Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kako povečam hitrost ADSL povezave?


howrude
12.01.2007, 14:23
ze nekajkrat sem poskusal, pa sem si premislil ker nisem nasel kako narediti preko servisnih strani (pa tudi ce dobim samo obrazec da ga faksiram)

grem na servisne strani (ker se mi zdi najbolj logicno iti tja)in se legiram in ker ne najdem obrazca, sem kliknil na pogosta vpranja (desna stran): Kako povečam hitrost ADSL povezave?

in tam pise:
Hitrost povezave ADSL povečate na spletnih Servisnih straneh v rubriki Dostop s klikom na Sprememba hitrosti ADSL. Če imate digitalno potrdilo, lahko dolument oddaste elektronsko. V nasprotnem primeru ga natisnite in pošljite po faksu na številko 01 473 00 17 ali po pošti na naslov, SiOL, d.o.o., Cigaletova 10, 1000 Ljubljana.
Sprememba paketa je možna tudi pisno. V kratkem dopisu sporočite svoje uporabniško ime ali naročniško številko, trenutni paket, ki ga uporabljate, in hitrost, ki jo želite uporabljati v prihodnje. Za pravne osebe je obvezen žig!

No it tukaj se takoj ustavi. Rubrike Dostop na servisnih straneh ne najdem
paket bi povecal iz 10 mbitov na 20

bartmatej
12.01.2007, 14:41
https://moj.siol.net/Creawf2asp/pagespublic/WebFormPhoneNumber.aspx

howrude
12.01.2007, 15:07
https://moj.siol.net/Creawf2asp/pagespublic/WebFormPhoneNumber.aspx

hvala bartmatej

siol, malo bo treba posodobit navodila kako povecat hitrost, ali pa jih umaknit ce niso aktualna. tista navodila ki sem jih jaz videl so zgleda delovala pred 1 aprilom 2006

howrude
24.01.2007, 13:50
da malo pognnjavim, ker ce je clovek tiho in caka se nic ne zgodi, treba je godrnjat da ti kaj uspe

torej siol kaj se dogaja ? na 12 januarja sem naredil zahtevek po spremembi hitrost (na 20mbitvov duo), danes smo 24 pa se nic ni. 2 dni nazaj nazaj sem klical na siolovo tehnicno pomoc in dobil odgvor da to ponavadi traja 2-4 delovne dni, ko sem povedal kdaj sem oddal sem izvedel da je to mogoce zato ker je guzva in da bo skoraj verjetno to reseno tale teden (sam ker malo dvomim da bo res to reseno jutri ali pojutrisnjem, in ker je minilo ze 12 dni, sem sklenil da malo pogrdnjam)

ce si pridn pa tih ni nic in bos na koncu cakalne linije
p.s. tudi storzu sem poslal personal message dne 14 janurja ce lahko prosim pohitri zadevo

zefi2006
28.01.2007, 15:55
Da ne bom odpiral nove teme........tudi sam sem dal zahtevek za povecanje hitrostiprejšnji teden in tudi preko PM kontaktiral storza......vendar do sedaj nobenega odgovara!! Ne vem no a je tolko težko to naredit al kaj in ustreč uporabnikom??

howrude
29.01.2007, 00:34
Da ne bom odpiral nove teme........tudi sam sem dal zahtevek za povecanje hitrostiprejšnji teden in tudi preko PM kontaktiral storza......vendar do sedaj nobenega odgovara!! Ne vem no a je tolko težko to naredit al kaj in ustreč uporabnikom??

kdaj si to tocno oddal zahtevek ? jaz se do tega momenta nimam povecano (minilo je ze 17 dni)

howrude
30.01.2007, 13:34
danes sem zvedel da ne morem dobiti na siolu 20mbitov (maximalna mozna sinhronizacija je 15mbitov)
sem pa 200 metrov od centrale

sedaj pa eno full laicno vprasanje, a to pomeni da bi imel tudi pri t-2 problem dobiti 20 mbitov (t-2 je ze nekaj casa v isti centrali 200 metrov stran) ? sklepam da ne, ker je drugacna tehnologija/frekvence/etc, sam vseeno raje vprasam

janezpesec1
30.01.2007, 18:09
Ni nujno, morda bi bila boljsa sinhronizacija. Mimogrede, imas kako prenapetostno zascito ?

Veron
30.01.2007, 22:22
danes sem zvedel da ne morem dobiti na siolu 20mbitov (maximalna mozna sinhronizacija je 15mbitov)
sem pa 200 metrov od centrale

sedaj pa eno full laicno vprasanje, a to pomeni da bi imel tudi pri t-2 problem dobiti 20 mbitov (t-2 je ze nekaj casa v isti centrali 200 metrov stran) ? sklepam da ne, ker je drugacna tehnologija/frekvence/etc, sam vseeno raje vprasam
Na ADSL2+ tegnologiji tvoja linija premore max 15mbit downlaod. Kako se obnese na VDSL tehnologiji pa ni nujno, da enako kot adsl2+.
Pa še dobro uprašanje predhodnika ali imaš kako protinapetosno zaščito? Ker ta ti zna uzet kar lepo hitrost.

howrude
30.01.2007, 23:49
to verjetno mislita ne mislita o tistih prenapetostnih zascitah v centralah, o katerih je bili toliko govora v preteklosti ?
drugace pa imam nekaj prenapetostne zascite v stanovanju. samo niti wan kabel, pa niti telefonksi, pa niti ethernet ni speljan cez njo. pa tudi modem in sam adls prikljucek ni vkljucen cez prenapetostno zascito (imam to kao sam za tv, vcr, divx/dvd player)

drugace pa dobr da vem, nisem vedel da lahko to pobere nekaj brzine

simnovv
09.03.2007, 16:04
br jaz sem si naročil 4 mega iz 2 pa kao sploh niso sprejeli naročila

tonck
27.11.2007, 12:14
men so pa to ful hitro uredili mislim da man kot en teden..... Na začetku je vse delalo ok (10 Mega povezava) potem pa kar naenkrat skiočilo dol na 4 mega iz 10... hahaha pomoje majo preveč folka in omejujejo bandwith ,rajši nekomu zmanšajo hitrost in priklopijo zraven še enega novega naroćnika .... Pomoje je to vzrok pada moje hitrosti... Ker če bi bilo sam omrežje preobrememnjeno bi hitrost nihala odvisno od časa v dnevu... ampak pri men ni tako NIKOL ne gre čez 4 mega ampak točno 4 mega.... K da preobremenjeno omrežje kr samo nardilo blokado na 4 mega ha,ha what a joke!
Od centrae odaljen 2 km

mcerric
22.08.2009, 10:13
Pred tremi tedni sem oddal vlogo za spremembo hitrosti na 4m. Do sedaj se ni zgodilo nič. Če bi vsaj na mail kaj sporočili. A to res tako dolgo traja?!

bejli
22.08.2009, 21:24
Pred tremi tedni sem oddal vlogo za spremembo hitrosti na 4m. Do sedaj se ni zgodilo nič. Če bi vsaj na mail kaj sporočili. A to res tako dolgo traja?!

Preveri na 080, da se ni magično zgubilo vse skupaj. To se na Telekomu kar dogaja, če ne pošlješ priporočeno z potrdilom :veryevil: