Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ali imajo Iračani....


SlovenskiSlavcek
05.11.2006, 09:12
... sedaj bo šele postalo veselo, a?

Že vidim, kako se bo cena nafte dvignila v višave!

temp64
05.11.2006, 09:31
Iraško posebno sodišče v Bagdadu je strmoglavljenega iraškega predsednika Sadama Huseina danes spoznalo za krivega zločinov proti človečnosti v pokolu 148 šiitov v Dudžailu leta 1982 in mu izreklo smrtno kazen, poroča ameriška tiskovna agencija AP. V skladu z odločitvijo sodišča Huseina čaka smrt z obešenjem. Ob izreku sodbe je Husein, vidno pretresen, zaklical: "Naj živi Irak. Naj živijo Iračani. Bog je večji kot okupator."Obtoženi so en za drugim prihajali pred glavnega sodnika Raufa Abdula Rahmana. Ta je najprej Mohameda Azavija Alija zaradi pomanjkanja dokazov oprostil, nato pa je trem obtožencem izrekel 15-letne zaporne kazni. Nekdanji iraški podpredsednik Taha Jasin Ramadan je bil obsojen na dosmrtni zapor, nekdanjemu vodji Huseinovega revolucionarnega sodišča Avadu Ahmedu al Bandarju in Huseinovemu polbratu Barzanu al Tikritiju pa je sodnik izrekel smrtno kazen. Sadamu Huseinu in sedmim soobtoženim so sicer sodili zaradi uboja 148 državljanov, odvzema svobode 399 družinam ter uničenja domov in zemlje v Dudžailu. Husein je bil v omenjenem kraju tarča poskusa atentata, maščeval pa naj bi se s pobojem večine prebivalcev.

ervin34
05.11.2006, 09:32
jp :(

buba
05.11.2006, 09:44
koncno ---:2thumbs: --le gdaj pridejo na vrsto se vsi "ostali"...:mad:

radhika
05.11.2006, 10:05
koncno ---:2thumbs: --le gdaj pridejo na vrsto se vsi "ostali"...:mad:

In kaj spremeni smrt Husseina v tej državi, ki jo pretresa nasilje? Nedvomno je Sadam povzročil veliko zločinov, samo z napadom Amerike se stanje v državi po strmoglavljenju samodrža ni izboljšalo, ampak drastično poslabšalo. Torej je že v teh ljudeh nekaj samouničevalnega, saj vidimo, da trenutno pobijajo največ sami sebe v samomorilskih napadih. Torej je bila vladavina Husseina le odraz splošne mentalitete naroda po reku, vsak ima vladarja, kot si ga zasluži. Vzroki so predvsem v verskem ekstremizmu in trajalo bo še desetletja, da se stanje nekako znormalizira.

phil350
05.11.2006, 10:09
Res je bil diktator! Ampak obešanje lepo prosim! nasilje rodi nasilje! V katerem stoletju pa smo!!!!

BMX
05.11.2006, 10:58
Res je bil diktator! Ampak obešanje lepo prosim! nasilje rodi nasilje! V katerem stoletju pa smo!!!!
V tistem stoletju, kjer se ženske kamenja do smrti zaradi domnevnega prešušništva.........

BMX
05.11.2006, 11:00
Že vidim, kako se bo cena nafte dvignila v višave!
Tole je pa zelo kratek "povzetek" Huseinovih odvetnikov: "Skupina odvetnikov, ki zagovarja Huseina, je ameriškega predsednika Busha v ponedeljek v pismu opozorila, da se bo Irak v primeru smrtne kazni za Huseina spremenil v "pekel", v sosednih državah pa povzročila "popolno zmedo". Tamkajšnji prebivalci namreč ne bodo čakali križem rok in opazovali, kako nekdo "podtika ogenj v islamskem Iraku". Link (http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=3&article_id=136061104132117107&cid=101&pgn=1)

jonathan
05.11.2006, 11:02
Res je bil diktator! Ampak obešanje lepo prosim! nasilje rodi nasilje! V katerem stoletju pa smo!!!!
V tistem v katerem pozna obešanje tudi najrazvitejša država na svetu...:(

Jaz bi mu dal dosmrtno.

Erjavec
05.11.2006, 12:06
Saj ga niso obsodile ZDA!

Alfa-pi
05.11.2006, 12:19
Husein si je sigurno zaslužil smrt, ni dvoma. Toda ne pod takim sodiščem in v takih razmerah! Ali kdo verjame v nepristranost sodišča, če so vmes umirali celo njegovi odvetniki??? In če si zasluži smrt, potem ni edini! ! Kaj pa Bush, ki je kriv za napad in za smrt 100.000 nedolžnih civilistov??? V imenu svetovnega žandarja in zaradi potreb po nafti!!! OZN se je izrekel proti, ni imel nobene pravne osnove! Kaj bo rekel HAAG???? Bush tudi nima pravice ocenjevati načina življenja Iračanov - tudi za nas je marsikdaj "american way of life" popolnoma nesprejemljiv, ampak to je njihova stvar! Mi gre pa hudo na jetra Bushow "will pray" in njegovi zločini doma in po svetu! Kaj pa vam? Bush je sramota za Ameriko in tudi za EU! Torej sramota sedaj tudi za nas, oz. za naše politične petoliznike (Rupel, Janša....)

maestro II.
05.11.2006, 12:25
V tistem stoletju, kjer se ženske kamenja do smrti zaradi domnevnega prešušništva.........

V Iraku so žensko nazadnje kamenajli v 19. stoletju. Lepo, da si želite dekadenčnih sprememb.

buba
05.11.2006, 12:36
In kaj spremeni smrt Husseina v tej državi, ki jo pretresa nasilje? Nedvomno je Sadam povzročil veliko zločinov, samo z napadom Amerike se stanje v državi po strmoglavljenju samodrža ni izboljšalo, ampak drastično poslabšalo. Torej je že v teh ljudeh nekaj samouničevalnega, saj vidimo, da trenutno pobijajo največ sami sebe v samomorilskih napadih. Torej je bila vladavina Husseina le odraz splošne mentalitete naroda po reku, vsak ima vladarja, kot si ga zasluži. Vzroki so predvsem v verskem ekstremizmu in trajalo bo še desetletja, da se stanje nekako znormalizira.--zato pa tudi vprasanje -- kdaj pridejo na vrsto se vsi ostali ?? ---- tako tisti, ki jadrajo na pozicijah vere, kot orodja druzbene moci, kot tistih, ki jadrajo na pozicijah kapitala, kot druzbene moci --- pri obojih, so namrec plebejci, samo kolateralna skoda, ki je v funkciji, doseganja in ohranjanja moci....ali drugace --- Sadamov je danes kolikor hoces, samo skriti so lepo, pod odejo na eni strani demokratocne in na drugi verske FARSE....

radhika
05.11.2006, 12:50
Seveda, kdaj pridejo na vrsto ostali, saj Sadam je bil le lutka v sistemu, ki mu odgovarja tak diktator, zdaj se lepo vidi, da Irak ni zrel za demokracijo, ti ljudje drugače razmišljajo in pustiti bi jih morali na miru. Niti orožja za množično uničevanje niso dobili in že tu se vidi, da se gre za farso Amerike in predvsem pohlep po nafti. Če je še resnica, da so sami zrežirali napad v New Yorku pa sploh lahko vidimo popolno politično sprijenost in to predvsem na strani Busha in ZDA.

buba
05.11.2006, 13:01
Seveda, kdaj pridejo na vrsto ostali, saj Sadam je bil le lutka v sistemu, ki mu odgovarja tak diktator, zdaj se lepo vidi, da Irak ni zrel za demokracijo, ti ljudje drugače razmišljajo in pustiti bi jih morali na miru. Niti orožja za množično uničevanje niso dobili in že tu se vidi, da se gre za farso Amerike in predvsem pohlep po nafti. Če je še resnica, da so sami zrežirali napad v New Yorku pa sploh lahko vidimo popolno politično sprijenost in to predvsem na strani Busha in ZDA.--eh ja -- razlika med tako imenovanimi demokracijami in enopartijskimi sistemi, je samo v karakterju sovraznika -- pri prvih so to drugi narodi , pri drugih, pa drugi druzbeni razredi --- ost, kjer bi moral potekati druzbeni boj, pa ni ne v enem in ne v drugem --- ta ost je tisocletja stara in je med plebejci in patriciji --- v tem, kontekstu so zrtve tako iraski, kot ameriski plebejci --- zaradi tega tisocletja starega natega, je politika in vladanje sploh mozno -- ali drugace --- rodimo se nevedni, nato, pa z VZGOJO postanemo se neumni...:veryevil:

MERLIN
05.11.2006, 13:02
dosmrtno bi mu morali dati

BMX
05.11.2006, 13:10
V Iraku so žensko nazadnje kamenajli v 19. stoletju. Lepo, da si želite dekadenčnih sprememb.
Nisem ciljal na Irak........ Je pa smrt z obešanjem v Iraku "običajna". Kot na Kitajskem strel v tilnik.

OZZY
05.11.2006, 13:12
Res je bil diktator! Ampak obešanje lepo prosim! nasilje rodi nasilje! V katerem stoletju pa smo!!!!


Obešaje je samo oblika smrtne kazni. Pač nenapredna ampak smrtno kazen poznajo tudi druge države. Je sicer manj humano od recimo inekcije ampak zame to ne igra vloge. Vprašanje je kakšne oblike smrtne kazni imajo v njihovem pravnem sistemu...če je samo obešanje potem je to edina vrsta izvršitve. In to ej treba spoštovat...kdo si ti, da boš sodil o neki drugi kulturi. zakaj ne protestiraš proti ameriki al pa keri drugi dražvi, ki pozna smrtno kazen. Iraška kultura je čisto drugačna. In tako kot povprešni amerikanci ne bojo dojeli kitajske filotzofije ali kulture tako ti ne dojameš njihovega načina.

