Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siol TV - brezžična povezava od komunikatorja do TV spremenika?


Kaya
03.02.2007, 14:38
Torej, nekaj dni imamo Siol TV. Problem je v tem, da imamo modem in TV v dveh različnih prostorih, ki niti nista tako skupaj. Ker ne bi radi imeli kablov po celi bajti, me zanima, če obstaja naprava, ki signal od TV komunikatorja brezžično prenese do TV-ja?

Malo sem brskala po netu in našla brezžične TV povezovalnike od Philipsa: SLV5400 (za do 4 naprave) in SLV3220 (za do dve napravi).

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?cat=TV_ACCESSORIES_CA&sct=AV_TV_LINK_SU&grp=TV_GR&session=20070203093249_86.61.62.149&ctn=SLV5400/05&slg=ENG&scy=SI
http://www.azone.ch/load-index.html?Philips-SLV-5400.htm

Ne bi si rada naročila nekaj, kar ne bo delovalo - ali torej te naprave podpirajo to, kar iščem?
Hvala za pomoč pa ne me grajati za neukost.

Kaya

Lipa
03.02.2007, 18:49
Tole preizkušeno deluje http://www.telos.si/ruckus.htm .

madmitch
03.02.2007, 22:07
Tole preizkušeno deluje http://www.telos.si/ruckus.htm .

Kakšne izkušnje bi bile dobrodošle.

yacksy
06.02.2007, 13:49
Glede Ruckuov imam precej izkušenj, tako da vam lahko povem izkušnje iz prve roke.

Rešitev ni ravno najcenejša (potrebuješ Ruckus 2825 ter Ruckus 2111, da priključiš gor eno televizijo), ampak deluje pa 100% Kar se tiče prenosa po hiši ni problema, signal vleče tudi čez kako ploščo, stene ... Ni problema. To garantira tudi proizvajalec.

Če pa se odločiš za to rešitev, pa pridobiš tudi wireless ruter (Ruckus 2825 je poleg AP tudi usmerjevalnik), ki je povsem dovolj za majhno domače omrežje.

Tukaj Ruckus (zaenkrat) nima konkurence.

Kaya
12.02.2007, 23:04
No, zdaj sem ugotovila, da imajo Ruckus tudi v Teletrgovini:

http://www.telekom.si/teletrgovina/omrezna_oprema/brezvrvicni_omrezni_vmesniki/673/ruckus_wireless_mf2825_4ue_mf2111eu.html

madmitch
12.02.2007, 23:31
No, zdaj sem ugotovila, da imajo Ruckus tudi v Teletrgovini:

http://www.telekom.si/teletrgovina/omrezna_oprema/brezvrvicni_omrezni_vmesniki/673/ruckus_wireless_mf2825_4ue_mf2111eu.html

Telos (http://www.telos.si/ruckus/ruckusMF2825.htm) je za 50€ cenejši.
komplet: usmerjevalnik (MF2825/MF2900) + adapter (MF2111/MF2501) = 250 € + DDV

Kaya
12.02.2007, 23:51
Telos (http://www.telos.si/ruckus/ruckusMF2825.htm) je za 50€ cenejši.
komplet: usmerjevalnik (MF2825/MF2900) + adapter (MF2111/MF2501) = 250 € + DDV

Ne bi rekla. Telos ima ceno BREZ DDV-ja 250 evrov - torej z DDV-jem 300 evrov - točno toliko kot Telekom brez popusta, s popustom in z DDV-jem pa ima Telekom 270 evrov.

Sicer pa je dobavitelj za Telekom tudi Telos (veš da ne bo Telekom pristal, da ima Telos nižje cene!!).

Jutri dobim in poročam, kako deluje (lahko pa bi mi dali še malo dodatnega popusta, ker sem jim naredila malce dodatne reklame). :D

yacksy
13.02.2007, 10:33
@Kaya

A si kupila komplet Ruckus 2825 ter Ruckus 2111?

Če boš imela kakšna vprašanja kar vprašaj tukaj ali pa mi piši pod Zasebna sporočila. Z veseljem ti odgovorim.

madmitch
13.02.2007, 11:30
Ne bi rekla. Telos ima ceno BREZ DDV-ja 250 evrov - torej z DDV-jem 300 evrov - točno toliko kot Telekom brez popusta, s popustom in z DDV-jem pa ima Telekom 270 evrov.

Sicer pa je dobavitelj za Telekom tudi Telos (veš da ne bo Telekom pristal, da ima Telos nižje cene!!).

Jutri dobim in poročam, kako deluje (lahko pa bi mi dali še malo dodatnega popusta, ker sem jim naredila malce dodatne reklame). :D

Se opravičavam, nisem bil pozoren in sem spregledal DDV.

Kaya
13.02.2007, 19:56
yacksy

Kupila sem MF2900 in MF2501 - pravzaprav ne vidim posebne razlike med tema dvema in kompletom 2825 ter 2111. Ko sem naročala dva dni nazaj, je imel Telekom v ponudbi v spletni trgovini MF2900 in MF2501, včeraj pa sta ta dva izginila iz ponudbe in se je pojavil komplet 2825 ter 2111 (mogoče sem jaz kupila vso zalogo ;) ). Cena za komplet je bila enaka - 270 evrov.

Trenutno se še mučim z nastavitvami (vsak reboot traja najmanj 20 min) ... zaenkrat sem prenosnik brez problemov povezala z MF2900 - internet dela, VLC pa ne (torej bom morala imeti prenosnik, če bom želela gledati na njem TV, še vedno povezan preko kabla???).

yacksy
14.02.2007, 07:13
Razlika med 2900 ter 2825 je kar precejšnja.

