Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zmrzovanje modema


Shin3r
21.02.2007, 21:23
Bom problem pripisov kar tukej ker se mi niti ne da niti nimam volje klicati na helpdesk ker tut sam delam isto delo samo pri drugi firmi in sem sit tega dela.

Problem je da mi modem zmrzne ponavadi zjutrej, velikrat pa zvečer včas tut v prestankih do 5 minut. Seveda zadevo reši le reset vendar to ni to. Zdej zanima me če so krive nadgradnje ali sam modem. Modem mi je brez problema pridt zamenat na kranjsko poslovalnico ker mam do tja 5 minut.
Ko zmrzne včas lahko pridem prek računalnika nanjga in ga tko resetirat (priznam sem prelen da bi hodu do njega :P) , na cajte se pa tut odzivat noče, tko da gremo na hard reset :P


lp upam da se poštima tole ker od zadnje težave je blo problemov skoraj nič :)

Death Paladin
22.02.2007, 08:48
Predpostavljam, da tisti drugi ponudnik ni mozen pri tebi :) . Kater modem pa mas ? Kako zmrzne ? Pravis da preko LAN interface se lahko dostopis do njega ?

Shin3r
22.02.2007, 09:19
Ne ne možni so vsi tudi optiko imam pred bajto samo ni speljana do hiše, samo ne da se mi urejat par stvari pa tut določene stvari mi niso všeč

Mam sagemov modem, zmrzne, oz prenos podatkov se ustavi, ADSL sveti normalno. Ja povezat se da občasno enkrat ne enkrat ja. Na začetku je prekinjal tko ponavadi 1x zutrej pa 1x zvečer, zadne čase tut na 5 minut.

schnapsi
23.02.2007, 12:17
Tudi jaz imam čisto iste probleme. Na Sagem sem nadgradil decembra, ker sem hotel uporabljati telefon. pred tem sem imel Callisto in v dveh letih mi niti enkrat ni izginila internetna povezava, sedaj pa se to dogaja vsak teden (Sagem je nastavljen kot router). Kot si opisal zgoraj, vse je v redu z ADSL povezavo, ampak včasih modem kar zmrzne, zmanjka povezave na računalniku, čeprav so vse IP vrednosti pravilne, pa tudi telefon lahko človek uporablja, ni pa se mogoče povezati na spletni vmesnik modema 192.168.2.1. Oživljanje modema ne pomaga, tudi če ga izklopiš za par minut in vklopiš nazaj, se napaka ne popravi takoj. Ponavadi preživimo kako uro, da ga spet vzpostavimo. Spet drugič se zafecla telefonu: nekdo pokliče na telefon, pa poleg glasu uporabnika, ki se javi na Sagemu sliši še tu-tu-tu-tu-tu... torej isti zvok, kot pa če je zveza zasedena. Spet je treba resetirati modem. WLAN mi tudi ne dela z WPA, ampak samo WEP. Ampak, to je bilo šele potem ko so mi nadgradili WIFI software, najprej WLAN sploh ni delal.

Skratka, modem je prava katastrofa in sem ZELO ZELO ZELO ZELO ZELO nezadovoljen. Najraje bi imel Callisto nazaj. Kaj pa menjava za Sinope? Ali je to mogoče?

Cavallo
23.02.2007, 12:40
Hmmm zanimivo. Mam iste probleme. Sploh zadnje 3 do 5 dni. Modem dela in lahko dostopam do njega nakar kar na enkrat crkne in nemoram vec do njega dostopat in nic. Samo izklop iz stroma in reset potem pa dela :/ Nevem zakaj se je to zdaj zacelo ? Pred tem je delal ko šus :)

Lencka
23.02.2007, 13:43
:nonono: Nas je več. Ravno sem iztikala in vtikala :D

mihies
23.02.2007, 13:45
Sagem klasika. Meni se je to pred časom dosti časa dogajalo in približno 123-a nadgraditev biosa modema ga je spravla malo k sebi.
Vejetno je kak pameten SIOLovec kaj nadgrajeval (povejo itak ne, kot da se uporabnika ne tiče)...

