Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prehod med paketi


cricket
18.12.2006, 16:00
Pozdravljeni!


Razmišljam da bi naročil ADSL in sicer za začetek Pizzicato-ta, ker imam do sedaj klicni dostop in sploh nisem zahtevni uporabnik.

Zanima pa me, če se da v prihodnosti, recimo cez 10 mesecev, spremenit hitrost na 512, ali pa it na kakšen drug paket, recimo 1024/512, pa koliko moram doplačat, če sploh moram kaj?

Una gospa na siolu mi je rekla da nič, da za prehode iz manjših paketov na večje (iz cenejših na dražje) samo pošljem vlogo, pri prehodu iz dražjih na cenejše pa plačam 15.000sit

A ima kdo kakšne informacije?

Pa a je težko si sam zmontirat ADSL, a rajši naročim da mi pride tehnik zrihtat?

Pa kaj si sploh mislite o Pizzicato-tu

MrBoombastic
18.12.2006, 17:03
Koliko telefonskih priključkov imaš doma? Sprašujem zaradi zahtevnosti montaže. Prehod na višje histrosti oz. oakete ni problematičen - potrebno jim je poslati zgolj dopis (zahtevo) po faxu oz. po pošti.

janezpesec1
18.12.2006, 18:44
Jaz sem imel 3 leta povezavo 256/256 (torej podobno kot Piziccato) pa mi je bilo cisto v redu, tudi marsikaj sem pretocil preko te povezave (pac ponoci in cez dan ko sem v sluzbi).

mazho
18.12.2006, 20:08
Prejšnji teden sem naročil preko interneta spremembo paketa iz Duo v Trio. Kdaj lahko pričakujem, da mi bojo spremenili paket in poslali TV komunikator?

cricket
19.12.2006, 06:59
Koliko telefonskih priključkov imaš doma? Sprašujem zaradi zahtevnosti montaže. Prehod na višje histrosti oz. oakete ni problematičen - potrebno jim je poslati zgolj dopis (zahtevo) po faxu oz. po pošti.


En telefonski priključek imamo doma. Bol me zanimajo tist IP, in podobne stvari, k sploh nimam pojma.

A za prehod pa ni treba nič doplačat?

Kaj pa če si še trenutno vezan prek siola. Prijateljica je pred kakšnimi 10 meseci vzela klicni dostop prek siola, pa zdej razmišlja da bi tud vzela pizzicatota, a je še kaj vezana do siola (nevem a je bila prek klicnega dostopa tud vezava za 24 mesecev). Mora v takem primeru plačat kakšne penale po pogodbi?

Veron
19.12.2006, 10:37
Prehodi na pakete ki so "dražji" torej "višji" je brezplačno. Vračanje na nižje pakete recimo DUO > SOLO pa se zaračuna v skladu s siolovim cenikom.

miran74
19.12.2006, 10:39
En telefonski priključek imamo doma. Bol me zanimajo tist IP, in podobne stvari, k sploh nimam pojma.

A za prehod pa ni treba nič doplačat?

Kaj pa če si še trenutno vezan prek siola. Prijateljica je pred kakšnimi 10 meseci vzela klicni dostop prek siola, pa zdej razmišlja da bi tud vzela pizzicatota, a je še kaj vezana do siola (nevem a je bila prek klicnega dostopa tud vezava za 24 mesecev). Mora v takem primeru plačat kakšne penale po pogodbi?
Za prehod se ne plača nič za klicni dostop pa mislim, da se niso podpisovali aneksi ki bi te vezali za 24 mesecev.
Montaža ni zahtevna meni so takrat iz telekoma prišli priklopit samo takrat je bilo brezplačno.
Sagem modem bi odsvetoval.
V prihodnosti če bi želeli višjo hitrost ali spremembo paketa pa se to naredi preko spletne strani naroči višjo hitrost tako, da ni potrebno pošiljat nobenih faksov in podobno.

miran74
19.12.2006, 10:45
Prehodi na pakete ki so "dražji" torej "višji" je brezplačno. Vračanje na nižje pakete recimo DUO > SOLO pa se zaračuna v skladu s siolovim cenikom.
Mislim kolko sem gledal cenike da se samo prehod iz dražjih na paket picikato plača recimo iz 4 mega na 2 mega pa ne edino če so novi ceniki pa nisem gledal

MrBoombastic
19.12.2006, 16:45
<p>En telefonski priključek imamo doma. Bol me zanimajo tist IP, in podobne stvari, k sploh nimam pojma.</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>A za prehod pa ni treba nič doplačat?</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>Kaj pa če si še trenutno vezan prek siola. Prijateljica je pred kakšnimi 10 meseci vzela klicni dostop prek siola, pa zdej razmišlja da bi tud vzela pizzicatota, a je še kaj vezana do siola (nevem a je bila prek klicnega dostopa tud vezava za 24 mesecev). Mora v takem primeru plačat kakšne penale po pogodbi?

Glede samega priklopa ne bo problema, o IP-jih ni treba vedeti nič, navodila za zagon interneta bodo zraven modema.

Ne vem pa, kateri klicni siolov paket ima tvoja kolegica: http://storitve.siol.net/paketi/klicni-dostop/

Načeloma so prehodi brezplačni, plačljiv je edino prehod iz solo( oz. duo, trio) na picikato.

