Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pogodbena kazen 54 tisoc sit?


PuLpKeKs
03.01.2007, 09:14
Do izteka mi je ostalo se 18 mesecev, pa sem se odlocil da bi prekinil pogodbo. Saj mi ne morajo zagotoviti vec kot 2Mbit.
Poklicem, vprasam koliko je kazni, pa mi pride ven z zneskom, sem se kar prijel za glavo. Ce bi to kje v pogodbi pisalo da bom placal vec kot 50 tisoc se nebi prijavil na siol adsl pa tud ce bi edini na zemlji imel 56k modem.

Kako je stem. sem si se sel enkrat pogledat pogodbo in tam pise 30 tioc kazni.
?:mad:

Balonar
03.01.2007, 09:50
Sploh ne vem zakaj se sekiras . odvetnik naj pošlje odpoved .. ker ti ne morejo zagotoviti tisto kar si naročil .. manj pa ne gre, ker rabiš več ... IMHO

PuLpKeKs
03.01.2007, 10:09
na pogodbi imam naslednje:
- namestitev prikljucka adsl = 9.900 (je to pravilno, glede na to da sem ze prej imel adsl in sem presel na DUO)
- komunikacijska oprema sagem 3344 = 29.400

1.225 x 18 = 22.050
+415,26 x 18 = 7.492,5
= 29.542,5 + 2.000
= 31,542,5 TOTAL

Na naslednji strani pa pise: V primeru da prekinem pogodbo, placam sorazmeren delez zneska subvencije nakupa IN namestitve Sagem fast 3344, ki za vse tri kombinacije znasa 32.748,34 brez DDV oz 39.298 z DDV
+ stroskov 2.000 brez DDV oz. 2.400 z DDV.

1.637,4 x 18 = 29.473,5
+ 2.400
= 31.873,5 TOTAL


Od kod so dobili tam 54 jurjev, nimam pojma, sem pase poklical enkrat in mi je potem nekdo potrdil da je okol 32 tisoc.

kitl
03.01.2007, 13:09
Če imaš aminota potem je v štartu 60K kazni. Če je samo modem pa 30K kazni. Jaz sem zaradi odhoda 1 leto prezgodaj za paket trio plačal 32K kazni.

Senitel
03.01.2007, 15:00
kitl: Nima aminota, če je napisal, da je prešel na duo...

PuLpKeKs: Če ti Siol ne more zagotovit 2Mbps, potem 2Mbps po xDSL tudi ne boš dobil nikjer...

PuLpKeKs
03.01.2007, 17:10
Na vasi smo dobili na novo zgrajeno kabelsko omrezje in nam ponujajo pakete do 12/2Mbit z Ip telefonijo in digitalno kabelsko DVB-C(mpeg2) do konec leta se HDTV...

In tako lahko pri njih vzamem 4M/512K + Voip + Digital TV(skoraj ista ponudba kot Siol TV) za 10.290,00 na mesec. za 2 tisoc vec lahko 8M/1M namesto 4M.


vec kot 2M mi pri siolu nemorjo dat, ker sem oddaljen od centrale 5.5km. S tem da se nemorem met razvezanga dostopa in se placujem ISDN...

rda
03.01.2007, 20:19
Predlagam, da Storzu pošlješ zasebno sporočilo s svojim uporabniškim imenom in bo pogledal kako in kaj. Vse drugo je golo ugibanje ;)

TEDYBEAR
05.01.2007, 19:45
plačilno sredstvo je €. torej če so ti poslali za sit se požvigej :D

mtance
05.01.2007, 19:48
jp, oziroma morš napisat novo položnco pa preračunat v € :)

storz
06.01.2007, 18:17
plačilno sredstvo je €. torej če so ti poslali za sit se požvigej :D

če se ne motim je samo informativno vprašal preko telefona koliko bi ga prišlo, če bi prekinil. Račun bo dobil šele po tem ko prekine in bo tako kot vsi računi v prihodnje v €.

lp,
storz

T-a-d-e-j
07.01.2007, 08:32
Za kateri paket si sklenil pogodbo? Če si pogodbo sklenil za paket višji kot ti ga lahko zagotovi Siol, lahko odstopiš od pogodbe brez penalov, saj se Siol ne drži pogodbe. Tudi sicer bi se z malo pravne akrobacije lahko obesil na ta člen v pogodbi..

storz
07.01.2007, 09:11
Za kateri paket si sklenil pogodbo? Če si pogodbo sklenil za paket višji kot ti ga lahko zagotovi Siol, lahko odstopiš od pogodbe brez penalov, saj se Siol ne drži pogodbe. Tudi sicer bi se z malo pravne akrobacije lahko obesil na ta člen v pogodbi..


načeloma je tako, da ko ti zgradijo in se zgodi da ni možno to kar je nekdo izbral, te vprašajo ali želiš nižji paket inkateri al se stornira naročilo.

lp,
storz

bastard
10.01.2007, 18:43
Kako je potem recimo z kaznijo? Osebno sem vzel paket trio, ker so mi zagotavljali da bo deloval, dobil sem vso opremo ter podpisal pogodbo za 2 leti. Zadeva ni delovala in sem moral vzeti duo paket. Sedaj me zanima zakaj naj plačam 60k kazni za aminota če mi siol ne omogoča paketa trio?

Jelengar
10.01.2007, 19:15
Če jaz vas vse prav razumem..., Tele pogodbe zavezujejo samo vas naročnike, SiOL-a pa ne??? :nonono: SiOL se ne drži pogodb, vi pa potrpežljivo plačujete kazni? :nonono: A sem jaz tukaj kaj narobe razumel? :dontknow:

T-a-d-e-j
10.01.2007, 20:33
Kako je potem recimo z kaznijo? Osebno sem vzel paket trio, ker so mi zagotavljali da bo deloval, dobil sem vso opremo ter podpisal pogodbo za 2 leti. Zadeva ni delovala in sem moral vzeti duo paket. Sedaj me zanima zakaj naj plačam 60k kazni za aminota če mi siol ne omogoča paketa trio?

Ne plačaš. Če ti Siol ni sposoben zagotoviti storitve za katero si podpisal pogodbo potem lahko odstopiš od te pogodbe brez kazni. Če si podpisal za Trio in ti zadeva ne dela lahko greš tudi k drugemu operaterju brez kazni. Glede na to da si ostal zvest Siolu pa dileme itak ni, vprašanje je samo koliko se pri Siolu zavedajo dejstva (če to je dejstvo:) ), da ip televizija pri tebi ni delovala kot bi morala ali pa sploh ne.

bastard
10.01.2007, 21:29
Se pravi, da v mojem primeru v bistvu sploh nisem "vezan" za dve leti, ker nisem dobil zagotovljenega paketa? V primeru da bi sedaj želel k drugem ponudniku predčasno, moram opremo vrniti čeprav ni minilo 2 leti, brez kazni?

storz
11.01.2007, 06:17
če nek paket ni mogoč, se lahko naročilo stornira (v prejšnje stanje) ali pa vzamete nek nižji paket.

Če trio ni možen potem niste vezani za STB.

lp,
storz

bastard
11.01.2007, 10:57
Se pravi sem sedaj vezan za 2 leti za paket duo, za katerega plačam kazen? V mojem primeru bi moral potem plačati kazan samo za modem? Bi moral STB vrniti? Nikjer ne piše o tem pa me zanima.

lp

storz
12.01.2007, 06:07
Vezava je samo za montažo, modem in STB (v primeru TRIO paketa). Če se STBja ne vrne potem teče vezava naprej.

lp,
storz

gostMR
14.01.2007, 16:24
Na vasi smo dobili na novo zgrajeno kabelsko omrezje in nam ponujajo pakete do 12/2Mbit z Ip telefonijo in digitalno kabelsko DVB-C(mpeg2) do konec leta se HDTV...

In tako lahko pri njih vzamem 4M/512K + Voip + Digital TV(skoraj ista ponudba kot Siol TV) za 10.290,00 na mesec. za 2 tisoc vec lahko 8M/1M namesto 4M.


vec kot 2M mi pri siolu nemorjo dat, ker sem oddaljen od centrale 5.5km. S tem da se nemorem met razvezanga dostopa in se placujem ISDN...

Ali to drzi, da si od centrale vec kot 5,5 km.
Sam sem odaljen cca 2 km, pa so mi zavrnili TV.
:dontknow:

missClause
15.01.2007, 14:06
če ti je kdo zavrnil, so zavrnili monterji ker zgleda da so bile prevelike motnje. To se pač potem avtomatsko v montaži zavrne in je zraven tudi opomba zakaj je tako. Glede stornacije vloge - to je pametno narediti, saj se izogneš pogodbeni kazni. Jap, pa tudi aminote oz. sagem opremo za TV je potrebno vrniti siolu ter seveda modem.