Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Update


sinner
07.02.2007, 18:37
Najprej en Lep Pozdrav vsem tukaj gor!Imam neko težavo:nonono: .Po posodobitvi programske opreme se mi je kvaliteta drastično zmanjšala, pa ne ugotovim vzroka kaj bi to lahko povzročilo razen posodobitve programske opreme:dontknow: ?Ko je malo črna slika se vidi prozorno črto,ki potuje po sliki.Tudi slika se včasih kar sama od sebe premakne in ni uravnana,tudi barve so malo slabše!Kaj bi bil lahko problem,ker sem zelo jezen, da se mi je po posodobitvi to naredilo:( :mad:
LP Aleš

Rock14
08.02.2007, 19:12
Tudi jaz imam težavo s SIOL TV po nadgradnji. Ne samo da imam slabe barve, sploh jih ni. Slika včasih kar naenkrat postane črnobela z menijem vred. Tudi kockanje se je povečalo.
Nadgradnja pa taka.:mad:

sinner
08.02.2007, 19:28
Izgleda da imava isti problem, torej problem ne tiči pri meni ali tebi, amapk v nadgradnji!Naslednji teden bom poklical na SiOL in videl kaj imajo za povedati!:mad: .Oprostite za te malo grobe besede, ampak sem pa razočaran, ker nadgradnje niso namenjene poslabšanju kvalitete slike in zvoka, ampak izboljšanju!.Ali ima še kdo iste probleme kakor jast in Rock14?
LP Aleš

agolavsek
08.02.2007, 19:28
Se že kar bojim kaj bo jutri, ko bi se naj updejtalo.Upam ,da ne bo še več težav kot jih je dosedaj.In da niso tendence Siol TV-ja v čb tehniki.:)

mazho
08.02.2007, 19:34
Imam enake probleme :mad:

J_O
08.02.2007, 19:47
Kaj pa nadgrajujejo?

janezpesec1
09.02.2007, 18:18
Katere STBje (TV komunikator) pa imate vi ki imate tezave ? Jaz nisem opazil da bi bila slika crno-bela na Sagemu.

drzni
10.02.2007, 12:12
jaz imam Sagem

mazho
10.02.2007, 12:26
Sagem

DAC
10.02.2007, 16:51
Imam podobne težave. Na zaslonu potujejo vertikalni temneejši prozorni pasovi širine ca 10cm iz desne proti levi. Ne vem če je razlog v nadgradnji, saj sem ADSL tv dobil šele pred 2 dnevoma, vsekakor pa je problem moteč.

Sese12
10.02.2007, 18:44
Probaj malo preveriti kontakte na scart priključku. Meni večkrat slika kar izgine zaradi slabega kontakta na scartu.
Potem ga malo premaknem in spet dela BP.

DAC
10.02.2007, 19:13
Poskusil sem že z drugim scartom ter utp kablom pa je še vedno isto. Včasih celo v ozadju slišim zvok slovenije 1 pa čeprav gledam drug program.

Veron
11.02.2007, 21:33
Tisti ki imate po nadgradnji črno-belo sliko mi prosim povejte na kteri scart na STBju imate priključeno?

mazho
12.02.2007, 08:19
Kot v navodilih: na scart za TV sprejemnik. Tako je bilo priključeno že pred nadgradnjo in te težave ni bilo. Slika pa ni skoz črnobela, včasih je včasih ni. :dontknow:

sinner
12.02.2007, 18:34
Imam tudi take težave kakor DAC, tudi pri meni se pojavljajo prozorni pasovi v širini 10 cm in to v pogostih intervalih!Nevem kaj bi bil lahko drug razlog kakor nadgradnja?Pred nadgradnjo so bile barve velik boljše kakor so sedaj po nadgradnji!!!Zelo sem razočaran nad vsem skupaj, sedaj tudi takega navdušenja nimam več da bi gledal tv, prozorne pasove in velik slabše barve!Zgleda da ima veliko ljudi po nadgradnji probleme, potem je problem v nadgradnji in ne v komunikatorjih, scart priključkih in utp kablih.Velik - za SiOL TV, po mojem osebnem mišljenju.
LP Aleš

pepo
14.02.2007, 07:13
To z vertikalnimi potujočimi črtami sem po nadgradnji opazil tudi sam pri tastu. Tudi slika ni več tako ostra, kot je bila prej, dejansko je dosti slabša. Po mojem je to povezano s tem, da so izključili macrovision zaščito proti snemanju, čeprav ni logično. Upam, da bojo to z naslednjo nadgradnjo popravili. Je kdo klical tehnične informacije? Kaj pa tam pravijo?

