Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : V letu 2006 sem se samozadovoljeval z


Smaug
04.01.2007, 12:00
Melvins - A Senile Animal
Ze tako ali tako so Melvinsi samo dobitna kombinacija, ko pa jim dodas se enega bobnarja enostavno dobis nekaj nadpovprecnega. Ena meni njih ljubsih plat.

Hatebreed - Supremacy
Natepavanje 2 akordov lahko tudi rezultira v dobri plati. Sve u svemu prakticno cela skupina sloni na pevcu Đejmiju, ki je male otroke. Za intro. Pac zivalska brutalnost, ki so jo sposobni samo oni. Kar se tice samoh besedil so mogoce malo preprostejsa, kot smo navajeni, posledicno pak malo melodicnejsa. Za smisel vsega skupaj pa obvezno priporocam oriđinal booklet; nasmejali se bodete.

Asva - Futurist's Against the Ocean
Ceprav plata datira na konec leta 2005, je tezko verjeti, da jo je takrat ze kedo slisal. Bendic je sestavljen iz samih amaterjev (Trey Spruance/Mr.Bungle, Stuart Dahlquist/ Sunn 0))), Billy Andersen kot producent/Melvins) in fantje vec kot dorastejo svoji reputaciji. Ambientalni doom metal, ki bo definitivno nasel svoje mesto na polici vsakega ljubitelja (ne-pop)glasbe. V biti so vsi stirje komadi povezani v celoto, ki se medsebojno dopolnjujejo in posledicno stopnjujejo, brez nenadnih in hitrih prehodov kot pri

John Zorn - Astronom
John Zorn VEDNO zmaga. Tokrat mu support spet nudita Mike Patton in Trevor Dunn. (ce kedo slucajno ne pozna Đonija - rec je o (nekdanjem?) đezerju, ki ima hm... recimo temu svoj pogled na glasbo :) Priporocljivo za otroke v ranem razvoju (do 7 let), za prihodnje rodove igralcev v Omen-u)

Joanna Newsom - Ys
Sicer nisem ljubitelj tostilskega jamranja, ampak nova plata Đoane je enostavno kul. Luskano mesani elementi starodavne glasbe na pripovedovanje pravljic so enostavno zmaga.

Boris - Pink!!!
Do sedaj najljubkejsa plata japonskih "ambientalcev" :P

Isis - In Absence Of Truth
Ipecac si dela odlicno ozadnje z rekrutiranjem vedno boljsih bendov. Letosnja plata je bil zame nekaksen uvod v Isis in moram reci, da so fantje jako dobri.

Peeping Tom - Peeping Tom
Mike Patton zaplava v popish vode. Model bi lahko igral na zago in zraven grgral vodo, pa bi naredil fenomenalno plato.

Tool - 10.000 days
Prakticno so mi sele s to plato postali vsec, ceprav ne bi rekel, da je to njihov najboljsi izdelek. Lepo poglavje v njihovi glasbeni knjigi.

Joe Satriani - Super Colossal
Okej, stric Đou je car; vsaka njegova nova plata postreze z zadovoljstvom in zadnja ni nobena izjema. Ceprav se mu ze malo poznajo leta na stilu je se vedno vec kot vreden poslusanja.

Sepultura - Dante XXI
Sicer se vedno (in za vedno) lutajoc dalec od slave Maxove ere, so (zdaj ze napol Brazilski) metalci izvrgli svojo najboljso plato post ere. Kljub nekako nedokoncanim in nepopolnim komadom, se pocasi razvijajo v pravo smer. Zatorej z veseljem pricakujemo naslednjo plato.

Audioslave - Revelations
Kljub temu, da sem jih pustil za konec, so s svojo novo plato ustvarili masiven napredek. Funky ritmi so enostavno zmaga in Audioslave jih dostavijo v najboljsi mozni obliki. Prste gor za fante!

Njuška Trap
04.01.2007, 12:37
TV on the radio - Return to Cookie Mountain

tolstoyed
04.01.2007, 16:13
The Roots - Game Theory
AFX - Chosen Lords
Scott Walker - The Drift
Ali Farka Toure - Savane
Tom Waits - Orphans
Bardo Pond - Ticket Crystals
Matmos - The Rose Has Teeth In The Mouth Of A Beast
Team Doyobi - The Khpanapic Fragments
Sunn o))) & Boris - Altar
Squarepusher - Hello Everything

peeping tom mi je bil pa smešn..upam da se je delu norca in da ni mislu da dela neki zanimivga. mi je pa žal da je še massive attack zvleku v ta sh.it :)

Smaug
04.01.2007, 16:21
Game Theory od Rootsov sem pozabil, ja.