Da je smrtna kazen nemoralna in ne etična vsekakor....samo kdo smo mi, da bom obsojali njihov način življenja, ki ga poznajo že zelo dolgo in ga je težko spremeniti...a misliš, da je amerika naredila več pozitivnega ali več negativnega, ko je napadla irak....zame ne. res je, da je bil Husein pač diktator...in diktatorji pač deljo po svoje in naje*ejo navadni ljudje. Imamo zdej v iraku več nemirov zdej kot pa v njegovem času...res pa je,da bi on verjento to rešil ''elegantno''.

nasilje rodi nasilje......ja in ne....lako da bo za nekatere postal mučenik in se bojo boji nadaljevali med njimi....zdej...ali je bolje da bi bil živ ali mrtev je pa drugo vprašnje. po mojem mnenju se hočejo s smrtjo Husseina delno tudi znebiti svoje preteklosti, ko je vladal. In še bi lahko napisal kaj na to temo, samo brezveze...


Po tovjem mnenju bi se lahko spraševal isto za življenje ljudi v afriki ki živijo v slamnato/blatnih kočah v katerem stoletju živijo. pač oni poznajo tak način živlenja....kot ga tudi iračani, katerih vsakdanj je že dolgo prepleten z boji, nemiri itd....Enkrat se bo počasi stvar normalizirala ampak tako hitro še ne....bo trajalo še zelo dolgo časa. Njihov problem je večplaste in ga je treba gledati tudi z zgodovinskega in sociloško-antorpološkega gledišča.

mislim, da je tvoje mnenje mnenje nekega povprečnega človeka ki ne gleda širše in ne razume celotne situacije ali pa gleda ozkogledo.

Dalmatinec
05.11.2006, 13:13
V tistem stoletju, kjer se ženske kamenja do smrti zaradi domnevnega prešušništva.........

Ampak ne v Iraku. Sicer pa soglašam z obešenjem za Huseina, če mu bo ob rami z zanko okrog vratu stal Bush...:veryevil:

buba
05.11.2006, 13:16
Sadam z drzavljanjsko vojno v Iraqu, nima vec blage veze -- obsodba, je zgolj in samo simbolika --- sicer pravicna, pa vendarle samo dejanje, ki z real-politicnim stanjem v Iraqu, nima vec blage veze...

BMX
05.11.2006, 13:19
Husein si je sigurno zaslužil smrt, ni dvoma. Toda ne pod takim sodiščem in v takih razmerah! Ali kdo verjame v nepristranost sodišča, če so vmes umirali celo njegovi odvetniki??? In če si zasluži smrt, potem ni edini! ! Kaj pa Bush, ki je kriv za napad in za smrt 100.000 nedolžnih civilistov??? V imenu svetovnega žandarja in zaradi potreb po nafti!!! OZN se je izrekel proti, ni imel nobene pravne osnove! Kaj bo rekel HAAG???? Bush tudi nima pravice ocenjevati načina življenja Iračanov - tudi za nas je marsikdaj "american way of life" popolnoma nesprejemljiv, ampak to je njihova stvar! Mi gre pa hudo na jetra Bushow "will pray" in njegovi zločini doma in po svetu! Kaj pa vam? Bush je sramota za Ameriko in tudi za EU! Torej sramota sedaj tudi za nas, oz. za naše politične petoliznike (Rupel, Janša....)
Zelo si kontradiktoren v teh dveh stavkih: Američani, konkretneje Bush, se nimajo kaj za ukvarjati z izbiro življenja (ali predsednika Huseina) Iračanov, TI pa imaš pravico soditi o NJIHOVI izbiri predsednika..........:nonono: :nonono:

BMX
05.11.2006, 13:20
Ampak ne v Iraku. Sicer pa soglašam z obešenjem za Huseina, če mu bo ob rami z zanko okrog vratu stal Bush...:veryevil:
Kot že rečeno, nisem ciljal na Irak ampak na kakšno drugo muslimansko državo.........

BMX
05.11.2006, 13:22
--ne mesaj, plebejskega paberkovanja ob kavici in uradnih politicnih potez --- :clown:
Res je razlika, pa vendar: če velja praksa "nebriganja" za odločitve drugih o npr. predsednikih ipd., naj velja povsod!

Tomis5
05.11.2006, 16:44
To ni velika modrost za rešitev Iraka, se bo videlo jutri in...:nonono:

picajzel
05.11.2006, 17:00
Ma porka malora.

Husein je dosti manj kriv kakor so južno Ameriški diktatorji ki jih podpira USA.
Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oi l,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil,Oil.
Poglejte Busha, že faca je taka da je po moje malo bebo.
Ljudi ki so malo za časom drži v stalnem strahu. Alkaida, terorists, Sadam, buuuuuuuuu. In takoj so vsi za akcijo (beri vojno) čeprav sploh ne vejo zakaj.

lp picajzel:censored:

Katrin
05.11.2006, 19:24
Zakaj ga niso odpeljali v Haag in mu tam sodili? Ker men je tole obešanje tudi mal srednji vek. Tako bi ga lepo strpali v bivšo Miloševičevo celico, kjer bi nas zabaval še dolga leta...

