Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Problem DNS


bobi02
23.12.2006, 10:09
Kot prvo povem da v mojem računalniku ni nobenih nesnag in virusov.

Potem zakaj mi moj modem stalno (že dva dni) poizveduje po naključnih DNS naslovih, ki je v linku.

http://shrani.si/?slikapli2.jpg

Čeprav ni nobena aktivna povezava, kjub temu dela tisto ko je gor opisano. Posledica tega stalno lučka ACT utripa in počasnjuje za dostop do interneta???

rda
23.12.2006, 12:15
Po DNS zahtevah sodeč tvoj računalnik masovno razpošilja SPAM pošto :D

bobi02
23.12.2006, 12:46
Sedaj sem bolj podrobno pogledal in tvoja trditev res drži. :eek:

Če je bil en drug od naključnih računalnikih uspešen odgovor potem jaz temu pošiljam nekakšno čudno pošto s čudno vsebino. :eek:
Samo to gre zelo hitro, išče okoli 100 naključnih računalnikov na sekundo in neprestano. Če prekinem povezavo, pa še kr naprej pošilja. huh...

Sedaj se sprašujem kaj je zdaj krivo?. Na mojem računalniku ni nobenih virusov in kakšnih spyware.

mckeky
23.12.2006, 13:23
. ..............Na mojem računalniku ni nobenih virusov in kakšnih spyware.

Po tvoji težavi sodeč bi to težko vrjel.

moglasi
23.12.2006, 16:49
Sedaj sem bolj podrobno pogledal in tvoja trditev res drži. :eek:

Če je bil en drug od naključnih računalnikih uspešen odgovor potem jaz temu pošiljam nekakšno čudno pošto s čudno vsebino. :eek:
Samo to gre zelo hitro, išče okoli 100 naključnih računalnikov na sekundo in neprestano. Če prekinem povezavo, pa še kr naprej pošilja. huh...

Sedaj se sprašujem kaj je zdaj krivo?. Na mojem računalniku ni nobenih virusov in kakšnih spyware.

Očitno imaš na računalniku svinjarijo, katero tvoji programi za zaščito niso sposobni obvladat.
1: Takoj naredi backup podatkov
2: Takoj formatiraj trdi disk
3: Na novo inštaliraj operacijski sistem...

Naredi to.. saj ni tako težko.:angel:

mckeky
23.12.2006, 20:30
pa še to.. po čem sklepaš da nimas spywara oz. virusov.. Kakšne programe uporabljaš proti spywaru in virusam??? Predem formatiraš poskusi z Spy doctor 4, SpySweeper, ad-aware,....

Za AV pa najboljše NOD32 ali pa Avast .

moglasi
24.12.2006, 08:44
Mogoče pa imaš prav, in je problem pri SIOLU, ne pa na tvojem računalniku.. ?

Santjago
24.12.2006, 17:22
Zapri port 25 na ven in potem precekiraj z adaware in protivirusnimi orodji!

rda
24.12.2006, 19:07
Mogoče ne bi bilo slabo, če bi Siol sledil ukrepom T-2 (blokada vrat 25 za dinamične IPje): http://www.t-2.net/?AUID=DD166501142AB08000ECA

bobi02
25.12.2006, 09:05
Sem že zrihtal.

modelko
25.12.2006, 10:31
Sem že zrihtal.

Zgleda da ima kar nekaj težav s tem! Tudi men je par dni neomogočen normalen dostop do interneta! Povezavo mi kar ven meče oz.

Meni je začel internet štekat :( pa res ne vem zakaj! Kot da bi na vsake nekaj sekund zmanjkalo internetnega signala - mi kar napiše da ne more naložit strani al pa isto pr MSNju, mi tud kar noče se povezat ? :(


tole mi izpiše v firefoxu:

Naslova ni mogoče najti

* Morda ste se zmotili pri črkovanju naslova
(npr. ww.mozilla.org namesto www.mozilla.org).

* Če prihaja do tega problema z mnogimi stranmi, je lahko problem z vašimi
nastavitvami povezave in DNS-ja.

* Če uporabljate proxy ali požarni zid, se prepričajte, da so vaše nastavitve pravilne.

ko pa dam poizkusi ponovno se mi pa odpre? :( kr neki, res ne vem kaj bi blo narobe, prej mi je delal vse kot se zagre, zdaj pa par dni tale štala! mam pa SIOL, pa sem klicu ke pa so rekl da je vse ok!


AV preveru vse in zadeva je 100% kar se tiče nasnage z virusi ali pa kakršnikolimi trojanci!

DaDo13
25.12.2006, 11:09
Tudi jaz imam isti problem z DNS-ji.
Kaj naj naredim, da bo v redu!

fami
25.12.2006, 11:16
Sem že zrihtal.

ali lahko razložiš kako, namreč mene to že nekaj časa je..,

hvala in lp

modelko
25.12.2006, 11:19
kje pa lahko preveriš promet DNSa?

Veron
26.12.2006, 10:38
modelko, s katerega konca si in kater paket imaš?

modelko
26.12.2006, 10:45
Sev. Primorska, 1mb TRIO paket! k bom znoru morm 3x kliknt da mi prime stran! to je zihr neki s strani SIOLa, ker če mi je prej delal od junija brez problema!

tomazz
26.12.2006, 11:06
modelko: maš ZS

modelko
26.12.2006, 11:13
tomazz, hvala za informacijo, bom še dodatno posnel par programov! a boš še kaj online kasneje če bo še kak problem se našel? hvala še 1x

tomazz
26.12.2006, 12:36
ti kar napiši če bo še kaj, še posebaj bi bilo dobrodošlo če sporočiš kaj si našel, isto bi prosil bobi02, glede na promet na DNS strežnikih nista edina, ki sta nekaj "fasala"

modelko
26.12.2006, 17:10
od virusov nek Trojan Sheriff, pa Bagle.CT to je to! pa zgleda da ga mam še :(

dal
26.12.2006, 18:59
Črvi Bagle in Warezov delajo veliko DNS prometa, ko snamejo komponento za razpošiljanje spam sporočil. Tudi od 5-10 DNS zahtev na sekundo (vse zahteve so za MX zapise različnih domen).

modelko
27.12.2006, 08:42
tomazz, kaj lahko preveriš za DNSe pri meni, pa mi prek ZS poveš kako je zdej? ker virusov 10000% ni več! Samo mi internet pa še vedno slabo teče

rda
27.12.2006, 11:45
tomazz, kaj lahko preveriš za DNSe pri meni, pa mi prek ZS poveš kako je zdej? ker virusov 10000% ni več! Samo mi internet pa še vedno slabo teče
Priporočam ti format trdega diska in lepo fresh install. Tako se boš ziher rešil nesnage.

V prihodnje pa bolj previdno kaj odpiraš (pa kak antivirusni program ne bi škodil)

lp