Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Snemanje naljubse oddaje na domaci DVD-R ali VCR


btomaz
16.02.2007, 20:22
Že nekajkrat sem vprašal na Siol pa kar naprej nekaj ovinkarijo ali pa sami ne vedo kaj je možno. Kaj pa mislite vi na forumu ?:(

Zanima me ali si najljubšo TV oddajo posneto s pomočjo osebnega snemalnika, lahko kasneje ob predvajanju, posnamem na svoj domači DVD rekorder ali videorekorder. Ali drugače povedano, ali je na posneti najljubši oddaji vključena Macrovision zaščita ?

Nerodno je namreč, da si je oddajo mogoče ogledati le v dveh dneh po snemanju, kar je pogosto premalo. Na ta način, pa si jo lahko ogledam kadarkoli kasneje. :dontknow:

Wampek
17.02.2007, 16:05
Snemanje po novem dela tudi s Sagem STB-jem. Testni posnetek snemanja sem dal na YouTube. V originalu je PAL VOB MPEG2 kvaliteta. Skompresiral sem v XviD iz 180MB na 50MB.

n9y6rWQv0nk

Veron
17.02.2007, 16:19
macrovision zaščita je bila odstranjena, tako da nebi smelo bit problem snemanjen domači DVD-r ali VCR

Tony29
17.02.2007, 16:32
Wampek link ne dela.Ga lahko popraviš.

Wampek
17.02.2007, 16:38
Kot kaže na youtube težave. Je že delal pa spet javlja "If you have recently uploaded this video, you may need to wait a few minutes for the video to process." Bo treba počakat, da ga celega procesirajo... Je zanimivo za vidt, kako deluje šaltanje kanalov :).

Wampek
17.02.2007, 17:01
Evo še na google video, ampak je slabša slika:

http://video.google.com/videoplay?docid=-9000805627501098772

Ter XviD posnetek originala (50MB):

http://193.77.75.21/~litija/sioltv/SiOLTV.avi

sojus
17.02.2007, 21:51
Hmm, lahko kdo kako razloži kako se da snemat, če se sploh da snemt iz siol-tv na videorekoreder(kaseto) ??


Hvala:rolling:

Vsemogočni
18.02.2007, 21:33
Glavni kabel od Siola (iz aminota) priključiš v videorekorder, videorekorder pa povežeš s TV aparatom s scart kablom. Snemaš tako, da na videorekorderju nastaviš čas vklopa in izklopa (začetek in konec oddaje, ker programi niso točni lahko dodaš pred snemanjem cca 10 minut, za konec pa ponovno podaljšaš čas snemanja za cca 10 minut), ali pa ročno vklopiš snemanje in nato tudi izklopiš.

Edino pazi na to, ko videorekorder snema oddajo, ne smeš na TV aparatu menjati (prestavljati) kanalov-programov, ampak moraš pustiti na tistem na katerem videorekorder snema. Drugače boš imel nekaj posneto kar si nastavil in potem vse tisto kar boš gledal s prestavljanjem kanalov oziroma programov. TV aparat pa lahko med snemanjem izklopiš.

goldy
23.02.2007, 16:50
Ej,a veste da tole res deluje.Edina stvar,ki mi je delala mal problemov,je bil tale glavni kabel.Pa sem na koncu stuhtal,da je to v bistvu scart kabl.Torej,komunikator povežeš s scart kablom v DVD ali VHS recorder,le tega pa potem zopet s scart kablom v TV.IN to je to.Vse skupaj deluje tako kot mora.Edina pomankljivost je pa res ta,da ne smeš prestavljat programov.Ampak,to je pa že za prežvet.;) :)

robertts
29.12.2007, 20:01
Zanima me kako naj povežem STB na dvd rekorder? Poskusil sem z skartom (obračal skart kabel) iz STB-ja na rekorder (skart vcr izhod, na dvd rekorder stb vhod) ampak zvok dobim slike pa ne. Kakšne so še druge možnosti? Prosim za čimveč idej. LP

robertts
29.12.2007, 20:43
Poskusil sem tudi to varijanto kot ste opisali, da povežem z skartom stb via dvd-r in naprej skart dvd-r via tv in nič. Tema.

robertts
30.12.2007, 19:06
Ali je možno da moj Sagem STB ima še vedno zaščito proti snemanju?

Aldebaran
30.12.2007, 20:58
poveži še DVD in STB pa bo... se pravi morjo biti trije scart kabli: en od STBja na TV, drugi od DVDja na TV in tretji, ki povezuje STB in DVD... to je to, potem pa stisneš record in akcija, ... aja pa da nebi slučajno menjal kanale med snemanjem!!!

robertts
30.12.2007, 21:33
Na TV imam samo 1 skart, zato imam selektor z 4x vhod in 1x izhod. Sem povezal takole: STB na DVD-R (skart povezava), iz DVD-R na kanal 3. Na kanal 1 je STB na TV, kanal 2 je še en DVD, 1 kanal pa je še fraj. Se pravi ko gledam Siol TV na kanal 1 je vse OK, ko pa prestavim na kanal 3 pa zvok je slike pa ni. Pol sem poskusil brez selektorja na TV pa zvok je slike ni, pol sem zasukal skart kabel zaradi možnosti da ni dvosmeren pa zvok je slike pa ni. Zmanjkalo idej. Zato sumim, da je kaj z STB-jem narobe ali pa je notri kakšna zaščita.