Cavallo
23.02.2007, 13:51
:nonono: Nas je več. Ravno sem iztikala in vtikala :D

:rolling::rolling::rolling: Da se ni moj modem to kaj od tvojega nalezel :D

Lencka
23.02.2007, 13:53
:rolling::rolling::rolling: Da se ni moj modem to kaj od tvojega nalezel :D
Mogoče bi pa res morala kej testirat :rolling: ne vem, pri mojem je včasih ratalo že v prvo, zdaj moram že večkrat ponovit vajo :rolling:

Cavallo
23.02.2007, 13:56
Hmmm sam to so mogl neki za***at pomojem. A se men sam zdi al dans ful pocas net dela ?

mtance
23.02.2007, 18:07
Men dela s Sinopejem vse vredu, tako da imaš/imate ti/vi probleme s sagemi.

Cavallo
23.02.2007, 18:21
Smo opazili :)

Breskva
23.02.2007, 18:21
joj tepčki imam sagema že 7 meseceev in use dela bp, slabi ste in ne znate...dejte raje na klicni dostop pojdite

Breskva
23.02.2007, 18:23
Če misliš da ti net dela počasa nared test na file.siol.net pa dej kej dol vlečt ap če je nižja kliči siol

Cavallo
23.02.2007, 18:35
A dej ga srat no. Ja tola s pa dobr povedu :P

Lencka
23.02.2007, 18:36
joj tepčki imam sagema že 7 meseceev in use dela bp, slabi ste in ne znate...dejte raje na klicni dostop pojdite
Pazi, da še ti ne segniješ prehitro :nonono: Menda (tako je slišati) ni potrebno biti strokovnjak, da lahko uporabljaš tovrstne povezave, in menda (tudi to se šepeta med ljudmi) jih lahko celo navadni, povprečni, trapasti smrtniki.

wishmaster
23.02.2007, 18:36
Če si bliz centrale doma, normalno da ti dela. Jaz sem tega sagema dobil od kolega, ki ga ni več rabil. Njemu delal vredu, oddaljen bil 200 metrov od centrale. Meni se pri 2,6 km, modem sploh ni hotel sinhronizirat zvečer. Čez dan je za silo delovalo. Callisto mi pa veselo že 2 leti deluje brez kakšnih problemov. Nihče vas ni silil, da morate sageme imeti.

bobi
23.02.2007, 18:48
Brez panike, samo gripa razsaja!
Malo čajčka pa en aspirin mu daš, pa bo bolje :2thumbs:

Shin3r
23.02.2007, 19:21
Če si bliz centrale doma, normalno da ti dela. Jaz sem tega sagema dobil od kolega, ki ga ni več rabil. Njemu delal vredu, oddaljen bil 200 metrov od centrale. Meni se pri 2,6 km, modem sploh ni hotel sinhronizirat zvečer. Čez dan je za silo delovalo. Callisto mi pa veselo že 2 leti deluje brez kakšnih problemov. Nihče vas ni silil, da morate sageme imeti.

Tale sranje od callistota so mi menjavali vsak teden, sagem dela ma treba poklicat kar se mi pa niti ne da

Za trio paket un callisto ni lih najbl primeren ali pač

Dr.Br@in
25.02.2007, 21:55
Imam tudi problem da mi modem zamrzne tako da ga moram izklopit iz elekrike da spe t deluje. Ker sem ze javo na siol teh. pomoč pa po cca 10-15 min čakanja na prostega operaterja sem končno dobil vezo dan sem povedal uporabnisško ime in da nevem kaj je tam čaral nekaj in mi je samo rekel da še naj pokličem če bo še nagajalo. OK
Meni še Sagem modem vedno zmrzuje ampak mi ni več za čakat na tel. 10-15 min da me pol v 1 min odpravi pa pove naj še pokličem če bo nagajalo.

Če je ker tu od pomoči na forumu se naj javi??

fazan
26.02.2007, 11:22
joj tepčki imam sagema že 7 meseceev in use dela bp, slabi ste in ne znate...dejte raje na klicni dostop pojdite
http://forumi.siol.net/forumdisplay.php?f=232 tole si prebe.
Slej kot prej se ti zna zgodit isto kot večini ,ki imajo sagem modem .

Cavallo
26.02.2007, 12:56
http://forumi.siol.net/forumdisplay.php?f=232 tole si prebe.
Slej kot prej se ti zna zgodit isto kot večini ,ki imajo sagem modem .

?? Kaj si hotel stem povedat ?