Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Povezava hhtp://192.168.2.1


sus
22.01.2007, 21:56
Zanima me, zakaj se ne morem povezati na zgornji link, ki je privzet za nastavitve komunikatorja sagem 3344?

srus012
22.01.2007, 22:03
Poizkusi z http://192.168.2.1

En t namesto h. Če to ne bo pomagalo pa resetiraj modem.

LP

sus
22.01.2007, 22:08
Napaka pri vnosu!
Ne morem se povezati na http://192.168.2.1
Modem resetiral in nič ne pomaga.

klf
22.01.2007, 22:35
A uporabljaš tudi slučajno router?

Veron
22.01.2007, 23:11
Kakšne imaš lokalne ipje?

sus
23.01.2007, 06:30
Povezavo imam direktno PC z mrežnim kablom do komunikatorja.
IP je imam nastavljene na samodejno zaznavanje..

strašljivka
23.01.2007, 07:34
kaj ti napiše če greš pod:
START (štart)
Programs (programi)
Accesories (dodatki)
Command Prompt

in odtipkaš v:
c:\ping 192.168.2.1

sus
23.01.2007, 15:34
Napiše:

Potekla je časovna omejitev za zahtevo.

Poslanih paketov:4 Prejeto:0 Izgubljenih:4 (100% izguba)

?????

strašljivka
23.01.2007, 16:37
potem nimaš fizične povezave med tvojim računalnikom in modemom. preveri kako maš priklopljene kable...

sus
23.01.2007, 17:00
Povezavo imam z mrežnim kablom.
Internet mi deluje B.P. Tako da je povezava ok.?

rplevel
23.01.2007, 17:02
Če je moj sagem tudi router, potem se redno dogaja, da crkne DHCP strežnik, ali ta njegov interni http, včasih neha delati tudi router. Proti koncu se ga ne da niti pingat. Če ga še nekaj dni pustim takole, potem crkneta tudi iptv in telefonija.
rešitev:
Hudiča je treba dat za ene par sekund dol z napajanja zagnat, pol pa ga par minut na gmah pustit, da pride h seb. Poj bo pa kšn tedn spet pridn garou. Pol pa ponovi vajo.

Je pa res, da je Sagem dosti bolj stabilen, če se ga ne uporablja kot usmerjevalnik, ampak izključno kot modem in se vedno povežemo preko PPPoE. DHCP, firewall in ostali heci so na tem Francozu bolj za hec.

anarchy
23.01.2007, 23:58
A komunikator, torej ni ruter, to je skatlica za internet? Enkrt, ko on vzpostavi povezavo internet, potem baje spremeni ip, mogoce je potem ip od intereneta, ali ne ve. Odklopi ga od kabla ali telefonskega prikljucka, ter resetiraj in probaj se povezat gor.

aikec
24.01.2007, 09:28
Tudi sama sem imela podobne težave s povezavo do te strani, ampak mi je po nekaj dnevni vstrajnosti končno uspelo.

sus
24.01.2007, 09:36
Tudi sama sem imela podobne težave s povezavo do te strani, ampak mi je po nekaj dnevni vstrajnosti končno uspelo.

Laho poveš kaj si storila?

sus
24.01.2007, 17:25
Rešil problem z malo muke!

Omrežne povezave/LAN/Lastnosti/TCP-IP/Lastnosti/Dodatno/Privzeti prehod/Dodaš 192.168.2.1

In stvar zalaufa!!!!1

Pa IP-je daš na samodejno!
lp

Gojc07
25.01.2007, 21:37
Če imaš Sagema se to včasih dogaja ja:dontknow: Jaz sem problem rešil tako, da sem resetiral modem oz. priključil PC-a na drug port (pazi ETH1 na levi ali zadaj). Če še to ne gre probaj z USB kablom:)

Gojc07
25.01.2007, 21:40
Je pa res, da je Sagem dosti bolj stabilen, če se ga ne uporablja kot usmerjevalnik, ampak izključno kot modem in se vedno povežemo preko PPPoE. DHCP, firewall in ostali heci so na tem Francozu bolj za hec.[/QUOTE]

Ja popolnoma se strinjam s tabo sam imam podobne izkušnje:2thumbs:

mtance
25.01.2007, 21:43
sus,mogl bi ti delat tudi na avtomastkem ip-ju preko DHCP, poglej kater privzeti prehom imaš določen in tisti ip napiš v brskalnik, moralo bi ti delat, razn če nisi kej prenastavil na modemu ;)
Sicer pa če ti dela, pust tko k maš .

japke
26.01.2007, 22:44
men (je) isto to delal, če sem šel preko 192... ali preko usb povezave...
pomaga edin reset shitagema...

cimzko
31.01.2007, 15:46
Morda dostopas do IP providerja preko proxija, to bi bil en razlog.
Se nekaj probaj:
Odpri Start ->run ->vpisi cmd
vpisi:
ipconfig
Kaksen je izpis?
vpisi:
route print
Kaksen je izpis?
Vpisi:
arp -a
Kaksen je izpis?

Objavi to pa bomo ze nekaj nardil.

blaz_u
02.02.2007, 17:03
Če nimaš Sagemovega modema uporabi link http://192.168.1.1

70M1
22.06.2007, 18:18
Poizkusil sem z resetom Sagema ter z ročno nastavitvijo prehoda, a ne pomaga.Kabli so na pravih mestih.
Še zmeraj ne morem dostopati do nastavitev Sagema.

MrBoombastic
23.06.2007, 07:57
A imaš možnost povezati sagema z USB in potem poskuiti http://192.168.2.1?

