Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zaračunavanje licence pri podaljšanju varnostnega paketa


Dravlje
23.12.2006, 17:12
15.11.2006 mi je potekla licenca za Varnostni paket (Bitdefender). 17.11.2006 sem na podlagi navodil na tel.št. 080 1000 podaljša le-to za eno leto. Ob prispetju računa pa so mi kot dodatno obračunali še eno licenco za Varnostni paket. Seveda sem račun takoj reklamiral. Tudi na servisni strani mi piše, da uporabljam 2 licenci varnostnega paketa pa imam le eno, kar je lepo vidno na strani o poteku oziroma podaljšanju licence. Iz Siol-a sem dobil odgovor na reklamacijo računa, da je potrebno zahtevnejše preverjanje upravičenosti vložene reklamacije zato se rok za odgovor podaljša. Podpisani na dopisu vodja stikov z uporabniki Klemen Ramoveš. Ne vem zakaj je potrebno neko zahtevnejše preverjanje, če pa je več ali manj vse jasno. Popravek je potreben na Siol servisni strani iz 2 na 1 licenco in bo zadeva urejena. Uporabljam TRIO paket s katerim sem sicer zadovojen. S tem želim opozoriti ostale uporabnike varnostnega paketa za morebiten pojav napake pri podaljšanju licence.

gloris
23.12.2006, 20:50
Na mojih servisnih straneh piše: Trenutno število naročenih varnostnih paketov je: 1
Licenca za ta varnosti paket je potekla že 22.11.2006. Kako sem lahko še vedno naročen na varnostni paket, če mu je že zdavnaj potekla licenca???

Dravlje
24.12.2006, 08:30
Ja saj glih v temu je fora, ko boš podaljšal licenco po 22.11.2006 boš imel število naročenih paketov 2 in ne 1 in na računu ti bodo zaračunali dodatno 600,00 SIT kot da imaš dve licenci pa čeprav imaš samo eno.

gloris
24.12.2006, 10:18
Je pri SiOLu sploh kakšna stvar s katero ni problemov?

MCblue
24.12.2006, 12:27
Tudi sam bom moral jutri podaljšati licenco za bit defender. Fora je pa v tem, da imam paket ADSL (ne solo, duo, trio). Na njihovi strani za podaljšane pa nič ne piše za moj paket, da bi bilo karkoli zastonj. Piše samo za Solo, Duo in Trio ... Kaj to pomeni - da bom moral za podaljšanje licence mesečno plačevati 600 SIT?! :S

70M1
06.03.2007, 22:59
Pomotoma sem naročil še en varnostni paket, pri čemer je prvi kot brezplačen vključen v paket Trio. Kako lahko prekličem naročilo?

Ledenk0
07.03.2007, 13:44
Bitdefender - "Brezplačen za vse uporabnike ADSL, razen za uporabnike paketa Pizzicato!"

Dodatne pakete Bitdefender, ki jih niste nameravali naročiti, se lahko prekine na podlagi dopisa (pošta/fax).

G3nius
16.06.2007, 15:34
Imam eno vprašanje glede varnostnega paketa.
Pred kratkim sem prekinil siolovo naročnino, ker sem šel k drugemu ponudniku. Licenca za BiDefender mi pa še ni potekla. Ali to pomeni, da bom lahko BitDefenderja vseeno brezplačno uporabljal do konca izteka licence?

cc-kola
17.06.2007, 16:33
jup in tudi dobil boš račun za BD licenco do izteka kolko pač manka (600sit*Xmescov)

G3nius
17.06.2007, 17:40
Pa dej no. Do izteka je še ja 11 mesecev. Zdej sem mel skoz brezplačno uporabo, ne mislim plačevat tega. Imam namreč pri drugem ponudniku brezplačno licenco za drug antivirusni program. Lahko kje prekinem naročnino na siolovega?
Hvala za pomoč.

Tommy Kebab
17.06.2007, 17:54
Kot je napisal cc-kola plačal boš razliko za varnostni paket. Imel sem isti primer bil sem naročnik trio paketa. Predčasno sem prekinil pogodbo. V kazni je bilo tudi všteto za varnostni paket. Vse skupaj sem plačal 200€ pa še malo drobiža kazni. BD sem pa naprej uporabljal do izteka licence. Zdaj sem si pa kupil preko spleta trend micro pc-cillin internet security 2007. Za 2 leti uporabe na 3 računalnikih sem plačal 79,95€.

G3nius
17.06.2007, 18:49
Pa fak naj grejo nekam. To ziher piše nekje v drobnem tisku pisave 8, stavim glavo!
A je možno, da mi prej prekinejo licenco in da plačam zgolj za tekoči mesec? Sem pa ravno pred kratkim podaljšal licenco in se opekel.

Tommy Kebab
17.06.2007, 19:49
Pa fak naj grejo nekam. To ziher piše nekje v drobnem tisku pisave 8, stavim glavo!
A je možno, da mi prej prekinejo licenco in da plačam zgolj za tekoči mesec? Sem pa ravno pred kratkim podaljšal licenco in se opekel.

Ne ni možno. Ne ni drobni tisk je kar velik tisk preden podaljšaš oziroma preden privoliš za varnostni paket ti dajo za prebrati pravila. Zdaj, če teh pravil nisi prebral in si jih preskočil si sam kriv.

Tommy Kebab
17.06.2007, 19:50
Uporabnik varnostnega paketa SiOL mora biti pred njegovo uporabo seznanjen s pogoji uporabe, ki se uporabljajo neodvisno in ločeno od morebitnih drugih pogodb, ki jih ima uporabnik sklenjene z družbo Telekom Slovenije, d.d.

1. SiOL varnostni paket je posebna programska oprema, ki je namenjena zaščiti uporabnikovega računalnika pred virusi, nepooblaščenim dostopom preko interneta in omejevanju nezaželenih poštnih sporočil. Ta varnostni paket zagotavlja tudi zaščito pred pred nezaželenim izvajanjem zlonamerne programske opreme in programsko zlorabo uporabnikove telefonske linije.

2. Uporaba SiOLovega varnostnega paketa se koristniku obračuna na skupnem računu z ostalimi storitvami družbe Telekom Slovenije, v kolikor pa je varnostni paket že vključen v naročnikov paket storitev, pa se tega posebej ne obračunava.

3. Varnostni paket zagotavlja polno varnost in brezhibno kakovostno zagotavljanje varnostnih storitev na največ enem namiznem in enem prenosnem osebnem računalniku hkrati v obdobju enega leta.

4. Paket je možno zakupiti za obdobje najmanj (1) enega leta. Uporabnik je v primeru predhodne prekinitve uporabe paketa dolžan odplačati stroške polne uporabe varnostnega paketa. Stroški so enaki seštevku mesečnih naročnin za preostalo obdobje veljavnosti licence.

5. Naročnik se strinja s pogoji plačila polne uporabe varnostnega paketa, ki so navedeni na spletni strani povezava do cenika varnostnega paketa na http://www.siol.net.

6. Uporaba varnostnega paketa je prenosljiva med posameznimi računalniki do te mere, da je varnostni paket lahko hkrati nameščen na največ enem namiznem in enem prenosnem osebnem računalniku hkrati.

7. Uporaba varnostnega paketa je 365 dni. Pred zaključkom obdobja veljavnosti paketa lahko naročnik preneha z uporabo varnostnega paketam v vsakem primeru pa je do konca veljavnosti pogodbe obvezan plačevati mesečno naročnino. Ob izteku eno-letnega pogodbenega roka Telekom Slovenije enostransko predlaga podaljšanje uporabe paketa za nadaljnje leto. V primeru, da uporabnik s podaljšanjem ne soglaša, o tem pisno obvesti Telekom Slovenije.

8. V obdobju uporabe varnostnega paketa je naročnik upravičen do podpore pri namestitvi, uporabi in vzdrževanju varnostnega paketa, ki jo zagotavlja Telekom Slovenije.

9. Strokovna pomoč za namestitev, uporabo in vzdrževanje varnostnega paketa je naročnikom na voljo :
- na telefonski številki 080 1000
- na spletnem naslovu http://www.bitdefender.com

Strokovne pomoči pri uporabi SiOLovega varnostnega paketa bodo deležni le naročniki, ki bodo razpolagali z ustrezno številko paketa.

10. Telekom Slovenije lahko predčasno prekine veljavnost pogodbe, v primeru ugotovljenih kršitev pogodbe.

11. V primeru, da naročnik prekine pogodbo za uporabo morebitnih ostalih storitev Telekoma Slovenije, naročnik lahko vseeno nadaljuje z uporabo varnostnega paketa do izteka veljavnosti pogodbe.

12. Naročnik se s seznanitvijo pogojev uporabe strinja, da bo spoštoval intelektualno lastnino in upošteval licenčne pogoje.

13. Telekom Slovenije naročniku ne zagotavlja, da varnostni paket nudi popolno zaščito pred računalniškimi virusi. Prav tako Telekom Slovenije naročniku ob uporabi varnostnega paketa ne zagotavlja popolne zaščite pred nezaželeno elektronsko pošto, nepooblaščenim dostopom do uporabnikovega računalnika s strani tretje osebe, nezaželenim izvajanjem zlonamerne programske opreme in programsko zlorabo uporabnikove telefonske linije. Telekom Slovenije prav tako ne odgovarja za kakršno koli drugo morebitno škodo ob uporabi varnostnega paketa.
Stopnja zaščite, ki jo varnostni paket nudi je neposredno vezana tudi na način uporabe programske opreme, ki mora biti v kar največji meri skladna z navodili in priporočili proizvajalca.

14. V primeru, da ima naročnik poleg varnostnega paketa na svojem računalniku nameščeno še kakšno drugo zaščitno programsko opremo, Telekom Slovenije ne more zagotoviti optimalnega delovanja varnostnega paketa. Za neustrezno ali nepopolno delovanje varnostnega paketa v navedenem primeru Telekom Slovenije ne odgovarja.

15. V primeru, da naročnik namesti ali uporablja varnostni paket v neskladju s priloženimi navodili in nasveti proizvajalca, Telekom Slovenije ne odgovarja za neustrezno ali nepopolno delovanje, oziroma nedelovanje varnostnega paketa.

G3nius
17.06.2007, 19:59
Hah dobro, se zgodi. Bom naslednjič bolj pazljiv.
Zdaj pa še tole vprašanje: se da ta licenčni ključ prodati? Kakšno je povpraševanje glede tega in koliko je realna cena?

Tommy Kebab
17.06.2007, 20:13
Hah dobro, se zgodi. Bom naslednjič bolj pazljiv.
Zdaj pa še tole vprašanje: se da ta licenčni ključ prodati? Kakšno je povpraševanje glede tega in koliko je realna cena?

Teoretično ga lahko prodaš. Zmnoži toliko kot je še do konca izteka z ceno, ki jo ti mesečno plačuješ.

X-wrt
18.06.2007, 07:52
3. Varnostni paket zagotavlja polno varnost in brezhibno kakovostno zagotavljanje varnostnih storitev na največ enem namiznem in enem prenosnem osebnem računalniku hkrati v obdobju enega leta.


13. Telekom Slovenije naročniku ne zagotavlja, da varnostni paket nudi popolno zaščito pred računalniškimi virusi.

protislovje :hammer:

G3nius
18.06.2007, 08:51
Pa sej ti pravim. Hvala bogu, da sem se rešu Telekoma. Nikoli več!

rda
18.06.2007, 09:28
Kaj je tukaj Telekom kriv? Podpisal si pogodbo, sedaj je vse kar moraš storiti izpolnitev pogodbenih obveznosti.

Razvajen otrok pač...

G3nius
18.06.2007, 12:05
Kaj sem podpisal? En napačen klik sem naredil.

shyama
18.06.2007, 20:39
ja potem si ti kriv in nihče drug. a je telekom kliknil LOL?
ne krivit druge za svoje napake ;)

G3nius
18.06.2007, 21:46
Hočem povedat to, da na naslovni strani Siola poudarjajo in hvalijo svoj BREZPLAČNI varnostni paket za vse naročnike adsl paketov razen pizzicato. In nikjer ni omenjen aneks v intervalu 1 leta, oziroma je omenjen v enem izmed neštetih členov. Kaj ko bi bilo to obratno? Bi na naslovni strani bila omenjena vezava, v enem izmed členov pa brezplačnost. Dober sej mi lahko govorite, da imate prav in tudi imate prav, priznam. Vendar če se gremo usrano birokratsko poslovanje podjetja brez moralnih zadržkov, potem si po moje takšno podjetje ne zasluži neke hvale. Jaz sem glede teh reči zelo previden in kar ne morem verjeti, da so me nasankali s tem. Sicer pa še tole za dodatek: Pogodbo k drugemu ponudniku sem podpisal lani oktobra in Siol oz. Telekom je bremzal zadevo vse do prejšnega tedna! Češ da tehnično ni izvedljiv priklop pri drugem ponudniku, čeprav gre po istih kablih vse. Zadevo so poslali na Apek in glej ga zlomka, v manj kot letu dni je urejeno! Še bi lahko našteval umazano politiko Telekoma (npr. kopanje jarkov včasih in zgraditev infrastrukture s strani občanov, kdo pa sedaj pobira naročnino). Eh sej se ne splača...
ras****jen sem, priznam.

LP

mckeky
19.06.2007, 02:42
Kaj pa na podlagi dopisa... Vrjetno bi se dalo licenco prekinit.

krompircek
20.06.2007, 13:59
prodej licenco, vredna je kakih 50 evrov se mi zdi.

G3nius
21.06.2007, 13:46
prodej licenco, vredna je kakih 50 evrov se mi zdi.

Jo kupiš?