Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : težave z siol komunikatorjem


skonto
12.01.2007, 19:01
Zdravo sem novinec na forumu, zanima pa me zakaj se ne morem prijaviti v siol komunikator. Vedno mi napiše xmpa napaka v povezavi

silvoj
15.02.2007, 21:33
Tudi jaz imam težave, in sicer prekinjanje med pogovorom!

madmitch
16.02.2007, 06:10
Tudi jaz imam težave, in sicer prekinjanje med pogovorom!

Ti prekine pogovor po približno 10. minutah? Potem sva že dva.

silvoj
16.02.2007, 07:43
Meni začne prekinjati že takoj na začetku, pa ne vem ali je napaka pri meni (omrežje ali celo router) ali na višji stopnji! :(

bostov
16.02.2007, 07:58
Pozabi na komunikator, škoda časa. Uporabljaj X-lite.:2thumbs:

silvoj
16.02.2007, 08:10
Uporabljam tudi SKYP, X-lite-a še nisem probal. Ima kakšne posebnosti?

bostov
16.02.2007, 09:31
Posebnost: uporabljaš ga lahko s SiOL-ovim SIP-om in telef.številko...

silvoj
16.02.2007, 14:20
Lahko bolj podrobno opišeš te težave?

bostov
17.02.2007, 16:24
Aplikacija, ki jo je razvil Siol, bi morala biti uporabniku pijazna, kar pomeni, brez vsakršne filozofije okrog nastavljanja portov, posredovanja, in ostale navlake. To pa ponuja X-lite, namestiš in uporabljaš. To je vse, za komunikator je pa škoda čas zapravljat in tuhtat, kateri port je ali ni pravi...

schnapsi
17.02.2007, 16:42
Tudi meni je prekinjalo kar precej, in ne boste verjeli tudi z XLiteom ali pa Eyebeamom, in na koncu se je izkazalo, da je za to kriv pozarni zid, ki ga je na ISP (http://www.f9.net.uk/) namestil na vse ADSL prikljucke in nastavil na maksimalno filtriranje. Tega smo izklopili, pa je zacelo delati. Zato predlagam, da preveris, nastavitve firewala (na primer kak Norton ponavadi vedno povzoca probleme), ga morda zacasno izklopis, se bolje pa odstranis, ker je po mojem tisti zraven XP popolnoma dovolj, in potem testiras, ce se vedno prekinja. Zdi se mi tudi nesmiselno imeti vec zaporednih firewallow.

Kot so rekli drugi, je bilo prekinjanje dveh tipov: slaba kakovost zvoka tako kot na mobitelu s slabim signalom, metalni zvok, itd. ali pa nenadna prekinitev pogovora po 10 minutah uspesnega govora, ali pa te kdo poklice, pa se na drugi strani nic ne slisi.

Precej cuden pojav, za katerega pa se nisem nasel odgovora pa je bil naslednji: racunalnik A ima javni IP naslov, je na univerzitetnem omrezju, torej ima ogromno pasovne sirine, in pa Win XP pozarni zid, racunalnik B (vcasih tudi ATA) pa je za NAT vendar s port forwardiranjem, Siol ADSL, pa nima pozarnega zidu. Ce klices iz A na B potem se slisi cudovito. Ce pa klice B na A, pa se pojavljajo prekinitve, kjer nastane metalni zvok, itd. Ali kdo zna razloziti ta pojav? Ni razlike, ce uporabljamo Siolovo SIP storitev ali pa drugo. V testnem primeru sem imel na A X-lite, B pa je bil Grandstream 488 telefonski adapter.

S

silvoj
17.02.2007, 21:16
imam doma lokalno omrežje in predvidevam, da bi znal težave delati sam routerTako pri komuniciranju kot pri internetu. (Požira) povezave!:think:

madmitch
18.02.2007, 18:04
Hm, pri meni ne bo kriv firewall ker so telefoni priklopljeni na Fritz!Box, ki je narejen v ta namen in verjetno eden boljših za kombinacijo ISDN / VoIP. Zanimivo je, da mi prekinja SAMO "SiOL Komunikator", medtem, ko ostali VoIP ponudniki ne prekinjajo.

silvoj
18.02.2007, 20:15
Je pa še nekaj zanimivo. Te dni sem imel težave z zvočniki in sicer vufer je nekje dobival maso je (prebijal), ko sem jih odstranil, težav nisem imel niti v MSN niti pri SKYP-u tudi pri komunikatorju ne.:approve:

silvoj
18.02.2007, 20:20
Me še zanima kakšno imate mnenje in sicer:
imeti ISDN/ADSL ali razvezanADSL

schnapsi
18.02.2007, 21:29
Ne vem: odvisno koliko in zakaj rabiš telefon. Siolov telefon še zdaleč nima zanesljivosti navadnega telefonskega sistema. S prijateljico, ona ima Duo, jaz SK, sva iznašla naslednjo šalo: enostavno je napovedati vsebino prve pol ure vsakega pogovora, saj se najin pogovor vedno začne z "ali me slišiš", potem pa iščeva vzroke, kje in zakaj se ne sliši. Vsaj dvakrat na teden ji popolnoma zablokira zmrzne komunikacijski prehod (izredno slaba strojna in programska oprema), in traja približno eno uro, da ga vzpostavimo nazaj. Tudi ADSL povezavo rado prekine. Skratka, katastrofa.

