Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Velik problem s SiOL Tv-jem


Daleč
22.12.2006, 16:38
Doma smo ravno včeraj dobili Siol TV, in je še včeraj vse delalo lepo. Danes, so se začeli pojavljati eni kvadratki, oz. ni lepa slika. To pa ni največji problem. Če recimo gledaš en program.. katerikoli, in po nekaj časa, čisto spontano zvok preprosto izgine. Pa nič ne pritisneš in nič, samo izgine. Tudi priklicat ga ne moreš nazaj. Ko potem hočeš zamenjati kanal, slika zašteka, in nemoreš nič več sploh. Če hočeš ugasnit tisti sprejemnik pri televiziji, je imun na kakršen koli pritisk, če hočeš pritisnit karkoli na daljincu, sploh ne sprejema. Enostavno slika zamrzne. Če izklopiš in ponovno vklopiš samo televizijo, se slika prikaže, ampak v istem stanju kot prej - zamrznjena. Sedaj, ko se to zgodi kar resetiram modem, oz. tisto škatlo pri TVju, in pol je normalno.. nekaj časa. to se mi je do sedaj vedno zgodilo. Klicala sem že na siol, pa imate zasedeno linijo. Najprej sem mislila da mate kake motnje, ampak se to dogaja že cel dan, noben se ne javi, nevem kaj naj. Kaj se greste no :mad:

spirit
22.12.2006, 16:42
Jaz imam tudi od včeraj velike probleme.

Pri TVju slika sicer (trenutno, do zdaj ni) dela, zvok je pa katastrofalen. Enako pri telefonu. Od včeraj zjutraj se je modem 5x sesu, pomaga samo izklop iz elektrike. Ne glede na to koliko down/uploadam. Do včeraj je delalo vse perfektno.

alex1b
27.12.2006, 18:03
Daleč, pridružujem se tvoji težavi ker imam identično. Sem namreč nov naročnik siol TV in imam nov tv prehod od Sagema. Poklical sem 080 1000 pa so mi naložili da imam mogoče slab kabel ker za nad 10 m kabla priporočajo kvalitetnejšega. Mislim da to ne drži ker ni problem v prenosu podatkov ampak je problem z zmrzovanjem tv prehoda. Včasih moram vsake pol ure vstat in resetirat sagema. Po mojem je nekaj narobe s softwareom od sagema in ne s kablom. Siolovce prosim za pomoč!!!!!

Hvala!

SloCop
27.12.2006, 18:43
Daleč, pridružujem se tvoji težavi ker imam identično. Sem namreč nov naročnik siol TV in imam nov tv prehod od Sagema. Poklical sem 080 1000 pa so mi naložili da imam mogoče slab kabel ker za nad 10 m kabla priporočajo kvalitetnejšega. Mislim da to ne drži ker ni problem v prenosu podatkov ampak je problem z zmrzovanjem tv prehoda. Včasih moram vsake pol ure vstat in resetirat sagema. Po mojem je nekaj narobe s softwareom od sagema in ne s kablom. Siolovce prosim za pomoč!!!!!

Hvala!


Dolžina kabla gotovo ne vpliva :=)

fazan
27.12.2006, 19:20
Kabl ni problem problem je pri tzistemu ki ima v rokah pipco za hitrost sicer jim pa že ta mesec skoz neki nagaja na 0801000 pa dokler bodo delal študenti ki nimajo blage veze o adsl kar ima napisano tist pove pa te odslovi.Men je danes celo rekel če vam new paše pa si najdte drugega operaterja.Včasih je pomagal da si se zdrl nad njem zdej jim je paa vse ravno.Sam žal mi je to da sem parim prijateljem svetoval siol kot ponudnika adsl mar bi bil tiho pa bi blo.Ko mi že enkrat ena stvar dela znam pohvalit se zahvalit pa tudi javno ampak zgleda da jih je treba skoz grajat.Daleč in spirit pr4glejta forume in najdita storža mu pošljta pod zasebna sporočila kaj je narobe ,ker on je edini ki zna pomagat uporabniku zelo se potrudi vendar user mu zraven napišita in če se koga lahko hvali je to storž 0801000/3 pa nobenega od operaterjev razen neke študentke ki se trudi.Ne pljuvam po nobenem vendar tilt ti naredi pa si še lahko ne vem kako miren.

vojteh
27.12.2006, 20:50
Zdravo!
Tud pr men se zadnja dva večera pojavljajo kocke,pa tud vse skup zamrzne.Pokličem na 0801000,pa ti rečejo resetiraj modem,če se bo ponavljalo bomo prijavl na Telekom.Čudn pa je da en teden dela vredo,potem pa začne štekat.

alex1b
27.12.2006, 21:17
Meni se to dogaja od prvega dne ko sem dobil siol tv. Ma 100% sem da je neki z sagemovim softverjem narobe. Sam jezi me k ni komu povedat.

brabrabranc
28.12.2006, 15:56
Meni se to dogaja od prvega dne ko sem dobil siol tv. Ma 100% sem da je neki z sagemovim softverjem narobe. Sam jezi me k ni komu povedat.


sagem je ta, ki je kriv. Vprašaj v katerikoli telekomovi štacuni, kolk jih je vrnjenih? Sicer si pa z menjavo odpraviš samo to, da ti ne bo dol metal, slika & zvok ne bosta boljša, kvadratki everywhere..

Redi
28.12.2006, 20:32
Imam iste tezave že več kod eno leto:mad: .4 amino in 1 sagem so mi menjali v tem času.Nobenih rezultatov.
Že skoraj mesec dni čakam da mi koga pošljejo.Edini ki je prišel je bil Dedek Mraz.:xmas: ˝Da mi je vsaj T2 pripeljal!˝ Od kar so mi nadgradili Amino pa čista katastrofa.Zdaj razmišljam o kakšni tožbi ker pri prodaji paketa so mi obljubil kakovostno sliko kakršno še nisem videl.:veryevil: Ne isplača se druditi toliko saj ko misliš da so ti rešili težave, ne mine dolgo da si na istem kod si bil.Z KOCKAMI,BREZ GLASA,...
Če že bi hotel gledati kockice bi si namontiral satelitsko in še bolj poceni bi šel skozi.:(

moglasi
28.12.2006, 21:27
Tudi jaz sem svetoval SIOL kar nekaj prijateljem.. Kar ne morem razumet je da se kljub velikokratnim prošnjam in pripombam... glede slike in zvoka.. ni nič naredilo.
No, sedaj imam TV.. na T-2, internet pa še na SIOL-u.
Glede podpore .. na 0801000.. sem zadovoljen,
glede končne rešitve .. pa ne

sinner
29.12.2006, 11:48
Jst mam tud SiOL Tv in internet približno 1 tedn, zaenkat deluje vse super.
LP

Redi
29.12.2006, 14:05
Tudi jaz sem svetoval SIOL kar nekaj prijateljem.. Kar ne morem razumet je da se kljub velikokratnim prošnjam in pripombam... glede slike in zvoka.. ni nič naredilo.
No, sedaj imam TV.. na T-2, internet pa še na SIOL-u.
Glede podpore .. na 0801000.. sem zadovoljen,
glede končne rešitve .. pa ne

Glede katere rešitve nisi zadovoljen.Da si ostal na siolu ali da si šel na T2?

moglasi
30.12.2006, 07:21
Glede katere rešitve nisi zadovoljen.Da si ostal na siolu ali da si šel na T2?

Glede SIOL TV ..zvok je do konca ostal zelo slab, slika pa ne najboljša.
T-2 rešitev za TV je odlična, saj sta tako slika kot zvok boljša.
I:2thumbs:

fazan
30.12.2006, 09:10
Glede SIOL TV ..zvok je do konca ostal zelo slab, slika pa ne najboljša.
T-2 rešitev za TV je odlična, saj sta tako slika kot zvok boljša.
I:2thumbs:

Saj drži menda kar govoriš vendar zvoka na siolu za vse taka al pa tak ne bodo tofl ker za enega je prenaglas za drugega prenatiho to se pa dogaja zato,ker ne znate upotrabljati menda daljincev samo to so drobne napake ,ki skoraj niso omembe vredne težje so da nekateri ne vidijo slike itd.Nisem proti t-2 vendar kakor se meni zdi to ni najbolči ponudnik v sloveniji saj brezhibno deluje samo okli centrale siol medtem ko pa siol le deluje na vasi ker pa je faza začetka so pa težave ,ki jih počasi odpravljajo in ne zdi se mi smotzrno,da na tem forumu toliko pišete o t2 saj oni imajo svoj forum pa tam kritizirajte kolikor va je volja tukaj pa si dajmo raje pomagat.
Srečno novo leto vsem :xmas:

moglasi
30.12.2006, 22:04
Saj drži menda kar govoriš vendar zvoka na siolu za vse taka al pa tak ne bodo tofl ker za enega je prenaglas za drugega prenatiho to se pa dogaja zato,ker ne znate upotrabljati menda daljince

Ej, fazan.. ta je pa bosa!!!!

Balonar
30.12.2006, 22:14
pa še res je .. fazan .. primerjaj poptv ali pa papriko z npr. Discoveryem .. žal ti noben daljinc ne bo pomagal ...

Daleč
02.01.2007, 19:19
no, k nam sta prišla 2 inštalaterja zadnjič, in že prej mi je en siolov operater povedal da mora bit kabel največ 7m, ker drugač se signal izgublja.. no, naš je bil na koncu 15 ali celo 16 in ko so prišli so zvrtali nove luknje, in ga skrajšali na 5.. sedaj vse dela lepo. zgleda da je bila res problem dolžina kabla.

kitl
02.01.2007, 21:10
Pri nas je kabel dolg 30m+ in dela vse BP pa še to preko VDSL-ja, kar je bolj občutljivo kot ADSL. Zato trdim, da kabel ni ovira.

uros72
03.01.2007, 11:14
Tudi pri nas je med prazniki bilo bolj tiho kot ne. Slika je zmrzovala predvsem od 18:00 ure dalje do polnoči in sicer konstantno na cca. 10 minut. Telefonija in net delala OK. Pa tud na 0801000 niso znali nič novega povedat. Žalost, pa komaj dva mesca ga mamo.....

alex1b
06.01.2007, 10:09
Mislm da smo zašli s problema, ki je bil omenjen na začetku. Problem je v tem da sagem zmrzuje in ga je treba vsakič resetirat, to pa tako da držiš tipko za vklop na sagemu približno 4 sekunde. Zadeva je zelo moteča in mislim da zato ni kriva dolžina kabla ampak sagem sam. Zanima me če ma še kdo take težave in kako jih je rešil.

Hvala!!

border1
15.02.2007, 02:16
Status: Waiting to retry... (5 retries left)
Status: Connecting to freeweb.siol.net ...
Status: Connected with freeweb.siol.net. Waiting for welcome message...
Response: 220 freeweb FTP server ready
Command: USER border1
Response: 331 Password required for border1.
Command: PASS *******
Error: Disconnected from server
Error: Unable to connect!
Status: Waiting to retry... (4 retries left)

Vsemogočni
26.02.2007, 00:06
Glede SIOL TV ..zvok je do konca ostal zelo slab, slika pa ne najboljša.
T-2 rešitev za TV je odlična, saj sta tako slika kot zvok boljša.
I:2thumbs:

Čuden, če greš na T2 forum, si vzameš čas in prebereš kar nekaj zapisov, boš videl dejansko stanje. Nekateri zadovoljni, kar nekaj sploh ne, nekateri pa tako, tako - kakor kje. In če pogledaš kdo ima kolikšno število naročnikov, potem je stvar jasna, kdo je kvalitetnejši ponudnik.

P.S. glej kdo ima na bakru, ne primerjaj ostalih, ki že imajo optiko.

nix
26.02.2007, 06:54
Vsemogočni!

Glede kvalitete:
Sem bil pri Siolu 8 let, sedaj sem pa na T-2 že 1 leto. Glavni razlog - cena! Ne kavaliteta. Oboje je isti šmorn, vsaj zame...
Evo, imam baker, pa vse (TV, telefon in I-net) dela BP. Instalacija T-1 je stara cca 30 le, 1km od centrale, 4x štukana, pa vseeno nimam problemov.

Glede naročnikov si pa udaril mimo. Ni primerjave. Koliko časa je na trgu (dolgo časa monopolist) Siol, koliko pa T-2?
Siolu že dela prpa, zato vse te akcije (3m zastonj, kamere... itd)
Če Siol ne bi imel vezave in če bi imel primerljive cene s T-2, bi ostal pri Siolu, tako pa.... T-2 rules for the moment! Od danes imam tudi VOD...

Skuliraj se. Pa lep pozdrav.

Wabb
27.02.2007, 01:19
Doma smo ravno včeraj dobili Siol TV, in je še včeraj vse delalo lepo. Danes, so se začeli pojavljati eni kvadratki, oz. ni lepa slika. To pa ni največji problem. Če recimo gledaš en program.. katerikoli, in po nekaj časa, čisto spontano zvok preprosto izgine. Pa nič ne pritisneš in nič, samo izgine. Tudi priklicat ga ne moreš nazaj. Ko potem hočeš zamenjati kanal, slika zašteka, in nemoreš nič več sploh. Če hočeš ugasnit tisti sprejemnik pri televiziji, je imun na kakršen koli pritisk, če hočeš pritisnit karkoli na daljincu, sploh ne sprejema. Enostavno slika zamrzne. Če izklopiš in ponovno vklopiš samo televizijo, se slika prikaže, ampak v istem stanju kot prej - zamrznjena. Sedaj, ko se to zgodi kar resetiram modem, oz. tisto škatlo pri TVju, in pol je normalno.. nekaj časa. to se mi je do sedaj vedno zgodilo. Klicala sem že na siol, pa imate zasedeno linijo. Najprej sem mislila da mate kake motnje, ampak se to dogaja že cel dan, noben se ne javi, nevem kaj naj. Kaj se greste no :mad:

Vceraj priklopil siol trio (Sinope 568+ in TV komunikator Sagem). V roku ene ure se je 3x pojavil identicen problem kot pri tebi (zmanjka zvok in nato zmrzne slika). Pomagal je samo reset modema. Dolzina kabla do TV komunikatorja je manj kot 1 m. Dolzina kabla od vticnice oz. ADSL razdelilca do modema pa je cca. 15m. A bi lohko bil problem tukaj? :dontknow:

janezpesec1
27.02.2007, 17:45
Ce je navaden kabel (ploscati, neoklopljen) bi znalo to biti vzrok.

Wabb
27.02.2007, 22:03
Kabel je utp. Bom probal se drugo varjanto in prestavil modem blizje vticnici, s tem pa podalsal kabel do TV na cca. 15m. Ce ne bo delovalo tko kot treba vrnem trio lepo nazaj. Poglavitni vzrok za nakup le tega je bila TV, ki pa zdej ne deluje tko kot je treba. Mati me bo lincala, ker more vsake tolk cajta (1 x na uro sigurn) vse skup izklopit iz stoma, da potem spet normalno deluje. :nonono:

Wabb
28.02.2007, 22:08
Ma sej to ni res, nc ne pomaga, nima veze kam postavim modem in kako dolgi so kabli. TV zmrzuje skoraj vsakih 10 min, ce je sreca zdrzi 30 min. Poleg TV-ja pa ne dela tudi telefon. Pomaga le izklop stroma, vendar le za kratek cas. Vidne so tudi vertikalne crte, ki potujejo od desne proti levi, kot so ze omenili drugi uporabniki.Kadar pa TV deluje, se kocke ne pojavljajo. Na help desku nobene koristne pomoci, razen da bojo prijavili tehnikom...:nonono: