Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Težave s telefonijo


marjan jerman
24.02.2007, 16:34
Že nekaj mesecev mi nagaja Siolova telefonija. Klic se začne normalno, po približno petih minutah pa nič več ne slišim sogovornika, sogovornik pa še sliši mene. Treba je ponovno poklicati, in čez kake dve minuti pride do istih težav. Po nekajkratni intervenciji Siolove tehnične pomoči ni prišlo do izboljšanja. Povedali so mi, da je zanič modem, in naj ga nesem na servis.

Trenutno imam doma nadomestni modem (ne bom opisoval celega cirkusa, kako je bila na njem registrirana neka čudna kamniška številka in sem to pogruntal šele čez nekaj časa - čeprav sem takoj sporočil nov MAC naslov).

Težave so enake kot prej, kar pomeni, da je ali tudi nadomestni modem zanič, ali bolj verjetno, da nekaj ne štima z mojimi nastavitvami ali hardwareom na centrali.

Pravkar sem četr ure poslušal Siolov radio, ki ga je prekinjal robotkin glas, da so trenutno vsi operaterji zasedeni.

Ali se da še kaj poštimati?

schnapsi
25.02.2007, 00:46
Živijo Marijan,

zadnji teden imam tudi jaz podobne težave s SK (Siol Komunikatorjem), ko koga pokličem me ne slišijo. Sedaj čez vikend se je malo izboljšalo, sem uspel zaključiti vsaj en klic. Ne vem, kaj naj še naredim. Tehnična pomoč ni pomagala kaj, oziroma mi sploh niso odgovorili. Tako da smo prepuščeni sami sebi.

zajc
26.02.2007, 09:29
Danes sem se odločal ali naj pokličem 080 1000 pa vidim tole.

Isto se dogaja pri meni že 14 dni, po približno 1 minuti ne slišim več sogovornika, sogovornik me sliši, počakam 10-15 sekund, medtem sogovorniku pravim, da naj ne odloži slušalke, ker bo "kmalu" začelo delati :mad: , potem pa se normalno pogovarjam naprej. To se dogaja pri obremenjenem ali neobremenjenem Internetu.

Ali je kdo od SIOL-a bere forum, ki bi znal razložiti ta problem?

LP

Wabb
01.03.2007, 16:50
Isti problemi pri meni :censored:

MrBoombastic
02.03.2007, 08:03
Sagem modemi?

schnapsi
02.03.2007, 12:57
Nisem čisto prepričan: jaz imam težave, ko kličem iz SKja na katero koli Duo številko (torej ali Sagem ali Sinope), oseba na drugi strani me ne sliši.

gentooF1
02.03.2007, 13:46
Živijo Marijan,

zadnji teden imam tudi jaz podobne težave s SK (Siol Komunikatorjem), ko koga pokličem me ne slišijo. Sedaj čez vikend se je malo izboljšalo, sem uspel zaključiti vsaj en klic. Ne vem, kaj naj še naredim. Tehnična pomoč ni pomagala kaj, oziroma mi sploh niso odgovorili. Tako da smo prepuščeni sami sebi.


Ob prvem srečanju s SiOL komunikatorjem sem imel podobne težave, kot opisano v citatu. Težavo sem rešil, tako da sem glasnost mikrofona v 'Volume Control-u' (Windows XP -> mali zvočniček desno spodaj) zmanjšal skoraj na minimum in na ta način odpravil sprejemanje oz. zbiranje neželjenega šuma iz okolice v mikrofon. Sedaj se lahko normalno, brez porblemov pogovarjam tako na domačo SiOL-ovo IP številko kot tudi brez težav kličem na stacionarne številke Telekoma Slovenije, seveda ob pogoju, da je internetna povezava sproščena za normalno delovanje. Klici na omrežja GSM pa so tako ali tako predraga :D .

marjan jerman
03.03.2007, 17:35
Ko sem poklical Siolovo tehnično pomoč, mi je prijazen operater povedal, da bo naročil pregled na centrali. Dva dneva je telefon deloval normalno, sedaj pa je stanje enako kot prej. Zadnji rekord usepšnega klica je slabe 3 minute.

matteo
06.03.2007, 11:39
same shit here..... so pa cari... za zamudne obresti obracunat ne falijo nikoli, niti ko 1 dan zamudis...
pa poleg telefonije tudi nasplosno sagem zmrzuje ob vecji obremenitvi...
kolk sploh se placa, ce se predcasno prekine pogodbo? pocasi mi ratuje use skupi en velik pain in the ass

janezpesec1
06.03.2007, 18:51
Koliko si jim dolzan ti pise na servisnih straneh. Dodatno je se mislim da 2500 SIT (koliko je po novem v eur pa ne vem).

Andro1
12.03.2007, 13:53
Imam enake težave. Nekajkrat sem že po 30 minut previsel na telefonu s poslušanjem prijetne muzike in obvestili, da so vsi operaterji zasedeni. Ko sem potem končno dočakal prostega operaterja, mi je ta svetoval naj resetiram modem (mimogrede Sagem) in ker sem bil na IP telefonu se bo seveda prekinila linija z operaterjem, nato prostega operaterja nisem več dočakal, težave pa so ostale. :mad: :mad: :mad:
in trajajo že 3 tedne.

Skratka Siol Podpora, vaša storitev je povsem pod nivojem. Svetujem vam, da se reorganizirate in začnete podporo dejansko izvajati in ne le oglaševati.


Ali je mogoče kdo po kakem čudežu odpravil težave s prekinjanjem telefona? Meni se poleg tega da občasno sogovornika na drugi strani ne slišim, dogaja tudi da linija preprosto pade in moram še nekrat klicati.

LP Andro

Metek
13.03.2007, 08:39
poskusi napisat ZS Storz-u ?

marjan jerman
14.03.2007, 15:08
Spet imam doma stari modem, tezave s telefonijo so odpravljene.
Ce je Storz kaj pomagal, tudi brez moje vednosti, se zahvaljujem. Vedno je bil on tisti, ki je hitro in uspesno resil probleme :)

billycl
17.04.2007, 00:35
a komu telefonija dela v redu pri obremenjeni povezavi? ali bi bilo to že preveč za pričakovat?

imam: sagem, povezavo 1024/256 in emule (upload omejen na 10kbajt, povezav pa 500/300) in me sogovorniki slabo slišijo (zgleda tako kot bi na vsako sekundo pogovora manjkalo cca 300ms pogovora). Enkrat sem poskusil med pogovorom izklopit mrežni kabel iz računalnika in stvar je delovala v redu.
Bi mogoče pomagala 2mbit povezava, ki ima nekaj več uploda??

Še vedno pa se spomnim odgovora, ki so mi ga poslali iz info@siol.net ko sem jih spraševal preden sem šel na duo paket:
prenos podatkov na kvaliteto zvoka ne vpliva. :nonono: