Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SiOL-Planet če želiš znoret


mckeky
09.12.2006, 19:15
Js tega ne morem več prenašat... To temo z mojo težavo sem sicer že odpirav, amak ker težave še zdej niso odpravili ne vem kaj storiti... Skratka v telefonskih aparatih mi obupno šumi... Včasih bolj-včasih manj... Poslali so mi že tehnika od telekoma, ki pa ni nič kaj drugega naredil kot pa kable na novo olupil, ter rekel, da bom sedaj imel tudi internet hitrejši :rolling: .....Skratka doma imam zvezano vse pravilno kot mora bit, ni važno katerikoli telefonski aparat uporabljam ko šumi itd... Krivda je nekje na telekomu oz. na siolu, ko pa prijavim napako je rečeno da imam doma narobe zvezano... PA PM nej mi pošljejo potem 20 tehnikov, eden od njih bo že tolk sposoben da jim bo že enkrat powedal da z mojo vezavo ni nič narobe.... Včasih pa šumi tako obupno da se ne da niti pogowarjati!...

*P.S.: 1. Naj omenim da imam sicer paket solo in s tem telofonijo še zmeraj preko telekoma, ampak ker se je težava pojavila od tistega dne naprej, ko so mi omogočili uporabo Siol ADSL mora biti napaka povezana z tem, saj prej nikoli nisem imel težav z telofonijo!

2. Danes je že 10 x klicala neka gospa, ki pa trdi da 100% kliče na čisto neko drugo številko, dobi pa zmeraj "nas" !!

d28
09.12.2006, 19:35
Jaz imam isti problem in še več. Poleg šumov imam še odmeve v telefonu, danes mi je bila celo večkrat prekinjena zveza itd.
Pa so baje vse stestirali od Telekoma do Siola in ugotovili kot vedno, da ni baje nič narobe.
Od prijatelja sem slišal dobro misel: to je pač internetna telefonija in ne moreš pričakovati ne vem kaj.
Bi pa bilo vseeno treba dati tole telefonijo na nek normalen nivo, ker mene, brez zafrkancije, nekateri sogovorniki preko telefona že zafrkavajo kakšen imam to telefon.

Internet pa mi je od 24.11. kot loterija, enkrat dela drugič ne dela.
Edini, ki se tukaj res trudi je storz, ki ga moram res pohvalit ampak Siol je velika firma, ki bi takih ljudi morala imeti veliko več in predvsem bolj korektno in profesionalno politiko do svojih naročnikov.

AlienRex
09.12.2006, 20:49
Je morda kriv razcepnik?
Vklopi telefon direktni na linijo, pa preveri kako dela.

mckeky
09.12.2006, 20:52
Je morda kriv razcepnik?
Vklopi telefon direktni na linijo, pa preveri kako dela.

Jep... to sem že storil.. se prawi samo telefon direktno na linijo brez usega drugega in to z 2ema različnima telefonoma pa je še wedno šumelo... Skratka šumi pa kaker kda.... Učasih pride dan ko že skoraj nič... včasih pa tako obupno da se ne da pogowarjat.... Doma sem sprobal že 1000 in eno warianto in 199% je vezawa pravilna .

AlienRex
09.12.2006, 20:53
Od prijatelja sem slišal dobro misel: to je pač internetna telefonija in ne moreš pričakovati ne vem kaj. .
Mckeky ma solo, torej nima internetne telefonije. Zate ne vem kater paket imas, samo misel ni dobra. Internetna telefonija lahko dela cisto dobro.

AlienRex
09.12.2006, 21:01
Jep... to sem že storil.. se prawi samo telefon direktno na linijo brez usega drugega in to z 2ema različnima telefonoma pa je še wedno šumelo... Skratka šumi pa kaker kda.... Učasih pride dan ko že skoraj nič... včasih pa tako obupno da se ne da pogowarjat.... Doma sem sprobal že 1000 in eno warianto in 199% je vezawa pravilna .
So te ob priklopu na ADSL prikljucili na drugo centralo kot si bil prej? Naj preverijo se v centrali... Morda je tam kak nastavitev napacna
Imas v blizini telefonske linije prikljucen kak aparat na novo (izkljuci in poskusi)...morda gre za kak brum al ikaj podobnega.

Morda bi bilo dobro, ce nam poves kako imas vse zvezano (slikca morda) in katere aparate si poskusal..

mckeky
09.12.2006, 22:34
So te ob priklopu na ADSL prikljucili na drugo centralo kot si bil prej? Naj preverijo se v centrali... Morda je tam kak nastavitev napacna
Imas v blizini telefonske linije prikljucen kak aparat na novo (izkljuci in poskusi)...morda gre za kak brum al ikaj podobnega.

Morda bi bilo dobro, ce nam poves kako imas vse zvezano (slikca morda) in katere aparate si poskusal..

Ne wem, če so me dali na drugo centralo... Wem le to, da takrat ko sem naročil ADSL so me klicali dan prej da so mi pripeljali opremo in rekli da bomo 10min "brez telefona" (kao da pripravljajo "nekaj" za ADSL)

Vezava je pač takšna kot je rečeno... -noben telefon pred rezdelilcem itd,....

http://shrani.si/files/adslvezavaorpx.jpg

Poskusil pa sem z Philipsovim telefonom in se z enim drugim direktno se priklopit na glavno linijo (se pravi brez razdelilca in modema itd,...) Kaj pa wem...
Bom se poskusil se telekom mal obvestit, sam ko kr težijo pa sprašujejo kako imam zvezano -češ da 100% imam js narobe doma nekaj itd,... Tehnika so mi pa poslali (ne rečem sj je biw prijazen pa to) samo kar se tiče širokopasovne povezave in teh zadew prprosto ni imel pojma (ni wedel kakšna more bit hitrost downlowda pri 1mb, ni wedel kako imam lahko 2 računalnika na en modem (*ganymede seweda) itd,.... skratka plačuješ kot je treba uni se pa zgleda šalijo iz uporabnikow...

mckeky
11.12.2006, 00:29
Poleg tega pa nej mi kdo powe, ce je to normalno downlowdanje enega torrenta z 155 seederji in 5 leecherji...

http://shrani.si/files/slika1ousy.jpg

Sicer sem temo z to mojo tezawo ze napisal in mojster storz je preveril... wendar ni tako kot bi moglo bit :mad:

storz
11.12.2006, 09:20
Poleg tega pa nej mi kdo powe, ce je to normalno downlowdanje enega torrenta z 155 seederji in 5 leecherji...



Sicer sem temo z to mojo tezawo ze napisal in mojster storz je preveril... wendar ni tako kot bi moglo bit :mad:

sem zdaj še enkrat prijavil napako. Upam, da ti bodo zdej uspešno odpravili. Javi mi kako se bo izteklo.

mckeky
11.12.2006, 16:09
Mr. Storz, drugace pa res Hvala... Vsaka ti cast... Lahko recem da si edini za katerega jaz in vrjetno se veliko uporabnikow lahko recemo da se trudis!!!! Bom povedal ce se bo stanje kaj izboljsalo.
Dobis za pivo (dva) ;)

mckeky
15.12.2006, 07:44
Storz a ti si prijawil poslabsan download ali sumenje??? ...sumenje sem tudi sam prijawil in je prisel tehnik in rekel, da moram menjati kabelj, ki je od omarce pa v stanovanje pol, ker naj bi šumelo zaradi tistega kabla, ker nej bi bil namenjen za en telefon in ne za dwa... Po tem takem sem sklepal, da če za poskus priklopima en telefon in NIČ kaj drugega nebi smelo šumet.. -ampak je še zmeraj šumelo :) ...Poleg tega je tisti kabelj tam že 12 let in zakaj bi začelo šumeti v slušalkah od dneva ko so omogočili ADSL... res bi bilo zanimiwo da takšen slučaj... hmm... Pred tem je dewal izgowor na kabelj, ki je dol na babičin telefon... Ampak ko sem pač rekel, da ga odklopima in je ne glede na use isto šumelo, je pač začel dewati izgowor na glawni kabelj, ki pride v hišo... Skratka kakor koli je, nebi smelo šumet, glede na to da so telefoni prawilno wezani in so brezhibni (za razdelilcem)... Pa človek ne weš na koga bi se obrnil???
Ali nimamo potrošniki kakšnih prawic???? mogoče bi mi lahko kdo pomagal na koga naj se še obrnem... Glede na to, da sem zadewo jawil na siol, in ker oni nimajo kaj z telofonijo nato že 3x javil napako na 611.. tehnik bil 2x pri meni in ni naredil POPOLNOMA NIČ ... res te prime jeza... Ni mi tako problem dat tistih par jurjow in menjat glawni kabelj, a kaj ko sem osebno skoraj prepričan, da ni to kriwo.

storz
15.12.2006, 11:13
sem govoril s tem telekomovcem, ki je bil pri tebi.

stvar zgleda tako. Ti imaš od omarice do delilnika navaden ploščati 4žilni kabel. Baje uporabiš samo dve žili do delilnika in potem po delilniku pošlješ telefon nazaj po istem kablu. Težava se je seveda pojavila šele sedaj ko je tukaj ADSL, ko so frekvence večje in se bolj moti med sabo, saj so pari še vedno skupaj.

Telekom svetuje da se uredi hišna inštalacija. Svetujem da za nove inštalacije uporabite UTP kabel, ki je veliko boljši kot klasični ploščati kabel.

lp,
storz

mckeky
15.12.2006, 17:39
Hvala za razlago... sj ne da mu nisem wrjel glede kabla:) ... samo sem pač razmišljal, da če je res "preslab" da če odklopim use in priklopim en telefon, da bi pač morala bit linija čista... bom menjal kabelj in nato sporočim...

