Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Macrovision zaščita?


Wampek
07.12.2006, 16:31
Sagem STB imam prikljopljen na KiSS DP-558 komponento, ki ima vgrajen trdi disk. STB imam povezan nanj preko SCART kabla. Na komponenti izberem SCART vhod in za trenuten vidim sliko, takoj zatem pa samo še zvok, ker slika izgine in vidim samo plav ekran. Zanimivo, da ne pri vseh kanalih. Je možno, da STB oddaja macrovision signal? Je komu uspelo zaobit rešit ta problem?

storz
08.12.2006, 07:07
Sagem STB imam prikljopljen na KiSS DP-558 komponento, ki ima vgrajen trdi disk. STB imam povezan nanj preko SCART kabla. Na komponenti izberem SCART vhod in za trenuten vidim sliko, takoj zatem pa samo še zvok, ker slika izgine in vidim samo plav ekran. Zanimivo, da ne pri vseh kanalih. Je možno, da STB oddaja macrovision signal? Je komu uspelo zaobit rešit ta problem?

a je na obeh izhodih na sagemu enako.

Wampek
08.12.2006, 08:10
a je na obeh izhodih na sagemu enako.

Hmmm. Zanimivo vprašanje. Bom preveril ko pridem domov. Je kakšna razlika med obema izhodoma?

Imam Sagem STB, ki ima 4x LAN porte. Tretjega in četrtega imam skonfiguriranjega na VIDEO.

storz
08.12.2006, 13:42
Hmmm. Zanimivo vprašanje. Bom preveril ko pridem domov. Je kakšna razlika med obema izhodoma?

Imam Sagem STB, ki ima 4x LAN porte. Tretjega in četrtega imam skonfiguriranjega na VIDEO.

kaj maš ti sagem STB ali sagem modem? Jaz sem mislil drugi SCART izhod na SAGEM STBju

Wampek
08.12.2006, 14:34
kaj maš ti sagem STB ali sagem modem? Jaz sem mislil drugi SCART izhod na SAGEM STBju

Imam Sagem STB in Sinope modem :)

Sem probal tudi drugi izhod SCART izhod na Sagem STB-ju pa je čisto enako. Slika se za trenutek pokaže potem pa izgine in vidim samo moder zaslon. Pri POPTV, HRT ipd. kanalih deluje BP, pri recimo Discovery pa nikakor ne. Samo plavi zaslon.

storz
11.12.2006, 09:18
Macrovision zaščita je vklopljena. Se dela na tem da bo izklopljena, tako kot na aminu.

Wampek
11.12.2006, 10:24
Macrovision zaščita je vklopljena. Se dela na tem da bo izklopljena, tako kot na aminu.

Izklopljena na Sagem STB-ju ali na signalu? Če te prav razumem te zaščite Amino nima. Torej se to da rešit s preprosto nadgradnjo firmwara?

storz
11.12.2006, 12:26
Izklopljena na Sagem STB-ju ali na signalu? Če te prav razumem te zaščite Amino nima. Torej se to da rešit s preprosto nadgradnjo firmwara?
ta zaščita se generira na sami napravi, ki oddaja signal, v tem primeru amino in sagem STB. Na aminotu je to že ugasnjeno na sagem STBju pa ne.

Wampek
11.12.2006, 16:12
ta zaščita se generira na sami napravi, ki oddaja signal, v tem primeru amino in sagem STB. Na aminotu je to že ugasnjeno na sagem STBju pa ne.

Odlično. No v smislu, da vem kje je napaka :). Imaš mogoče kakšen okviren čas, kdaj naj bi bil popravek, ki to odstrani nared? Zanimivo je, da recimo POPTV in ostali slovenski programi vedno delujejo...

bassoon
21.01.2007, 16:31
Iste težave imam z LG DVD recorderjem RH200
Prosim, da zadevo hitro rešite, saj nas je veliko z isto težavo.

bassoon
22.01.2007, 12:47
A tukaj sploh kdo od odgovornih odgovarja ali samo besni klepetamo med sabo in zlivamo žolč eden na drugega.

Wampek
22.01.2007, 13:07
Mislim, da je bilo rečeno, da naj bi bilo porihtano v prvem četrtletju tega leta... Medtem pa lahko samo čakamo in se poslovimo od dobrih oddaj, ki bi jih bilo vredno posnet.

bassoon
22.01.2007, 13:18
Kdo je to rekel? Je to uradno. Če je temu tako, se takoj poslovim od njih. To je nekje do aprila če so me prav učili deliti . Mislim, haloooooo !!!

bassoon
23.01.2007, 07:41
OK. Očitno sem res eden redkih, ki ga to nažira in ne bom več težil. Majority rules

janezpesec1
23.01.2007, 19:16
Koliko pa mislis da nas je uporabnikov s Sagem STBji ? Ce nas je 200 je veliko pomojem.

bassoon
24.01.2007, 07:18
Če se ne motim, bo številka rastla. Potem lahko pa zaprejo štacuno, ko se sprožil plaz pritožb.