Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kako do VOIP nastavitev na Sinope -- root geslo?


schnapsi
06.12.2006, 23:08
Lepo pozdravljeni!

Še eno vprašanje: Sinope bi rad konfiguriral s specifičnimi (ne-Siolovimi) nasatvitvami za SIP telefonijo. Ali kdo ve, kakšno je geslo, ki mi bo omogočilo dostop do vseh nastavitev komunikacijskega prehoda?

Vem, da je navadno geslo user.

Simon

schnapsi
10.12.2006, 11:11
78 ogledov pa prav nobenega odgovora. Kaj je moje vprašanje res tabu?

Če je kominikator moja last (kar baje je), in če sem se moral vezati za dve leti ali pa celo celo napravi kupiti kar takoj, potem res ne vidim razloga, zakaj mi Siol ne bi dal gesla do vseh nastavitev komunikacijskega prehoda. Kot potrošniku mi je Siol prodal (pravzaprav vsilil) nepopoln izdelek, ki ne dela to, kar je reklama obljubljala. Takih vsiljenih in za-enkratno-uporabo (drugače dragih in kvalitetnih) aparatur imam doma že cel kup: razmišljam da bom celo odprl Siemens Gigaset ISDN muzej.

Dua (zaenkrat) še ne uporabljam, če bi ga, pa najbrž Siol tako preko internetne povezave naloži skripto z nastavitvami nazaj, ki bi prepisala moje. V naprednih nastavitvah tudi ni takih nastavitev, katerih napačna vrednost bi vplivala na delovanje omrežja, kvečjemu na delovanje moje povezave. Vem, ker sem že kar nekaj takih prehodov konfiguriral sam.

Poleg tega pa že dva tedna čakam, da mi spremenijo Solo v Duo. Sinope že imam, tudi razvezanega dostopa ne želim, kje je tu sploh problem za tako zavlačevanje????

Iz tega sledi, da telefonije ne morem uporabljati ne tako in ne drugače.

Nekdo je podobnem forumu napisal: Siol : planet za znoret.... pa še res je.

miro74
10.12.2006, 11:19
Mislim da moraš poslat pisno zahtevo za root. Potem pa mislim da se še zavežeš da ga ne boš podajal naprej.

Veron
10.12.2006, 21:58
Pošleš pisno zahtevo, potem prineseš modem da se ti nastavi drug root pass, posledica tega pa je, da se ** (pardon moja napaka).
Odrečeš se samo tehnični pomoči.

Ipod
11.12.2006, 06:18
Ter seveda tehnični pomoči.

schnapsi
14.12.2006, 22:53
Hm... nekako se že sprijaznim, da ne dobim tehnične pomoči, ampak mislim, da je odvzem garancije glede na pravice potrošnikov nekoliko sporen. Saj naprave v nobenem smislu ne poškoduješ, prav tako nobena nastavitev ne more vplivati na napačno delovanje naprave. Skratka, grrrrrrrrrr....

Apropos garancija: baje je za vse komunikatorje samo 1 leto, vezava naročniškega razmerja je pa za dve. Kaj pa se zgodi, če ti komunikator odpove 367 dan????

Zadnjič, ko sem bral navodila za Sagem in Sinope, sem v obeh zasledil zelo prominenten napis: NIKAR NE POSKUŠAJTE STROJNEGA RESETIRANJA NAPRAVE (tako da držite tipko reset par sekund), SAJ JO BO POTREBNO PONOVNO NASTAVLJATI, KAR PA SIOL OBRAČUNA PO VELJAVNEM CENIKU. Glede ne ton sporočila je morda prav to to, kar iščemo. Kakšno je kaj privzeto admin geslo. Če je user/user, potem je velika verjetnost, da je admin/admin Ali je že kdo poskusil?

storz
15.12.2006, 06:49
Hm... nekako se že sprijaznim, da ne dobim tehnične pomoči, ampak mislim, da je odvzem garancije glede na pravice potrošnikov nekoliko sporen. Saj naprave v nobenem smislu ne poškoduješ, prav tako nobena nastavitev ne more vplivati na napačno delovanje naprave. Skratka, grrrrrrrrrr....