Ruckus 2900 ima samo en port, ki je v principu namenjen prenosu IPTV, lahko pa ga priključiš na usmerjevalnik da prenašaš internet.

Ruckus 2825 pa je poleg prenosu IPTV namenjen tudi prenosu interneta. Ruckus 2825 je tudi usmerjevalnik!
Tako da ima Ruckus 2825 dva SSIDja. En je skrit (za prenos IPTV), drugi, ki je namenjen internetu pa je odkrit. Tukaj ne moreš biti na internetu ter gledati IPTV na laptopu (preko wirelessa) hkkrati. Moraš menjati wireless omrežja.

Ruckus 2111 ter 2501 sta hardversko ter softversko precej različna, ampak v samem principu delovanja ni razlike.

Zdaj če hočeš imeti televizijo in internet preko Ruckusa 2900 na laptopu, se moraš malo znajt. Jaz sem malo eksperimentiral, pa sem prišel do te delujoče rešitve:

kabel v usmerjevalnik ----------|
kabel v IPTV port modema -----|SWITCH----Ruckus 2900

Po domače, s kablom povežeš switch ter IPTV port modema ter switch ter usmerjevalnik. Potem v switch vklopiš še Ruckus 2900.

Takole bi ti moral delat IPTV na laptopu (VLC) in internet. Samo na usmerjevalniku ti mora teči DHCP server, drugače boš morala dodajati statične IPje

Reboot pa niti približno ne traja 20 minut! Mislim, da je max. 60 sekund, da se Ruckus postavi nazaj. Kaj ti delaš 20 minut ne vem ...

Izgleda da so v spletni teletrgovini imeli še en par "starih" Ruckusov na lagerju, zdaj so pa nove dobili. Starih se ne dobi več. Tako da si očitno res pobrala vso zalogo :)

Če bo še kakšno vprašanje samo reci.

Kaya
14.02.2007, 16:18
Torej bi naj bil komplet 2825 ter 2111 boljša izbira od tega, kar sem nabavila jaz?? Če je tako, bom zadevo vrnila (vrneš lahko v 15 dneh od nakupa - če si nabavil po pošti) in naročila komplet 2825 ter 2111. Glede na številke sem mislila, da sem nabavila novejšo različico....

Drugače mi zdaj TV dela brez problemov.

Laptop pa sem pustila priklopljen tako kot sem imela do sedaj - internet brezžično, za TV pa preko kabla neposredno na Sinope. Tisti kabel niti ni tako moteč, ker imam delovno mizo itak ob modemu, je pa malo moteče, da moram internet izklopiti, če hočem gledati TV - isti program še dela, ko se povežem z internetom, menjati programa pa ne morem (za to je potrebno prekiniti internetno povezavo). To bi se verjetno dalo nastaviti, da bi delalo oboje hkrati, a po resnici povedano sem laik in tistega, kar si mi pisal glede nastavitev ne štekam čisto dobro.:dontknow:

Glede reboota - za tistih 20 min in več, pa res ne vem, kaj bi lahko bila jaz delala narobe - ko sem spremenila nastavitev (PO NJIHOVIH NAVODILIH), je bilo vedno potrebno klikniti reboot in je pač trajalo tako dolgo (sem že mislila, da se je zaštrikal, pa je potem le končal....). Sem pa oba nastavljala vsaj 3x, pa je vedno trajalo tako dolgo...

Torej predlagaš zamenjavo za komplet 2825 ter 2111?? - cena je itak čisto ista!!

Hvala, da se "mučiš" z mano!

Kaya
14.02.2007, 16:22
Aja, pa še to me zanima: kako pa je s sevanji pri teh zadevah? Domači so malo zaskrbljeni....

madmitch
14.02.2007, 17:23
Aja, pa še to me zanima: kako pa je s sevanji pri teh zadevah? Domači so malo zaskrbljeni....

Super je, tako ali tako svetujejo pri gledanju televizije prižgano luč. Tu to ni potrebno, se vam bodo oči dovolj svetile. :P

Ne ne, malo heca mora biti. Sevanja je toliko, kot pri drugih WLAN omrežjih doma. Ni omembe vredno.

yacksy
14.02.2007, 20:18
Glede zamenjave je tako.

Če boš z Ruckusi hotela prenašati samo IPTV, potem je 2900 dobra izbira.
Če pa nimaš usmerjevalnika in bi rada imela brezžično tudi internet, potem pa zamenjaj. Mislim, da ne bo problemov glede zamenjave.

A maš Sinope nastavljen kot usmerjevalnik, ali samo kot modem? Ali imaš wireless že na Sinope?

Kar se tiče reboota, mislim, da bi morala kakšen refresh povezave stisnit po rebootu. Tukaj ni nič Ruckus kriv. Res pa je, da se kako minuto pobira po resetu.

Sevanje ni veliko. Celo malenkostno proti kakim GSM aparatom.

Z veseljem pomagam. Ti samo vprašaj.

Kaya
14.02.2007, 20:39
A maš Sinope nastavljen kot usmerjevalnik, ali samo kot modem? Ali imaš wireless že na Sinope?


Ne, Sinope imam nastavljen kot modem (ker drugače drugi člani familije ne morejo hostat igric ;) ), ima pa wireless.

yacksy
15.02.2007, 15:26
Drugi člani familije bi si morali porte odpret, potem bi pa lahko igrce špilali preko interneta tudi če bi bil Sinope nastavljen kot usmerjevalnik ...

V tem primeru je Ruckus 2825 boljša izbira.

Če boš hotela kaj pomoči pri nastavitvah samo povej. Ti ga lahko jaz od doma nastavim :) Ti ga moraš samo na iternet spravit.