BMX
05.11.2006, 20:05
Zakaj ga niso odpeljali v Haag in mu tam sodili? Ker men je tole obešanje tudi mal srednji vek. Tako bi ga lepo strpali v bivšo Miloševičevo celico, kjer bi nas zabaval še dolga leta...
Ja, in lahko bi umrl med dolgotrajnim sojenjem. No, pri njem niso ponovili Miloševićeve napake z zelo obsežnimi obtožnicami......

Katrin
05.11.2006, 20:56
Seveda, saj ena zadostuje, rezultat bi bil tak al tak isti :)

lady_lucifer
05.11.2006, 21:47
na tem (http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6117910.stm) linku lahk pridete do sadamove reakcije ob obsodbi..

BMX
06.11.2006, 07:00
Seveda, saj ena zadostuje, rezultat bi bil tak al tak isti :)
No, ja. Obsodili bi ga na XY smrtnih kazni (šala!).

buba
06.11.2006, 08:11
Se strinjam. Tudi Mussolinija jaz bi ne ubil (ubili so ga komunisti, ker so se bali, da bi preveč povedal o levih pajdaših). Taki so pač trendi totalitarizmov.:2thumbs: ;)--globoko Tigr -- potem se vsi strinjamo, da je Irak na poti novega totalitarizma...:approve:

TIGR
06.11.2006, 08:26
--globoko Tigr -- potem se vsi strinjamo, da je Irak na poti novega totalitarizma...:approve:

Za Islamske države to ni nekaj novega.:approve:

buba
06.11.2006, 08:28
Za Islamske države to ni nekaj novega.:approve:--to je pa tudi res -- opis rezima je odvisen samo od zlahte z strickom Samom -- ce se imajo radi, je demokracija, ce pa ne, je pa totalitarizem...:veryevil:

mataj
06.11.2006, 09:09
Živ dokaz, da se ne splača bit ameriški zaveznik.

http://hammorabi.blogspot.com/rumsfield%20saddam%201983.jpg

partibrejker
06.11.2006, 09:11
Res je bil diktator! Ampak obešanje lepo prosim! nasilje rodi nasilje! V katerem stoletju pa smo!!!!

:approve:

nejc
06.11.2006, 13:35
Js sm po defaultu proti smrtni kazni, zato se tudi ne strinjam z obešanjem.

Poleg tega bi pa njemu teh zadnjih 10, 20 let življenaj precej bolj zagrenili in mu dali možnost razmišljat o svojih početjih, če bi ga strpali v kak orng hardcore zapor.

keegan
06.11.2006, 15:46
Predvsem me zanima kakšna bo reakcija ljudi, ki so ga podpirali...

Dalmatinec
06.11.2006, 15:53
Če so Bushevi hlapci junaka Sadama Huseina obsodila na smrt z obešanjem, potem bi moral demokratični svet z našim predsednikom vlade na čelu JJ, Busha ki je naredil precej več zločinov kot Sadam pripeljat pred mednarodno sodišče in ga obsoditi na smrt z obešanjem za jajca oz. najprej za jajca in nato če nebi v parih dneh riknu še spustit kri. Če se to ne bo zgodilo, so vsi navadne rit.

:rolling: :2thumbs:

TIGR
06.11.2006, 16:03
Upam, da bo čim manj takih "junakov". Smo imeli dovolj izkušenj s "heroji".:veryevil: :D

TIGR
06.11.2006, 16:06
DIKTATORSKE USODE

Nič koliko diktatorjev se je zvrstilo v zgodovini in vsak je imel različen epilog življenja. Nekateri so uživali sadove samodržstva do smrti in jih je naknadno obsodila zgodovina (Lenin, Stalin, Tito, Mao itd.), drugi so pač plačali z življenjem svoje hudodelstvo (Hitler, Mussolini, Ceavcescu itd.). Nekateri so bili tudi pravično sojeni za svojo pripadnost zločinski organizaciji (Honecker), drugi celo za to nagrajeni (Kučan). Usode so res različne.
Sadam je bil obsojen na smrt z obešenjem (kot nekateri na Nürnberškem procesu), toda osebno upam, da se mu sodba spremeni v dosmrtno ječo. Dodeljevanje smrti je po vseh civilizacijskih normah in principih, prezira vredno, čeprav zavito v tančico prava. Človeška pravica ne bi smela nikoli imeti dostopa k odločanju o življenju posameznika, ker to ni kazen ampak nadaljevanje nasilja. Mi Slovenci to necivilizacijsko prakso dobro poznamo iz naše polpretekle zgodovine, ki nas ni nič naučila in zato zločincev ne kaznujemo niti s priporom. To je res anahronistično in popolnoma nepravično. Vsak hudodelec mora biti kaznovan in to pravnomočno, brez smrtne kazni.
Če se vrnemo k Sadamovi usodi, ne moremo spregledati tudi ambienta v katerem je bil pravično sojen in nepravično (po našem evropskem civiliziranem pojmovanju) obsojen. Toda, če pomislimo, da je v Islamu smrtna kazen nekaj normalnega in vsakdanjega, tudi izven zakona, se temu ne smemo čuditi. Saj tako je razmišljal tudi sam Sadam. Ne verjamem, da si je tudi kaj drugega z utvaro pričakoval. Pri nas še danes nekateri prepričano povdarjajo, da je bil Nürnberški proces pravičen, (v nasprotju s tistimi, ki imamo pomisleke v njegovo legitimnost glede obsodb posameznikov na smrt), a obenem obsojajo Sadamovo obsodbo. Kakšen je tu kriterij teh pravičnikov? Dvojna merila po trendih izobraževanja v ideološki diktaturi pač.
Vse nekaj drugega bi se Sadamu dogodilo, če bi v času obiska naše žive ščitnice Gregorčičeve v Iraku, enostavno pribežal z njo v Ljubljano. Danes bi bil zaposlen na FDV-(Đerđinsky) in užival podporo pravičniku, ko bi se v prostih urah sprehajal po Tivoliju v družbi majorja Mitje ob kramljanju o »svetlih časih revolucionarnega herojstva«, čakajoč na naravno prekinitev življenja. Saj končno, usode ni, saj si jo sami uravnavamo po naši prosti volji in nam lahko tudi uspe to usodo optimalno krojiti (imamo veliko svetlih primerov), če smo v »razumevajoči« družbi, ki ne razlikuje zločinstva od pravičnosti.

simpa_skrozzz
06.11.2006, 22:28
Saj ga niso obsodile ZDA!
Kdo ga pa je ce niso ZDA in njena politika...

TIGR
07.11.2006, 07:51
Normalen svet ga je obsodil..... Take izmečke je treba imeti zaprte, ker naredijo škodo že kamor stopijo. Pravična bi bila dosmrtna ječa ne pa smrt. Te si nihče ne sme dovoliti podeljevanja.

buba
07.11.2006, 08:00
Normalen svet ga je obsodil..... Take izmečke je treba imeti zaprte, ker naredijo škodo že kamor stopijo. Pravična bi bila dosmrtna ječa ne pa smrt. Te si nihče ne sme dovoliti podeljevanja.--:2thumbs: :approve:

jullia
07.11.2006, 13:22
:2thumbs: :dontknow: Saj ga niso obsodile ZDA!
Kdo ga pa je ce niso ZDA in njena politika...

TIGR
07.11.2006, 17:06
:2thumbs: :dontknow:

Veš ali ne veš? :D :dontknow: :dontknow: :nonono:

1knap
07.11.2006, 17:20
V Iranu bo 10 dnevno slavje :) in celo Bušist bo prišel na dober glas :)

anarchy
07.11.2006, 19:11
Bus pa res ne bo prisu na dober glas. Kakrsnakoli sodba, ki bo boila odrecena sadamu, ne bo nic pomagala spremeniti preteklosti in kakrsnakoli kazen je premila, ce je res vse to, kar govorijo, da je delal.

1knap
07.11.2006, 19:31
Bus pa res ne bo prisu na dober glas. Kakrsnakoli sodba, ki bo boila odrecena sadamu, ne bo nic pomagala spremeniti preteklosti in kakrsnakoli kazen je premila, ce je res vse to, kar govorijo, da je delal.

JOPP podpišem:)

En Iranc je na CNN izjavil, da bi moral Sadam počasi umirat in Rumsfeld z njim:)
zaradi vojne Iran & Irak

buba
07.11.2006, 19:49
JOPP podpišem:)

En Iranc je na CNN izjavil, da bi moral Sadam počasi umirat in Rumsfeld z njim:)
zaradi vojne Iran & Irak--hja ce bolje premislim --- bi bilo potrebno vecino politikov, ze preventivno, malo siriatsko obdelat -- za vsak primer ---:veryevil: --kar pa se teh dveh modelov tice, pa je smrtna kazen prelahka, kazen - dosmrtna jeca, bi bila mnogo boljsa resitev -- jasno v skupni celici...:veryevil:

TIGR
07.11.2006, 20:32
Kar smešna postaja ta antiameriška histerija. Kaj vse lahko rodi ideološka indoktrinacija. Ogabno. Brez kriterija in tudi primitivno. Določene primerjave so res perverzne, ki so jih zmožni res osebki deviantne patologije, brez kritičnih zmožnosti. Revščina.

buba
07.11.2006, 20:34
Kar smešna postaja ta antiameriška histerija. Kaj vse lahko rodi ideološka indoktrinacija. Ogabno. Brez kriterija in tudi primitivno. Določene primerjave so res perverzne, ki so jih zmožni res osebki deviantne patologije, brez kritičnih zmožnosti. Revščina.--imas prav --:approve: --nabijanje na kol, bi bilo bolj primerno....:clown:

TIGR
08.11.2006, 09:01
To je zakarpatska in balkanska specialiteta. Nas zahodnjakov se ne tiče;) :veryevil: :D

Nevihtar
08.11.2006, 17:04
Na netu sem prebral amešiko šalo:

"Kaj imajo skupnega novoletni obeski in Sadam Husein?

