Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Navijanje procesorja AMD Athlon 1800 (procesor)


tomy29
20.02.2007, 09:41
mam 1800mhz amd athlon procesor zanima me če se da ta zadeva kej navit pa kako se to nardi če mi kdo razloži korak za korakom hvala

amadej
20.02.2007, 11:32
ja v bistvu dviguješ FSB skratka pa moreš paziti na temperaturo procesorja.Kolko mi je znano se naj nebi smel segrevat preko 50°C.Jaz mam 3.2 P4 še nenavit in na njem je hladi pošast firme Zalman in sem preverjal z nekim programom in se mi procesor redko kdai segreva preko 36°C.
Torej FSB dviguješ v Bios-u seveda pa imajo nekatere matične plošče to opcijo zaklenjeno tako da se to dela z nekim programom.
Več boš našel tukaj na tem forumu:
http://www.racunalniske-novice.com/forum/viewforum.php?f=4
samo še prijavit se moraš.

lp

mckeky
20.02.2007, 12:43
jep... tut mene zanima glede mojga AMD Semprona, kako izstisniti iz njega kaj vec....
U biosu pa imam use zaklenjeno oz. NIČ ne morem spreminjat...

Mogoče mi priporočate še kakšen preprost program??? (tista 2 omenjena na rac.novicah mi nista hasnala kaj).


http://shrani.si/files/proctvlx.jpg

torej deluje na frekvenci cca. 1700mhz... lahko pa bi na cca. 2100 ... torej bi dobil 400mhz več, pa ne wem kako, glede na to da se u biosu NIČ ne da spreminjat.

(ram imam pa trandscan 400mhz ddr (nisem pa preprican, ce trenutno tudi deluje na taki frekvenci) )

amadej
20.02.2007, 19:23
misliš da bi z 400Mhz kaj pridobil? :)
če se že spravlaš navijat poskusi vsaj iztisnit ves sok iz njega :) :P

mckeky
20.02.2007, 19:43
misliš da bi z 400Mhz kaj pridobil? :)
če se že spravlaš navijat poskusi vsaj iztisnit ves sok iz njega :) :P

400mhz .... jep .... mislim da to ni zanemarljivo (vsaj za bol zastarele procesorje ne..-naprimer 1000Mhz in 1400mhz je gotovo razlika, katero pa bi vrjetno tezko opazil pri 3Ghz in 3,4Ghz).. poleg tega ce nisi opazil je celo asus prob zaznal, da je to najvisja mozna hitrost procesorja,... le ne wem kako priti do nje.

amadej
20.02.2007, 23:28
sai nimam dosti pojma o tem ampak kaj kmalu bom s ejas tudi spravljal navijat mojega vsaj za probo ko bom nabavljal core 2 duo da vidim kaj bo rekel :p tako da ti zdai zberi vs einformacije d abodo še meni pomagale :p
ajt lp

twix
04.01.2008, 16:03
Jaz imam tudi eno vprašanje. Imam računalnik AMD Athlon 2500 + in njegova privzeta frekvenca je 1833 MHz. Že kar nekaj časa nazaj pa sem na nadzorni plošči opazil, da je hitrost mojega procesorja 1100 MHz in ne 1833 MHz. 2 krat sem jo še uspel spraviti nazaj na prvotno v BIOSU, potem pa ni šlo več in sedaj je 1100 MHz. Ali obstaja kakšen način, da jo spravim nazaj na 1833 MHz? V BIOSU nimam nobene FSB opcije.

prekmurec
04.01.2008, 19:23
seveda da imaš,najprej nastavi frekvenco cpu na manual,potem pa na delo
sicer je pa tukaj (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=30173/) že nekaj napisanega

zeriX
04.01.2008, 20:45
Vprašanje če je tvoj cpu sploh odklenjen, če ni si zmrznil in boš moral hardware-sko najprej malo "pofarbat" cpu da bo šlo navijat. ;)

HOLLAND
04.01.2008, 21:30
Jaz mam 3.2 P4 še nenavit in na njem je hladi pošast firme Zalman in sem preverjal z nekim programom in se mi procesor redko kdai segreva preko 36°C.

No jst mam P4 3 GHz in mi dela na nekje blizu 60 stopinj. A mislite, da je to kaj narobe? S katerim programom pa to preverjaš? Jst sm to gledal v biosu.

Slowhand
04.01.2008, 21:57
Jaz imam tudi eno vprašanje. Imam računalnik AMD Athlon 2500 + in njegova privzeta frekvenca je 1833 MHz. Že kar nekaj časa nazaj pa sem na nadzorni plošči opazil, da je hitrost mojega procesorja 1100 MHz in ne 1833 MHz. 2 krat sem jo še uspel spraviti nazaj na prvotno v BIOSU, potem pa ni šlo več in sedaj je 1100 MHz. Ali obstaja kakšen način, da jo spravim nazaj na 1833 MHz? V BIOSU nimam nobene FSB opcije.


je zelo verjetno,da je plata mal murklna...:(najbrž je tudi fsb na 100 in ne na 166...
če maš kako asrock (al podobno),pri kateri se fsb nastavlja z jumperji,raje preveri,če so jumperji pravilno postavljeni (včasih se lahko zgodi,da med čiščenjem s sesalcem kakega zmanjka) - če so vsi prisotni in postavljeni tako,kot morajo biti,ti bo pomagalo samo to,da zamenjaš plato....
seveda uporabi priročnik za matično.....:approve:
pri takih ploščah lahko s spreminjanjem nastavitev v biosu plato uničiš (nastaviš fsb na manual namesto na by jumper,pa si kandidat za menjavo plate)....