Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : težave z internet povezavo


modelko
25.02.2007, 09:33
evo po dolgem času mi že nekaj dni fajn zabija internet linijo. In tako na osebnem računalniku ki je povezan prek UTP kabla, ter tako preko prenosnika ki je povezan preko wireless povezave! Prosim če se SIOL malce premakne ter kaj postori v zvezi s tem problemom, ker sem že vse preizkusil, od izklopa modema iz električnega omrežja, do izklopa wireless modema iz elektrtičnega omrežja pa se mi situacija ponavlja.

Moram tudi 2x ali 3x dati refresh da mi želejno stran odpre (kakšno mi pa sploh ne odpre)

mtance
25.02.2007, 10:59
tracert siol.net (Start -> Run(Zaženi) -> cmd ) , pokaži razultate tukaj, da vidmo kje se zatakne (pa seveda vse druge računalnike izklop, pravtako vse p2p programe - utorrent,emule,...)

Veron
25.02.2007, 12:16
Pa še ping www.siol.net -t vsaj ene 100x naj gre čez, potem pa prekini z ctrl+c pa prepiši statistiko

modelko
25.02.2007, 12:40
Pa še ping www.siol.net -t vsaj ene 100x naj gre čez, potem pa prekini z ctrl+c pa prepiši statistiko

http://img341.imageshack.us/img341/1354/pingqy0.th.jpg (http://img341.imageshack.us/my.php?image=pingqy0.jpg)

[img=http://img341.imageshack.us/img341/1354/pingqy0.th.jpg] (http://img341.imageshack.us/my.php?image=pingqy0.jpg)

modelko
25.02.2007, 12:45
(http://img81.imageshack.us/my.php?image=tracertzq5.jpg)

[IMG]http://img81.imageshack.us/img81/7300/tracertzq5.th.jpg (http://img81.imageshack.us/my.php?image=tracertzq5.jpg)

mtance
26.02.2007, 19:54
Ping je dokaj vredu, čudn je sam tracert, ker maš samo končen ip.

rda
26.02.2007, 21:37
Pri meni pa se je danes pojavil packet loss (ping ~21ms je zame normalen)

--- baal.siol.net ping statistics ---
100 packets transmitted, 84 received, 16% packet loss, time 99070ms
rtt min/avg/max/mdev = 19.475/21.764/31.980/1.500 ms

--- gemini.siol.net ping statistics ---
100 packets transmitted, 82 received, 18% packet loss, time 99068ms
rtt min/avg/max/mdev = 19.339/22.185/30.293/1.878 ms

Nshaq
26.02.2007, 22:54
modelko: kaj pa netstat pravi (netstat -n)?

modelko
02.03.2007, 17:00
netstat, vse povezave mi sprejme (ESTABLISHED) tk da en vem, sm pa zdej dal še 1x tracert
pa je bl bogu kot ne, vsaj tku se mi zdi..... 6x timed out, 1x mi je pa cel 74ms 22ms ter 27ms

Voti
02.03.2007, 17:17
modelko mogoce pa pri vas centralo sraufajo in jo pripravljajo na VDSL2, pa mas zato tezave

Nshaq
02.03.2007, 17:37
Koliko je teh ESTABLISHED povezav? Konkretna stevilka.

Pri nadgradnji centrale na VDSL2 se je ne sraufa vec dni skupaj.

modelko
02.03.2007, 17:59
Koliko je teh ESTABLISHED povezav? Konkretna stevilka.

Pri nadgradnji centrale na VDSL2 se je ne sraufa vec dni skupaj.

6

je pa zanimivo da tud na prenosnika zadeva ne deluje, ko sem pa izkopu UTP kabel ki gre na osebnega, je pa povezava na prenosnika normalna!

zdj tud na osebnem dela normal!

res ne vem ka je to

Voti
02.03.2007, 18:58
Pri nadgradnji centrale na VDSL2 se je ne sraufa vec dni skupaj.

mogoce res ne, samo potem pa majo na celjskem kar zastarele centrale, da so potrebna vzdrzevalna dela v tako velikem obsegu :rolling:
Klick (http://storitve.siol.net/delovanje-omrezja/storitev-novica/n/463/683/)

modelko mogoce se te je pa modem usmilu in je postal priden, ko ti je ze tolko zivcev pokuru:blush:
uzivaj dokler dela Ok :2thumbs:

modelko
02.03.2007, 19:10
ma ja sm to ni okey! k pol mi je spet začelo srat, zdej spet dela recimo normal, sm k ma kr neke čudne fore :(

dela pa ne dela ok :(

Jocop
03.03.2007, 00:53
no ja,saj nas je več kot vidim z istimi problemi,predvsem tisti ki imamo sagemove modeme,moram kar redno resetirat modem ker se mi sam sploh ne poveže več ko ga sfali,pa to vsak dan približno ob istih časovnih obdobjih prvo zjutraj ko zalaufam comp. pol včasih sred dneva zvečer obavezno ko pa ga pustim čez noč pa tud nekje ponoči,pa mi noben tega ne zna razložit,je bil on od telekoma pri meni pa sem vido da se mu niti ne sanja,žalostno bo treba nekaj ukrenit ker moji živci visijo na nitki

Nshaq
03.03.2007, 02:36
mogoce res ne, samo potem pa majo na celjskem kar zastarele centrale, da so potrebna vzdrzevalna dela v tako velikem obsegu :rolling:
Klick (http://storitve.siol.net/delovanje-omrezja/storitev-novica/n/463/683/)

modelko mogoce se te je pa modem usmilu in je postal priden, ko ti je ze tolko zivcev pokuru:blush:
uzivaj dokler dela Ok :2thumbs:

Mogoce pa dedek mraz obstaja.

Mogoce bi bilo pa dobro vedet o cem se govori, ne pa mogoce samo ugibat.

modelko
03.03.2007, 09:03
Mogoce pa dedek mraz obstaja.

Mogoce bi bilo pa dobro vedet o cem se govori, ne pa mogoce samo ugibat.


Ma pomoje Sagem modem okey dela! ker SIOL TV ter telefonija mi delata vedno brez problema?!

samo internet šteka!

modelko
03.03.2007, 09:27
Mene zanima zakaj recimo ne moreš z Nod32 vse "viruse" in šaro k je odveč zbrisat? a obstaja kak super programček, s katerim lhk vse razne spyware pa take monade, oa kake trojancče pa to zbrišeš? k recimo s True Sword sm našu cel kup stvari k jih nod32 ni našu