Letos bodo vsi viseli na drevesih!"

Whitezero
08.11.2006, 17:26
@Nevihtar

bedna šala, če mene vprašaš. V Iraku imajo samo palme.. :D

TIGR
09.11.2006, 07:33
@Nevihtar

bedna šala, če mene vprašaš. V Iraku imajo samo palme.. :D

Sicer to je tudi šala, saj imajo kopico drugih vejastih dreves......bodo verjetno te izbrali...zaradi praktičnosti.:D ;)

radib
21.12.2006, 15:56
Ali imajo iračani jajca da obračunajo z Huseinom.

almir16
25.12.2006, 21:52
Ja da ga posedejo na svoj stolček, ki mu pripada...

1knap
26.12.2006, 08:21
Ali imajo iračani jajca da obračunajo z Huseinom.
Nekateri Iračani že sam je če si ga Amerji upajo obest je druga pesem...

Likvidacija Sadama nebo prinesla zaželjenega miru ampak še več nasilja, še več napadov na okupatorske vojske...
Edina dobra stvar, ki bo ob njegovi smeti bo veselje v Iranu...

Aleksander Vidmar
26.12.2006, 09:33
Žur .. za 10 ur ;)

ClintEastwood
29.12.2006, 18:22
Kaj pravite na to? http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=3&article_id=1306122908363962&cid=101&pgn=1

1knap
29.12.2006, 20:00
Kaj pravite na to? http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=3&article_id=1306122908363962&cid=101&pgn=1
CIA mož... komu mar!

GOLDEN CASH
29.12.2006, 22:26
Hmmm, perbiram tele tekste in se cudim... No ja vsak svoje mnenje izraza, to je ze res... Pa tudi prav ...

No, moje mnenje je, da je bilo stanje v Iraku, dokler je drzavo (pa ni pomembno na kaksen nacin) vodil Sadam Husein, ne samo znosno, ampak takorekoc briljantno. No, naj mi nekdo pove kaj pa je iracanom primanjkovalo? Nic, kar zahodni svet ni mel... Njihova valuta je bila stabilna, oz. vec kot stabilna... Ameriko je samo skrbelo in jezilo to, da je Sadam podpisal pogodbo o prodaji nafte z kitajci in ne americani... Hja, vecni problem je nafta... ;) Po domace povedano, zahodu se "***..." za tiste kurde, ki so na tak ali drugacen nain izgubili zivljenja v Sadamovem rezimu...

Kar se pa tice njegovega rezima vodenja ene najbolj bogatih drzav na svetu, je pa bil zelo podoben, kot smo ga do nedavnega (pa priznajte, da mi ni nic manjkalo) imeli tudi pri nas. Zdaj imamo "demokracijo" pa si poglejte kam zadeva pelje...

Se enkrat, predvsem za tiste, ki si mecejo pesek v oci in si nocejo priznati, da Sadam ni "padel" zaradi "nekaj kurdov", ampak je padel, ker se je Amerika tako odlocila... Mimogrede, mislim da je bilo cca. tri mesece nazaj, ko je Varnostni svet ZN na svoji seji povedal, da nas je na Zemlji prevec prebivalcev in da bi bilo potrebno populacijo prebivalstva zmanjsati vsaj za cca. 300 MIO. No, kako bodo to naredili, o tem se pa niso pogovarjali... V vsakem primeru, pa je masa prebivalstva ze res dosegla kriticno mejo... (ne mislim, da bi bilo treba zdaj "pobiti" ne vem koliko ljudi, ampak po moje zahod razmislja ravno v tej smeri)...

No, moje mnenje je, da se Sadama ne sme obesit.

GOLDEN CASH
29.12.2006, 22:29
@Nevihtar

bedna šala, če mene vprašaš. V Iraku imajo samo palme.. :D


Malo heca... PALMA je vrsta drevesa, mar ne? :P

bajs01
30.12.2006, 06:16
baje je bil danes zjutraj husein obešen. sicer pa , tole je članek z enega od hrvaških portalov.


AL ARABIYA, TV-kuća iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, je nedugo iza 6 sati po bagdadskom (odnosno 4 sata po hrvatskom vremenu) javila kako je obješen bivši irački predsjednik Sadam Husein.

Vijest je uz Al Arabiyu objavila i Al Hurra, panarapska satelitska TV-postaja pod pokroviteljstvom američke vlade.

Istovremeno se na iračkoj državnoj televiziji čitaju ulomci iz Kurana, što je običaj prilikom objave smrti važnih osoba.

Vjeruje se da je Sadam Husein obješen između 5:30 i 6 sati po lokalnom vremenu, nekoliko dana nakon što je irački žalbeni sud potvrdio smrtnu presudu za zločine protiv čovječnosti donesenu 5. studenog.

