Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Teranov liker


Cvetlični deček
18.12.2006, 23:00
Mi kdo zaupa kak preizkušen recept za teranov liker?

mrjerry
21.12.2006, 08:34
Ne poznam tocnih kolicin, ampak potrebujes pa naslednje:

teran
rum (splaca se imeti kvalitetnega, vendar ne pritirano staranega, ce se prav spomnim, rabis 9dcl terana in 1dcl ruma)
beli sladkor (ne spomnim se koliko, ampak kar precej)
cimet
kaksna nageljnova zbica
Naribana limonina lupina (spet ne vem tocno, koliko, ampak jaz bi dal najvec eno limono na liter terana)

kolikor se spominjam, zmesas teran, sladkor in zacimbe in prekuhas. Dobiti moras dokaj gosto mesanico. Zaradi kuhanja tudi izpari vecina alkohola. Zato na koncu precedis, da se znebis zacimb in dodas rum za extra kick nazaj.

Mogoce probaj najprej z manjso kolicino (en liter)...

summer
21.12.2006, 08:46
men je fulll dober.....:approve:....sam ga ponavadi kr kupim.....oziorma si ga po kosilu naročim....:D...
kar se pa tiče priprave, je pa takšna kot je Jerry napisal....jz sem dala še naribano pomarančo not...delala sem ga samo enkrat...in mi ni tk uspel..verjetno sem dala preveč cimeta in teh stvari, ker me je spominjalo na kuhano vino:D...
poskusi in povej:)

mrjerry
21.12.2006, 08:50
Ce je prevec podoben kuhancu, je bilo najbrz premalo sladkorja in se ni zgostil. Mogoce bi bilo zanimivo poskusiti tako, da bi iz cisto majckeno terena in ogromno sladkorja naredil karamelo in jo potem gostil. Ampak taksno pocetje je zelo zelo zahtevno. Ce namrec v ze narejeno karamelo prelijes prevec terana pri sobni temperaturi, se ti bo karamela strdila v betonsko trde koscke in vse skupaj bo za v smeti.

Varianta je tudi, da poskusis z rjavim sladkorjem, ki je manj sladek, zato ga lahko dodas vec. Vse v zelji, da bi se bolje zgostilo.

Sam ga pa se nisem kuhal, le nekajkrat sem napol prisostvoval pri kuhanju. Vedno je bil odlicen, ampak se pri najboljsi volji ne morem spomniti, kako tocno je sla priprava :(

Se nasvet glede limonine lupine (just in case). Dati moras samo rumeni del lupinice, ker je tam notri ves okus. Beli del je neuporaben, celo skodljiv, ker je grenak.

summer
21.12.2006, 08:53
ja.....premal sladkorja in premal kuhanja....ter definitivno preveč cimeta.......sem ugotovila....(no sej ni bil slab..sploh ne...sam ni bil tak tapravi)....mogoče še bom enkrat poiskusla, ko bom mela čas:approve:

Cvetlični deček
21.12.2006, 13:41
Jerry hvala lepa, bom poskusil, če mi ne uspe dobiti ga s primorske.
Sicer sem si kupil enega v M za 2k, ampak mi ni preveč všeč- žal.

Mowgli
21.12.2006, 13:48
Kolikor kraških familij, toliko družinskih receptov...

ervin34
21.01.2007, 20:10
Kolikor kraških familij, toliko družinskih receptov...


se strinjam :2thumbs:

silence
21.01.2007, 20:25
a gdo ve za recep za borovnicevc narjen z vinom?:shy:

pinky
21.01.2007, 21:16
a gdo ve za recep za borovnicevc narjen z vinom?:shy:
tule jih majo ene par:

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1211

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5105

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6537

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=9572

silence
21.01.2007, 22:31
huala :kisses: prvi klik je bil cist dost, da vem da tega niti ne pijem niti ne delam:D :shy:

mrjerry
22.01.2007, 07:58
kaj pa je narobe z njim? :P

silence
22.01.2007, 08:30
Jest sem bl non suger minx đeri :shy:
To je blo bolj za une, ki ne vejo, da se lohka borovnicke tud z vinom nardijo:D

mrjerry
22.01.2007, 08:34
Aja... Hja liker je po defoltu sladek, ne... Z vinom? Ce bi jih namakala daljsi cas, mogoce... Ampak ne vem, v katerem vinu bi to slo.

silence
22.01.2007, 08:40
Eno stran nazaj mas par linkov. Drugac pa tud jest mislm, da more taprav borovnicevc dost dolg stat - se namakat pa al ga delas z zganjem ali z vinom ali z vsem skupi....:D

mrjerry
22.01.2007, 08:41
To pa definitivno :approve:

Michelinko
22.01.2007, 12:16
Jest sem bl non suger minx đeri :shy:
To je blo bolj za une, ki ne vejo, da se lohka borovnicke tud z vinom nardijo:D
Brandy, kaj pa, če bi jih z medom nardila, namesto s sladkorjem? ;)
Mi smo delali doma borovničke (sicer v žganju, ne na vinu) z medom. Vsi, ki so jih pili, so jih hvalili ... :dontknow:

silence
25.01.2007, 20:07
Brandy, kaj pa, če bi jih z medom nardila, namesto s sladkorjem? ;)
Mi smo delali doma borovničke (sicer v žganju, ne na vinu) z medom. Vsi, ki so jih pili, so jih hvalili ... :dontknow:
Misko... z medom more bit pa carski!! :P :P :P Medica je moj najlubsi brandy. :blush: :angel:

Michelinko
25.01.2007, 22:52
No, pol pa improviziraj. ;) :D

silence
27.01.2007, 11:08
bom rajs kr medico narocila:P