Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem in Windows/MSN Messenger


schnapsi
09.02.2007, 13:25
Lepo pozdravljeni!

Od kar imam Sagem ne morem uporabljati glasovnih in video pogovorov v Windows ali MSN messengerju. MSN messenger namrec uporablja UpnP (Universal Plug and Play) za prehod preko NATa, ki pa ga Sagem ne podpira. Prej sem imel Linksys WRT54G in vse je delalo v najlepsem redu.

Ali kdo ve, kako resiti ta problem na Sagemu? "Port forwarding" se mi zdi neustrezna resitev, ker potem bi lahko uporabljal messenger samo en uporabnik na lokalnem omrezju, torej lastnik IP naslova, na katerega bi nastavil preumseritev.

Hvala lepa in LP.

S

miro74
09.02.2007, 13:46
Uporabi sagem samo kot modem in priklopi router na njega. Najboljša rešitev.
Mene tud moti to, da ne podpira upnp

mckeky
10.02.2007, 16:45
poskusi se kljub temu, da imas nastavljenga kot router z racunalnikom povezat PPoE . Pri ganymedu wem da wzge. Tako gre vse mimo routerja, ostali racunalniki pa se zmeraj lahk povezani prek routerja.

wishmaster
10.02.2007, 16:54
poskusi se kljub temu, da imas nastavljenga kot router z racunalnikom povezat PPoE . Pri ganymedu wem da wzge. Tako gre vse mimo routerja, ostali racunalniki pa se zmeraj lahk povezani prek routerja.

Pri dinamičnem IPju mogoče. Pri statičnem pa sigurno ne.

Sharac
10.02.2007, 17:24
NC nebo zadeva je gnila in ce se le da stay away from it..

Death Paladin
12.02.2007, 23:20
UpNP je zadeva, ki je zelo nepriporocljiva. Tudi tisti routerji, ki jo imajo opcijo vklopit, bi naj bila izklopljena iz varnostnih vidikov. Sicer pa zatezi Siolu za Admin geslo, pa se ga bo dalo mogoce nastavit. Mene tudi recimo moti, da ne morem po zelji vklopit/izklopit ICMP na Sagemu.

gloris
13.02.2007, 13:38
UpNP je zadeva, ki je zelo nepriporocljiva. Tudi tisti routerji, ki jo imajo opcijo vklopit, bi naj bila izklopljena iz varnostnih vidikov. Sicer pa zatezi Siolu za Admin geslo, pa se ga bo dalo mogoce nastavit. Mene tudi recimo moti, da ne morem po zelji vklopit/izklopit ICMP na Sagemu.

Če bi uporabljal Sinope, bi lahko.:veryevil:

Death Paladin
13.02.2007, 16:12
Če bi uporabljal Sinope, bi lahko.:veryevil:

Zal mi je Sinope zgubljal sinhronizacijo s Trio paketom na ISDN liniji in sem ga bil prisiljen zamenjat. Razen tega, da nimam Admin dostopa, me na Sagemu nic ne moti. Ceprav meni dela Voice komunikacija na MSN messengerju preko Sagema. Nisem nikjer zasledil, da bi rabu UpNP vkloplat za MSN messenger. Tezava pa nastane pri File Transfer, ce je na obeh straneh router. Tam je pa res, da mora met eden vkloplen UpNP ali forwardane porte za Messengerja.

schnapsi
16.02.2007, 22:34
DeathPaladin, a ti imas nastavljen Sagem kot router pa ti dela govorna komunikacija?

Ja, res je, da je imel UpnP nekaj varnostnih lukenj, ampak kaj cmo, baje to messenger uporablja za odpiranje portov (zagotovo, pred dvema letoma, ko sem nastavljal Linksysa sem to nekje zasledil). Pravzaprav v tem primeru ne more nastati veliko skode saj router nima ne vem koliko funkcij ali pa obcutljivih podatkov. ;=)

Death Paladin
16.02.2007, 23:46
DeathPaladin, a ti imas nastavljen Sagem kot router pa ti dela govorna komunikacija?


Tako je. Video pa nisem sprobal, ker nimam web kamere.

mckeky
17.02.2007, 03:12
...................Tezava pa nastane pri File Transfer, ce je na obeh straneh router. Tam je pa res, da mora met eden vkloplen UpNP ali forwardane porte za Messengerja.

Sam imam sicer ganymeda.. ampak useeno-ker vidim,da si ravno to omenjal. To sn ugotovil neki casa nazaj. Ko sn imel nastavlenega kot router pa sem hotel posiljati komu kaj ko je tudi imel router sploh ni slo, ali pa se je grozno zatikalo. Kljub temu, da sem forwardiral porte,ki jih ma msn. Medtem,ko tistim brez routerja sem lahko posiljal. Cudno. Tezavo sem resil le tako, da sem ugotovil, da se da prijavit v net z genymedom z PPPoE, kljub temu, da je nastavljen kot router.