Husein je, zajedno s nekoliko svojih suradnika, proglašen krivim za masakr 148 žitelja šijitskog sela Dujaila, koji se zapovijeđen 1982. godine u znak odmazde zbog pokušaja atentata.

Uz Sadama Huseina su pogubljeni i njegov polubrat Barzan Hasan i bivši predsjednik iračkog Revolucionarnog suda Awad Bandar, obojica osuđeni za isto zlodjelo.

U trenutku pogubljenja se protiv Huseina vodio i sudski proces za zločin genocida, odnosno trovanje Kurda bojnim otrovima za vrijeme iračko-iranskog rata 1988. godine.

Nicholas Gilman, jedan od Huseinovih američkih odvjetnika, je u posljednji trenutak podnio zahtjev američkoj federalnoj sutkinji u Washingtonu nastojeći privremenom mjerom naložiti američkim trupama da ne predaju Huseina iračkim vlastima.Taj je zahtjev bio odbijen, i Husein je, u skladu s najavama, pogubljen.

Vijest o Huseinovom vješanju je izazvala slavlje u Sadr Cityju, šijitskoj četvrti Bagdada.

Maryam al-Rayes, pravnica i bivša članica šijitskog bloka u iračkom parlamentu je potvrdila da je pogubljenje bilo snimano te da će, "ako Bog da" te snimke biti prikazane.

Konfucij
30.12.2006, 06:33
Tlele še Siol:
http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=3&article_id=13061230070521104&cid=101&pgn=1

d28
30.12.2006, 09:45
Ti, ki so usmrtili Huseina niso nič boljši od njega. Ali je to t.i. civilizacija in demokracija s katero se ponaša zahodni-razviti svet na čelu z ZDA?!
Je pa naravnost tragikomično, da se ZDA distancira od vsega tega, kljub temu, da so celotno situacijo postavili in diktirali sami.

Saj še veste kaj je trenutni predsednik ZDA rekel v zvezi s Huseinom: "this guy tried to kill my daddy."
Ali si res želimo biti v isti skupini mišljenikov s takšnim človekom?

G3nius
30.12.2006, 10:13
Ma kdo video?

bico
30.12.2006, 10:23
On in bin laden sta oba za okras k hudiču. Kolikim je sadam povzročil bolečino in trpljenje, ki niso bili nič krivi. Kdor si zasluži, si zasluži. Smrt diktatorjem, teroristom, morilcem in pedofilom ! HURAAAAAAAAAAAAAAAAA.
Jaz osebno, bi ga sestradal do smrti, vendar se mučenje živali ne spodobi.:veryevil: :veryevil:

bico
30.12.2006, 10:24
Video bo pa ziher čez mesec dni že pri vseh doma.

Konfucij
30.12.2006, 11:37
Tole so pokazal na iraški tv:
eHNFvLu-pK0

warlord
30.12.2006, 12:10
Prekratko

Rojen v 20. stol.
30.12.2006, 12:17
Dobil sem sms od kolegice iz Irana. Menda je slavje na vrhuncu :veryevil:

ozayrus
30.12.2006, 12:40
Na teletekstu sem orebral, da je že usmrečen. Naj bi bil danes zjutraj.

d28
30.12.2006, 12:56
Žalostni komentarji. Prav zaradi takšnih reakcij se pridružujem pesimističnim napovedim človeštvu.
In to si bomo dejansko zaslužili.

VZORNIK
30.12.2006, 14:16
Priklonimo se velikemu voditelju, ki je bobil veliko ljudi a veliko man kot marsikateri demokratično izvoljeni kvazi demokratični viditelj.
Naj ti bo rahla zemljica in vrni se kot vodiitelj na sončni strani alp.
Obtožili so te, da bi prikrili svoje zločine.

Slava SADAMU

rikec
30.12.2006, 14:29
A se teb kej blede ? ? ? ? :rolling:

yannchy
30.12.2006, 14:30
Za Sadama in zate, vzornik
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/0e/Tomato2.jpg/250px-Tomato2.jpg

KRUNCHY
30.12.2006, 17:41
brezveze, res je blo tega treba, k je bil tip res hudo škodljiv trenutno.

:nonono: :nonono: :nonono: beda beda.

GOLDEN CASH
30.12.2006, 18:32
Menim, da se bo zdaj sele pricelo. Velika napaka ZAHODA, da so ga usmrtili. Zdaj bo pa zacelo "pokati" sirom po svetu. Morda namesto petard ze kar za novo leto. HMMM tole ne kaze nic kaj dobrega.

temp64
30.12.2006, 18:35
iz posta v post so-ste vsi bolj pametni

Konfucij
30.12.2006, 18:53
Priklonimo se velikemu voditelju, ki je bobil veliko ljudi a veliko man kot marsikateri demokratično izvoljeni kvazi demokratični viditelj.
Naj ti bo rahla zemljica in vrni se kot vodiitelj na sončni strani alp.
Obtožili so te, da bi prikrili svoje zločine.