Apropos garancija: baje je za vse komunikatorje samo 1 leto, vezava naročniškega razmerja je pa za dve. Kaj pa se zgodi, če ti komunikator odpove 367 dan????

Zadnjič, ko sem bral navodila za Sagem in Sinope, sem v obeh zasledil zelo prominenten napis: NIKAR NE POSKUŠAJTE STROJNEGA RESETIRANJA NAPRAVE (tako da držite tipko reset par sekund), SAJ JO BO POTREBNO PONOVNO NASTAVLJATI, KAR PA SIOL OBRAČUNA PO VELJAVNEM CENIKU. Glede ne ton sporočila je morda prav to to, kar iščemo. Kakšno je kaj privzeto admin geslo. Če je user/user, potem je velika verjetnost, da je admin/admin Ali je že kdo poskusil?
no ja ni admin/admin ampak probaš lahko.

garancije ne izgubiš, izgubiš pa tehnično podporo oz. pomoči v delovanju (nedelovanju) modema v našem omrežju

AlienRex
15.12.2006, 18:37
Zadnjič, ko sem bral navodila za Sagem in Sinope, sem v obeh zasledil zelo prominenten napis: NIKAR NE POSKUŠAJTE STROJNEGA RESETIRANJA NAPRAVE (tako da držite tipko reset par sekund), SAJ JO BO POTREBNO PONOVNO NASTAVLJATI, KAR PA SIOL OBRAČUNA PO VELJAVNEM CENIKU.
Tole pise v navodilih od Sagema, ne pa pri Sinopeju.

schnapsi
15.12.2006, 19:05
Skoraj 100% sem preprican, da sem to prebral v navodilih obeh. Mislim, da so se za Sinopeja pojavila nova navodila.

Storz: nisem hotel biti nevljuden, samo cudno se mi zdi, da je root geslo tak tabu, in ti ga nihce ne zelis povedati. Sam zivim v Angliji, in tukaj je tako, da je ISPju popolnoma vseeno, kateri ADSL modem uporabljas. Lahko vzames njihovega, pri cemer se moras vezati za 1 leto, ali pa si na Amazonu kupis svojega. Kar nekaj ADSL modemov in routerjev sem ze konfiguriral, prav tako pa delam tudi v IT, in bi se stel za izkusenega uporabnika, in vem, da notri ni kakih kriticnih nastavitev, ki bi ogrozili delovanje celotnega omrezja. Rad bi samo prisel do VOIP nastavitev, tako da bi komunikator deloval z drugo VOIP storitvijo, na primer s www.sipgate.co.uk.

Zakaj pa ste na Siolu tako zakomplicirani? www.sipgate.co.uk je super in bi vam lahko bil v vzor: dovolijo uporabo katerega koli ATA vmesnika. Poleg tega pa imajo zelo dobro spletno pomoc, kjer so navodila za uporabo za vse te vmesnike. Iz te strani sem se zelo veliko naucil o SIP nastavitvah.

S

Death Paladin
15.12.2006, 19:45
Ko smo ze ravno pri geslih.. kaj se da na Sagemu nastavit svoje geslo ? Ker mene moti, da mi lahka vsak, ki pozna MAC adreso dostopa do nastavitev modema. Na Sinope vem, da mi ni mogel niti prek MACa nihce dostopit, dokler mu nisem dal gesla. Ce je slucajno zaupno, mi ga lahka kdo poslje po ZS.