LP

janezpesec1
14.02.2007, 17:39
Pri meni se to pri gledanju od dalec ne opazi, ce pa gledam cisto od blizu pa opazim to vertikalno crto ki potuje z desne proti levi. Mozno da je odvisno od televizorja, pri meni je najcenejsi Sony trinitron izpred 8 let se mi zdi.

sinner
14.02.2007, 18:06
Ne mislim da tukaj televizor nima veze?Sicer, pa ali je kdo poklical na tehnične informacije in vprašal kako stojijo zadeve?Ampak že kar predvidevam njihov odgovor?Kaj ko bi napisali kakšno elektronsko pismo na SiOL?
LP Aleš

DAC
15.02.2007, 10:37
Ne od televizije ni odvisno nič, sam sem poskusil tako na svojem Widescreen Phillipsu kot na malem 10 let starem LGju pa je bilo isto. Osebno na siol še nisem klical zaradi tega problema.

fix
15.02.2007, 11:12
Mogoce pa je kriv mpeg4?

janezpesec1
15.02.2007, 17:40
MPEG4 ne more biti kriv ker ga se ni. No vsaj pri meni Sagem se vedno lepo sprejema MPEG2 (4500 kbit/s - no tu nekje). Sem pa opazil novo napako na Sagemu in sicer ce TV povezem preko drugega scarta (oznacen je za videorekorder) ne delujejo tipke za glasnost in mute - to me pa jezi ker mi samo na tem scartu normalno deluje teletext (neumni TV sprejemnik na prvem scartu kaze sliko TV programa v ozadju namesto crnine).

janezpesec1
15.02.2007, 18:54
Takole je: klical sem na SiOL in operater na zacetku o tezavi ni vedel nicesar. Je pa povprasal nadrejenega in je tezava znana, zbirajo uporabniska imena vseh ki imajo tezave tako da le poklicite. Pri nas imamo doma dva Sagema in ju bom zamenjal med seboj da preverim ce je napaka prisotna samo na enem, na drugem namrec te crte ne opazim. Drugace smo dogovorjeni da Sagema prinesem v teletrgovino na preizkus. Se nekaj je svetoval ceprav ne verjamem da bi to lahko vplivalo: ce je v TV vkljucena sobna antena naj bi se jo izkljucilo (pri meni antene ni tako da zagotovo to ne more vplivati). Mimogrede, ali imate vsi ki imate tezave Sagem povezan na SCART ? Morda bi se splacalo poizkusiti preko cinch izhodov zadaj ce to kaj spremeni sliko. Jaz sem poizkusil a zal dobim samo crnobelo sliko pa se zamaknjena je (kot da bi bila SVHS, moj star TV pa jasno tega ne prebavi).

DAC
15.02.2007, 21:50
Tako je, sagema imam povezanega na Scart.
Najprej sem tudi jaz mislil da je kriva antena za to črto, da so morda kakšne motnje med programi a sem poskusil brez nje in razlike ni bilo.
Napako bom prijavil ko dobim sagema nazaj iz servisa, trenutno uporabljam nadomestnega.
Aha in hvala za informacijo, da mute in glasnost ne delujeta ker imam v napačnem vtiču vključen scart, sem mislil da je že vse odpovedalo ;)

bassoon
20.02.2007, 08:17
Enake težave. Sagem in črna lisa ki potuje od desne proti levi. A bo kdaj konec teh težav?

sinner
21.02.2007, 18:38
To pa noben mislim da ne ve?Ja upam da se bo kmalu vse popravilo v normalno stanje, ker mene ta stvar že pošteno spravlja ob živce!Ne plačujem 50€ za nekakovostno sliko in gledanju črt na ekranu!Tudi danes sem zvedel da ima tudi neka prijateljica iste težave, kakor veliko drugih na tem forumu.Na SiOL pa prav gotovo ne bom klical in prijavil da imam težavo, kar naj se sami potrudijo in zadevo popravijo na enako stanje, kakor je bilo pred nadgradnjo!

btrafela
21.02.2007, 19:38
Tudi jaz imam enake težave. Črbo lisu, ki potuje po ekranu.

Wampek
22.02.2007, 06:06
Tudi jaz imam enake težave. Črbo lisu, ki potuje po ekranu.

Enako tudi sam...

bcar
22.02.2007, 07:14
Včeraj sem gledal SIOL.TV na sagemu in prek SCARTA priključen na LCD TV,
nobenih črt ni blo čez ekran, mogoče so problemi samo za CRT TV-je?:dontknow:

janezpesec1
22.02.2007, 18:05
Ne vidi se vedno, ce je temna slika tega ne bos opazil. Zelo dobro se je opazilo na primer prejsnji teden na Eurosportu ko so prenasali snooker (zelena miza). Mimogrede, ali si morda preizkusil povezavo z LCD TV preko HDMI ?

DAC
24.02.2007, 15:04
Tako je, najbolj se vidi na zelenih podlagah. Sam gledam nogomet še vedno preko antene ravno zaradi tega razloga.

sinner
03.03.2007, 16:35
Mene pa zanima, če se je kaj na tej motnji dogajala zadnje čase?Je kdo klical na SiOL in vprašal?Skos bolj mi požira živce ta črta na ekranu, non stop!
LP

Gorkichev
10.03.2007, 15:42
mene pa zanima kaj sploh je ta nadgradnja - kaj prinese novega, ker jst nism vidu nobenih razlik, ne v kvaliteti ne v št. programov

janezpesec1
10.03.2007, 17:37
Dodali so podporo za SiOL TV plus (tudi ce je ne bi) in onemogocili zascito Macrovision. No ja, pa pokvarili sliko vsaj na SCART izhodu.

Gorkichev
10.03.2007, 17:39
kej je ta podpora? kaka zaščita?
glede slike nism opazu sprememb - uporabljam pa HDTV kabu

sinner
19.03.2007, 21:39
Kvaliteta se je samo poslabšala in ne izboljšala, po eni strani mi pa že prav malo visi dol za ta SiOL, kruto povedano, ker nobena stvar ne dela tako kakor bi morala, edino z internetom nimam tezav, ceprav mi tudi kdaj ne dela, ampak samo resetiram modem hehe.
LP Aleš

madmitch
19.03.2007, 21:43
Mene pa zanima, če se je kaj na tej motnji dogajala zadnje čase?Je kdo klical na SiOL in vprašal?Skos bolj mi požira živce ta črta na ekranu, non stop!
LP

Kaj pa, če bi sam poklical? Si invalid - gluhonem? OK, potem razumem. Če ne, si pa samo len kot gnoj.

matt13
20.03.2007, 13:55
Tudi jaz imam imam Sagema povezanega s scart kablom, sem tudi opazil to črno liso. Opazil pa sem tudi,
ne vem če se tudi pri komu izmed vas to dogaja, da če gledam programe tiji, mtv adria, mtv hits mi omenjeni programi po okoli 5-20mimut gledanja postanejo črnobeli, ampak zaradi tega postanejo tudi vsi ostali programi črnobeli, je tudi kdo izmed vas opazil podobno. Potem resetiram sagema in spet je barvno. Če pa omenjenih programov ne gledam, ostane slika barvna.

Lp

matt

sinner
25.03.2007, 11:57
madmitch, to sem storil ze zdavnaj in odgovor je tak kakor ga dajo skoraj vsakemu uporabniki, da naj resetam itd...
LP Aleš

janezpesec1
25.03.2007, 17:31
Morda pa lahko storz kaj pokomentira ? Ce se prav spomnim ima tudi storz Sagemov STB in sem preprican da je opazil to nadlezno crto.

sinner
25.03.2007, 18:07
Zgleda da se bo treba sprijaznit janezpesec1, ni omembe vredno pisat post-e, ce nas nihce ne uposteva!
LP Ales

janezpesec1
26.03.2007, 17:42
Bomo pa klicali vsak teden na SiOL in cez nekaj casa zaceli pisati reklamacije, to bo verjetno pomagalo. Razumem da take napake ne morejo odpraviti cez noc (pustimo to da niso opazili da nadgradnja tako pokvari sliko) vendar pa ce v recimo treh mesecih napaka ni odpravljena je to zelo neodgovorno do uporabnikov.

matt13
27.03.2007, 07:16
Tudi pri meni se pojavljajo prozorni pasovi z desne proti levi, zanima pa me, če je komu in kako
uspelo rešiti te težave?


LP

matt

Lipa
27.03.2007, 09:38
Nekdo na forumu je govoril o priključitvi TV-ja preko HDMI vmesnika. Naj se javi in pove ali se tudi njemu pojavljajo ti pasovi. Pa da vidimo ali je problem samo pri priključitvi preko Scart kabla.
Sem pogledal po forumu, to je bil uporabnik Popek, prosim, če pove kakšno je stanje pri njemu.

popek
27.03.2007, 12:51
danes bom probal z kompozitnim kablom....pa poročam.
Jutri pa probam še z HDMI. Rezultate javim.