Slava SADAMU
Tud če bi sam enga človeka ubil bi blo preveč.:mad:

Rojen v 20. stol.
31.12.2006, 14:15
Nikoli mi ne bo jasno, kako lahko kdo žaluje za takšno barabo kot je bil Husein.
Se spomnim, ko je novinar Terry Lloyd posnel kurdsko mesto, ki je bilo napadeno s kemičnim orožjem. Tja je prospelo tudi Iransko vojaško vodstvo in eden od njihovih predstavnikov je ob pogledu na mrtve ženske, dojenčke, etc., v solzah rekel, da ne razume kako lahko kdo to naredi svojim lastnim ljudem.

Sploh je pa bizarno, da jokcajo za njim na ljudje na slovenskih forumih. Očitno se je nekaterim rodil še eden Che Guevara. Hitro, majice z njegovo sliko natisnit, pa zraven fajn travo pohat. Tokrat skozi vodno pipo, da bo bolj v kontekstu...

Tommy Kebab
31.12.2006, 16:52
Če bi kdo rad pogledal celotni posnetek usmrtitev je na moji spletni strani.

jonny77
31.12.2006, 21:08
Kakšno je vaše mnenje o usmrtitvi Sadama Huseina???????

ervin34
31.12.2006, 21:19
Bi morali še kašnega voditelja. :dontknow:

nattka
01.01.2007, 13:11
Res je bil diktator! Ampak obešanje lepo prosim! nasilje rodi nasilje! V katerem stoletju pa smo!!!!

poleg tega pa nikoli ne bo trpel za svoje zločine ... v tak zapor naj bi ga dali, v kakršne je on zapiral druge ljudi ...
dosmtno ...

buba
01.01.2007, 14:06
--samo za Hollywoodske vernike -- http://www.bushflash.com/thanks.html :clown: :clown:

anarchy
03.01.2007, 04:15
V tistem stoletju, kjer se ženske kamenja do smrti zaradi domnevnega prešušništva.........

Ja baje se ponekod se to dogaja, drugace pa kaj Sadam je kriv samo za une pat sto mrtvih? Jaz sem slisal nekoc da so govorili o tisoce ali 10.000 mrtvih, da ki je delal poskuse z raznimi WMD orozji, ter jih testiral na iracanih, ko je metal razne plinske bombe, ipd..., da je mucu nekatere ljudi, jim zabijal zeblje v glavo, itd... Napumpane zgodbe pred napadom iraqa ali kaj? Ali lahko sploh govorijo taksne lazi po medijih, zakaj ne recejo enkrat resnice po medijih in povejo, kaj vse so poceli in se pocno americani?

Drugace vprasanje sploh ali je Sadam res mrtev ali ne, saj ni nobenih dokazov, mislim, ali so ga sploh pokopali, da so videli njegovo truplo? Po mojem je blo vse zrezirano, pa ne mi govoriti, da ki kao obstaja nek LQ videoposnetek na netu, ki je ilegalen kao, ki prikaze njegovo usmrtitev, saj smo videli tudi ze pristanek na luni, pa kako se je zabilo letalo v pentagon, mislim, sama dizinformacija ali kaj? Treba imeti dvom, ker na slepo jim tudi ne moramo verjeti, se posebej glede na to, da uni videoposnetek ne pokaze zadosti, ker se ga komot ponaredi tako usmrtitev.

anarchy
03.01.2007, 04:19
Tud če bi sam enga človeka ubil bi blo preveč.:mad:

Kdo bo pa sedaj na vrsti? Oziroma, kdaj naj bi prisu Bush na vrsto, da mu sodijo?

bico
03.01.2007, 09:11
Kdor si zasluži, si zasluži. Ne sedaj jokat da ga je škoda, ker ga ni škoda, sicer pa ga je usmrtila islamska država, kjer podpirajo tovrstne kazni. V ameriki bi šel na el.stol.

1knap
03.01.2007, 10:25
Družina Buš si je dolga leta prizadevala likvidirat Sadama, kot oviro njihovim interesom... no končno jim je uspelo.
Samo, da rezultat likvidacije nebo po njihovih željah zaradi objave video posnetkov (zmerjanje Sadama) so si naredili nepopravljivo škodo.
Prepričan sem, da se bo nasilje v Iraku zaradi tega samo povečalo in bo nakoncu privedlo do razpada države na 3 dele in konec Buševih interesov...

maestro II.
03.01.2007, 14:57
Nisem ciljal na Irak........ Je pa smrt z obešanjem v Iraku "običajna". Kot na Kitajskem strel v tilnik.

Ali v Ameriki injekcija...

VZORNIK
03.01.2007, 20:49
Kaj pravite, kdo si je po vaše, bolj zaslužil vislice?

bico
05.01.2007, 18:35
Če še kdo ni videl.....http://www.mojvideo.com/view_video.php?viewkey=59b3eb688a11f95b0ae6&page=&viewtype=&category=