Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : povečanje hitrosti?


japke
08.01.2007, 09:32
trenutno imam trio paket - 1mbit in bi se odločil za 2mbit.

zanima me, kako je sedaj z vezavo (kak drobni tisk)? začne znova tečt ali je neodvisna?

kako se pa cena obračuna? obracunajo ceno do konca meseca kot 1mbit ali obracunajo progresivno?

v kakem casu pa priklopijo?

lp

storz
08.01.2007, 10:26
trenutno imam trio paket - 1mbit in bi se odločil za 2mbit.

zanima me, kako je sedaj z vezavo (kak drobni tisk)? začne znova tečt ali je neodvisna?

kako se pa cena obračuna? obracunajo ceno do konca meseca kot 1mbit ali obracunajo progresivno?

v kakem casu pa priklopijo?

lp

vezava je samo na opremo in priiklop tako da dvig hitrosti na to ne vpliva.

obračuna se od tistega dneva naprej ko se zadeva spremeni.

odvisno kaj je potrebno narediti. Javi mi na Pm username pa lahko kej pohitrim

lp,
storz

vojteh
08.01.2007, 10:37
Tudi jaz imam 1mbit,pa sem že preko spleta zaprosil za 2 mbit,pa do danes ni še nič.
Lp,Vojteh

mato22
08.01.2007, 11:56
Storz,

Jaz sem ti zadnjič dal na PM nekaj glede dviga hitrosti in bi prosil, če lahko preveriš.
Namreč na Siolu vedno naredijo napačno vlogo.
Zadnjič sem želel povečati na 10Mbit-ov, pa mi je na siolu nekdo dodal še en TV, tako da potem razumljivo nadgradnja ni bila možna, ko me je klical Telekomov serviser, čeprav sploh nisem naročil dveh kanalov, ker jih ne rabim.
Rabim enako kot sedaj le z zvišano hitrostjo: TRIO+10Mbit+1TV preko PSTN
Sedaj pa imam: TRIO+4Mbit+1TV preko PSTN

Serviser iz Telekoma je zagotovil za z enim TV je možno 10Mbit, ker sem dokaj blizu centrale cca. 300m.
Nikakor mi ne uspe, da bi bila vloga pravilna in ne vem kje pride do napake.
Zadnjič sem oddal pravilno izpolnjen obrazec preko neta, ampak pravijo da se ne vidi, da bi kaj oddal, čeprav sedaj ne morem več oddati obrazca, ker piše, da je vloga že oddana.

Prosim preveri PM.

Hvala!

mato22
09.01.2007, 07:15
Storz,

najlepša hvala za tvojo pomoč.
To kar sem želel in prosil že skoraj 1 mesec, si mi zrihtal v nekaj urah.
Še enkrat hvala in kar tako naprej!

dibern
09.01.2007, 14:17
Ravno ta situacija gre.
Moram se zahvaliti Storzu, deluje.. In res, bilo je rešeno v dnevu. Brez TV-ja dela ful, ob TV-ju 8-9 Mega.
Serviserji se ne znajo/ne želijo ukvarjati z detalji brez pravilnega vodenja.
Včasih sem imel zamere, a če najdeš sogovornika, gre vse. Hvala.

simnovv
12.03.2007, 17:51
ja prosim že dva tedna za 4 megA PA NIČ

storz
13.03.2007, 13:08
ja prosim že dva tedna za 4 megA PA NIČ

nisem našel vloge, sem dal danes zahtevo, spomni me čez dva dni.

lp,
storz

vonlenz
13.03.2007, 20:33
Lep pozdrav. Tudi jaz bi rad povečal hitrost vsaj na 4 Mbite. Sem novopečeni siolovec (dobil sem šele prvo položnico). Prej sem bil namreč naročnik sinfonikinega paketa, vendar nas je Sinfonika pred meseci "predala" Siolu. Ko hočem preveriti za večjo hitrost, me vpraša po uporabniškem imenu in geslu, tu pa nastane problem. Če vstavim sinfonikine podtake(uporabniško i., geslo) mi jih ne prepozna, pri siolu pa tudi nisem dodil novih...

storz
14.03.2007, 06:07
Lep pozdrav. Tudi jaz bi rad povečal hitrost vsaj na 4 Mbite. Sem novopečeni siolovec (dobil sem šele prvo položnico). Prej sem bil namreč naročnik sinfonikinega paketa, vendar nas je Sinfonika pred meseci "predala" Siolu. Ko hočem preveriti za večjo hitrost, me vpraša po uporabniškem imenu in geslu, tu pa nastane problem. Če vstavim sinfonikine podtake(uporabniško i., geslo) mi jih ne prepozna, pri siolu pa tudi nisem dodil novih...

pri siolu boste dobili nove podatke (up. ime/geslo/dodatni mail) in takrat boste lahko uporabljali vse storitve, ki jih uporabljajo naši uporabniki.

lp,
storz

QDX
14.03.2007, 14:04
Storz, ali ni tole malo preveč... položnico ste mu brez kakršnegakoli vprašanja poslali, za podatke vas bo moral pa prositi...

storz
14.03.2007, 14:21
Storz, ali ni tole malo preveč... položnico ste mu brez kakršnegakoli vprašanja poslali, za podatke vas bo moral pa prositi...

tukaj je bil drugje problem (varstvo naročnikovih podatkov). Za nove podatke mu ni treba prosit, dobili jih bodo vsi avtomatično in bo opravil registracijo tako kot vsi siolovo naročniki.

lp,
storz

bejli
14.03.2007, 14:59
Storz,

Serviser iz Telekoma je zagotovil za z enim TV je možno 10Mbit, ker sem dokaj blizu centrale cca. 300m.


