Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Centrala na seznamu, razvezan dostop pa ni možen


joze
10.12.2006, 16:54
Kot rečeno je naša centrala na seznamu tistih, ki omogočajo razvezan dostop, ko pa hočem spremeniti PSTN/ISDN v razvezan dostop mi napiše, da sem izbral storitev, ki mi je ne morejo zagotoviti. Razlog? Je možno, da je napaka v aplikaciji?

T-a-d-e-j
10.12.2006, 17:12
Verjetno so vsa mesta na centrali za razvezan dostop zasedena.

joze
10.12.2006, 17:23
Če je tako me prav zanima koliko mest je bilo pet ali šest.Ker je kraj tak, da prav veliko interesentov po moje ni bilo. No ja. Kakšne pa so možnosti, da nam odprejo kakšna nove mesta za razvezan dostop? Kakšen je postopek?

storz
11.12.2006, 07:19
Kot rečeno je naša centrala na seznamu tistih, ki omogočajo razvezan dostop, ko pa hočem spremeniti PSTN/ISDN v razvezan dostop mi napiše, da sem izbral storitev, ki mi je ne morejo zagotoviti. Razlog? Je možno, da je napaka v aplikaciji?

če misliš centralo Žužemberk jo jaz ne najdem na seznamu za razvezan dostop. Kje si to zasledil?

jurca33
11.12.2006, 08:59
Pri meni je bilo isto... centrala Lj.-Kozarje. Centrala je na seznamu... razvezan dostop ni možen???

storz
11.12.2006, 09:09
Pri meni je bilo isto... centrala Lj.-Kozarje. Centrala je na seznamu... razvezan dostop ni možen???

kozarje omogoča, samo ne omogočajo vsi moduli. Možno je da si izbral kombinacijo s tvjem in da je ta modul tam poln. Javi mi telefonsko na Pm pa bom preveril.

joze
11.12.2006, 09:35
Ups moja napaka. Nisem opazil, da sta dva seznama. eden za razvezan dostop in drugi za 20 Mbit linijo. Ker smo vedno zadnji sem enostavno potegnil drsnik do konca nisem pa videl, da je vmes drugačen naslov.
Se oprostituiram
JE kaj znano kdaj bo možno?

storz
11.12.2006, 09:37
Ups moja napaka. Nisem opazil, da sta dva seznama. eden za razvezan dostop in drugi za 20 Mbit linijo. Ker smo vedno zadnji sem enostavno potegnil drsnik do konca nisem pa videl, da je vmes drugačen naslov.
Se oprostituiram
JE kaj znano kdaj bo možno?

do konca leta ne bo nič novega. Bomo videli kako bo potem.

RudiBr
11.12.2006, 16:40
Ups moja napaka. Nisem opazil, da sta dva seznama. eden za razvezan dostop in drugi za 20 Mbit linijo. Ker smo vedno zadnji sem enostavno potegnil drsnik do konca nisem pa videl, da je vmes drugačen naslov.
Se oprostituiram
JE kaj znano kdaj bo možno?

Na katerem naslovu pa sta ta dva seznama. Jaz iščem, pa najdem samo seznam za Siol TV.

janezpesec1
11.12.2006, 18:23
Pri meni je bilo isto... centrala Lj.-Kozarje. Centrala je na seznamu... razvezan dostop ni možen???

Storz tole pa tudi mene zanima. Ko bo mozen MPEG4 ali bo mozno da me prestavijo na tej centrali na ADSL port s tem da bi obdrzal dva TV in 1Mbit internet ?

storz
12.12.2006, 06:00
Na katerem naslovu pa sta ta dva seznama. Jaz iščem, pa najdem samo seznam za Siol TV.

http://storitve.siol.net/internet/adsl-dostop/dostopnost/

storz
12.12.2006, 06:04
Storz tole pa tudi mene zanima. Ko bo mozen MPEG4 ali bo mozno da me prestavijo na tej centrali na ADSL port s tem da bi obdrzal dva TV in 1Mbit internet ?

ne vem še točno kako bo.

RudiBr
12.12.2006, 09:54
http://storitve.siol.net/internet/adsl-dostop/dostopnost/

Najlepša hvala za informacijo. Na tem naslovu je na obeh seznamih centrala Primskovo. Katera centrala je to mišljena, kje se nahaja, ker sta s tem imenom menda dve centrali v Sloveniji? Vnaprej hvala za odgovor.

storz
12.12.2006, 10:12
vem da je v KR-Primskovo možen RZ in ADSL2+

moat
12.12.2006, 10:46
Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme. Sicer za tiste, ki iščete dostopnost lokacij, kjer je možen razvezan dostop in kjer so možne hitrosti do 20 Mb/s: http://storitve.siol.net/internet/adsl-dostop/dostopnost/.

Sam pa imam naslednje vprašanje. Sem iz Mežice in sem uporabnik SiOL-a že nekaj let; torej od takrat, ko je bilo možno naročiti ADSL (imam ISDN priključek in ADSL). V Mežici je po novem možno pridobiti hitrost internetne povezave do 20 Mb/s, ni pa možen razvezan dostop. Sam bi namreč naročil paket trio z razvezanim dostopom. Kaj je vse potrebno, da lahko ponudnik internetne storitve omogoči tudi razvezan dostop. Kolikor sem slišal, je bila telefonska centrala v Mežici že nadgrajena. A je razvezan dostop mogoč šele takrat, ko tudi SiOL, kot ponudnik internetnih storitev, nadgradi centralo? Koliko časa bom še čakal na to možnost?

LP, moat!

storz
12.12.2006, 14:24
razvezan dostop je možen, ko operater zakupi opremo na tej centrali.

T-a-d-e-j
12.12.2006, 20:36
Na širjenje razvezanega dostopa kar lepo pozabi, se že 2 leti ne širi več...

RudiBr
13.12.2006, 06:23
Jaz bi bil vesel že, če bi lahko dobil trio brez razvezanega dostopa. :))) Storz, bi lahko dobil odgovor za centralo Primskovo? Hvala.

storz
13.12.2006, 06:48
Na širjenje razvezanega dostopa kar lepo pozabi, se že 2 leti ne širi več...

pol leta

storz
13.12.2006, 06:49
Jaz bi bil vesel že, če bi lahko dobil trio brez razvezanega dostopa. :))) Storz, bi lahko dobil odgovor za centralo Primskovo? Hvala.

tole ni v redu?

vem da je v KR-Primskovo možen RZ in ADSL2+

RudiBr
13.12.2006, 08:58
Kaj pa druga Primskovo? Je še ena centrala.

storz
13.12.2006, 09:39
Kaj pa druga Primskovo? Je še ena centrala.

LJ-Primskovo ima samo internet (brez Tvja, brez razvezanga dostopa).

MODRI_ZOB
13.12.2006, 20:31
Jst pa npr. vem za primere, ko ljudje hočejo iz razvezanega dostopa nazaj na obstoječo telefonijo. Sam se ne bi odločil za RD... ker slišim preveč ljudi "jamrat" o ne preveč zanesljivem delovanju telefonije.... samo moje mnenje pač.... mogoče se kdaj stvar popravi... :)

T-a-d-e-j
13.12.2006, 23:32
1.V glavnem gre za primere pri Siolu in IP telefonijo preko Sagema.
2. Vprašanje je ali maš telefon za zasebno uporabo ali pa za poslovne namene. V veliki večini primerov ljudem trije oz. štirje jurji pridejo drugje prav.

japke
17.12.2006, 22:10
mene pa zanima, zakaj je trio dražji preko razvezanega dostopa. Preko ptsn je 9100, razvezan dostop pa cca 9800 sit?

kako se sploh obračunavajo klici pri razvezanem dostopu?

janezpesec1
18.12.2006, 18:43
mene pa zanima, zakaj je trio dražji preko razvezanega dostopa. Preko ptsn je 9100, razvezan dostop pa cca 9800 sit?

Zato ker Telekom polno razvezan dostop zaracuna drazje ISPju, enako cenovno politiko ima na primer tudi kak drug operater.

T-a-d-e-j
18.12.2006, 20:50
Kak drug T :).

rplevel
21.12.2006, 16:30
do konca leta ne bo nič novega. Bomo videli kako bo potem.

A to pomeni, da se nas bo Telekom l. 2007 končno usmili in dovolil razvezavo zanke tudi tam, kjer do sedaj "ni bilo mogeče"?

miro74
21.12.2006, 17:09
Mogoče. Samo na dosedanjo prakso ne bi rekel.

rda
21.12.2006, 17:10
A to pomeni, da se nas bo Telekom l. 2007 končno usmili in dovolil razvezavo zanke tudi tam, kjer do sedaj "ni bilo mogeče"?
Verjetno ne.

Ker:
- če nimaš razvezane zanke dobijo od tebe še več denarja (PSTN oz. ISDN naročnina, ki je tako ne potrebuješ)
- se bodo ostali ISPji in APEK pritožili, da so Siolovi uporabniki v priviligiranem položaju.

Smiselno, a ne ?

EDIT: Še konkreten primer: http://www.t-2.net/?AUID=60568010D1590C0010F6

mladenko
27.12.2006, 10:29
Jaz bi pa rad vprašal podobno zadevo...sem iz Trzina in je na seznamu central ki podpirajo razvezan dostop. ko pa hocem narociti paket mi govorijo da ni mogoce, da je mogoce le preko isdn/pstn .. rad bi pa imel Trio paket /10mb/razvezan dostop...mi lahko kaksen admin malo svetuje kako in kaj ? hvala

miro74
27.12.2006, 17:17
Verjetno ne.

Ker:
- če nimaš razvezane zanke dobijo od tebe še več denarja (PSTN oz. ISDN naročnina, ki je tako ne potrebuješ)
- se bodo ostali ISPji in APEK pritožili, da so Siolovi uporabniki v priviligiranem položaju.

Smiselno, a ne ?

EDIT: Še konkreten primer: http://www.t-2.net/?AUID=60568010D1590C0010F6

Evropska komisija je že pritisnila na Deutsche Telekom, da ne sme več pogojevati DSL priključkov z obveznim priključkom pri sebi, drugač jo bodo čakale kazni. Upam, da še bojo mal na naše pijavke.

janezpesec1
27.12.2006, 17:38
Jaz bi pa rad vprašal podobno zadevo...sem iz Trzina in je na seznamu central ki podpirajo razvezan dostop. ko pa hocem narociti paket mi govorijo da ni mogoce, da je mogoce le preko isdn/pstn .. rad bi pa imel Trio paket /10mb/razvezan dostop...mi lahko kaksen admin malo svetuje kako in kaj ? hvala
Poslji zasebno sporocilo storzu in ti bo povedal kako in kaj. Mozno da so vsi prikljucki zasedeni ali pa (bolj verjetno) je razvezan dostop mozen samo na ADSL, na ADSL2 pa ne.

moat
27.12.2006, 19:04
Pozdravljeni!

Dne 12.12.2006 sem postavil vprašanje o paketu trio in razvezanem dostopu - njegov prepis:

Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme. Sicer za tiste, ki iščete dostopnost lokacij, kjer je možen razvezan dostop in kjer so možne hitrosti do 20 Mb/s: http://storitve.siol.net/internet/ad...op/dostopnost/.

Sam pa imam naslednje vprašanje. Sem iz Mežice in sem uporabnik SiOL-a že nekaj let; torej od takrat, ko je bilo možno naročiti ADSL (imam ISDN priključek in ADSL). V Mežici je po novem možno pridobiti hitrost internetne povezave do 20 Mb/s, ni pa možen razvezan dostop. Sam bi namreč naročil paket trio z razvezanim dostopom. Kaj je vse potrebno, da lahko ponudnik internetne storitve omogoči tudi razvezan dostop. Kolikor sem slišal, je bila telefonska centrala v Mežici že nadgrajena. A je razvezan dostop mogoč šele takrat, ko tudi SiOL, kot ponudnik internetnih storitev, nadgradi centralo? Koliko časa bom še čakal na to možnost?

LP, moat!

Ker sem se v tem času sprijaznil s tem, da razvezan dostop "verjetno" še dolgo ne bo mogoč in sem se s težkim srcem poslovil od možnosti pakata trio z razvezanim dostopom, sem se odločil, da ga bom naročil z obstoječim isdn/pstn priključkom in tako spremenil študentski paket 4096/512 v paket trio. Pa glej ga zlomka! Pri poizvedovanju na SiOL-ovi spletni strani in preverjanju dostopnosti storitve glede na lokacijo, mi poizvedovalnik napiše, da na tej lokaciji ni možen paket trio (možen je internet, ne pa TV), čeprav sem poizvedovanje opravil tako, da sem obdržal obstoječi isdn/pstn priključek. To mi nikakor ni razumljivo, saj ima sosed naročen paket trio s hitrostjo 4 Mbit/512 kbit/s.. in hm, kako je to sploh mogoče. Iz tega razloga sem opravil poizvedovanja še drugih paketov in pri tem ugotovil, da ni mogoč niti paket duo, kar mi je bilo še manj razumljivo. Pa sem šel še dlje in opravil poizvedovanje tudi za paket solo 10 Mbit/s/768 kbit/s, ki pa iz neznanih razlogov ni mogoč, čeprav je pošta Mežice navedena v razdelku, ki opredeljuje hitrosti interneta do 20 Mbit/s!
Zdaj mi dejansko ni več jasno ničesar!!! Torej ugotovil sem, da lahko spremenim samo svoj študentski paket 4 Mbit/512 kbit/s (slednjega še nisem spremenil samo zato, ker sem čakal na možnost naročitve paketa trio z razvezanim dostopom) s paketom solo z isto hitrostjo?
Ne bi rad odšel od SiOL-a; sem njihov naročnik že dlje časa in zadovoljen s storitvami, čeprav za to plačam nekoliko več, kot bi plačal pri konkurenci, ki ima povrhu sicer slabšo tehnično pomoč. Priznam pa, da sem sedaj začel resno razmišljati, ali mi bo konkurenca nudila več, kot mi nudi trenutno sedanji operater.

Kaj mi svetujete?
LP, moat

Death Paladin
27.12.2006, 19:35
Odvisno, koliko si oddaljen od centrale. Oddaj narocilo preko telefona, pa bos videl, kaj ti bojo tam rekli.

LP

moat
27.12.2006, 19:44
Pozdravjeni!

Od centale sem oddaljen okoli 600 m. Sosed v bloku ima paket trio s hitrostjo 4 Mbit/512 kbit/s (kar je bilo največ, kar so mu lahko ponudili po opravljeni meritvi). Jaz pa na primer ne morem imeti niti solo paketa s hitrostjo 10 Mbit/s/768 kbit/s. Lahko torej imam samo solo paket s hitrostjo 4 Mbit/512 kbit/s, katerega pa ima že sedaj kot študentski paket? Ne razumem te logike!

LP, moat

Death Paladin
27.12.2006, 21:29
Pozdravjeni!

Od centale sem oddaljen okoli 600 m. Sosed v bloku ima paket trio s hitrostjo 4 Mbit/512 kbit/s (kar je bilo največ, kar so mu lahko ponudili po opravljeni meritvi). Jaz pa na primer ne morem imeti niti solo paketa s hitrostjo 10 Mbit/s/768 kbit/s. Lahko torej imam samo solo paket s hitrostjo 4 Mbit/512 kbit/s, katerega pa ima že sedaj kot študentski paket? Ne razumem te logike!

LP, moat

Ce sem te prav razumel, ima tvoj sosed 4 Mbit internet + TV+VOIP. kar pomeni, da se mu gateway sinhronizira z 9-10 Mbiti. ADSL ima omejitev 4 Mbite. Ce hoces imeti vec, te morajo prestavit na ADSL2+. Za to pa potrebujes ADSL2+ modem in mozje iz telekoma ti morajo to omogocit na centrali. Lahko da je centrala polna in jo je potrebno upgradat..

T-a-d-e-j
28.12.2006, 07:09
Na 600m predlagam VDSL:).

moat
28.12.2006, 18:08
Pozdravljeni!

No, danes popoldan sem poklical SiOL-ovo tehnično pomoč in jim razložil problem. Tehnik je preveril možnosti na podlagi moje telefonske številke. Dejansko je tako, da mi pri poizvedovanju preko spletne strani program zavrne vsakršno večjo hitrost od 4 Mbit/512 kbit/s. Na tej podlagi torej imam možnost, da naročim samo solo paket z omenjeno hitrostjo, paketa dua atri trio seveda nista možna.
Me je pa tehnik opozoril, da je možno, da program zavrača večje hitrosti in ostale pakete zato, ker še niso izmerjene hitrosti do moje lokacije (tolažom se, da bi to celo utegnilo biti res, čeprav je sosed na isti lokaciji in ima paket trio s hitrostjo 4 Mbit/512 kbit/s). Ker sem dejansko oddaljen okoli 600 m od centrale (200 m je zračne linije), bi po tehnikovem mnenju storitev morala delovati. Sam mi je izpolnil povpraševanje za paket trio, s tem da ni navedel vseh podatkov (ne vem točno katerih, menim, da tel. številke ali nekaj podobnega). Pri tem mi je dejal, da bodo na tej podlagi Telekomovci opravili meritve in mi povedali o nadaljnjih možnostih naročanja paketov. No, če ne bo mogoč paket trio, bom vzel solo paket s hitrostjo 10 Mbit/s/768 kbit/s. Upam na najboljše. Post sem napisal za ostale, če se boste znašli v podobni situaciji.
Vsem, ki ste mi dali odgovore na prejšnje poste se zahvaljujem. Pozdrav, moat.

Ipod
28.12.2006, 19:03
V regletni zgleda ni podatka o oddaljenosti od centrale pa ti zato ne ponud možnosti.
Bojo vpisal na telekomu pol pa bo aplikacija ti ponudla kokr je treba :)

storz
31.12.2006, 07:54
Pozdravljeni!

No, danes popoldan sem poklical SiOL-ovo tehnično pomoč in jim razložil problem. Tehnik je preveril možnosti na podlagi moje telefonske številke. Dejansko je tako, da mi pri poizvedovanju preko spletne strani program zavrne vsakršno večjo hitrost od 4 Mbit/512 kbit/s. Na tej podlagi torej imam možnost, da naročim samo solo paket z omenjeno hitrostjo, paketa dua atri trio seveda nista možna.
Me je pa tehnik opozoril, da je možno, da program zavrača večje hitrosti in ostale pakete zato, ker še niso izmerjene hitrosti do moje lokacije (tolažom se, da bi to celo utegnilo biti res, čeprav je sosed na isti lokaciji in ima paket trio s hitrostjo 4 Mbit/512 kbit/s). Ker sem dejansko oddaljen okoli 600 m od centrale (200 m je zračne linije), bi po tehnikovem mnenju storitev morala delovati. Sam mi je izpolnil povpraševanje za paket trio, s tem da ni navedel vseh podatkov (ne vem točno katerih, menim, da tel. številke ali nekaj podobnega). Pri tem mi je dejal, da bodo na tej podlagi Telekomovci opravili meritve in mi povedali o nadaljnjih možnostih naročanja paketov. No, če ne bo mogoč paket trio, bom vzel solo paket s hitrostjo 10 Mbit/s/768 kbit/s. Upam na najboljše. Post sem napisal za ostale, če se boste znašli v podobni situaciji.
Vsem, ki ste mi dali odgovore na prejšnje poste se zahvaljujem. Pozdrav, moat.

meni pusti narediti naročilo, če hočeš mi lahko daš vse podatke pa kar narediva.
javi mi na PM tvoj username, kontak. tel., ker paket, katero hitrost in če imaš še kakšno vprašanje.

lp,
storz

moat
31.12.2006, 14:14
Pozdravljeni, Storž!

Hvala za ponujeno pomoč, sem poslal zasebno sporočilo s podatki in vprašanji. Ker pa se približuje praznični finale, Vam Storž osebno in vsem furomašem na SiOL-ovih spletnih straneh, želim vse najboljše v prihajajočem novem letu 2007 in obilo dobrega vetra za jadranje po svetovnem spletu :D.

Srečno, moat!

Rudibr
06.11.2008, 17:45
LJ-Primskovo ima samo internet (brez Tvja, brez razvezanga dostopa).
Hehehe. pa je. Je pa res, da je odtlej minilo skoraj tri leta. Včeraj so mi priklopili prav vse.:2thumbs: