Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : trio:tv-ok kaj rabim za priklop na lcd(računalnik)


litjan
09.12.2006, 23:22
Imam trio paket. Televizija in net delata ok. Zdaj bi pa rad še tistih 100 programov spremljal na lcd ekranu(prek računalnika) in me zanima kaj rabim da zadevo povezem(da bosta delovala tv in comp naenkrat)? tv-in na graficni ali kaj drugega??? klical sem na center za pomoc narocnikov in mi zadeve enostavno ne znajo razloziti...
ce rabim tv-in oz karkoli drugega mi prosim povejte koliko zadeva okvirno stane?

rock
09.12.2006, 23:30
http://www.aditeya.net/

litjan
10.12.2006, 00:00
to sem ze slisal da ta program obstaja samo se vedno ne vem kaj rabim da lahko zadevo povezem?
tv-in na graficni ali kaj drugega...

madmitch
10.12.2006, 09:38
to sem ze slisal da ta program obstaja samo se vedno ne vem kaj rabim da lahko zadevo povezem?
tv-in na graficni ali kaj drugega...

V tej temi (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=18889) je vse lepo opisano. Zraven je tudi povezava na članek po katerem je meni ratalo vse lepo sestavit, torej bi moralo tudi tebi.

litjan
10.12.2006, 11:01
najprej hvala za clanek!!!
ce sem prav zastopu rabm samo mrezno + nekaj kablov???(ostalo opremo od trio paketa za mam)
na siolu so rekl da morm dat prosnjo da bom meu 2 televizije (tv+comp) in ti kao dvignejo linijo za ~8mb/s, ker drugace zadeva ne delujo ok. cena paketa pa ostane ista(okrog 9k).
mal sem skepticen glede tega:prej linija 9mb/s(8mb/s-tv + 1mb/s-net), zdaj pa ~~17mb/s pa ista cena???

Karthum
10.12.2006, 11:30
Nerabiš bit nič skeptičen, tako je kot si napisal. Cena ostane ista.
Samo pazi, ko boš oddal naročilo za dodatev TV, da neboš tam izbral še dodaten TV komunikator, ker drugi pa ni zastonj, ampak stane 45,000 SIT, ti pa ga ne poterbuješ, če boš gledal drug TV prek računalnika.
Pa linija nerabi bit 17000 kb/s, ampak 13820 kb/s, da normalno delujeta dva TV in 1 mb/s interneta.

Ni pa nujno, da ti bodo omogočili dva TV, saj je to odvisno od oddaljenosti od centrale in ali centrala podpira ADSL2+.

Pa tudi če ti nebodo omogočili dva TV, ti še vedno lahko gledaš TV na računalniku, ampak v tem primeru pač nemoreš gledat SiolTV na televiziji in računalniku hkrati.

litjan
10.12.2006, 12:43
stekam! hvala!
kot sem ze prej omenu rabm sam mrezno al se kej druzga da zadevo povezem?

Karthum
10.12.2006, 13:16
Ja za TV na računalniku potrebuješ samo mrežno kartico in UTP kabl, ki gre iz modema v to mrežno.

Kako pa imaš sedaj povezan modem z računalnikom za internet? Preko USB kabla, al preko mrežne?

Ker če imaš preko mrežne, pol nerabiš kupovat dodatne, ampak to uporabiš za TV, za internet pa povežeš modem preko USB.

Sicer pa so mrežne okoli 2000 SIT, tako da to ni neki strošek in se splača kupit dodatno, ker internet dela boljše preko mrežne kot pa preko USB.

madmitch
10.12.2006, 13:58
Kartum, jaz bi mu res bolj priporočil 2 mrežni, saj je z netom preko USB dostikrat bolj križ kot ne.

In kot si napisal, ne rabi nič drugega kot kartico in veliko volje ter mirnih živcev.

V članku ni omenjena Aditeya, ki bi jo res priporočal, ko bo enkrat vse ostalo delovalo, kot mora.

litjan
10.12.2006, 14:18
povezan mam preko UTP kabla pa dela fajn kot si omenu.(mrezno sem glih zdej zrihtu). ce praus da zadeva deluje kot si omenu bom probu najprej net prek usb, utp pa na modem(za programe), pol pa ce nebo dobr net delu bom pa se eno mrezno kupo...
sej bom vidu: adsl me je kr mal presenetu kr mi ulece 168kb/s --piramida iz partisa...
kaj je pa narobe z usb-jam? al pocasnej ulece al vn mece al kej druzga???
pa hvala za nasvet!

litjan
10.12.2006, 17:37
pa se neki mogoce sem mal optimist. se da zrihtat da kadar ne gledas tv je linija 9mb/s???

madmitch
10.12.2006, 17:45
pa se neki mogoce sem mal optimist. se da zrihtat da kadar ne gledas tv je linija 9mb/s???
Ne, se ne da. :nonono: