Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Baby fon


Nena29
21.12.2006, 11:09
Zdravo vsem!

Sama sicer še nimam otroka, imam pa 4 mesečno ljubko nečakinjo in me zanimajo vse stvari v vezi z otroci! Večkrat sem tudi varuška in uporabljamo baby fon, kadar mala spi v drugi sobi.
Moje vprašanje se nanaša na baby fon in sicer bi prosila tiste, ki ga uporabljate, za odgovor na vprašanje: Ali vam baby fon kdaj potegne tudi kakšne druge zvoke? Ko sva včeraj s sestro pred spranjem izklopili baby fon v nečakinjini posteljici, se je v drugi sobi prižgal drugi baby fon in sicer se je čul jok drugega otroka. Bilo je skoraj malo srhljivo. Ampak verjetno je pač potegnil zvok od kod drugod iz okolice. Hvala za odgovor in pozdravček!

Auslander
21.12.2006, 11:34
Vse je mogoče ;)
Odvisno pa je od proizvaialca in modela BabyFona!. BabyFon deluje na principu walkie talkie, in če je v bljizini še kakšen babyfon istega proizvaialca za povrh pa celo enak model je mozno, da imajo vsi enak frekvenčni pas. tako rekoc lahko vzpostavijo konferencno zvezo :) Pri teh babyfonih proizvajalci ne posvečajo veliko pozornosti glede "prisluskovanja" in "varnosti komunikacije" temvec jim je veliko bolj kot to, pomembno da je cena ugodna in desigen zadovoljiv ter odporen na padce itd.
Nikakor pa ne gre za nek nadnaravni pojav, nobeni duhovi niso vzpostavljal kontakta..

Nena29
21.12.2006, 11:52
Hvala za odgovor, sicer sem totalen realist, pa mi je sestra zapaničarila in še mene malo zmešala in sem rekla bom malo prečekirala forume! Hvala in čao!

Z750
27.12.2006, 21:26
do teh težav prihaja pri baby fonih, ki delajo na frekvencah 46 - 49 MHZ in pri tistih, ki delajo okrog 70 MHZ in je prenos med sprejemnikom in oddajnikom analogen (ni kodiran). se splača odrint cca 20k sit za takega ki dela na 900 MHz.