XORO
23.06.2007, 08:21
Morda dostopas do IP providerja preko proxija, to bi bil en razlog.
Se nekaj probaj:
Odpri Start ->run ->vpisi cmd
vpisi:
ipconfig
Kaksen je izpis?
vpisi:
route print
Kaksen je izpis?
Vpisi:
arp -a
Kaksen je izpis?

Objavi to pa bomo ze nekaj nardil.

to poskusi ja

japek
07.09.2009, 20:26
Pozdravljeni,

imam enak problem, internet sicer dela, vendar ne morem na sagem_a.

IP konfiguracija za Windows


Ethernet kartica Local Area Connection:

S povezavo določena DNS pripona . . :
Samokonfiguracijski IP naslov . . . : 169.254.198.192
Maska podomrežja. . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Privzeti prehod . . . . . . . . . . :

PPP kartica Siol:

S povezavo določena DNS pripona . . :
IP naslov . . . . . . . . . . . . . : 89.142.222.197
Maska podomrežja. . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Privzeti prehod . . . . . . . . . . : 89.142.222.197



Seznam vmesnikov
0x1 ........................... MS TCP Loopback interface
0x2 ...00 e0 4c ff 5d 1b ...... Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC - P
acket Scheduler Miniport
0x140005 ...00 53 45 00 00 00 ...... WAN (PPP/SLIP) Interface
================================================== =========================
================================================== =========================
Aktivne smeri:
Omrežni cilj Maska omrežja Prehod Vmesnik Metrika
0.0.0.0 0.0.0.0 89.142.222.197 89.142.222.197 1
89.142.222.197 255.255.255.255 127.0.0.1 127.0.0.1 50
89.255.255.255 255.255.255.255 89.142.222.197 89.142.222.197 50
127.0.0.0 255.0.0.0 127.0.0.1 127.0.0.1 1
169.254.0.0 255.255.0.0 169.254.198.192 169.254.198.192 20
169.254.198.192 255.255.255.255 127.0.0.1 127.0.0.1 20
169.254.255.255 255.255.255.255 169.254.198.192 169.254.198.192 20
213.250.19.90 255.255.255.255 89.142.222.197 89.142.222.197 1
224.0.0.0 240.0.0.0 169.254.198.192 169.254.198.192 20
224.0.0.0 240.0.0.0 89.142.222.197 89.142.222.197 1
255.255.255.255 255.255.255.255 89.142.222.197 89.142.222.197 1
255.255.255.255 255.255.255.255 169.254.198.192 169.254.198.192 1
Privzeti prehod: 89.142.222.197
================================================== =========================
Vztrajne smeri:
Brez

Za arp napiše da ne najde.

Poizkusil sem preko USBja, instaliral gonilnik in mi doda še eno povezavo, vendar tudi tam napiše, da se ne more povezati.

LP, Janko

Kranjc
07.09.2009, 20:35
Naj se ga zamenja za Sinope 568+R2

japek
08.09.2009, 09:38
Kako je z zamenjavo, gre namreč za Modri paket.

LP, Janko

Svedr
08.09.2009, 09:50
probi z drugim brsklalnikom , verjtno maš explorer pa mozilo pa opero pa boh ve kaj še

Kranjc
08.09.2009, 14:54
Kaj iz operateri iz 080 1000 upajo dostopat do njega??? Pokliči 080 1000 in vpraši in če ne se ga zamenja.

080 Tehnična pomoč
08.09.2009, 20:17
169.254.198.192 - tole je napaka. Kot da je DHCP na modemu izklopljen. Ročno nastavi IPje na mrežni kartici na 192.168.2.x (x je večji od 1).

japek
10.09.2009, 19:22
TNX uspelo. Ko sem nastavil IP, kot je napisal Tilen se je računalnik povezal s tem novim IPjem. Če sem pogledal z ipconfig so bili naslovi željeni in takoj sem lahko z 192.168.2.1 šel na sagema.

LP, Janko

MiBo
16.09.2009, 12:31
Naj mi kdo prosim razloži, kako je mogoče, da z zgornjo ukazno vstico enkrat pridem na "uporabniški vmesnik" mojega modema, drugič ali pa kar vmes me zadeva prešalta na drugi modem z vsemi nastavitvami drugega uporabnika.:veryevil:
Mislim zadeva je za pop..., na ta način niti nevem kdo vse mi lahko čara po mojem modemu, če jaz lahko pa nekem drugem...???:o

Sem že govoril z operaterji na 0801000, pa so nekaj nalagali, pa ponovno štartali, pa... nič, zadeva je popolnoma enaka.:dontknow:
Da ne govorim, da mi (mogoče tudi posledica tega) internet dela ko žmigavc, televizija je itak poglavje zase (takih tem je tukaj ohoho)...

Skratka prosim za neko pametno razlago (080 administratorji) !!!

Hvala in LP

kabul
03.10.2009, 01:33
ker se mi ne da prebirat vseh postov, ti bom predlagal rešitev ki sem skor 90% da bo delala. če sam nisi neki rovaril po modemu od prej, je privzeti naslov za povezavo do modema od siola 192.168.1.1, če to slučajno ne deluje in si rovaril po modemu! probaj it na:
start>connect to>show all connections>local area connection(tuki zber tisto s katero se povezuješ na net)>izberi tab support in klikni details. tist kar te zanima je pod default gateway.
upam da ti bo prva reštiev pomagala.

lp

70M1
03.10.2009, 02:29
Hvala za nasvet, vendar je bila to ena prvih stvari, ki sem jih naredil. :)
Sicer pa sem zdele na Dongle WI-FI-ju.