Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : amino po nadgradnji na v2.14.0


matjaz_besen
20.12.2006, 18:55
pozdravljeni,

težavo s katero se soočam je težko opisati, pa bom vendarle poskusil, glede na to da mi nihče ne zna pomagati, niti 0801000 in niti teletrgovina...
vse skupaj se je začelo malo po nadgradnji na siol tv v4.14.0.
nadgradnja je bila uspešna, saj je sprva tv deloval. Uspelo mi je celo odigrati igrico sokoban.
Potem pa se je začelo ... daljinec od aminota vsake toliko ni deloval, kot da so baterije istrošene. Vedel sem da niso, saj so prejšnje delovale vse dokler je še bilo videti utripajočo rdečo lučko na daljincu. Kljub temu sem poskusil z zamenjavo vendar je bil rezultat enak. Včasih komanda "prime", včasih pa sploh ne. Zadeva je zelo mučna, saj je praktično nemogoče pogledati, kaj se dogaja na drugih programih. Ko ti uspe izbrati željenega je bolje pustiti zadevo pri miru.
Reset aminota ali aminota in modema ne pomaga. Zelo pogosto je po resetu obeh ali le aminota za daljši čas potrebno počakati približno 4 minute, da se izpiše "dobrodošli na siol ...". Do takrat pa rdeča lučka na aminotu zelo hitro utripa. Večkrat se tudi zgodi, da se lučka po resetu aminota kakšno minuto sploh ne prižge.

Po navodilih 0801000 sem odšel v teletrgovino. Ugotovitve so naslednje:
- Zamenjava aminota ne reši problema,
- Moj amino v teletrgovini deluje brezhibno,
- Moj modem (sagem črn) in amino v teletrgovini deluje odlično, res pa, da je bila sinhronizacija od napisa "sobrodošli v siol ..." do slike na tv-ju dolga cca 3 minute. Poskus pred tem pa je slika bila zelo motena, kocke.
- Moj modem in moj amino po preizkusu v teletrgovini pri meni doma ponovno deluje kot opisano zgoraj (kot da so baterije v daljincu iztrošene oziroma amino preveč zaposlen sam s sabo, da bi ubogal na ukaze).

Omenili so mi vsemogočnega storža, ki baje še edini lahko pomaga. Če je to res, vas prosim za pomoč, kajti ne najdem druge rešitve.

matjaz_besen
20.12.2006, 18:56
Popravljam napako v zgornjem besedilu ... gre za nadgradnjo na siol tv v2.14.0. in ne v4.14.0.

janezpesec1
21.12.2006, 17:24
Tole ne vem ce ti bo kaj dosti pomagalo a vendarle: nekaj je bilo govora o tezavah s starimi daljinci za Amina (tisti prvi ki se ni univerzalni). Ce imas le-tega bi naj ti ga v teletrgovini zamenjali z novejsim.

matjaz_besen
22.12.2006, 16:03
hvala za namig. žal pa to ni rešitev, saj moj daljinec v teletrgovini dela odlično. In njihov daljinec (od teletrgovine) pri meni doma dela enako slabo. Še huje, tudi če si s teletrgovino zamenjam sam amino se situacija ne izboljša.
Morda sem zgrešil forum. Mislil sem namreč, da so tukaj tudi siolovi strokovnjaki. Očitno pa jim ni mar, saj sem hočeš nočeš zavezan za siol do avgusta, kar pomeni, da sem jim dolžan vsaj naročnino do avgusta 2007.
Kvalitetna storitev pa očitno sploh ni relevantna.

uporabnik2
22.12.2006, 19:23
Tisti IR senzor v Aminotu je zgleda občutljiv na določene neonske svetilke, tudi kak LCD TV lahko moti sprejemnik (LCD-ji praktično vsi uporabljajo neonsko svetlobo za osvetlitev slike!), vem iz lastnih izkušenj, samo Aminota sem postavil za panel (da ni ta osvetlil senzorja) in je zadeva delovala. Lahko pa imaš kje še kakšen drug izvor svetlobe izven vidnega spektra, poskusi malo prestavljati pa s čim "zasenčiti" Aminota iz različnih strani.

fazan
22.12.2006, 19:27
[quote=uporabnik2]Tisti IR senzor v Aminotu je zgleda občutljiv na določene neonske svetilke, tudi kak LCD TV lahko moti sprejemnik (LCD-ji praktično vsi uporabljajo neonsko svetlobo za osvetlitev slike!), vem iz lastnih izkušenj, samo Aminota sem postavil za panel (da ni ta osvetlil senzorja) in je zadeva delovala. Lahko pa imaš kje še kakšen drug izvor svetlobe izven vidnega spektra, poskusi malo prestavljati pa s čim "zasenčiti" Aminota iz različnih strani.[/quote

Ne bo držal zamenajaj aminota pa poskusi ni rečen da je daljinec drgač pa 080 1000 /3 pa ti bodo pomagal rešit problem.:xmas:

srus012
22.12.2006, 20:46
Se mi zdi, da so tvoji problemi bolj povezani s ADSL modemom in linijo kot pa s STB. Ali ti drugače internet in telefonija delujeta OK?

matjaz_besen
22.12.2006, 22:25
hvala vsem za mnenja. Poskusil sem izklopiti praktično vse elektronske naprave v hiši, še preden sem prvič poklical na 0801000 ... ni pomagalo. Dejstvo je, da so se "motnje" pojavile kar tako oz. zelo kmalu po nadgradnji na v2.14.0. Brez da bi kakšno napravo v bližini dodal ali odstranil.
Smešno je to, da mi internet (1MB) dela brezhibno ... in tudi tv - slika se vidi dobro. Telefon sicer imam (trio) vendar ga ne uporabljam. Le amino noče sprejeti ukaza od daljinca. Pa tudi sinhronizacija po resetu traja zelo dolgo, od 2 minuti, pa tudi več kot 40 minut. Zelo čudna, če ne celo smešna napaka.
Zadnja info od siola 0801000 je, da sem na "še kar stari" centrali. V roku enega tedna naj bi me prestavili na novo, zmogljivejšo. Do takrat pa je tv praktično neuporaben.
Bomo videli, če bo nova centrala pomagala. Srčno si želim, da bo.

mbr
27.12.2006, 21:35
tudi jaz mam od zadnje nadgradnje aminota (na 2.14) podobne probleme. prek daljinca se kar naenkrat ne da prestavljat programov, zacuda pa dela tipka MENU, ki pokaze en cuden meni s tremi opcijami. izberem Exit... in adijo. ni vec slike. sledi izklop aminota iz elektrike, vcasih potrebno celo dvakrat. pol spet dela.
mal nerodno, sploh ce se zgodi veckrat na dan.
dejansko opazam ta problem od nadgradnje naprej. prej je delovalo vse OK.

ce ima slucajno kdo kaksno idejo, kaj bi to lahko bilo...?

matjaz_besen
18.01.2007, 18:32
pošiljam v vednost, če se bo morda še kdo soočil s tako nenavadno napako (opis napake je v prvem sporočilu zgoraj, oddano 20.12.2006, 19:55)

Zadeva se je kooončno razpletla. Čestitke siolu in telekomu (v ironičnem smislu) za "hitro" reševanje težav pri uporabnikih.

Predvčerajšnjem so me preselili na novo centralo (zahtevek je bil s strani siola posredovan že pred božičnimi prazniki). Priznati moram, da je sedaj kvaliteta tv bistveno boljša, kot pa na "stari" centrali. Nič več kock, vsaj do sedaj jih še nisem videl. Selitev na novo centralo pa ni rešila mojega osnovnega problema. Vse skupaj je očitno zakuhal napajalnik od aminota. Povzročal je motnje le na sprejemniku, dokler ni dokončno odpovedal. Zamenjava usmernika je (do?)končno rešila osnovno težavo, ki sem jo siolu prvič javil nekje v začetku decembra lani.

mckeky
19.01.2007, 09:55
Čudim se da siolovi "maherji" naprimer ne pogruntajo zakaj si imel težavo. Pismo a mormo napake uporabniki odkrivat sami. Se sreca da ti je napajalnik crknil do konca ce je ze imel okvaro.

martin.lazar
09.03.2007, 18:46
Ha... po vsem kar ste povedal do zdej gre men še dobro...

Imam tale daljinc, ne vem a je to univerzalen al ne la kaj...;
http://i44.photobucket.com/albums/f10/Mr_Butterfinger/neuporabendaljinko.jpg

Dejstvo je, da dela program +/- in glasnost +/- pa še nki drugi knofki.

NE dela pa izbiranje menujev programov z select joystickom. Da o tem, da je glasnost na 100% vsakič ko zamenjaš program niti ne govorimo. Kar mori zadeva, še posebej če pomislim, da pri prijatelju, ki je kupil TRIO paket pred dnevi deluje vse in kar je delovalo pri meni prej.

Izgovori za probleme so bili že vsi iztrošeni, od baterij do zastarelih postaj (sem iz centra ljubljane), pa se še ni nič spremenilo.

Zaenkrat razmišljam o tem da jih bom zatožil na zvezo za varovanje potrošnikov, saj je kvaliteta izdelka/storitve padla glloboko pod raven na začetku in to samo po krivdi dobavitelja.

GROZNO!

Veron
09.03.2007, 19:57
martin.lazar nevem ampak, če si prebral navidila katera so bila, ko se je tv umesnik nadgradil, je pisalo, da se teli črni piloti menjajo, ker niso več primerni...

tako da pokliči na 0801000 pa povej, da imaš stari pilot, da se ti pošlje novi, tega pa potem vrneš