LP

sasek
17.12.2006, 08:19
Pri meni je bilo tako modem mi je odpovedal po 14 mesecih, garancije ni več, vezava pa še zmeraj pa me je zanimalo kaj sedaj pa sem poklical na SIOL: pa mi je prijazni dečko rekel ja gospod boste pač kupili nov modem, OK, grem v teletrgovino (65km) kupim in plačam 16800 sit, da dobim najcenejši modem priklopim dela internet 3 minute vrže ven po 1 uri pogovora s siol, dečko urgira in drugi dan pride tehnik in pravi da ga ne more dat gor najnovejši firmware ker nima gesla, nekako mi uredi da internet dela ampak po pol ure vrže dol, potem se spravim in sam probam nastavljat modem, na tem forumu sem našel rešitev da je potrebno pppoe izključiti oz. dati v modem svoj username in geslo naredim, sedaj stvar deluje.
Zaključek:
- modem sem kupil SAM in ne po subvencionirani ceni
- nimam polnega dostopa do modema
- tehnična pomoč je ok samo kaj ko ne morejo narediti firmware update
- ne morem izklopiti firewala in, da bi se modem ne povezoval sam na internet
- ker nimam gesla in si SIOL pridržuje pravico do sprememb modema, bi morali vsakič poslati tehnika tudi, če ti modem crkne da ga zamenja z novim, pogodba tega ne omenja saj je uporabnik lastnik modema in mora poskrbeti za zanenjavo SAM in ne SIOL, prav tako ga mora sam nesti v teletrgovino na servis, kjer pa dobi nadomestnega, če ga imajo ( v mojem primeru 65km )
edina dobra stvar je ta da je garancija 24 mesecev, a po preteku pogodbe s siolom se bom odpovedal tehnični pomoči in prekinil pogodbo, ker modem je moj in lahko delam z nijm kar hočem.
- omeniti pa moram da so fantje na SIOLU OK in pomagajo po svojih močeh kakor le lahko saj niso oni krivi če so take pogodbe
LP, Sasek

madjazz
19.12.2006, 20:49
Kaj pa nastavitve, ki so v Sagemu ????, V primeru, da dobim root password... Mislim, tiste ki jih je Siol naštimal not???

Veron
19.12.2006, 21:42
Ko smo ze ravno pri geslih.. kaj se da na Sagemu nastavit svoje geslo ? Ker mene moti, da mi lahka vsak, ki pozna MAC adreso dostopa do nastavitev modema. Na Sinope vem, da mi ni mogel niti prek MACa nihce dostopit, dokler mu nisem dal gesla. Ce je slucajno zaupno, mi ga lahka kdo poslje po ZS.

LP
Smešno, ampak preko mac naslova lahko do tvojega modema dostopamo le agentje na službenih računalnikih (torej na intranetu). Na zunaj je vse to zakljeneno. Tako da ti ne more "kr en" pridt na modem z svojga adsl ali kerga drugega internetnaga priključka...

Tuki ni strahu, če te to skrbi :)

Kaj pa nastavitve, ki so v Sagemu ????, V primeru, da dobim root password... Mislim, tiste ki jih je Siol naštimal not???
Kaj točno si želel s tem vprašat?

Bor
25.03.2009, 15:19
Kakšno je torej geslo za root?

madmitch
25.03.2009, 15:37
Ko boš zaposlen na Telekomu v pravem oddelku, ga boš izvedel.

Bor
25.03.2009, 19:33
Pa kaj je ta telekom še sploh normalen?????:nonono: Modem si pa ja vsak sam kupi, in ne vidim razloga, da ti nebi dali še zraven geslo!


LP

jaskichee
25.03.2009, 21:06
večina modemov je v lasti telekoma ;)

geekman
26.03.2009, 17:51
V prejšnjih verzijah sem lahko "videl" in nastavil na modemu veliko več preko telnet-a, ne vem če pri zadnji verziji to še deluje,
not pa sem prišel samo z user/user. Mene je na začetku motil firewall saj ga nisem rabil na modemu in se ga preko WebUI sploh ne da onemgočit, seveda super user oz. root verjetno imata te pravice. No v telnet-u pa sem hitro prišel do vseh potrebnih nastavitev(na user level) in tudi uspešno onemogočil fgirewall.
Seveda po posodobitvi firmware-a telnet še vedno deluje, samo user-ja pa več ne spusti not, le zakaj?? ;)
Verjetno so to morali odpraviti, ker jim v takem primeru root geslo nič ne pomaga, če pa sem lahko prek telneta spremenil tudi to.
Lahko pa probaš...