Lucas22
27.03.2007, 13:37
Jaz uporabljam obe povezavi, preko komponentnega izhoda na enak vhod na TV, hkrati pa tudi SCART>SCART.
Vertikalna črta se preko komponentnega izhoda ne pojavlja, slika je tudi bolj ostra kot preko SCART, vendar je nekoliko zrnata, če gledam zelo od bljizu.

Barve so preko SCART bolj žive, vendar se da nekoliko kompenzirat z ročnimi nastavitvami na TV.
Na SIOL sem tudi poslal meil, kjer jih sprašujem ali se kaj dela na tem problemu, in kdaj lahko pričakujemo odpravo napake. Uganili ste...po enem tednu še ni odgovora.

Skratka, pri meni je slika boljša preko komponentnega izhoda. Se pa občasno zgodi da za sekundo slika izgine, kot da bi potegnil kable vn, pa spet not...

matt13
27.03.2007, 18:54
Zanima me če so vam tistim, ki ste odnesli STB sagema na servis, to težavo z vertikalnimi pasovi odpravili?

matt

marelectro
31.03.2007, 10:57
Mene tudi motijo "potujoči" pasovi! Najprej sem mislil da je pac kriv moj tv oz scart vhodi, zdaj pa vidim da nisem edini s težavami, tko da je najbrž problem v Sagemu! Upam da se bo dalo kaj rešit glede tega...sej v končni fazi so pasovi prebavljivi, človek se jih navadi, samo če se jih da odpravit, bi blo kul:)

M

matt13
01.04.2007, 16:35
Ni kriv TV ali SCART priključek, sem poiskusil na drugem TV, drugi SCART, poiskusil sem drugi komunikator SAGEM pa so vseeno bili tile vertikalni pasovi. Mislim, da je napaka ali v SAGEMIH, ali pa s strani SIOLA.

matt

sinner
02.04.2007, 19:02
matt13 imaš iste težave kakor jast al pa še drugačne, ta problem bo zgleda ostal in se nebo nič naredilo na njemu, ker SiOL totalno ignorira nas uporabnike.Se bo zgleda treba sprijazniti, da naša beseda nič ne šteje, in da je zmeraj problem pri drugih, pri njih pa vse dela popolno.
LP Aleš

Wabb
02.04.2007, 21:18
Ni kriv TV ali SCART priključek, sem poiskusil na drugem TV, drugi SCART, poiskusil sem drugi komunikator SAGEM pa so vseeno bili tile vertikalni pasovi. Mislim, da je napaka ali v SAGEMIH, ali pa s strani SIOLA.

matt

Napaka je 100% v sagemih, ker amino deluje normalno brez črt. Ko dobim sagema s servisa javim ce je problem resen.

matt13
03.04.2007, 16:16
Dobro Wabb, prosim pol pa javi!

matt

Veron
03.04.2007, 16:43
Napaka je 100% v sagemih, ker amino deluje normalno brez črt. Ko dobim sagema s servisa javim ce je problem resen.
Meni Sagem STB dela normalno.

rav
03.04.2007, 17:39
Napaka ni v komunikatorjih, ampak pri prenosu signala in zastareli tehnologiji, ki jo na vso silo z vsemi popusti rinejo nevednim kupcem. Finta je v tem, da morajo zalogo počistiti in pri tem biti uspešni, v nasprotnem primeru ne bodo pridni.

SloCop
03.04.2007, 18:33
rav: ne govori neumnosti..... te crte ki jih vidim tudi jaz niso posledica nobenega prenosa.... sploh pa mene nič ne motijo, se pa strinjam da bi lahko zadevo odpravili. Vsekakkor pa to nima nobene povezave s hitrostjo prenosa in bodi raje tiho

janezpesec1
03.04.2007, 18:44
Meni Sagem STB dela normalno.
Imas STB priklopljen preko SCARTa ? Drugace pa ni vedno opazno, na temnem ozadju se potujocega pasu ne opazi, na kaki zeleni pa ga ne mores zgresiti.

Veron
03.04.2007, 19:51
Imas STB priklopljen preko SCARTa ? Drugace pa ni vedno opazno, na temnem ozadju se potujocega pasu ne opazi, na kaki zeleni pa ga ne mores zgresiti.
Enako je preko scarta in preko RGBja (al kar kol je že, 5 činčov pride, 3 video in 2 audio). HDMI nisem probal (brezveze, ker je kabel drag)

janezpesec1
04.04.2007, 17:49
Opazil pa sem tudi, ne vem če se tudi pri komu izmed vas to dogaja, da če gledam programe tiji, mtv adria, mtv hits mi omenjeni programi po okoli 5-20mimut gledanja postanejo črnobeli, ampak zaradi tega postanejo tudi vsi ostali programi črnobeli, je tudi kdo izmed vas opazil podobno. Potem resetiram sagema in spet je barvno. Če pa omenjenih programov ne gledam, ostane slika barvna.
To sem opazil vceraj na HRT2, vse je bilo v redu dokler je bila slika. Potem so vklopili zatemnitev in ko sem po nekaj minutah pogledal na TV in prestavil na drug program je bila slika crno-bela. Pomagal je sele izklop Sagema iz elektrike. Si morda to napako ze prijavil tehnicni podpori ?

matt13
04.04.2007, 18:01
Pozdravljen janezpesec, ja to napako sem prijavil tehničnini službi, vendar težava še ni odpravljena, svetovali so mi naj sagema odnesem na servis!

Lp

matt

bassoon
06.04.2007, 07:41
Tehnična služba mi je sporočila, da je do težave prišlo, ker so vključili kompozitni izhod na Sagemu. Napaka naj bi odpravil naslednji update ?!?!?!

janezpesec1
06.04.2007, 17:53
No upajmo da bo cimprej.

mazho
06.04.2007, 19:28
Napaka naj bi odpravil naslednji update

...in pojavila se bo še kakšna nova napaka :veryevil: :rolling:

Wabb
01.05.2007, 20:56
Dobro Wabb, prosim pol pa javi!

matt

Obljuba dela dolg, zato morm povedadat, da sem pred cca. 10. dnevi dobil sagema s servisa. Za enkrat deluje brez problemov (tako kot amino), slika pa se zmrzne tu in tam, vendar se da prezivet :2thumbs: Opis del, ki so jih navedli na servisu: posodobitev in vstopna koda :dontknow:
Se vedno pa so vertikalne crte, ki potujejo z desne proti levi strani ekrana.

matt13
03.05.2007, 15:29
Hvala Wabb, morda pa bo to tezavo le resil naslednji update!

LP


matt

janezpesec1
09.05.2007, 17:56
Update naj bi bil na voljo jutri http://storitve.siol.net/delovanje-omrezja/storitev-novica/n/516/683/

sinner
10.05.2007, 13:18
Da, meni ravno sedaj updata, bomo videli ce so crte in to kaj popravljeno!
EDIT:In da vodoravnih crt ni vec :D,no vsaj trenutno bomo videli cez kaksen dan,tudi kvaliteta pri meni je boljsa, upam da bo vsaj drzalo!
LP Ales

janezpesec1
10.05.2007, 18:01
Hm pri meni je navpicni pas se vedno prisoten, ne opazim nobene spremembe po updateu.

Lucas22
12.05.2007, 12:48
Tudi jaz ne opazim nobene spremembe po tem updatu.
Črta je še vedno prisotna, skratka vse je enako.

Me prov zanima kaj so s tem update-om "kao" popravili ?:nonono:

janezpesec1
12.05.2007, 18:23
Bojda nekaj bugov, kockanje (jaz ga nisem opazil). Vsaj tako je rekel sogovornik na tehnicni pomoci. Si je pa zabelezil MAC naslov STBja in naj bi me klicali tehniki.

markokov
17.05.2007, 16:32
Živjo!

Mene pa zanima kdaj ste imeli na voljo update!? Jaz čakam in čakam pa ni nič!:dontknow:

janezpesec1
17.05.2007, 17:50
Jaz 10.5. Si poskusil Sagemu izklopiti napajanje, pocakati par sekund in ga ponovno vklopiti ?

markokov
18.05.2007, 12:39
Vse sem poizkusil ampak ni nič!

janezpesec1
21.05.2007, 18:54
Katero verzijo firmware-a pa ti napise da imas ? Vidis v menuju, nastavitve, nadgradnja.

markokov
21.05.2007, 19:06
Katero verzijo firmware-a pa ti napise da imas ? Vidis v menuju, nastavitve, nadgradnja.

Jaz sploh nimam opcije nadgradnja!:dontknow:

janezpesec1
22.05.2007, 18:05
Pa imas Sagem STB ali Amino STB ?