Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sinope ali Sagem?


schnapsi
11.12.2006, 19:13
Zanima me, kaj pravijo nasi strokovnjaki in izkusnje? Kaj je boljse: Sinope ali Sagem? Razen tega seveda, da je pri Sagemu treba dokupiti brezzicno kartico.

Jaz sem se ze navdusil na Sinope, pa da bi tudi zamenjal paket s starega na Duo, ampak potem so mi povedali, da Sinopeja ni vec. Sedaj pa ne vem, kako dolgo naj cakam, in ce sploh. Sedaj imam Calysto in moram reci, da v dveh letih ni niti enkrat zatajil. Pravzaprav sem s Calysto cisto zadovoljen, nov komunikator *moram* imeti zato, ce zelim Duo (ker *baje* moj obstojeci ATA tudi ne velja). Skratka, res cudna situacija.

Zadnjic sem bil v teletrgovini v MB. Pred mano v vrsti so bili trije, ki so vrnili Sagem. Hm...

S

Veron
12.12.2006, 11:11
Sinope se je v praksi bolje odrezal, je pa res da jih trenuno ni na voljo, bojo pa verjetno spet, samo kdaj pa žal ni informacije.

mazho
13.12.2006, 18:29
Calysto vseeno deluje, sam ne moreš met telefonije. Drugače pa men Sagem po nadgradnji firmware-a deluje dobro.

Death Paladin
13.12.2006, 18:49
Calysto vseeno deluje, sam ne moreš met telefonije. Drugače pa men Sagem po nadgradnji firmware-a deluje dobro.

Glej, sem dobil novega Sinope, pa mi ni delal z ISDN linijo. Pa sem mel nadomestnega Sagema do danes in vse je vse delalo OK. In prejle sem prinesel domov "popravljenega" Sinope iz servisa in spet ne dela. Toliko o ISKRATEL in njihovem servisu in garanciji. Bom videl, kaj se bo jutri dalo zmeniti. :(

mark2
13.12.2006, 20:33
Sagema nikoli več ne bi vzel, ga ne priporočam nikomur. Še posebno če si nekoliko dlje od centrale. Izberi tretjega in sicer Ganymede 822+. Dokupiti boš sicer moral vigor talk za telefonijo...

Lp

Death Paladin
13.12.2006, 23:10
Sagema nikoli več ne bi vzel, ga ne priporočam nikomur. Še posebno če si nekoliko dlje od centrale. Izberi tretjega in sicer Ganymede 822+. Dokupiti boš sicer moral vigor talk za telefonijo...

Lp

Meni je lepo delal Sagem, pa sem kar precej oddaljen od centrale. Mogoce si mel nesreco z njim, tako ko mam js s temle Sinopejem, ki bi naj bil "odlicen" modem. Prav jezi me, ko ma clovk obcutek, da ni nic iz nicesar, ce nisi zraven na servisu. Ne da se zaupat folku, ne vem ka naj druga recem. In to mi je tolazba, ki sm jo dobu nazaj iz garancije, kjer pise gor: Repair status "Testiranje in modifikacija". Mislim WTF. Tak sm jezn, ko sm potratu ze za 5 jurjev bencina zaman pa da ne recem za kok jurjev se zivcev za ta "izvrsten" Sinope 568+.

mark2
14.12.2006, 10:40
Z sagemom sem imel toliko problemov, da sem zahteval zamenjavo za Ganymede, od takrat mi dela vse. Je pa res, da sem od centrale oddaljen 3 km, imam pa trio razvezan d. Odvsno je tudi na kateri centrali si. Na ip banu oz. na adsl2+ je imel sagem več težav...

Žal se moramo uporabniki sami "boriti" z težavami, ki jih prinaša oprema. Včasih je bila v njihovi lasti in če je bilo kaj narobe so ti monterji zamenjali...

A ti kljub popravilu še vedno ne dela, zakaj pa nimaš več sagema?

Death Paladin
14.12.2006, 11:00
Z sagemom sem imel toliko problemov, da sem zahteval zamenjavo za Ganymede, od takrat mi dela vse. Je pa res, da sem od centrale oddaljen 3 km, imam pa trio razvezan d. Odvsno je tudi na kateri centrali si. Na ip banu oz. na adsl2+ je imel sagem več težav...

Žal se moramo uporabniki sami "boriti" z težavami, ki jih prinaša oprema. Včasih je bila v njihovi lasti in če je bilo kaj narobe so ti monterji zamenjali...

A ti kljub popravilu še vedno ne dela, zakaj pa nimaš več sagema?

Sm se zmenu dans s Siolom, da mi posljejo novga Sagema, Sinope jim pa vrnem. Zdaj mam spet nadomestnega Sagema iz Teletrgovine in spet vse spila tak kot mora. Saj mozno je, da je samo moj model Sinopa hin, ni pa nujno. In ne, kljub popravilu, mi se vedno Sinope ne deluje. Da ti malo bolj opisem se dodatne probleme s Sinope.. Poleg tega, da mu je sinhronizacijo kr samo dol metalo (kar je glavni problem) , je hkrati bila tezava z DHCP postavitvijo IPja in kr neke motnje so se pojavljale na Siol TV, ob vsakem najmanjsem "šumu" na elektricni napetosti. Primer: vklop stikala za luc ali kake druge naprave. Skoda pa je, ker ne poznam tule koga tako osebno, da bi mi posodil svojega Sinope za v test. V teletrgovini jih tudi nimajo. Ampak ce sem ga iz servisa nazaj dobil, kjer pise "test in modifikacija OK", pol mislim, da mi tudi nov nebi pomagal. In cista resnica je, da se moramo uporabniki sami borit. Sem ze zakuru ne vem kolko bencina zato, 3 x v Celje in nazaj in 1 x v Slovenske Konjice in nazaj za prazen nic.

LP

gloris
14.12.2006, 13:10
Jaz sem imel s Sagemom velike probleme zato ga ne priporočam. Trenutno uporabljam Sinope, ki deluje bolje. Sinope je produkt Made in China, kar se pa tudi precej pozna.

mark2
14.12.2006, 16:35
Sm se zmenu dans s Siolom, da mi posljejo novga Sagema, Sinope jim pa vrnem. Zdaj mam spet nadomestnega Sagema iz Teletrgovine in spet vse spila tak kot mora. Saj mozno je, da je samo moj model Sinopa hin, ni pa nujno. In ne, kljub popravilu, mi se vedno Sinope ne deluje. Da ti malo bolj opisem se dodatne probleme s Sinope.. Poleg tega, da mu je sinhronizacijo kr samo dol metalo (kar je glavni problem) , je hkrati bila tezava z DHCP postavitvijo IPja in kr neke motnje so se pojavljale na Siol TV, ob vsakem najmanjsem "šumu" na elektricni napetosti. Primer: vklop stikala za luc ali kake druge naprave. Skoda pa je, ker ne poznam tule koga tako osebno, da bi mi posodil svojega Sinope za v test. V teletrgovini jih tudi nimajo. Ampak ce sem ga iz servisa nazaj dobil, kjer pise "test in modifikacija OK", pol mislim, da mi tudi nov nebi pomagal. In cista resnica je, da se moramo uporabniki sami borit. Sem ze zakuru ne vem kolko bencina zato, 3 x v Celje in nazaj in 1 x v Slovenske Konjice in nazaj za prazen nic.

LP

Boš videl, če bo z Sagemom kaj bolje, če pa ne bo, pa menjaj še z Ganiyem. Ta ni toliko občutljiv...
Tudi pri meni se pojavljajo motnje zaradi el. nap. Termostat za kurjavo vklop/izklop gretja - tv zakocka, vendar to niti ni toliko moteče. Sicer imam vse priklopljeno preko UPS - a, pa niti to ne pomaga.

V garancijskem listu naj bi nekje pisalo, da ti morajo povrnit potne stroške. Samo se nikomur ne da s tem ukvarjat. Boljša varjanta je po pošti, samo potem si brez vsega...

Lp

Death Paladin
14.12.2006, 17:23
Sem ze tudi poskusil z raznimi zascitami (in tudi brez zascit), pa ni nic pomagalo.
Sagema sem imel doma zdaj ze skoraj 1 mesec, ko sem cakal Sinope iz servisa, zato ga upraviceno hvalim. Je skorajda neobcutljiv na motnje. Ganymede pa ne bom mel, ker imam Trio in ne mislim kupovat samostojno teh IP telefon pretvornikov. Pa se wirelessa ne podpira.. PS. Na Iskratelu so mi sami izjavili, da jih Sinope zelo dosti zafrkavajo. Ker obstaja mnogo kombinacij okoliscin, s katerimi ne delujejo. Tam kjer pa deluje, pa dobr deluje.

AlienRex
14.12.2006, 17:57
Glej, sem dobil novega Sinope, pa mi ni delal z ISDN linijo. Pa sem mel nadomestnega Sagema do danes in vse je vse delalo OK. In prejle sem prinesel domov "popravljenega" Sinope iz servisa in spet ne dela. Toliko o ISKRATEL in njihovem servisu in garanciji. Bom videl, kaj se bo jutri dalo zmeniti. :(
Pri meni je ravno obratno: Sagem ne dela, Sinope pa ok (razen CLIP ne dela tako kot mora). Bi morala zamenjat modema :P

Vsemogočni
14.12.2006, 21:36
Moram reči, od kar imam trio paket mi sagem dela ko urca. Zadnjič enkrat je vrgel ven telefonijo, ampak drugače pa ni problema. Sem zadovoljen in čperav sem se nekaj časa trudil dobit Sinope, mi ni nič žal, da imam še vedno Sagema. Mogoče je kaj odvisno tudi od same centrale.