Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : 10. december, svetovni dan človekovih pravic


BMX
10.12.2006, 07:39
SLOVENIJA:
Varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek je v poslanici opozoril, da je v Sloveniji stanje človekovih pravic le pogojno zadovoljivo, pozdravil pa je odzive izvršne oblasti, ki je odgovorna za stanje človekovih pravic, na njegove pripombe. Dejal je, da je zavzemanje za človekove pravice neločljivo povezano s strpnim ravnanjem v družbi in z obžalovanjem ugotovil, da je tragična in krvava šola iz polpretekle zgodovine pustila bolj malo spomina v našem skupnem zavedanju. Na to kaže upor proti eni izmed manjšin z barikadami, demonstracijami in podobnim.

SLOVENIJA IN ČLOVEKOVE PRAVICE PO SVETU:
Pred ruskim veleposlaništvom v Ljubljani je napovedan protestni shod. Vzrok zanj so ukrepi ruskih oblasti v primerih likvidacij nekdanjega vohuna KGB-ja Aleksandra Litvinenka in novinarke Ane Politkovske. Udeleženci bodo protestirali proti teptanju človekovih pravic in demokracije v Rusiji. Tovrstni shodi bodo potekali po vsej Evropi. Link (http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=128017)


Še posebej je zanimivo, da bodo mirovniške p**ke protestirale proti Rusom. Seveda je edini razlog ta da bodo shodi proti teptanju človekovih pravic v Rusiji potekali po vsej Evropi, in naši pač ne smejo zaostajati. Samoiniciativno se pa zagotovo ne bi odločili za to........

Gorazd446
10.12.2006, 08:28
Na to kaže upor proti eni izmed manjšin z barikadami, demonstracijami in podobnim.

Barikade proti italijanski ali madžarski manjšini? Najbrž sem prespal včerajšnji Dnevnik, Hanžek pa, povsem verjetno, srednjo šolo.

kartako
10.12.2006, 20:17
Hanžek je eden od mnogih, ki pozabljajo, da so z takimi dejanji na malo drugačen način ljudje ustvarili pogoje, da nekateri lahko serjejo po lastnem narodu na podlagi zakonov in pravic in vedno pozabijo povedati
da te pravice imajo tudi svoje dolžnosti ki so ravnotako napisane kot pravice.

zlati13
12.12.2006, 13:37
Ne vem kako naj začnem, a je to dan delovskih krivic ali dan človekovih pravic. V petek je zveza svobodnih sindikatov organizirala shod pred parlamentom v podporo za delavske in človekove pravice. A glej ga zlomka na žalost je bila tam prisotna večina, ki se je borila za svoje osebne lastne interese in pravice v prvi vrsti. Šele daleč zadaj pa za interese in odpravo krivic delavcem in za človekove pravice. Shoda sem se udeležil tudi sam, a sem bil umaknjen od množice z parolami, kamor ne sodim, ker sem na zavodu za zaposlovanje. Ko sem se boril za delavske pravice in pa proti kratenju človekovih pravic sem pristal na cesti. Sindikati so izpostavili samo mehano, a teh mehan je na področju varovanja kolikor hočeš. a žal republiška inšpekcija za delo ugotavlja , da ni dela na črno, da je za njih 240 in 250 urnik ki ga morajo opravlajti varnostniki normalen, da je neizplačevanje regresa in pa neupoštevanje kolektivne pogodbe, ki je še v veljavi normalno. In da vseh kršitev niti ne naštevam, ker bi spisek bil predol. Resnično se sprašujem kaj počno sindikalni zaupniki, kaj počne predsednica Dragica Andlovič predsenica SKVNS. Kaj jim res ni nič mar za njihove člane, ki jih deloddajalci uničujejo in kršijo vse kar se kršiti da in še več.SKVNS in sindikalni zaupniki pa varnostnike puščajo na cedilu, da umirajo na obroke. Veliko tega je zapisano na forumu SKVNS pod rubriko varnost.

kartako
12.12.2006, 13:56
Dobrodošel.!

anarchy
12.12.2006, 22:29
Kaj res obstaja ta dan? Mislim, kaj ti bo samo dan, to mora biti praznik, ker imamo premalo praznikov dnevi takih in drugacnih pravic mi res nic ne pomenijo, ker te si jih nekdo lahko samo nekam vtakne.