Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nenehno prekinjanje ADSL povezave


ares71
17.01.2007, 17:38
Imam težavo, ki mi žre živce;

Pred kratkim sem povišal hitrost iz 1 na 4MBit. Na začetku ni bilo nikakršnih težav, sedaj pa mi povezavo prekine vsakih 5-10 minut. Na srečo imam na PC naložen program, ki me nato takoj avtomatično prijavi in priključi na internet.
Problem pa nastane pri multiplay igrah - ko me vrže ven, mi v ospredje vrže tudi desktop.

Na telekomu so preverili povezavo in ne najdejo težav. Mogoče je kriva prevelika hitrost za obstoječ priključek? Kaj se še da storiti?:dontknow:

ares71
18.01.2007, 12:14
No?
Po večkratnem sekiranju in preklinjanju nad SIOL-om, sem šel k njihovi konkurenci. Pred seboj imam ponudbo od Amis-a, in vse kaže , da se od siol-a poslavljam:approve:

mckeky
18.01.2007, 15:19
wrjetno nis edini... ne recem da so drugi ponudniki -"popolni" ampak imam VELIKO kolegow, ki so naprimer usak pri drugem ponudniku... pa naprimer ko usem nam prekine povezavo se ostali praw posalijo ..češ - PAČ TO JE ZATO KER STE PRI SIOLU :D ... Pa tudi druge napake se pojavljajo... (naprimer cez 200pinga brez razloga itd,..)

Skratka v kolikor osebno widim je siol absurt :D ...

A mogoce kdo we..-slisal sem,da ce prekines ponudbo z siolom in gres na AMIS, da ti amis krije stroske :D.. sicer je mogoce bila tudi to šala :D.. hmm...

ares71
18.01.2007, 16:53
V AMIS-ovih papirjih, ki jih imam pred seboj piše, da s svojim soglasjem o prestopu, oni poskrbijo za vse. Plus tega imajo akcijo: 4 mesce naročnine zastonj. Pa še dodatni ISDN telefon za 24 EUR dobim zraven. Po njihovih zagotovilih te priklopijo v slabem tednu....

T-a-d-e-j
18.01.2007, 17:11
wrjetno nis edini... ne recem da so drugi ponudniki -"popolni" ampak imam VELIKO kolegow, ki so naprimer usak pri drugem ponudniku... pa naprimer ko usem nam prekine povezavo se ostali praw posalijo ..češ - PAČ TO JE ZATO KER STE PRI SIOLU :D ... Pa tudi druge napake se pojavljajo... (naprimer cez 200pinga brez razloga itd,..)

Skratka v kolikor osebno widim je siol absurt :D ...

A mogoce kdo we..-slisal sem,da ce prekines ponudbo z siolom in gres na AMIS, da ti amis krije stroske :D.. sicer je mogoce bila tudi to šala :D.. hmm...

4 mesce maš zastonj, to bi moralo zadostovati za vsakršen aneks:2thumbs: . Eksplicitno pa ti aneksov ziher ne bodo plačevali.

Veron
18.01.2007, 22:40
Prekinjanje zaradi nezmožnosti linije za 4m na siolu ne pomeni, da boš pri drugem ponudniku lahko imel 4m brez prekinjanja, ker zadeva deluje še vedno preko iste infrastrukture.

mckeky
19.01.2007, 01:28
Prekinjanje zaradi nezmožnosti linije za 4m na siolu ne pomeni, da boš pri drugem ponudniku lahko imel 4m brez prekinjanja, ker zadeva deluje še vedno preko iste infrastrukture.

Se strinjam na nek način... Kaj pa če za prekinjanje ni kriva hitrost :P

ares71 ..dej preveri mal kolk mas Remote SNR Margin pa Local Line Atten

ares71
19.01.2007, 04:56
ares71 ..dej preveri mal kolk mas Remote SNR Margin pa Local Line Atten[/QUOTE]

Uoou, uouu. Hej, jaz delam z orožjem in ljudmi! Računalnik in NET pa kot razvedrilo in sredstvo obveščanja. Dej malo navodil, kak naj SNR in ostale coprnije preverim.:shy:

mckeky
19.01.2007, 09:45
ares71 ..dej preveri mal kolk mas Remote SNR Margin pa Local Line Atten

Uoou, uouu. Hej, jaz delam z orožjem in ljudmi! Računalnik in NET pa kot razvedrilo in sredstvo obveščanja. Dej malo navodil, kak naj SNR in ostale coprnije preverim.:shy:[/QUOTE]

Sicer ne vem kje zadevo preverit ce imas Calyistona :blush: :blush: ...

