Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem modem in analogni telefon težave


dualband
30.12.2006, 12:33
Imam sagem modem in nanj prklučen analogni telefon simens gigaset A140. In vedno ko me kdo pokliče samo enkrat pozvoni in konec,potem pa kaže da imam neodgovorjen klic. Tistemu ki me pa kliče pa normalno zvoni.
Ali zdaj modem ni dober ali se moram it v trgovino kregat da mi dajo denar nazaj ali pa drug telefon ki bo mogoče delal.

LP

fazan
30.12.2006, 17:04
Nastavitve telefona poglej oziroma navodila pa tehnična pomoč siola .

dualband
30.12.2006, 18:12
Na telefonu nobenih takih nastavitev ne najdm, da bi kej vplivale. Na tehnični pomoči mi je včer eden, prestavil telefonsko na drug vtič - phone 2, pa ni nič bolš, pol je pa reku da bo še neki naredu pa me nazaj poklicu pa me ni. Donc mi je pa en reku da mi ne more pomagat.

missClause
30.12.2006, 18:18
si probal sam sebe poklicat? ali res drugim zvoni in ti piše neodgovorjen klic? ker to zveni kot napaka v telefonu.... si poskusil nastavit zvonenje?

dualband
30.12.2006, 18:26
Sem probal sam sebe klicat in normalno slišom piii piii piii. Telefon pa samo 1x zazvoni, zvonenje sem spreminjal, pa nč ne pomaga. Sem pa telefon priklopil na navadno analogno linijo pa deluje normalno.

fazan
30.12.2006, 20:35
Mislim da boš moral iti na servisne strani se vpisati in pojdi pod telefonijo tam imaš možnost in sam aktivirati številko ker se je men to tudi dogajalo mislim pa da ti na modemu zdaj lučka tud ne utripa za telefon kar bi morala ko pa govoriš pa normalno gori.Poskusi tako pa pol povej kako je.

moglasi
30.12.2006, 22:09
Ok, problem je jasen...
Rešitev: Takoj si sposodi katerikoli analogen telefon, četudi je vrvičen.(samo da ima tonsko izbiranje).Priključi...
Če se pojavi ista napaka je kriv SAGEM ali nastavitve.
Če napake ni.. je problem ali v telefonu, ali pa v nastavitvah telefona.

uros72
03.01.2007, 11:21
Podobne stvari sem imel tudi sam. Ko sem se poklical na analogni tel. (gigaset 100) sploh ni zvonilo, če pa sem dvignil slušalko je bila linija vzpostavljena in sem se lahko pogovarjal. Najprej so na 0801000 rekli, da je zanič telefon, ampak sem imel še enega v rezervi (pa tudi ni delalo), potem smo pa začeli šraufat.
Najprej na port2, pa nazaj na port1, pa na port2, vmes je šel vprašat še ene par ljudi. Čez pol ure me je poklical operater na analogni telefon in začel je zvoniti. Tko da je problem pri siol-u, sam mal se morjo potrudit, vi pa tud ne prehitro se pustit odslovit

ajd