Peeping Tom je res na nek nacin pol za***ancija. Mene po stili spominja na Tomahawk, plus tega, ce kedaj pridejo k nam bomo videl Rahzela v zivo. To bi bila pa zmaga. Plata je pa definitivno poslusljiva in zanimiva. Edino prevec preprosta za Majkija, mnogote prevec preprosta.

bluesy
06.01.2007, 22:40
Regina Spektor - Begin To Hope (še eno odkritij leta, krasne pesmi in krasen vokal)

Heartless Bastards - All This Time (odkritje leta, odličen vokal pevke in totalni šus)

Isobel Campbell & Mark Lanegan - Ballad of the Broken Seas (najboljši duo album leta, na najboljši ravni njunih matičnih (nekdanjih) skupin Belle & Sebastian ter Screaming Trees/QOTSA)

Jenny Lewis with The Watson Twins - Rabbit Fur Coat pevka od Rilo Kiley tokrat solo s pomočjo Watson dvojčič. Alt/Country never sounded so sweet and so good! Skrij se Nashville...

Charlotte Gainsbourg - 5:55 (Serge Gainsbourg fan sicer nikoli nisem bil, ampak hčerka je bila eno prijetnih presenečenj leta, plus Air sta nardila odlično glasbeno spremljavo poleg ostalih)

Sonic Youth - Rather Ripped (Sonici na standardno visoki ravni)

Nick Oliveri And The Mondo Generator - Dead Planet: SonicSlowMotionTrails po razpadu QOTSA nisem pričakoval da bo Oliveri kaj takega skupaj spravil, odlično!)

Stuart A Staples - Leaving Songs (nič manj odlično od matičnih Tindersticks, duet z Lhaso De Sela je pa sploh najlepša pesem leta kar se mene tiče)

Yo La Tengo - I'm Not Afraid of You and I Will Beat Your Ass (še vedno so v odlični formi in silovitost ne popušča)

Lily Allen - Alright Still (edini pop album ki me je letos pritegnil in vreden lestvice)

Amy Winehouse - Back In Black (vokal leta, plus izjemna jazz/blues glasbena spremljava, jst sm bil totalno očaran, in ne samo nad singlom Rehab!)

The Shins - Wincing The Night Away tako perfektno odpeto in sproducirano (pa čeprov ne padam ne produkcijo, ampak tole je kot Beach Boys v novem tisočletju na svojstven način, najboljše kar ima indiepop za ponudit

Les Claypool - Of Whales And Woe (Primusi so mi vedno bili eden ljubših bendov, ampak Les solo ni nič slabši, čarovnije na basu in "pravljice" so še vedno tu)

I'm From Barcelona - Let Me Introduce My Friends (švedsko presenečenje št.2)

Sufjan Stevens - The Avalanche (ob koncu leta je še božični komplet volumen izdal ampak "pravi" album je bil charmingly dober

Veruca Salt - IV dekleta še vedno sekajo

Boris - Pink (najljubši "metal" album leta)

Built To Spill - You In Reverse (še en prijeten šus v glavo)

And You Will Know Us By The Trail Of Dead - So Divided (fajn sekajo fantje)

Camera Obscura - Let's Get Out Of This Country Lloyd, i am ready to be hearbroooooken, jst pa tudi, tako lep album je da ti srce stre....

Sarah Blasko - What The Sea Wants, The Sea Will Have avstralsko melanholično presenečenje, pevka ma krasen vokal

Peter Bjorn & John - Writer's Block (švedsko presenečenje št.1)

Xiu Xiu - The Airforce silovito reže seka in rocka, me like muchos

Amy Millan - Honey from the Tomb še ena v vrsti odlični kantavtoric

Peaches - Impeach My Bush (take that George!) :D

plus domači album leta: Melodrom - The Guide . Manjši izlet v "drugačne" vode za Melodrom, ampak nič slabše kot debi and I don't care what others say! And I am still in love with Mina....

tolstoyed
07.01.2007, 15:07
prvo kar sm pomislu ko sm slišu ta novo gainsbourgovo je blo; matr bi blo fajn če bi ji air nardila muzko. potem pa izvem da sta jo in sem bil totalno razopčaran. čez neki časa, ko sm slišu še tisto novo darkelovo skropucalo, je razočaranje še naraslo. zdej ko sm slišu pa ta novi album od air pa ne vem več kaj nej si mislm!! in sta bla eden mojih najljubših bendov..žalosten sm