Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : brezžična kartica


modelko
09.01.2007, 22:05
kupujem tale router:

http://www.bolha.com/oglas2073582

pa me zanima, a je kaj važno kakšno brezzično kartico za PC kupim? kakšen nasveT?

madmitch
09.01.2007, 22:58
kupujem tale router:

http://www.bolha.com/oglas2073582

pa me zanima, a je kaj važno kakšno brezzično kartico za PC kupim? kakšen nasveT?
Ponavadi je najbolje, da vzameš kartico istega proizvajalca. Najbolje verjetno kar tisto iz oglasa.

Veron
10.01.2007, 10:40
Pazi, ko boš kupoval ta ruter da bo verzija V2, ker ostale (torej V1.X so veliko slabše od V2).

modelko
12.01.2007, 08:33
sam nekaj me zanima! sedaj sem priklopil router na modem! se pravi iz sagem modema gre v router potem pa naprej v racunalnik, pa me zdj zanima, a je pr routerju treba kaj nastavit? al ne, k internet mi zdej deluje brezhibno?

Veron
12.01.2007, 08:38
Ruter je potrebno nastavit, PPPoE povezava (dinamic) pa uporabniško ime ter geslo je potrebno v ruter upisat.
Seveda, če si prej slučajno modem uporabljal kot ruter pa moraš tam nastavitve zbrisat. Torej, da bo modem deloval samo kot modem in ne več kot ruter (ker imaš zdaj zunanji ruter)

Mogoče kot zanimivost: http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=3

modelko
12.01.2007, 08:57
Veron hvala!

pa še nekaj me zanima, a je to normalno da zarad routerja kaj serje zdaj SIOL TV? zvok fula šwoh

modelko
12.01.2007, 08:59
sem nastavu na routerju, sam zdaj pa v setup od sagema ne morm notr?

modelko
12.01.2007, 09:05
yeah! its working now!

hvala za info. sm le pol vse uredil, da sm zbrisu v Sagemu za internet povezavo pa nastavu v TP linku!
thx

modelko
12.01.2007, 09:27
samo še nekaj bi vprašal in sicer, je boljše če mam po kablu internet al brezžično, mislem glede prenosa?

Veron
12.01.2007, 09:51
glede na to da imaš 108mbps brezžično povezavo in če je povezava excelent ali very good, potem ima enako ali celo večji pretok podatkov brezžično kot žično ki je 100mbps.

Sicer pa do modema ne moreš dostopa preko ruterja (dokler se določeni porti na ruterju ne forwodirajo). Sicer pa meni kljub forwodiranemu 23 in 80 portu direktno na modem ni uspelo priti (sinope).

Drugače pa zaradi ruterja da bi siol TV za***aval bol ne k ja. Edino če oddaja kake hude "motnje". Ampak dvomim.

modelko
12.01.2007, 22:46
kaj pa je sploh razlika med 100mbs in 108mbs, ker prenos mam v vsakem primeru recimo v povprečju ene 100kb/s?

me pa zanima, zakaj se prenosnik poveze zdaj samo na 54mbs (wireless) pa sem nastavu v setupu mode na 108mbs (Dynamic)