. Dodamo sadje in mlete mandlje ter višnjev liker. Napolnimo pekač (vseeno kakšen) in pečemo pri 180 stopinjah približno 70 minut.
Ko je pečeno, pecivo premažemo z vročo marmelado. Ohlajeno premažemo še z vročo čokolado. Okrasimo s celimi mandlji in pistacijami.