Veron
19.12.2006, 17:09
Mislim kolko sem gledal cenike da se samo prehod iz dražjih na paket picikato plača recimo iz 4 mega na 2 mega pa ne edino če so novi ceniki pa nisem gledal
Moraš ločiti razliko med spremembo paketa in spremembo hitrosti.
Sprememba hitrosti je brezplačna medtem ko sprememba paketa na "cenejšega" se plača v skladu s siolovim cenikom.

falotXP
21.12.2006, 09:15
Hmmmm...samo...v ceniku se omenja le plačanje prehoda iz paketa TRIO, DUO, Solo na Pizzicato, ki pa stane 15k SIT... kako je pa ob prehodu naprimer iz Trio paketa na Duo..tega jaz nisem zasledil??

cricket
21.12.2006, 19:34
Pozdravljeni!

Situacija je taka, danes, medtem ko sem bil na faxu, se domov pripelje tip od TNT-ja, in ker nobenga niblo doma, podturi naši babici, da podpiše pogodbo za Siol paket Pizzicato, in natvezi naši babici, da to sem jaz že vse zmenjen, in da naj ona kr podpiše. Jaz pridem domov, na mizi me čaka paket od siola, jaz vas presenečen, ker sem pričakoval samo pogodbo (tako kot delajo pri Amisu, kjer so vsaj pošteni in ti pustijo nekaj dni da v miru preštudiraš pogodbo), preberem in kaj piše:CITIRAM "en izvod naročniške pogodbe in izdajnico nemudoma vrnite dostavljalcu paketa".

Jaz preberem pogodbo, tisto ki je ostala pri meni, in s to pogodbo se jaz sploh ne strinjam.

Vprašanje: Kaj zdaj, pogodba je podpisana,čeprav jo sploh nisem jaz podpisu, še manj pa da bi jo pred podpisom prebral. A ma še kdo kakšne takšne izkušnje z siolom, da se počut k bi na tržnici kilo solate kupoval.

Aja vmes sem poklical še na 080 1000, pa se vsi obašajo, k da sem jih vprašal kako se jedrska bomba naredi.
A ma kdo kakšen nasvet. Jaz grem sigurno v torek direktno na siol.

kitl
21.12.2006, 20:05
Ja ***at ga v sili tudi hudič muhe žre

rda
21.12.2006, 21:28
Boš pač imel 2 leti brezplačno internet. Babica časti za božič :xmas:

missClause
22.12.2006, 11:46
pri klicnem dostopu Siola je prehod preprost. Morate povedati da želite prehod iz klicnega dostopa v ADSL, ta prehod je brezplačen pa še nič vam ni treba sporočiti naknadno ali pa dvojne naročnine plačevati. Rabite le uporabniško ime, in to je to.

Drugače se vam pa najbolj splača imeti PRD, kar pomeni da potem prejemate samo eno položnico, in ste na IP telefoniji. pa še analogne telefone lahko uporabljate na IP telefoniji.

POZOR! ne kupujte ISDN ker je (po mojem mnenju) za en *urc:rolling: Saj ISDN aparati postanejo neuporabni pri IP telefoniji.

moglasi
23.12.2006, 12:08
pri klicnem dostopu Siola je prehod preprost. Morate povedati da želite prehod iz klicnega dostopa v ADSL, ta prehod je brezplačen pa še nič vam ni treba sporočiti naknadno ali pa dvojne naročnine plačevati. Rabite le uporabniško ime, in to je to.

Drugače se vam pa najbolj splača imeti PRD, kar pomeni da potem prejemate samo eno položnico, in ste na IP telefoniji. pa še analogne telefone lahko uporabljate na IP telefoniji.

POZOR! ne kupujte ISDN ker je (po mojem mnenju) za en *urc:rolling: Saj ISDN aparati postanejo neuporabni pri IP telefoniji.

Preprosto ne drži. Obstajajo ISDN vmesniki.. in ISDN telefoni so uporabni naprej.

AlienRex
24.12.2006, 16:30
Preprosto ne drži. Obstajajo ISDN vmesniki.. in ISDN telefoni so uporabni naprej.
Sam da ti vmesniki stanejo precej denarja in jih Siol nima v svoji ponudbi.:nonono:

missClause
27.12.2006, 12:51
moglasi, to sem govorila za Siolovo IP telefonijo. Če obstajajo taki vmesniki, pa kot je rekel AlienRex, stane par cekinčkov... oz. po tanovem €:clown:

moglasi
27.12.2006, 13:01
moglasi, to sem govorila za Siolovo IP telefonijo. Če obstajajo taki vmesniki, pa kot je rekel AlienRex, stane par cekinčkov... oz. po tanovem €:clown:

analogni telefoni na SAGEMU velikokrat popačujejo, če prenesemo številko klicoči vedno sliši moteče sporočilo: številka je prenesena na siol... ko linija poklekne.. telefona ni, in se sam ne vzpostavi nazaj... (prej mi v 3 letih telefona tudi 1x ni vn vrglo.. sedaj pa vsaj 7 x torej..

V teoriji je ip tel. super.. v praksi, vsaj pr SIOL pa ne!

tako.. pa še bi se našlo.

missClause
27.12.2006, 13:32
tukaj moraš pa podati prijavo napake na 116, da ti to uredijo.