Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zavajanja in protislovja


RobertMavrič
01.02.2007, 19:09
moja dolga zgodba na kratko,pa se vedno je dolga:dontknow:

Pred dvemi leti odjavim ISDN-ne rabim hisnega telefona,za internet dostop vzamem Simobil GPRS.
Lansko leto pospeseno zacnem iskati moznost za "hitri in neomejeni" internet.
Posljem ponudbo na T-2 - prevec oddaljen (2140 m)
Posljem Volja - nimate telefona,mi pa ne nudimo PRD
Posljem Amis - pozabil izgovor :blush:
Posljem Siol - tu pa se zacne pravljica :veryevil:

Najprej me hocejo prepricati,da do hise nimam niti kabla,pa sem bil PSTN in ISDN narocnik:hammer:
Potem posljejo monterja,da preveri,ce je mozno-me klice enkrat dopoldne,ko smo normalni ljudje v sluzbi :hammer:
Pravi,da bo pogledal v omarico in je verjetno vse zasedeno.Ko mu razlozim,kje grejo kabli in kaksni,...in da sem slisal,da mora biti 25% kapacitet prostih za PRD le nekako odobri parico :D
Par dni kasneje me klice gospa z NG Telekoma in pravi,da je centrala za PRD zasedena in da ce vzamem PSTN ali ISDN lahko dobim jutri vse :nonono:
Ne obupam :rolling:
Pred novim letom(2007) si vzamem cas in skocim v Teletrgovino NG in povprasam,kje dobim odgovornega za resitev mojega problema.Ponizno pove,naj se kar z njim pogovorim.Stipkava novo vlogo in pove,da je vse mozno-JUUHUU imeli bomo TRIO :approve: ceprav telefonije ne rabim.
Cez dve uri me klice ena gospodicna-Ja gospod,nic ne bo.Pa jamram in sitnarim,pa nic.
Kasneje me poklice se Gregor-ocitno tehnik in mi razlozi,da je centrala PRD zasedena za TV in mu pravim,naj pridejo priklopit pa DUO ali SOLO. OK in se pozdraviva.
Cakam,cakam-NIC.
Poklicem na 080 1000 in prijazna gospodicna mi pove,da je narocilo STORNIRANO:O
Ponudi mi,da napiseva novo-OK. Spet me klice "tehnik" in pravi,da NIC ni mozno :dontknow:
Mogoce je bil kriv prihod polne lune,ampak meni se je UTRGALO :mad:
Grem v Teletrgovino in vprasam,kdo je storniral-odgovor :dontknow:
Seveda,ni bilo nic mozno,razen ce vzamem PSTN ali ISDN.
Pa se spomnim na staro sosedo z PSTN in naj preverijo moznost za ADSL-ne gr,ker je na PCM

Torej nekaj ne razumem.
-Zame je parica prosta,ce vzamem PSTN in ADSL
-za nadgradnjo sosedinega PSTN-ja pa ni :dontknow:

Telekomovci,ki to berete-A veste,da se vcasih vprasam "JA ****A,KJE JAZ ZVIM?"

kitl
01.02.2007, 19:39
Lej isti problem sem imel jaz. Vzemi PSTN stane 19.000 starih SIT naroči duo ali trio potem pa naknadno skenslaj PSTN in preidi na PRD. PSTN priklop ti dajo na 5 obrokov brez obresti:D

Gojc07
01.02.2007, 19:56
Lej isti problem sem imel jaz. Vzemi PSTN stane 19.000 starih SIT naroči duo ali trio potem pa naknadno skenslaj PSTN in preidi na PRD. PSTN priklop ti dajo na 5 obrokov brez obresti:D

POZOR!! Ni nujno, da ti ga bodo lahko skenslali :dontknow: Ker lahko da PRD tam kjer si priključen sploh ni možen. Ali ni naprav, ki to omogočajo, ali pa so zasedene.
Zavedajte se da so Dslam koncentratorji lahko v lasti Telekoma - pol PRD ni možen; ali pa SIOL-a pol je PRD možen.
Robert v tvojem primeru, pa je verjetno vse zasedeno, zato ti nudijo samo in izključno samo PSTN ali ISDN, katera pa lahko potekata preko multiplekserjev, ki omogočajo prenos večih (do 8) naročnikov po eni parici na primarni mreži od Telekoma do t.i. KR (kabelskega razdelilnika).:approve:

RobertMavrič
01.02.2007, 20:11
Dokaj dobro razumem delovanje telekomunikacijskega omrezja in se vedno ne razumem,kako meni ponudijo komplet storitev(PSTN+ADSL) na novo!,nadgradnja sosedinega PSTN na PSTN+ADSL pa ni mozna,ceprav peljeta oba kabla v isto omarico in naprej na "glavni kabel" do 2km oddaljene centrale.
To po mojem mnenju ni cisto nic drugega kot IZSILJEVANJE da vzamen "navaden"telefon,saj ocitno stevilo narocnikov mocno upada krediti za centrale pa se niso odplacani :clown:

kitl
01.02.2007, 20:40
RobertMavrič na novo priklopljene parice se ne smejo več vezati na PCM. Soseda ima verjetno priključek že nekaj let in je vezana na PCM, ki pa ne omogoča širokopasovnega interneta.

miran74
01.02.2007, 22:35
Verjetno da ti imaš svojo parico soseda pa ne ker je poleg nje verjetno še več naročnikov na pcm u sicer pa poglej v omarico ko pride telekomovec in se prepričaj če je res noter pcm.
Ta problem je hitro rešljiv ti imaš svojo parico soseda pa ne potem pa naj menjajo linije tvojo na pcm sosedovo pa direktno če je v isti omarici par minut dela

dualband
02.02.2007, 16:23
Pomojem je tako da ti že maš kabl od tebe do centrale, vendar tam ni nikamor prikloplen pomojem, ker si odjavil prikluček. Tako zdej če hočeš razvezan dostop te more Siol priklučit na svojo opremo v centrali ki je zgleda zasedena, zato ti nedajo razvezanga dostopa. Tako ti Siol ponuja samo priklop preko opreme od telekoma (ki še ni polno zasedena), telekom pa zahteva da imaš še navadno ali pa ISDN linijo da te priklopi in omogoči internet.

lp

kitl
02.02.2007, 16:54
Še enkrat ti svetujem naredi tako kot sem ti zgoraj napisal in verjemi, da ko boš dobil aktiven PSTN priključek bo vse mogoče, ker dokler nimaš tega se v večini primerov sploh ne pogovarjajo. Glede zasedenosti Siolovih central, da je v tem problem pa ne bi upal trditi, ker v mojem primeru se je sicer šlo za T-2, ki ima kapacitet kolikor hočeš pa sem ravno tako dobil odgovor, da ni prostih paric. Ko pa sem naročil PSTN pri Telekomu je bil pa priklop na T2 pozitiven in ni bilo nobenih ovir več s paricami. Fora je v tem, da moraš biti lastnik aktivne parice in ni problemov. Pa za vsak slučaj če imaš namen naročiti PSTN jim povej naj v opombe napišejo, da vzameš le v primeru, da ti dodelijo samostojno parico, ki omogoča širokopasovni internet.

poba2001
02.02.2007, 17:38
Ne vem kaj te moti pišeš da vse veš, poglej na vseh straneh TS in ostalih ponudnikov so vloge oddaj vlogo za PSTN+ADSL in boš videl kakšen bo pisni odgovor.
Konec je s Tonetom ja ta je rekel onem da bi tisti rabil ker je ćetri tako rekel da bi šlo če ne bi bilo mogoče bi pa spet osmi probal................:nonono:

RobertMavrič
07.02.2007, 19:13
Pa se spomnim na staro sosedo z PSTN in naj preverijo moznost za ADSL-ne gr,ker je na PCM

Zadeva se zanimivo razvija:veryevil:
Tam kjer SIOL-telekomova hcerinska druzba NE more ponuditi svojih storitev,jo lahko ponudi konkurenca:veryevil:
Amisova pogodba je ze doma(paket D)-zacasen dostop preko telekomove opreme :2thumbs: :veryevil:

Telekomovci,ki to berete-A veste,da se vcasih vprasam "JA ****A,KJE JAZ ZVIM?"

Budboy
07.02.2007, 20:20
Jest mislm da žviš v Sloveniji al se motm...
ODG. je dokaj preprost.
Pač ker je v tej centrali Telekomov BAN in ker je mreža zasedena.
In je v KOju(končna omarica) zasedeno več kot tok in tok % se ne sme preključevati uporabnikov iz PCMja ali iz fizično na pcm.
To pa zato ker tega ne dopušča APEK oz. predpisi o konkurenci med providerji....
Ker v nasprotnem primeru lahko pride do tožbe v škodo Telekomu.
Vprimeru pa da greš k drugemu ponudniku pa se to lahko naredi v določenih primerih.
To pa zato ker telekom ima vse podatke o naročnikih in o mreži...
Drugi ponudniki pa ne in telekom preverja vse podatke za druge ponudnike o omrežju o zasedenosti in podobno...
Upam da sem ti vsaj malo pomagal in da boš kmalu dobil Amis.....

MODRI_ZOB
07.02.2007, 21:10
Lej isti problem sem imel jaz. Vzemi PSTN stane 19.000 starih SIT naroči duo ali trio potem pa naknadno skenslaj PSTN in preidi na PRD. PSTN priklop ti dajo na 5 obrokov brez obresti:D

EDIT: Max na 4 obroke!!! PSTN stane 89, 90 EUR

MODRI_ZOB
07.02.2007, 21:27
Zadeva se zanimivo razvija:veryevil:
Tam kjer SIOL-telekomova hcerinska druzba NE more ponuditi svojih storitev,jo lahko ponudi konkurenca:veryevil:
Amisova pogodba je ze doma(paket D)-zacasen dostop preko telekomove opreme :2thumbs: :veryevil:

Telekomovci,ki to berete-A veste,da se vcasih vprasam "JA ****A,KJE JAZ ZVIM?"


Žal nimaš pojmov razčiščenih...
Kot prvo: sploh veš kaj pomeni "ročno preverjanje" kapacitet??? A misliš, da mora iti tehnik na teren???
Kakšno vlogo sta stipkala in kako je moglo biti kar naenkrat vse mogoče?
Vlogo so ti stornirali oz. zavrnili ko je šla skozi tehnično rešitev.... TR...
Zate parica ni prosta, ampak jo pridobiš s tem ko vzameš nov priključek!!!! Prej si imel pstn, odjavil si ga, potem pa ko si hotel trio prd ni blo kapacitet. Kaj ti kle ni logično? Tvoja stara soseda pa ma ta problem, da je na pcmju in ji nobena nadgradnja ne pomaga.

Kaj vse ne prebereš na tem forumu.....

RobertMavrič
08.02.2007, 07:39
@MODRI_ZOB:
Precitaj se enkrat moj prvi post.
Pri meni se je zgodilo "rocno preverjanje kapacitet" !Tehnik me je klical izpred moje hise!To je bilo po vlogi na telekom.si-zahtevali pa so,da se vzamem PSTN.

Predvsem pa mi je zanimivo,da je sosedina PSTN linija za Siol na PCM,se pravi da ADSL kao ni mozen,AMIS pa mi ga lahko ponudi.Fizicno je to par minut dela v vaski omarici in pa minut dela za preklop kabla na letvi v centrali.
Samo voljo je treba imeti in ne spilati cudne politike.

Sharac
08.02.2007, 08:18
Balkanska posla pač tko k povsod v tej sončni deželici na južni stran alp. Pol maš pa še ene par ovc, ki se pustijo nategovat in posledično vsak, ki se malo upa nategvat to lahko počne vsevprek. Država državo pa valda nebo za***avala in zahtevala od Telekoma&Co pošten odnos (zakaj bi bil Telekom izjema v državnem aparatu :))

poba2001
12.02.2007, 20:46
No ko boš imel vklopljeno pa vseeno lepo napiši sem vključen na AMIS brez PSTN priključka .

LP

RobertMavrič
21.02.2007, 19:31
V nedeljo spet izpolnil preveritev preko spleta-se ze veselim novih izgovorov

en-X
09.03.2007, 17:00
Balkanska posla pač tko k povsod v tej sončni deželici na južni stran alp. Pol maš pa še ene par ovc, ki se pustijo nategovat in posledično vsak, ki se malo upa nategvat to lahko počne vsevprek. Država državo pa valda nebo za***avala in zahtevala od Telekoma&Co pošten odnos (zakaj bi bil Telekom izjema v državnem aparatu :)):veryevil: