Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Motnje IP telefona


muc
22.12.2006, 08:35
Hi!

Do včeraj mi je telefon delal brez problema.Imam paket duo razvezan dostop,sedaj pa se že dva dni skoraj ni mogoče pogovarjati.Motnje so na obeh straneh in sicer v prekinjanju pogovora,tako da jaz skoraj nič ne slisim sogovornika ali obratno.Ali je mogoče kakšna tehnična težava ali pa je kaj narobe s telefonom?

Lp!

d28
22.12.2006, 08:43
Jaz sem imel tudi včeraj težave s telefonom, ogromni odmevi pri sogovorniku.
Fax pa mi še vedno noče delat.

Pa mimogrede, ali misli Siol ukiniti tisto sporočilo, da "je bila telefonska številka prenesena k Siolu"?
S takšno kvaliteto telefona je takšno sporočilo kvečjemu negativna reklama.

muc
22.12.2006, 08:48
Pa mimogrede, ali misli Siol ukiniti tisto sporočilo, da "je bila telefonska številka prenesena k Siolu"?

se strinjam!Sedaj imam že skoraj pol leta IP telefonijo in še zmerom se pri klicu javlja tajnica o preneseni številki.Mislim,da to sploh nima smisla,saj tudi pri ceni pogovora skoraj ni razlike!

Metek
22.12.2006, 09:08
Hehe, nista čisto na tekočem.

Obvestilo, da je številka prenešena, predvaja operater tistega, ki te kliče. Torej če imaš ti številko preneseno na SiOL, in te kliče naročnik Telekoma, mu Telekom javi da si prenesel številko (in da bo zato plačal drugo ceno kot prej, ko ni bila prenešena). Za izklop sporočila morajo tisti, ki te kličejo to javiti na svojega operaterja (v tem primeru Telekom), da mu izključijo sporočila !

Preberita si http://www.telekom.si/zasebni_uporabniki/prenosljivost_telefonskih_stevilk/

lp !

muc
22.12.2006, 09:16
Ja,sej to je že velikokrat premlevana tema.Seveda je to telekom,ampak sedaj se bosta siol in telekom združila,torej bosta eno:)


Za izklop sporočila morajo tisti, ki te kličejo to javiti na svojega operaterja (v tem primeru Telekom), da mu izključijo sporočila !

sej tu se pa zopet pojavijo težave.Tudi če tisti, ki te kličejo to spremenijo na brezplačni številiki,stvar deluje samo za en klic,takoj ko pa drugič pokliče zopet isto :mad:

Metek
22.12.2006, 11:41
To deluje za vse njegove klice (vse, kar bo on poklical).
Ko te pa drugi kliče, mora pa jasno spet ponovit vajo.

Ja, težavno ampak po zakonu (baje) nujno ??