Čudno da je na taki bližini do centrale možna sam ena TV pri tebi. Sam sem od centrale oddaljen cca. 180m, pa imam 10mbit paket in 2TV-ja. Lahko gledam obe TV, plus internet download 1,2mb/sec brez problemov, tako da bi verjetno moralo tudi tebi delati isto, razen če je teh 120m že prevelik padec in je problem v napeljavi...

storz
14.03.2007, 15:43
ja prosim že dva tedna za 4 megA PA NIČ

doma poresetiraj pa probaj če ti zdej dela 4mb.

lp,
storz

misko27
15.03.2007, 13:21
Leta 2004 sm naročil paket 1024/256, pred par dnevi sm poslal naročilo za solo paket 4096/512.
Vceri sm opazu da na modemu že sveti lučka na 4 MB, a je zdej to sam testno al so mi samo povecali hitrost brez spremembe paketa in ne bodo prinesli novega modema?

l.p

malileon
17.03.2007, 20:58
Hm, sem čisto nova na forumu. Zanima me, kaj pomeni to, da imaš pri 10Mb 2TV :dontknow:? Ker sem namreč zaprosila za povezavo 10 in me zanima, kaj pomenita zdaj ta 2TV???

Hvala, LP, N

mtance
17.03.2007, 21:43
Ti si zaprosila za 10MB paket (internet) in za 2 IP televizije :)

malileon
17.03.2007, 21:46
OK, sem bolj slow minded, pa glih ne zastopim. Prošnjo sem dala namreč preko neta in ni blo variante, da skozi spravim, če nisem tam dala 2TV. Kaj to mi bo posledično spremenilo ceno (razen nadgradnje pri hitrosti)? :ups::veryshy:

rock
18.03.2007, 07:25
Izbrala si paket Trio, zato ti ponudi TV.
Če TV nočeš izberi Solo ali Duo paket.
Ni pa nujno, da izbereš 2 TV, je pa logično, če le linija dopušča (naročnina je enaka). Hitrost neta izbereš posebaj, glede na možnosti, ki jih sistem za lokacijo ponudi.
Ni pa potrebno naročiti dodatni STB za TV (=188€).

malileon
18.03.2007, 08:38
Nisem izbrala paketa TRIO, ker tega že imam dobrega pol leta. Povezavo sem imela 2048/384. Zdaj sem v bistvu dala samo nadgradnjo hitrosti. In tam sem imela možnosti dat še za TV poleg. Valda nisem, če že imam TV. Ampak pri tej 2TV izbiri sem samo TO izbiro in nič drugega. Če sem pustila prazno, me ni spustil naprej. S tem, da drugih možnosti za TV nisem izbrala :shy:.

misko27
18.03.2007, 08:42
Leta 2004 sm naročil paket 1024/256, pred par dnevi sm poslal naročilo za solo paket 4096/512.
Vceri sm opazu da na modemu že sveti lučka na 4 MB, a je zdej to sam testno al so mi samo povecali hitrost brez spremembe paketa in ne bodo prinesli novega modema?

l.p

bi lohko se meni kdo povedu zakaj mi na modemu sveti ze lucka na 4 Mega kr hitrost ni niti slucajno tako velika. Download mi najvec pride do 140 kb/s, upload pa do 33 kb/s. Modem je CJT 813.

Narocu sm pa paket solo 4096/512.

l.p

rock
18.03.2007, 08:47
Na centrali so dvignili omejitev.

Keymaker
06.04.2007, 11:52
Kako dolg pa ponavad traja, da uspejo dvignat hitrost?

DBjimmy
02.12.2008, 21:33
cao

danes sem zaprosil, da mi od 1mbit/s povečajo na 2mbit/s.
Vprašal bi kdaj bo hitrost povečana?

Lencka
03.12.2008, 10:46
Pozdravljeni,

mene pa zanima nekaj drugega. Želimo povečati hitrost, vendar ne vemo, ali bo to šlo. Na tel. info so sicer dejali, da naj bi načeloma šlo, samo naročimo naj, pa smo se vseeno obrnili še na tehnično pomoč preko spleta (mail), če se da prej preveriti - da ne bi naročali, potem pa ne bi delovalo. V preteklosti smo zaradi oddaljenosti od centrale namreč že imeli težave.

Odgovora ne dobimo, pa me zanima, kje oz. kako se da to preveriti oz. na koga naj se obrnemo.

Hvala.

080 Tehnična pomoč
03.12.2008, 11:43
Uporabniško ime na ZS, prosim.

DBjimmy
08.12.2008, 08:52
cao
pred enim tednom sem prosil, da mi od 1mbit/s povečajo na 2mbit/s.
lučka za 2mbit/s sveti, ampak je hitrost prenosa 123kbit/s.

....

080 Urban
08.12.2008, 08:58
cao
pred enim tednom sem prosil, da mi od 1mbit/s povečajo na 2mbit/s.
lučka za 2mbit/s sveti, ampak je hitrost prenosa 123kbit/s.

....

Prekini povezavo in jo na novo vzpostavi pa boš imel 2M.

lp

Rogue
09.12.2008, 22:34
VPRAŠANJE: VDSL špila čez Sinope568+ ali je potrebno menjat modem?

Dunja
09.12.2008, 23:04
potrebna menjava modema za modem proteus.