Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : VoD-ali komu deluje?


btrafela
05.03.2007, 17:50
Ali komu trenutno delujo VoD?

Sicer žetone lepo pobira, vendar filmov ni mogoče gledati.
Hvala bogu, da je to testno obdobje in ne rabim nič plačati za žetone, ker
drugače bi :hammer:

Lp,

Ipod
05.03.2007, 17:53
Obvestilo Tule (http://storitve.siol.net/delovanje-omrezja/storitev-novica/n/504/683/)

Bojank
05.03.2007, 21:09
Zakaj pa potem žetone pobira? :dontknow:

anonim
06.03.2007, 18:43
Na www.monitor.si :

SiOL s težavami

06.03.2007

Le nekaj dni po tem, ko so na SiOLu zagnali svoj novi TV vmesnik SiOL TV Plus, je novost bolj ali manj nečastno pokleknila. Video na zahtevo ne deluje (po Siolovih besedah imajo »tehnične težave«), ravno tako ne deluje snemanje TV programa na obeh nacionalkinih programih, medtem ko snemanje na POPTV in Kanal A deluje. No, slednje prav nič ne koristi, kajti tako posnetih oddaj ne moremo predvajati, kajti kot rečeno, video na zahtevo (kamor sodijo tudi posnete oddaje) ne deluje…

Da storitev video na zahtevo ne deluje, je še toliko bolj čudno zaradi tega, ker ima trenutno do nje dostop zelo malo uporabnikov. Obstoječim uporabnikom SiOL TV storitev namreč sploh ni dosegljiva, razen če bi se odločili za nakup novega set top boxa, ki stane 188 EUR. Poleg tega so dostop do storitve že v osnovi omejili samo na naročnike iz Ljubljane in Maribora.

Mimogrede, naši viri pravijo, da je odločitev o omejitvi posledica zmotnega razmišljanja, da je video datoteke (filme) edino možno imeti le v centrali, v Ljubljani in da je zato do centrale nujno speljati ustrezno široke (10 Gb/s) omrežne optične »pipe«. Možno bi bilo namreč tudi postaviti več video strežnikov, ki bi bili posejani po Sloveniji, video vsebine med njimi pa bi se pretakale avtomatsko (t.i. content propagation). Ob taki rešitvi (ki sicer ne bi bila poceni) bi bila lahko SiOLova (Telekomova) omrežna infrastruktura (ki je še veliko manj poceni) tudi manj široka in bi bila storitev zato na voljo tudi preostali Sloveniji…

Razlog za nedelovanje snemanja nacionalkinih programov je bolj zemeljski, oz. pravni. Pogodba o tovrstnem sodelovanju med SiOLom in RTV Slovenija namreč enostavno ne obstaja, ampak je bilo sodelovanje očitno sklenjeno kar ustno (primer ministra Bručana in helikopterskih prevozov se vsiljuje kar sam od sebe…). Ko so bili odgovorni na TV Slovenija na to dejstvo opozorjeni, so sodelovanje do sklenitve pogodbe očitno takoj preklicali. No, naši viri trdijo, da je skoraj nemogoče, da bi/bo tudi sklenjena pogodba vključevala pravice snemanja tujih vsebin (filmov, TV serij…), ker je take pravice praktično nemogoče pridobiti. Omrežno snemanje se bo lahko tako hitro izkazalo za račun brez krčmarja.

Mimogrede, konkurenčni T-2 je najverjetneje prav zaradi tega omrežno snemanje izpustili iz novosti, ki so jih predstavili konec februarja.

janezpesec1
07.03.2007, 18:06
S spletne strani so umaknili obvestilo o nedelovanju. Poskusal pa nisem ce sedaj deluje ali ne.

anonim
09.03.2007, 12:50
Kaj zdj a deluje ta VoD al ne al pa snemanje?