Samo me pa moti nekaj... Zakaj pa pridejo dnewi ko skoraj nič ne šumi???.. Poleg tega so mi domači powedali, da je baje biw pri nas danes (drug) tehnik in da je "nekaj" poprawljal, ter da takoj za tem ni nič šumelo... 1 uro za tem pa je spet začelo obupno šumeti...

storz
16.12.2006, 09:57
Hvala za razlago... sj ne da mu nisem wrjel glede kabla:) ... samo sem pač razmišljal, da če je res "preslab" da če odklopim use in priklopim en telefon, da bi pač morala bit linija čista... bom menjal kabelj in nato sporočim...

Samo me pa moti nekaj... Zakaj pa pridejo dnewi ko skoraj nič ne šumi???.. Poleg tega so mi domači powedali, da je baje biw pri nas danes (drug) tehnik in da je "nekaj" poprawljal, ter da takoj za tem ni nič šumelo... 1 uro za tem pa je spet začelo obupno šumeti...

ta drugi, ki je prišel je meril signal na sami omarci in je rekel da je v redu.

lp,
storz

mckeky
16.12.2006, 10:56
aha... bom poskusil čimprej menjati kable od omarce do razdelilca pa potem sporočim... upam da bo potem uredo. hvala

mckeky
09.01.2007, 17:40
MENJAL KABEL.....ker ni bilo uredo sn NATO KABEL VRGEL SKOZI OKNO IN PRIKLOPIL DIREKT NA OMARICO, PRIKLOPIL NANJ TELEFON... IN TUKAJ JE REZULTAT :

www.freeweb.siol.net/mckeky/SRAMOTA.mp3

Telekomov tehnik mi je jamcil da je kriw kabelj, ki pa ni bil rawno poceni.. .. KAJ BO NASLEDNJE KRIWO... SOSEDOWA KRAWA VRJETNO, KER SE PASE PREBLIZU NAŠE HIŠE POLETI IN JE PUSTILA PREVEČ IZTREBKOW
KI SEWAJO ZARADI KOSTNE MOKE????

Kabel je pa F/UTP ....NAJ MI ODKLOPIJO USE SKUP NA NJIHOVE STROŠKE,če niso sposobni najd napake!!!!!!!!

PA NAJ ME NE NATEGUJE WEČ DA JE NA OMARCI ČIST SIGNAL!!!!pa da slišim še en stavek zvezi kablami ali napačno wezawo se mi lahk pa res zmeša... NAPAKA JE PRI NJIHHHHH :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :censored:

Če je pa niso sposobni odkrit pa naj ne kriwijo uporabnikow, ki pošteno plačujejo za neuporabne storitve

mckeky
10.01.2007, 12:10
Danes je odšel do soseda ker gre kablej od njihove hise do nase in ugotovilo se je, da so kabli tam skoraj dokonca oksidirani... Ker je biv kabelj 4 zilni je poskusil priklopiti na ostali 2 prosti žili in trenutno je linija čista ko sovza :) ;) ...upam da bo tako ostalo... bomo videli :dontknow:

mckeky
12.01.2007, 16:54
SPET MI BOLI NOT tk da se sogovornika sploh sliši ne

vojteh
18.01.2007, 12:00
Kaj se dogaja s Siolom in tehnično pomočjo.Čakam že skoraj eno uro na telefonu pa do sedaj še ni nič.To je res planet za znoret.

ares71
18.01.2007, 12:11
Jaz sem imel poponoma enak problem in isto šumenje v slušalki.
Rešitev je bila smešno enostavna: Okvara v slušalki telefona. In kako to preveriš? Ko te bo nekdo poklical, ne dvigni slušalke, ampak vklopi prostoročno telefoniranje. Če bobnenja ni - imaš okvaro v slušalki!
Easy ....Zamenjaj slušalko!:2thumbs:

mckeky
18.01.2007, 15:21
hm... wrjetno nisi prebral dobro "pogoworow" ... na to sem seweda najprej pomislil.. (in preizkusil z tremi razlicnimi aparati)

ares71
18.01.2007, 16:46
OK. Sorči. Posnetek brnenja, ki si ga objavil pa je popolnoma enak, kot je bil pr meni.

mckeky
19.01.2007, 01:31
OK. Sorči. Posnetek brnenja, ki si ga objavil pa je popolnoma enak, kot je bil pr meni.

jep jep.. ni pene.. sj si hoto sam pomagat..

Sej tazava naj bi bla znana.. in se odprawlja.. gre za stare oksidirane kable (pa ne instalacija po hisi) --gre za kable, ki pridejo do hiše