Ce mas pa ganymede pa v brskalnik le vtipkaj (tam ko tipkas linke) 192.168.1.1 vtipkas geslo in up. ime "user" (oboje enako). Se ti bodo odprle nastavitve, pol pa klikni na DSL Port pa ti bo mal pokazalo kaksni je stanje.
Pol pa kopiraj sm pa ti bo Veron al pa Mr. Storz kaj vec lahko povedo. (vrjetno je zadeva podobna pri sagemu :dontknow: ) le za calystona ne wem

ares71
19.01.2007, 17:41
Mater, saj sploh ne vem, katero firmo ADSL modema imam. Na škatli piše le ISKRATEL SI 2000, zadaj pa CJT 813. Tovarnška št: 40495323.
Po mojem gre za prve modele, saj imam ADSL že cca 4 leta.
Podoben je temu...
http://www.breedbandmodems.info/modules/content/index.php?id=77

Veron
19.01.2007, 19:04
sporoči mi tvoj username na zs pa preverim

ares71
20.01.2007, 19:52
Pa saj ne morm verjet......rešil sem problem;
iz računalnika sem izbrisal program SIOL-podpora in ponovno namestil star program za ADSL dostop iz CD-ja. In zadeva deluje B.P. Brez prekinjanj že celih 15 ur......
Zagnal sem BF2 online in brez prekinjanj igral 3 ure.
Kako je to mogoče, da je bila težava v programu SIOL-podpora? Ni mi niti malo jasno. No, glavno da dela!

mckeky
21.01.2007, 14:27
Mater, saj sploh ne vem, katero firmo ADSL modema imam. Na škatli piše le ISKRATEL SI 2000, zadaj pa CJT 813. Tovarnška št: 40495323.
Po mojem gre za prve modele, saj imam ADSL že cca 4 leta.
Podoben je temu...
http://www.breedbandmodems.info/modules/content/index.php?id=77

glede tega modema res nebi wedu kaj :D ... Drugace da news mislo -----genymede so avstrici talali ze takrat ko pr siolu vrjetno se wedli niso da obstaja :) ;)

brabrabranc
21.01.2007, 14:40
Imam težavo, ki mi žre živce;

Pred kratkim sem povišal hitrost iz 1 na 4MBit. Na začetku ni bilo nikakršnih težav, sedaj pa mi povezavo prekine vsakih 5-10 minut. Na srečo imam na PC naložen program, ki me nato takoj avtomatično prijavi in priključi na internet.
Problem pa nastane pri multiplay igrah - ko me vrže ven, mi v ospredje vrže tudi desktop.

Na telekomu so preverili povezavo in ne najdejo težav. Mogoče je kriva prevelika hitrost za obstoječ priključek? Kaj se še da storiti?:dontknow:



tako je in nič drugače, s tem se boš moral sprijazniti. Če pa ti bodo poštimal, ti bo brezhibno delalo kakšen teden ali dva, potem pa prideta prijatelja Sizif in Don Kihot .

brabrabranc
21.01.2007, 14:41
Pa saj ne morm verjet......rešil sem problem;
iz računalnika sem izbrisal program SIOL-podpora in ponovno namestil star program za ADSL dostop iz CD-ja. In zadeva deluje B.P. Brez prekinjanj že celih 15 ur......
Zagnal sem BF2 online in brez prekinjanj igral 3 ure.
Kako je to mogoče, da je bila težava v programu SIOL-podpora? Ni mi niti malo jasno. No, glavno da dela!



me veseli, da si uredil. Uživaj, doker dela, dolgo ne boš.

bobi
21.01.2007, 14:48
Mater, saj sploh ne vem, katero firmo ADSL modema imam. Na škatli piše le ISKRATEL SI 2000, zadaj pa CJT 813. Tovarnška št: 40495323.
Po mojem gre za prve modele, saj imam ADSL že cca 4 leta.
Podoben je temu...
http://www.breedbandmodems.info/modules/content/index.php?id=77

Dokler si na adsl-u se drži tega modema, ker ta zadeva je ena redkih ki deluje brez problema :2thumbs:

ares71
21.01.2007, 20:33
Dokler si na adsl-u se drži tega modema, ker ta zadeva je ena redkih ki deluje brez problema

Ja kaj pa mi druga preostane.

Kot sem že omenil, zaenkrat brez prekinitev (že več kot 24ur). :2thumbs:

ares71
23.01.2007, 15:31
me veseli, da si uredil. Uživaj, doker dela, dolgo ne boš.

:mad: Jap, prav si imel...evo ga, zopet me ***...! :verymad:

ares71
25.01.2007, 21:08
Danes se je oglasil serviser iz telekoma - najdel težavo v omarici (dotrajano vezje) - odpravil težavo (zamenjal vezje) - in sedaj VSE ZOPET DELA! No, OK, zadnjih 10 ur brez prekinitev! :)

Hvala VERON, ti si car!:2thumbs:

Gojc07
25.01.2007, 22:02
No vidiš, pa le ni vedno vse tako črno, kot je sprva videt. Marsikaj se da rešit z dobro voljo fantov in deklet s Siola in Telekoma.:clown:

gloris
27.01.2007, 18:42
Dobra volja (http://www.voljatel.si/) je najbolja, to je že Kekec povedal :D

mckeky
28.01.2007, 01:24
No vidiš, pa le ni vedno vse tako črno, kot je sprva videt. Marsikaj se da rešit z dobro voljo fantov in deklet s Siola in Telekoma.:clown:

Jo... sam mas probleme prej da jim dopoves da nis ti kaj kriw,.. pa prej da napako najdejo in odpravijo se lahk umes ze postaras.