Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Brezpogojna preusmeritev klica?


muc
28.01.2007, 11:07
Ali mogoče lahko kdo razloži,kako je s to preusmeritvijo klicev pri IP telefoniji in koliko se ta storitev zaračuna,prav tako me zanima.če preusmerim klic na mobitel ali ima klicoči dražji klic ali pa se to računa meni in koliko?

hvala!

Veron
28.01.2007, 12:36
klic do telefon je strošek unga k kliče, preusmeritev pa tvoj strošek. Torej če ti preusmeriš na mobitel, bo prišel račun tebi, ko bo tvoj telefon klical na tvoj mobitel.

madmitch
28.01.2007, 12:38
Za tistega, ki te kliče, je cena vedno enaka, preusmeritev gor ali dol. On plača do SiOLa, torej do tvoje številke, naprej pa ti.
Če preusmeriš klic na SiOL številko, je to brezplačno, če preusmeriš na Telekom, te stane toliko, kot klic na Telekom, če preusmeriš na Mobitel, te spet stane toliko, kot navaden klic s SiOLa na Telekom. Sama storitev je pa brezplačna.

muc
28.01.2007, 16:24
sedaj mi je popolnoma jasno:rolling:

hvala za odgovore!

muc
28.01.2007, 20:25
samo še eno važno vprašanje,ker ima moja mama antikoagulacijsko zdravljenje preko telefona(to je zdravjenje proti strdtkom krvi po operaciji) in mora biti na telefonu dosegljiva točno določeno uro.Skrbi me pa sledeče,da telefon ravno takrat ne bi deloval in če izberem prevezavo klica na mobitel bi ta prevezava delovala neodvisno od mojega interneta ali telefona?
in pa še ali lahko to prevezavo vklapljam in izkljapljam poljubno ali pa so mogoče kakšne omejitve?

miran74
28.01.2007, 21:11
samo še eno važno vprašanje,ker ima moja mama antikoagulacijsko zdravljenje preko telefona(to je zdravjenje proti strdtkom krvi po operaciji) in mora biti na telefonu dosegljiva točno določeno uro.Skrbi me pa sledeče,da telefon ravno takrat ne bi deloval in če izberem prevezavo klica na mobitel bi ta prevezava delovala neodvisno od mojega interneta ali telefona?
in pa še ali lahko to prevezavo vklapljam in izkljapljam poljubno ali pa so mogoče kakšne omejitve?
V tem primeru je najbolje uporabiti navaden telekomov priključek ali pa mobitel ta siol telefonija je sicer v redu sem ful zadovoljen vendar sem ugotovil kar precej izpadov.Ti izpadi pa bi lahko bili usodni ko bi gospa potrebovala telefon pa ne bi deloval.
Drugače preusmeritev se vklapla in izklapla kar preko servisnih strani ali pa preko moj siol telefonske storitve tam ker se preglejuje poraba.

Vsemogočni
29.01.2007, 15:00
samo še eno važno vprašanje,ker ima moja mama antikoagulacijsko zdravljenje preko telefona(to je zdravjenje proti strdtkom krvi po operaciji) in mora biti na telefonu dosegljiva točno določeno uro.Skrbi me pa sledeče,da telefon ravno takrat ne bi deloval in če izberem prevezavo klica na mobitel bi ta prevezava delovala neodvisno od mojega interneta ali telefona?
in pa še ali lahko to prevezavo vklapljam in izkljapljam poljubno ali pa so mogoče kakšne omejitve?

Če klic ne pride do tvojega aparata, se nikakor ne more preusmeriti.

madmitch
29.01.2007, 16:36
Če klic ne pride do tvojega aparata, se nikakor ne more preusmeriti.

To ni res, če nastaviš preusmeritev na servisnih straneh, se le-ta izvrši na "centrali" torej v SiOLu in do tvojega telefona niti ne pride.

Jaz imam preusmeritev s SiOL VoIP na Komunikatorja in nimam doma telefona priklopljenega na SiOL VoIP, preusmeritev pa se izvrši.

muc
29.01.2007, 18:13
To ni res, če nastaviš preusmeritev na servisnih straneh, se le-ta izvrši na "centrali" torej v SiOLu in do tvojega telefona niti ne pride.

Jaz imam preusmeritev s SiOL VoIP na Komunikatorja in nimam doma telefona priklopljenega na SiOL VoIP, preusmeritev pa se izvrši.


Ja to me je zanimalo,hvala za odgovor madmitch:) Upam,da to drži 100%

madmitch
29.01.2007, 18:15
Ja to me je zanimalo,hvala za odgovor madmitch:) Upam,da to drži 100%

Probaj, kaj te pa stane.

SergioGuru
11.06.2008, 08:26
Kako se nastavi v novih servisnih straneh?

Rad bi preusmeritev na mobilno številko (041). V dialogu piše, da se vodilne številke ne vnese torej 41+šestmestna številka. Pri testu pa dobim nekoga popolnoma drugega, predvidevam da SiOL-ovega naročnika s prvimi petimi ciframi (enake 41 in trem cifram želene mobilne številke za preusmeritev).

Kako torej (je preusmeritev možna le na SiOL-ove številke)? In nobene povezave na strani s pomočjo v novih servisnih straneh ni. Zakaj ste jih potem sploh spremenili?!

080 Rok
16.06.2008, 07:41
Naceloma navodila niso potrebna, saj gre za preprosto stvar. Vneses stevilko mobilnega telefona brez vodilne nicle in obkljukas ustrezno polje. Stevilka pa je 41 xxx xxx (torej vse skupaj 8-mestna stevilka).