Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : promocijsko obdobje VoD in snemanje


Bossek
21.02.2007, 19:37
Obe storitvi bosta v promocijskem obdobju, do 31. marca, na voljo brezplačno. V začetnem obdobju bodo nove možnosti SiOL TV na voljo na območju Maribora in Ljubljane, kasneje pa tudi drugod po Sloveniji.

Torej tisti, ki nismo iz Ljubljane ali Maribora, ne bomo imela teh dveh storitev 1 mesec brezplačno (promocijsko). :mad:
Nekako bi bilo bolj pošteno če bi bili storitvi brezplačni 1 mesec od vklopa na danem območju.:censored:

miro74
21.02.2007, 19:47
Glede na to kako delujejo bi morale biti vse siolove storitve ki imajo kaj z sioltv biti v promocijskem obdoju.

markoajda
27.02.2007, 19:41
Od Siola kaj drugega ne gre pričakovati.

kissli
28.02.2007, 14:33
Ma sram jih je lahka banda cehanska pa vse bo treba novo kupit , če boš hotu sploh kaj gledat????
Gremo nazaj na kabel pa bo.

phil350
01.03.2007, 10:27
:( Žalostno! RAZLIKE vsi pa plačujemo enako! V reklamnem bloku, ki se je predvajal bi to morali povedat in še s kakšnim komunikatorjem lahko dostopaš AMINO ali SAGEM. To je zavajanje javnosti!:mad: :mad:

anarchy
01.03.2007, 17:12
VOD suck, predrago, upam samo, da ne bodo otroci ali starsi kaj prevec gledali ondemand in na koncu bo nekdo mogu to placat. Mislim ne morajo ti neki takega ponujat, ko so moznosti zlorabe ogromne, sedaj ne vem tocno kako deluje, ampak upam, da res ni tako preprosto dobiti te VOD vsebine, kot pravijo. žNaj naredijo da placas vsakic ko pogledas spored ali txt, ozirom aze ko menjas kanale, mislim res, ta VOD je res katastrofa in se drag je, ceprav je prihodnost v njemu, toda ne na tak nacin.

Ipod
01.03.2007, 18:22
Za vod potrbujes geslo. Ce geslo poves frocu je tvoj problem...

anonim
06.03.2007, 18:45
Na www.monitor.si:
SiOL s težavami 06.03.2007

Le nekaj dni po tem, ko so na SiOLu zagnali svoj novi TV vmesnik SiOL TV Plus, je novost bolj ali manj nečastno pokleknila. Video na zahtevo ne deluje (po Siolovih besedah imajo »tehnične težave«), ravno tako ne deluje snemanje TV programa na obeh nacionalkinih programih, medtem ko snemanje na POPTV in Kanal A deluje. No, slednje prav nič ne koristi, kajti tako posnetih oddaj ne moremo predvajati, kajti kot rečeno, video na zahtevo (kamor sodijo tudi posnete oddaje) ne deluje…

Da storitev video na zahtevo ne deluje, je še toliko bolj čudno zaradi tega, ker ima trenutno do nje dostop zelo malo uporabnikov. Obstoječim uporabnikom SiOL TV storitev namreč sploh ni dosegljiva, razen če bi se odločili za nakup novega set top boxa, ki stane 188 EUR. Poleg tega so dostop do storitve že v osnovi omejili samo na naročnike iz Ljubljane in Maribora.

Mimogrede, naši viri pravijo, da je odločitev o omejitvi posledica zmotnega razmišljanja, da je video datoteke (filme) edino možno imeti le v centrali, v Ljubljani in da je zato do centrale nujno speljati ustrezno široke (10 Gb/s) omrežne optične »pipe«. Možno bi bilo namreč tudi postaviti več video strežnikov, ki bi bili posejani po Sloveniji, video vsebine med njimi pa bi se pretakale avtomatsko (t.i. content propagation). Ob taki rešitvi (ki sicer ne bi bila poceni) bi bila lahko SiOLova (Telekomova) omrežna infrastruktura (ki je še veliko manj poceni) tudi manj široka in bi bila storitev zato na voljo tudi preostali Sloveniji…

Razlog za nedelovanje snemanja nacionalkinih programov je bolj zemeljski, oz. pravni. Pogodba o tovrstnem sodelovanju med SiOLom in RTV Slovenija namreč enostavno ne obstaja, ampak je bilo sodelovanje očitno sklenjeno kar ustno (primer ministra Bručana in helikopterskih prevozov se vsiljuje kar sam od sebe…). Ko so bili odgovorni na TV Slovenija na to dejstvo opozorjeni, so sodelovanje do sklenitve pogodbe očitno takoj preklicali. No, naši viri trdijo, da je skoraj nemogoče, da bi/bo tudi sklenjena pogodba vključevala pravice snemanja tujih vsebin (filmov, TV serij…), ker je take pravice praktično nemogoče pridobiti. Omrežno snemanje se bo lahko tako hitro izkazalo za račun brez krčmarja.

Mimogrede, konkurenčni T-2 je najverjetneje prav zaradi tega omrežno snemanje izpustili iz novosti, ki so jih predstavili konec februarja.