Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem STB in komponentni priklop?


Wampek
18.12.2006, 09:48
Malce sem se igral s možnimi priklopi Sagem STB-ja na TV in na KiSS komponento. Sagem ima sledeče priključke:


SCART TV
SCART VCR
2x Stereo Avdio priključka (bel in rdeč)
SPDIF Avdio
Komponentni priključki (3x YPbPr)


Trenutno imam vezano preko SCART kabla na KiSS in iz KiSS komponente naprej na TV. Kot sem že v eni prejšni temi zapisal imam težave s Macrovision zaščito ampak za to je kriv Sagem, ki kodira kanala. Storz pravi, da bo to v prihodnosti odstranjeno tako da lahko samo čakam. Bolj sem se osredotočil na komponentni izhod na Sagemu. V soboto sem kupil v big bangu točno takšen kabel in z njim povezal komponentni izhod na sagemu s komponentnim vhodom na KiSS DP-558 komponenti. Ampak zanimivo, slike ni nikjer. Tudi če preklopim na nekodiran kanal slike ni. Je ta izhod sploh omogočen na tem STB-ju ali je zopet problem Macrovision zaščite?

storz
18.12.2006, 10:02
Malce sem se igral s možnimi priklopi Sagem STB-ja na TV in na KiSS komponento. Sagem ima sledeče priključke:

SCART TV
SCART VCR
2x Stereo Avdio priključka (bel in rdeč)
SPDIF Avdio
Komponentni priključki (3x YPbPr)
Trenutno imam vezano preko SCART kabla na KiSS in iz KiSS komponente naprej na TV. Kot sem že v eni prejšni temi zapisal imam težave s Macrovision zaščito ampak za to je kriv Sagem, ki kodira kanala. Storz pravi, da bo to v prihodnosti odstranjeno tako da lahko samo čakam. Bolj sem se osredotočil na komponentni izhod na Sagemu. V soboto sem kupil v big bangu točno takšen kabel in z njim povezal komponentni izhod na sagemu s komponentnim vhodom na KiSS DP-558 komponenti. Ampak zanimivo, slike ni nikjer. Tudi če preklopim na nekodiran kanal slike ni. Je ta izhod sploh omogočen na tem STB-ju ali je zopet problem Macrovision zaščite?

trenutno še ne dela, pravijo bo v prihodnji verziji

gloris
19.12.2006, 10:26
Še en polizdelek od Sagema ali izdelek z napako??

http://www.zps-zveza.si/ZPSstrani/zpsV1.0.nsf/VSE/6DC0A5913E439140C12571E70049FE19/$file/napaka%20na%20iydelku.pdf

mazho
20.12.2006, 06:53
Zakaj ima na sprednji strani USB vhod?

storz
20.12.2006, 09:27
Zakaj ima na sprednji strani USB vhod?

za morebitne dodatne funkcionalnosti v prihodnje. Trenutno je neuporabljen, tudi napajanja ni notri.

Wampek
20.12.2006, 12:37
Če te prav razumem potem tudi komponentni izhod sploh ni priklopljen in tudi s nadgradnjo firmwara ne bo nikoli deloval?

storz
20.12.2006, 12:40
Če te prav razumem potem tudi komponentni izhod sploh ni priklopljen in tudi s nadgradnjo firmwara ne bo nikoli deloval?

trenutno še ne dela, pravijo bo v prihodnji verziji

jaz iz tega razberem da trenutno še ne dela ampak bo v prihodnji verziji.

gloris
20.12.2006, 13:37
Če te prav razumem potem tudi komponentni izhod sploh ni priklopljen in tudi s nadgradnjo firmwara ne bo nikoli deloval?
Kot vsi francoski izdelki, tudi ta ne bo nikoli deloval tako kot je treba. To bi ti moralo biti jasno že ob nakupu.

Wampek
05.01.2007, 10:53
Je mogoče že kaj novega glede tega? Še vedno bi rad uporabil komponenti izhod za povezavo na KiSS DVD snemalnik. Je kaj novega tudi glede Macrovision zaščite na določenih kanalih?