Ne bi pa priporočal Dua, če rabiš stalno in zanesljivo telefonsko povezavo, recimo za klice v sili. Da bi zagotovili takšnop stopnjo storitve, se bo moral Siol še precej potruditi.

silvoj
20.02.2007, 18:01
Hvala za odgovor, tudi jaz sem mnenja da je še vedno dobro in koristno imeti navadno linijo:approve:

silvoj
26.02.2007, 12:08
Po nekaj dnevnem pregledavanju probiranju vtikanju iztikanju sem prišel nekako do zaključk, da je glavni krivec za pešajočo vezo komunikatorja v mojem primeru glavni krivec ROUTER, sedsj pa gremo v raziskavo naprej, ker sumim da je še nekaj vzrokov manjših seveda tudi drugje.:(

schnapsi
27.02.2007, 10:39
Mislim, da je glavni razlog za nedelovanje komunikatorja to, da se nekdo na Siolu neprestano igra z nastavitvami telefonije. Mislim, da bi bilo veliko bolj pametno, če bi zadevo najprej preizkusili v laboratoriju in jo šele potem prodali uporabnikom.

Najprej se na Siolu pohvalijo, da sedaj telefonija omogoča še oba odprta kodeka iLBC in pa Speex. Poskusim z obema in zadeva ne deluje. Še danes ne.

Potem se čez kak teden pojavijo težave prekinjanje med pogovorom, metalni zvok, itd. kot smo opisali zgoraj.

Prejšnji teden, saj v mojem primeru sistem popolnoma odpove: na drugi strani me sploh ne slišijo ali pa jaz njih ne slišim. Z omogočanjem in onemogočanjem kodekov v Eyebeaumu ugotovim, da sistem DOVOLJUJE SAMO ŠIROKOPASOVNI KODEK G711, ki zahteva 80kbps pasovne širine. Če Eyebeam omejim na kateri koli (po mojem boljši kodek), je številka nedosegljiva. Grrrrrrrrrrr! In potem se hvalijo, da dela s Speex in iLBC! Še poslabšal se je izbor kodekov, ne pa poboljšal.

Iz mojih izkušenj in eksperimentiranjem s SIP je najpogostejši vzrok, da ena oseba sliši drugo, druga pa ne prve, to, da se SIP odjemalca ne znata pogoditi za skupni kodek, ali pri tem pogajanju pride do napake.

Ni treba posebej omenjati, da mi druge SIP storitve, kot je omenil madmitch, delujejo popolnoma brez težav.

silvoj
27.02.2007, 18:38
SCHnapsi bereš mi misli, mislim da bi se vkup zbrali in to stvar oreng preštudirali,saj stvar v osnovi ni slaba ,samo napake je potrebno že v začetku zatreti, jih popravit in kritizirat in za vsako malenkost pojamrat, da še ostali slišimo probleme, no pa začnimo!!!!!!;)

schnapsi
01.03.2007, 12:16
Ja, ampak očitno pri nas niti kritika ne zaleže, saj se na Siolu požvižgajo nanjo. Poglej tale post: http://forumi.siol.net/showthread.php?t=24206

Moram reči, da je tak odnos do strank enostavno balkanski. Sam že deset let živim v VB, kjer sem že večkrat kontaktiral z raznimi helpdeski, in nikjer nisem doživel takega odnosa kot pa pri Siolu. Klic na Siol je zame pravi kulturni šok. Saj prijazni so, ampak težave v večini primerov nikoli nič ne rešijo. S tako storitvijo bi v kaki drugi bolj konkurenčni državi enostavno pogoreli. Hm, me zanima, zanimivo bi bilo tudi slišati kako ameriško stranko, ki je uporabnik Siola... to bi bilo smešno...

70M1
18.03.2007, 13:11
Ima kdo težave s tem, da se po vsakem izklopu SiOL komunikator-ju resetirajo nastavitve? Meni se od zadnje namestitve (ja, vmes sem ga že nekajkrat namestil in skenslal) to nonstop dogaja. Pa še oni privzeti zvok za klike (z miško) je za znoret tečen...

bostov
18.03.2007, 14:15
Je**eš komunikator, uporabljaj x-lite in težav ni sploh...

radioton
06.04.2007, 14:44
In kako prepričaš X-litea, da prenaša razumljiv govor? Meni vse tako popači, da sploh ni uporabno. Vse je eno samo "frceranje"? Tnx

anah
20.11.2007, 16:51
emmm.... like... js bom znorela
zakaj dajo ven tako stvar ki ne deluje brezhibno??? zakaj je v tolkem času ne popravijo???? em. zakaj mi niti pomagat ne morjo?

daltoni
22.11.2007, 22:29
a lahko kdo napiše podrobna navofila za x-lite, ker nevem ali je kaj narobe z nastavitvami - ali pa kaj drugega.
Če uporabim SK mi napiše da PRIJAVA ZA UPORABO SIOL STORITEV NI USPELA in da lahko uporabljam samo tekstovno sporočanje.
Ko vklopim X-lite - pridem do tega da mi se izpiše da je moje uporabniško ime 0599xxxxx@ voip.siol.net, ampak, če poskusim klicat katerokoli številko mi kaže da je številka nedosegljiva ali da ne obstaja