Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Bi lahko pokomentirali?


prixek
20.12.2006, 16:29
Prosim nekoga ki se malo spozna da mi pokomentira rezultate...

http://shrani.si/?adslmediumpgac.jpg

Veron
20.12.2006, 18:21
Kot kaže imaš odlično linijo (signal je močan - verjeno imaš možnosti za kaj več).

Hitrost ADSL paketa imaš verjetno 4mbit/512kbit.
Priklopljen si na ADSL2+ centralo.

prixek
20.12.2006, 18:38
Paket sem mel 4mbps pa so mi neki zmesali in mi zglda SiOL omejuje... Bom to porihtal...

Samo se nekaj... preden sem sel na adsl2+ sem imel model Westell ki mi je delal odlicno... Sedaj so mi prodali Sinope ampak so se pingli zvečali 2x. Torej imam pinge 20-30ms prej 10-13ms. Zanima me kaksna je moznost da s5 uporabim tisti modem saj podpira ADSL2+ vendar se ko ga priklopim enostavno ne sinhronizira.

Treba bi bilo verjetno upisat novo MAC addresso, vendar ne vem kdo mi lahko to postori.

LP

rda
20.12.2006, 19:48
Paket sem mel 4mbps pa so mi neki zmesali in mi zglda SiOL omejuje... Bom to porihtal...

Samo se nekaj... preden sem sel na adsl2+ sem imel model Westell ki mi je delal odlicno... Sedaj so mi prodali Sinope ampak so se pingli zvečali 2x. Torej imam pinge 20-30ms prej 10-13ms. Zanima me kaksna je moznost da s5 uporabim tisti modem saj podpira ADSL2+ vendar se ko ga priklopim enostavno ne sinhronizira.

Treba bi bilo verjetno upisat novo MAC addresso, vendar ne vem kdo mi lahko to postori.

LP
Problem ni v modemu, temvec v centali.

Pri nas smo imeli cca 15ms pinga, ko je prisel novi modem (ganymede) je ping padel na 14ms (konstantno), ko pa so nas priklopili na ADSL2+ centralo pa je ping zrastel na 18ms.

lp

Veron
20.12.2006, 23:33
Paket sem mel 4mbps pa so mi neki zmesali in mi zglda SiOL omejuje... Bom to porihtal...

Samo se nekaj... preden sem sel na adsl2+ sem imel model Westell ki mi je delal odlicno... Sedaj so mi prodali Sinope ampak so se pingli zvečali 2x. Torej imam pinge 20-30ms prej 10-13ms. Zanima me kaksna je moznost da s5 uporabim tisti modem saj podpira ADSL2+ vendar se ko ga priklopim enostavno ne sinhronizira.
LP
Kero stran si pa pingal?

naredi tole:
start - zaženi - cmd - ok - ping www.siol.net
pa še
tracert www.mojastran.si (v primeru da boš pingal kako drugo stran in ne siol.net).

prixek
21.12.2006, 21:17
Amm pingal sem vse zivo... arnes siol dslam itd...

Mal ze obupujem...

Ni mi jasno kako lahko novejsa tehnologija dosega dosti slabse rezultate... na isti razdalji mam 2x vecji ping :(

LP

ps:

root@firebird:~# traceroute -i tun0 www.arnes.si
traceroute to kanin.arnes.si (193.2.1.87), 64 hops max, 40 byte packets
1 * * *
2 * * *
3 * obelix-1-0-0.siol.net (89.143.1.33) 19.921 ms 17.847 ms
4 89.143.1.86 (89.143.1.86) 17.920 ms 18.429 ms 21.138 ms
5 six.arnes.si (193.2.141.33) 17.939 ms 18.608 ms 17.914 ms
6 rarnes13-G0-2x105.arnes.si (212.235.160.226) 18.673 ms 18.878 ms 16.453 ms
7 * kanin.arnes.si (193.2.1.87) 20.552 ms *
root@firebird:~#

pingi sicer niso veliki, vendar te motijo ko pa veš, da si imel že boljse in to celo na stari tehnologiji.

mckeky
21.12.2006, 23:58
bi lahko pokomentirali se tole?

http://shrani.si/files/slika1pjfq.png