Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : domače omrežje


modelko
21.01.2007, 12:08
kaj vse moram naredit da bom mel dva računalnika povezana med seboj doma? sedaj imam wireless router, en je wirelless povezan drug pa preko UTP kabla, pa me zdaj zanima kaj treba naredit da prenašam datoteke (filme, etc, pač karkoli) iz enega na drugega?

miro74
21.01.2007, 12:21
Na vsakem računalniku zaženeš čarovnika za namestitev omrežja, določiš, da se povezujeta preko internetnega prehoda, jima daš enako delovno skupino ter omogočiš skupno rabo datotek in tiskalnikov. Znova zaženeš in greš pod moja omrežna mesta. Tam so že deljene datoteke oz dokumenti, lahko pa zraven levo pod Omrežna opravila pogledaš še pod Oglejte si računalnike delovne skupine.

mckeky
21.01.2007, 12:22
Po navadi so pri routerju dovolj ze fabriške (tovarniške) nastavitve :) ...Ti sam pripomočki\carovnik za namestitev omrezja pol pa vklopi skupno rabo datotek in tiskalnikov (na obeh racunalnikih). Pol pa ti preostane sam se,da na posameznih mapah dolocis kaj bo v skupni rabi in kaj ne.

mckeky
21.01.2007, 12:23
:) vmes ko sem tipkal me je miro prehitel :D ;)

krepki
14.01.2010, 12:34
Imam narejeno domače omrežje in me zanima kakšno največjo hitrost prenosa lahko pričakujem,sedaj lahko med računalniki prenašam datoteke z hitrostjo 100Mbps pa me zanima če gre še več.V obeh PCjih imam gigabitne mrežne kartice.Modem pa je optični Prospero.
Sem opazil tudi da mi vsi iptv programi ful kockajo ko prenašam kakšno datoteko z 100Mbps.

Rezilo
14.01.2010, 12:44
takšno kot maš naročeno hitrost...več kot maš naročeno ne boš mel

Dunja
14.01.2010, 12:44
na žalost so na modemu mrežni vhodi z max prenosa 100Mbps, za večje prenose bi potrebovali router,ki ima gigabitne mrežne priklope.

krepki
14.01.2010, 12:47
takšno kot maš naročeno hitrost...več kot maš naročeno ne boš mel

Naročeno mam 20/20

Rezilo
14.01.2010, 13:11
Naročeno mam 20/20

tolk kok maš naročeno bo šlo več pa kot 20/20 ne bo šlo...

Dunja
14.01.2010, 13:11
takšno kot maš naročeno hitrost...več kot maš naročeno ne boš mel

za prenos med računalniki naročena hitrost interneta nima veze.

krepki
14.01.2010, 13:36
Seveda ne če mi gre 100Mbps naročeno mam pa 20Mbps

mazo
14.01.2010, 13:50
Gbit[kartica] ---> Mbit[router] ---> Gbit[kartica] = Mbit prenos
Gbit[kartica] ---> Gbit[router] ---> Gbit[kartica] = Gbit prenos

Mbit[kartica] ---> Gbit[kartica] = Mbit[prenos]
Gbit[kartica] ---> Mbit[kartica] = Mbit[prenos]
Gbit[kartica] ---> Gbit[kartica] = Gbit[prenos]

Torej naročeno imaš lahko kaj hočeš od hitrosti prenosa, ko le-ta nima veze pri domačem omrežju.
Za želeno Gbit-no hitrost prenosa pa boš moral vmes vključiti router s kartico z Gbit-no hitrostjo .

solja
20.11.2011, 12:18
Pozdravljeni!
da ne odpiram nove teme
Doma imam takšno situacijo:
modem PROTEUS932: ena povzava na Sagem (SiOL TV), druga na WRT54GL
z WRT54GL wireless do prenosnika (W7 starter) in UTP do PC (XP).
Moja težava je v tem, da se ne 'vidita'.
Ali lahko in če, kako naj to naredim. Hvala in lep pozdrav.

krepki
20.11.2011, 12:33
V obeh računalnikih daj nekaj v skupno rabo

pal
20.11.2011, 13:13
jah ali pa ker je en na Wifi omrežju, drugi pa na LAN omrežju.

madmitch
20.11.2011, 15:17
Pal, ne tupi.