Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siol (razlicni) paketi - razlicne cene - stare stranke!


Duh
02.03.2007, 20:46
Ma ne vem kje naj zasploh začnem...danes sem si vzel malo časa in pregledal te dodatne storitve, katere SIOL na veliko reklamira (video na zahtevo, shranjevanje, itd...) in ugotovim, da tega sploh ne morem uporabljat...ker...

uporabniki silovogea ADSLa smo ze kakih 5 let...SiolTV smo prikljucilii takoj ko je bilo mogoce...ce se prav spomnim ze v prvem mesecu ali takoj za tem...vse fino...bili so problemi a smo jih skupaj s tehniki s siola in telekoma vedno razresili...storitve placujemo kot "pravna oseba"...da ne omenim tudi tega, da smo takrat bili primorani plačati tudi ISDN priključek, kar je na koncu "prineslo" k strošku še dodatno telefonsko številko (skupaj 2),

danes pa dobim informacijo, da ne moremo uporabljati teh novih nadgradenj, ker smo se že ne vem pred kolikim časom priklopili na siolov ADSL in TV in imamo prestar modem..torej...Sklepam lahko, da smo zato kaznovani ker smo Siolova stalna-stara stranka?...torej, negdo, ki se je priključil na siol, pred mesec dni, pa lahko upoarblja te nove storitve?...

Najbolj žalostno je pa to, da sem šele zdaj izvedel, da za isto ponudbo mesečno plačujemo več, kot pa novi člani, samo zato, ker smo že pred leti podpisali pogodbo s Siolom? in med tem nismo prešli na nov paket?...

Bilo bi smešno, če ni že žalostno...torej mi plačujemo zdaj več za ADSL in SIOLtv, kot pa negdo, ki se je priključil šele pred kratkim, ob tem pa niti ne moremo izkoriščat kompletne ponudbe, ki jo SIOL ponuja?...

ma dobro, bo nekdo rekel, da bi pač lahko sporti preverjali ponudbo, ampak a se tako skkri za stalne stranke, da se jih ožemo v nulo...ob tem pa se jim tudi nudi manj?


Pa nisem eden izmed tistih, ki so se nonstop pritožeavli čez SIOL...kvečjemu sem hvalil hitrro odzivnost tehnikov, četudi sem bil brez interneta in TV tudi po 3-4dni...

ampak ta zadnja novica, da ne morem uporabljat novih nadgradenj, ob tem pa plačujem več kot ostali me je pa res vrgla iz tira!

Zdaj mi pa naj nekdo razloži, kdo je zdaj tukaj neumen?

Veron
02.03.2007, 20:52
Naredi prehod na TRIO pa boš tud ti imel te cene...

Ipod
02.03.2007, 20:53
Hmm jst sm o novi ponudbi bil obveščen po mejlu in po navadni pošti....
Nevem mogoče so te spregledal.

wishmaster
02.03.2007, 20:56
Hmm jst sm o novi ponudbi bil obveščen po mejlu in po navadni pošti....
Nevem mogoče so te spregledal.

Jaz sem sam za Siol TV dobo dans reklamo.

TEDYBEAR
03.03.2007, 12:20
siol sux

wishmaster
03.03.2007, 12:23
siol sux

Bom jaz tud najbrž od 5.3.2007 tako mislil

Yani2000
03.03.2007, 13:00
Tudi jaz sem stara SiOL- ova stranka (5+ let) in se pridružujem mnenju Duh-a!
Sedaj pa mi naj nekdo pove kje, v katerem biznisu oz. v kateri trgovini oz. kjerkoli bilokdaj je že kdo vidu da se stare stranke kaznuje?! Ne, ker se jih kaznuje in to še zelo!

Ipod: Tudi jaz nisem bil obveščen po mejlu, ampak mi je poleti leta 2005 al 2006 omenu prijatelj da je to možno naredit, ampak hja, vse lepo in prav, takoj bi prešel na nove pakete (SOLO,...) ampak sem se pozanimal na SiOL helpdesk in so mi rekli da se bom potem mogu vezat za 2 leti... like... :rolling: :clown:

No, stvar je sedaj sledeča, zelo me je zamikal 5/5mbit in po moji oceni je tole celo ena izmed stvari, ki je boljša kot pri drugemu ponudniku. Torej se bom sedaj mogu vezat za 2 leti če bom hotel imet 5/5mbit... fuj fej, sram vas bodi!
Bilo bi pa zelo fajn, če bi ukinili vezavo dveh let za stare naročnike, neke vrste popust, ker smo bili tako dobri do vas in smo ostali.
No, je pa tudi res da ste nam zato pač dali 10% popusta, kjer prideš neki evrov cenej skoz kot pri npr. SOLO paketu.

Vpašanje: Če nadgradim iz starega paketa na VDSL2, ali mi ostene popust?

Senitel
03.03.2007, 13:42
Si kupil GSM aparat pa je prišel UMTS z višjimi hitrosti in video telefonijo a ti je Mobitel tudi aparat zamenjal brez nove vezave?

kitl
03.03.2007, 13:48
Seveda ti ga ni, ker je to ista firma :) in so poslovni običaji tako rekoče enaki.

fazan
03.03.2007, 14:15
Si kupil GSM aparat pa je prišel UMTS z višjimi hitrosti in video telefonijo a ti je Mobitel tudi aparat zamenjal brez nove vezave?


Mislim da bi lahko bil malo strpen do vprašanj ostalih kajti kaj kmalu znaš ti tudi dobiti sprovociran odgovor.Res je kar je napisal.

Schime
03.03.2007, 14:22
Kolk jst vem so tile solo, duo in trio paketi na voljo že skor dve leti (mislim da bo poleti enkrat tako). Če bi se takrat vezali za dve leti bi že odslužili svoje, ne pa da zdej jamrate (predvidevam da takrat niste mel več vezave glede na to da ste že 5 let pri SIOL-u). :clown: ste vi ker že skor dve leti plačujete več kot bi lahko.

sr@nje
03.03.2007, 15:31
Eni res spijo.
Naredu sem čez 300 postov ko je prišel ADSL2+ ven in novi paketi, zaradi cenika kot stari naročnik sem plačeval več in Klemnu R. kravžljal živce.
(tisto nit so v celoti brisali, ker je bila res sramota tako za siol, kot telekom zato imam sedaj postov kolikor jih imam)


Hvala ker me niste podprli, če bi nas bilo več, bi imeli več možnosti.

Zdej pa ne jokat, ker zamujate in to ogromno.

Senitel
03.03.2007, 16:07
Mislim da bi lahko bil malo strpen do vprašanj ostalih kajti kaj kmalu znaš ti tudi dobiti sprovociran odgovor.Res je kar je napisal.
Seveda je res kar je napisal... Samo zakaj za boga se ljudje v vsaki temi pritožujejo zaradi vezave? Da se stare stranke kaznuje... Ja če hočeš nove storitve in zato rabiš novo opremo jo moraš kupit ali pač vzet na "leasing". To je povsod tko, ne samo pri Telekom in njegovih hčerinskih firmah, da me ne bo kitl na Mobitel lovil.

Ampak Yani2000 ne vidi problema v tem, da je bilo treba najprej ISDN vzet zraven ADSL-ja. Da se je potem ena pametna buča spomnila, da je hudo dobra ideja, da svojim uporabnikom (vedno) prodajo nov modem (in jih pri tem prav malo briga, če ima uporabnik že za cel kontejner Sagemov na podstrešju)...
In pridemo do VDSL2, kjer bodo spet vsi ki bodo hotel imet večje hitrosti moral nekako kupit nov modem (ali se spet vezat)... Ali pa bo Telekom/Siol tokrat spet dajal modeme na "posojo". Bomo videli v ponedeljek.

In da ne bom samo zopern in nestrpen še odgovor za Yani2000:
Kolikor jaz vem boš popust izgubil.

rock
03.03.2007, 16:30
VDSL2 je protokol, ki je trenutno kar precej dokončen. Propustnosti so velike. Torej bi oprema morala biti uporabna malo dlje.
Sedaj bomo čakali, da nam centralo v vas postavijo!

rda
03.03.2007, 17:04
In da ne bom samo zopern in nestrpen še odgovor za Yani2000:
Kolikor jaz vem boš popust izgubil.

Zakaj bi izgubil popust ? VDSL je samo nadgradnja priključka xDSL, ki temelji na paketih Solo, Duo in Trio. Logično se popust nadaljuje.

Duh
03.03.2007, 17:10
Maili s ponudbo res da prihajajo...in je verjetno tud naša napaka, da jih nismo preverjali...drugače pa ja, plačali smo isdn priključek, da smo lahko imeli adsl, kar smo tudi brez pritoževanja sprejeli...

mene toliko ne moti, da ne moremo uporabljat kompletne ponudbe (predvsme zato, ker smo se prijavljali na siol že pred časom) moti bolj to, da pri istem ponudniku, za celo manjšo ponudbo, zdaj plačujemo več (stara stranka), kot pa negdo, ki se je priključil pred kratkim in vzel nek novejši paket...mene ne moti, če so pogoji priključitve za nove uporabnike ugodnejši, kot smo jih pa imeli mi...meni moti ta ugotovitev, da uporabniki istih storitev plačujemo različne cene...to me moti...

res je, da bi lahko redno brali siolove ponudbe in preračunavali različne pakete...ampak sam bi si predstavljal da bo Siol za lastne stare stranke tud sam kaj naredil...ne pa da nas zdaj še dodatno ožemajo, kot da bi se nas želeli rešit...neuraden odgovor s siola je pa šel nekako tako...da so pač pogodbe bile takrat sklenjene in se jih ne da spreminjat...kar je čisto navadni bulshit...če bi siolovci obvestili stalne stranke, jim ponudili nove ugodnejše pogodbe, sem prepričan, da se nobena stranka ne bi bunila, zaradi spremembe pogodb...pa tud nisme siguren, če je mesečna naročnina natančno opredeljena v pogodbi...

saj vem...krivi smo si sami...me pa živ bog ne prepriča, da je Siol tukaj odigral pozitivno vlogo do svojih stalnih strank!

Senitel
03.03.2007, 18:25
Zakaj bi izgubil popust ? VDSL je samo nadgradnja priključka xDSL, ki temelji na paketih Solo, Duo in Trio. Logično se popust nadaljuje.
Zato ker on še ni na Solo, Duo ali Trio... :nonono:

T-a-d-e-j
03.03.2007, 18:33
No, meni gotovo ni žal da nisem šel na novo shemo ko sem še bil pri Siolu. Itak bi v štartu plačeval več, ker je študentski paket za 1 mega bil vseeno najcenejši, cenejši tudi od novih paketov. Razvezan dostop na moji lokaciji itak ni možen, tako da smisla prehoda ni bilo. Je bilo pa potem smiselno iti h konkurenci za 30% nižjo naročnino in bolj kvalitetno storitev in modem. S krajšo vezavo kot jo hoče Siol...

Veron
03.03.2007, 18:46
Zato ker on še ni na Solo, Duo ali Trio... :nonono:

Tudi ob prehodu na novo shemo ne izgubiš popusta ;)

Duh - tebe pa sploh nam komenterju... škoda besed

mark2
03.03.2007, 18:46
Zato ker on še ni na Solo, Duo ali Trio... :nonono:

Popust se upošteva od prvega priklopa ADSL naprej, razen klicnega dostopa. Tudi tistim se šteje, ki so šli iz starih paketov na solo, duo ali trio.

Lp

Senitel
03.03.2007, 18:53
No tega pa nisem vedel... :)

rda
03.03.2007, 19:08
Duh - tebe pa sploh nam komenterju... škoda besed
Se bi kar strinjal z njim. Ne morem povedat, kako težko je bilo na firmi razložit, da bomo ob prehodu iz 4/512 (takrat bil še paket za pravne osebe) na novo shemo 10/768 plačevali praktično polovico manj.

AntiFriz
03.03.2007, 23:12
Uglavnem lahko bi ponudil brezplacen prehod na novejse pakete glede na to da smo tudi siolovi narocniki precej dlje kot vsi ostali in placali neprimerno vec kot vsi ostali, sedaj pa smo na slabsem. Gre se samo za to.

missClause
04.03.2007, 15:05
ne da imate stare modeme... to se bo dalo zamenjat, vendar Aminoti so prestari.. Sagemi so bodo nadgradili od 5.3. in na tem da ostali zamenjajo Aminote, se bo že nekaj našlo za vas da boste lahko uporabljali tudi nove nadgradnje.... modemi se bodo tak al tak menjali :2thumbs:

janezpesec1
04.03.2007, 18:18
missClause kako to mislis da se bo Sagem nadgradil 5.3. ? Mislis STB (TV komunikator) - torej si lahko obetamo popravek za crto ki potuje po ekranu ?

stan
04.03.2007, 18:50
če bi bili obratno,bi nam starim naročnikom, takoj poslali aneks za podražitev obratno pa ne gre....

missClause
08.03.2007, 17:44
ja tv komunikator naj bi se vam že nadgradil.. glede črte na ekranu se moreš pa na tehnično pomoč obrnt, možno da je kakšna napaka ki se jo da odpraviti...

janezpesec1
08.03.2007, 18:09
Meni se ni v zadnjem tednu nadgradil, ne eden ne drugi (imamo dva). Crta na ekranu je pa znan problem, prijavljen veckrat na tehnicno podporo a resitve ni. Mimogrede, se kaj ve kdaj starta MPEG4 tudi za TV ?

bejli
09.03.2007, 17:57
Pri primerjavi vezave Siola in Mobitela ste pa vsi nekaj spregledali. A ko kupiš nov mobitel in se vežeš za 2 leti, ti slučajno nabijejo kazen od prejšnega aneksa? NE, podaljšajo ti pogodbo. Praksa je fantastična, stranke so zadovoljne. Čeprav imam aneksov za do leta 2011, me niti malo ne mika da bi šel na Simobil, pa me naj še tako pumpajo, ker se mi zdi tak odnos do starih naročnikov kot ga ima Mobitel, čudovit.

SiOL pa pač najeda da je treba opremo plačevat pa podobno. Mogl bi uvesti isti princip, če greš na novejšo tehnologijo ki zahteva menjavo modema ali kaj, se ti pač podaljša vezava, plačaš tist modem (v primeru Mobitel pač GSM aparat) in lepo ostaneš na SiOLU. Tak način bi bil edino pameten.

kitl
09.03.2007, 18:13
bejli seštevanje aneksov pri mobilnih operaterjih ni več že 2 leti se mi zdi. Zdaj moraš odslužit aneks šele potem lahko vzameš nov aneks.

madmitch
09.03.2007, 20:58
bejli seštevanje aneksov pri mobilnih operaterjih ni več že 2 leti se mi zdi. Zdaj moraš odslužit aneks šele potem lahko vzameš nov aneks.

Pri Simobilu sem jaz ravno včeraj vzel nov (subvencioniran) telefon. Ker mi pogodba še ni potekla, me je stal 5€ več.

kitl
09.03.2007, 21:27
Se opravičujem pri Mobitelu sem mislil.

bobi
09.03.2007, 23:32
Vsem skupaj se vam samo zdi da dajejo "subvencionirane" telefone, so pa iste cene kakor v tujini :clown:
Vsem skupaj se gre samo zato da se zavežeš v naprej.

Duh
11.03.2007, 20:40
Še enkrat...mene ne moti, da imajo novi uporabniki Siolovih storitev ugodnejše pogoje za priključitev, da ne rabijo plačevat isdn priključka, itd... pa če tud se Siol, njim v korist, odpove npr 1/2 mesečne naročnine...

mene moti to, da kot stara stranka za 1mega interneta + SIOL TV plačujemo več, kot pa nekdo drug....usluga je ista, cena pa različna...stara stranka je tak al tak imela večje stroške z priključitvijo, zdak pa še z mesečno naročnino za isto storitev? Pa niti isto storitev, stara stranka niti ne more koristiti vseh tehničnih možnosti, ki jih nova lahko...plačujemo pa več...to je to...

Ipod
11.03.2007, 21:05
Nared prehod na trio. Pa se 3 mesce gratis dobiš...
Lahk pa jamraš naprej ;)

howrude
11.03.2007, 21:40
Nared prehod na trio. Pa se 3 mesce gratis dobiš...
Lahk pa jamraš naprej ;)

se podpisem pod tole

DUH kot sta ti povedala Veron (ze v prvem odgovoru ti je povedal) in IPOD ti povem se jaz, ubogal jih....

"Zdaj mi pa naj nekdo razloži, kdo je zdaj tukaj neumen?" hm mogoce se na tehniko ne spoznas, noben ne rece da si neumen, sam jaz bi raje tale stavek zbrisal, ker so tvoje pritozbe po mojem mnenju neupravicene oz nimajo smisla

pravis da si ze ves let siolov narocnik, koliko potem placujes (vem sicer da placujes kot pravna oseba) ? ker me zanima ce imas tudi isti paket ki sem ga imel jaz IN VELIKO SIOLOVIH UPORABNIKOV pred leti (in sem seveda presel na novejsi paket IN SKLEPAM DA JE VELIKO SIOLOVIH UPORABNIKOV NAREDILO ISTO...ker sem hotel priti ceneje skozi, pojma nimam zakaj ti ne naredis isto)

howrude
11.03.2007, 21:47
ja sam bejli to kar ti pravis je v principu isto zadeva (podaljsanje pogosto je primerljivo z placevanjem kazni), vsak v bistvu placa, sam na drugacen nacin

pa tudi TI vsaj VES da ce slucajno prekines z Mobitelom da imas ORGOOOOMEN dolgo do Mobitela, sedaj pa si predstavlja v tem primeru kaksne LAIKE, si predstavljas kaksne (neutemeljene) pritozbe bi bile ce bi simobil postal 5krat cenejsi od Mobitela, in bi zacel folk jamrat "jaoj kaksne kazni moram placat -zaradi vezave do 2011- ce hocem na simobil...etc"

KITL: sorry buddy sam meni se je zdela ta primerjava ki jo napisal Seninel o UMTS-u kar na mestu :)
Fazan: saj jaz tudi kdaj jamram, sam nekatere pritozbe ki jih vidim na tem forumu so cist mim (nekatere so pa seveda utemeljene)


Pri primerjavi vezave Siola in Mobitela ste pa vsi nekaj spregledali. A ko kupiš nov mobitel in se vežeš za 2 leti, ti slučajno nabijejo kazen od prejšnega aneksa? NE, podaljšajo ti pogodbo. Praksa je fantastična, stranke so zadovoljne. Čeprav imam aneksov za do leta 2011, me niti malo ne mika da bi šel na Simobil, pa me naj še tako pumpajo, ker se mi zdi tak odnos do starih naročnikov kot ga ima Mobitel, čudovit.

SiOL pa pač najeda da je treba opremo plačevat pa podobno. Mogl bi uvesti isti princip, če greš na novejšo tehnologijo ki zahteva menjavo modema ali kaj, se ti pač podaljša vezava, plačaš tist modem (v primeru Mobitel pač GSM aparat) in lepo ostaneš na SiOLU. Tak način bi bil edino pameten.

zeriX
11.03.2007, 22:11
Pri Simobilu sem jaz ravno včeraj vzel nov (subvencioniran) telefon. Ker mi pogodba še ni potekla, me je stal 5€ več.

si.mobil ma tako
ko si poplačal tvoj sedanji aparat z naročninami, pa čeprav še ti aneks ni potekel lahko vzameš novega po taki ceni kot da če bi ti aneks potekel
če še ni plačaš nekaj več

ampak nevem kaj ma siol z simobil? :dontknow:

Duh
12.03.2007, 10:35
ipod in howrude...

se strinjam z vama, da bo potrebno poizkat nov ugodnejši paket...
le razočaranje nad ugotovitvijo da "lupajo" stare stranke je pa grenko...za isto storitev stare stranke plačujemo višje cene...to je to...jamranje? je ja, kot sem že rekel ugotovitev je grenka...

Drugače pa ja...plačujemo cca 15000 sit (62-63 €) za 1 mega hitrost in SIOL TV (pravna oseba)

npr...osebno to zadevo doživljam tako: npr...hodim v nek lokal že leta in leta in tam plačujem kavico 1€...nove stranke pa za isto kavico (po možnosti celo z mlekom) plačujejo 0.7€, ker so nove stranke....

QDX
12.03.2007, 12:15
Na tem mestu dam pa Duh-ici prav. Siol je ena sama nateg**cija. Zakaj bi mi stari naročniki morali spreminjati paket... naš paket se je vezalno že iztekel in zato bi moral biti cenejši, ker smo že vse odplačali. 10 let niso nič vlagali, samo odirali uporabnike, sedaj pa spreminajo pakete kot da so se zbudili iz zimskega spanja in želijo nadoknaditi zamujeno. Ves HW smo odplačali sedaj ga naj pa vržemo stran in zopet kupimo novega, res hvala ti Siol.
Nekaj se hočete primerjati z mobilnimi operaterji (Mobitel)... če oni spremenijo paketom cenovno politiko, potem jo spremenijo vsem in ne samo novim uporabnikom. Me prav zanima, če bo tudi Siol, ko bo potrebno višati cene, jih dvignil samo novim uporabnikom... yeah, you wish. Odirat znate, popusti pa vam ne gredo od rok.

Metek
12.03.2007, 15:07
Prehod je:
- zastonj oz ceneje kot nov priklop
- upravičen si do enakih akcijskih ugodnosti kot novi naročniki (za 3 mesece brezplačne)
- mesečne naročnine so nižje
- po prehodu lahko uporabljaš ADSL2+, oz. VDSL2, IP telefonijo, imaš router in 4 portni switch in imaš vgrajen Wifi.

Meni se zdi to čisto ok ? Seveda je sranje vezava, ampak, saj si že navajen biti na siolu nekaj let (očitno, ker imaš še staro pogodbo), tako da če jim zaupaš, jaz ne bi razmišljal.

Res je, da preudarni počakajo, samo čakati v nedogled je pa non-sense.

drnovurb
12.03.2007, 15:36
@Metek: bolje ne bi mogel nihče povedati :2thumbs: