Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kaj imeti? Siol? T-2?


Srce
07.03.2007, 07:36
Meseca novembra mi poteče pogodba in sicer 2 leti. Kaj mi predlagate kakšen naj imamm internet oz. pri komu? Siol ali T2? Sem še dijakinja in me zanima kaj je cenejše oz. boljše.

No jaz sem doma v hiši in sicer imam čisto na vrhu svojo sobo. Eno nadstropje nižje je bratranec ampak je vseeno na isti strani hiše...on še nima interneta in me zanima kako naj se najbolje povežemo, da on meni nebi kradel hitrosti...

Prosim malo mi svetujte, da bomo čim bolj skos pršli...

Sedaj imam jaz modri paket...

TEDYBEAR
07.03.2007, 15:34
nimaš kej razmišljat

t2 2 črki
siol 4 črke oziroma realno shithol 7 črk

t2 se lažje izgovarja :D

srčice

"še nima interneta in me zanima kako naj se najbolje povežemo, da on meni nebi kradel hitrosti..." kaj zdaj hočete deljeno povezavo al kako?

Malo več podatkov daj, kjer si doma, kok si oddaljena od centrale, se gradi morda optika ...in pa seveda objavi kako svojo sliko :)

kitl
07.03.2007, 16:18
t2 je ena črka in ena številka:D

Veron
07.03.2007, 16:19
TEDYBEAR nobene resnice ni zame, če pač priporočaš T2, navedeš še konkreten razlog. Recimo nizke cene.

Srce
07.03.2007, 18:08
Zakaj potrebuješ tukaj mojo sliko?


Ja sm iz Tržiča...nevem kaj se sploh kej dogaja v naših koncih...zato me zanima kaj mi kej priporočate...pa mislim resno ne se norca delat:nonono:

sr@nje
07.03.2007, 19:26
Eden od zelo pametnih razlogov zakaj T2 je , ker dobiš zastonj opremo in to brez vezave.
Seveda če si v oddaljenosti do 1000m od centrale za VDSL, če si dlje ti preostane samo ADSL.

SloCop
08.03.2007, 07:08
T-2 priklaplja do 1200 če obdržiš telekomovo cifro in 1500 če imaš polno razvezan dostop. Tako da info o oddaljenosti 1000metrov ni ravno pravi :).

Če želiš samo internet je cenejši vsekakor T-2, pri triu pa teh razlik ni več oziroma so minimalne. Kot so ti že ostali napisali je prednost pri T-2 tudi ta, da ni vezave in opremo dobis na uporabo.

Budboy
08.03.2007, 10:13
LOL Ostajam pristaš siola.
Z netom ni nevem kakšnih težav, pa ga uporabljam že odkar obstaja siol...adsl mislim
Je pa res da na daljših razdaljah je res problem vdsl zato adsl2+ bolje dela...
Cena je pa itak cena.
Cenejš dražji glavn da dela in sm srečen.....

gostMR
08.03.2007, 10:19
Sam pa nimam kaj izbirat, ker mi nihce ne nudi na 2 km TV. Samo Siol, se trudi in mi trzi internet.
Na drugi lokacij, pa se mucimo s TRI paketom.
Nekateri lahko izbirajo. Drugi pa smo srecni, da smo vsaj na netu.

WhiteWolf
08.03.2007, 12:59
Čisto enostavno.

Noben ponudnik ni slab, je pa SIOL preklemano drag. Tam kjer je možen AMIS (amis centrale) ali pa T2 ni kaj razmišljati. Problem je, ker je v večini možen smao Siol.

Vsekakor T2 ali Amis.

missClause
08.03.2007, 17:39
meni je Siol čisto dovolj, in ne grem niti preizkušat na druge ponudnike, da bom pol na koncu še brez neta dva-tri mesece da me ponovno na Siol priklopijo... ne hvala.. ne mislim tega tvegat...

TEDYBEAR
08.03.2007, 17:46
če mate dovolj denarja potem naj vas ožemajo ;)

missClause
08.03.2007, 17:47
ni vse v denarju.... ti nič ne pomaga 3 jurje internet če ti pol ne dela

kitl
08.03.2007, 17:48
Dela dela pa še ceneje je.

rda
08.03.2007, 18:12
ni vse v denarju.... ti nič ne pomaga 3 jurje internet če ti pol ne dela

Še kako dobro dela :) (tudi Siol dobro dela)

kitl
08.03.2007, 18:47
Vsekakor dela saj meni je dokler sem ga imel samo za isto delovanje plačaš več tu je pa razlika. Tako kot Mobitel in Simobil za isto storitev plačujem 3x manj kot sem plačeval pred tem.

bobi
08.03.2007, 21:09
ni vse v denarju.... ti nič ne pomaga 3 jurje internet če ti pol ne dela

Kako kaj vdsl2, kdaj bo, ker čeprav se reklamirate kako že vse deluje, je to samo laž :clown:
Enako bi vprašal za VOD :dontknow:

TEDYBEAR
09.03.2007, 09:23
jep prej bil na mobitelu in plačeval preveč...sedaj sem na simobilu in govorim veliko več a plačam isto ali manj:D

Jelengar
09.03.2007, 09:36
T-2 :2thumbs: Seveda.

sulica
09.03.2007, 15:18
ja t-2

Mowgli
09.03.2007, 15:41
Pri cenah je vedno manj razlik, hitrosti so podobne... Meni osebno smrdi le kakršnakoli vezava na provajderja za daljše obdobje, kar dve leti vsekakor sta. V tem času se lahko, tudi zaradi pojava optike, vseeno še marsikaj spremeni. Čemu bi si čez čas pulil lase?

Preveč hvaliti T-2 pa spet nima smisla, ker počne isto, kar je bil vzrok mnogim, da so bežali s Siola. Support mu hudo peša in za ureditev vsake malenkosti potrošiš doberšen del življenja. S tem, da (ponavljajoči) klic na 059 stane več, kot na stacionarno linijo! Na vsako reakcijo se čaka in čaka in tudi sladke obljube se hitro sprevžejo v bentenje zaradi neizpolnjevanja obljub, ko gre npr. za pakete največjih hitrosti. Šolarčki pač niso naredili domače naloge in potem za vse krivijo Telekom in baker. "Zunanji sovražnik" je dobrodošel adut... :veryevil:

T-2 in Siol se, razen pogoja vezave, v bistvu sploh ne razlikujeta. :angel:

janny
09.03.2007, 15:53
Sicer ne vidim kje se cene zbližujrjo. Mogoče to misliš cenik ponudbe katera obstaja samo na papirju s tisti si ne moremo nič pomagati. t2 imam natanko 1 leto paket 10/10 s televizijo in IP telefonija dela odlično po takšni ceni kot vi tukaj plačujete 1024/256 paket. Za to je odgovor na dlani izberi T2.

rock
09.03.2007, 15:57
Zaenkrat se še kako razlikujeta. Operativen VDSL proti operativen ADSL2+. Edin smiselen izbor do sedaj je bil na osnovi tega! Edino smiselno se mi zdi zmoglivost linije izkoristit do konca.
Ko "udomačijo" VDSL2 bo zadeva dejansko izenačena.

gold.t
09.03.2007, 16:07
pozdrav
To,da se ne razlikujeta razen v pogojih vezave je laž.Kajti T-2 poleg tega,da ne zahteva vezave tudi nudi opremo brezplačno v uporabo.To pa je tudi velik razlog,zaradi katerega siol zgublja stranke.Zakaj bi sploh šel na siol ?Ali se moram vezat na njih za določen čas ali pa moram za opremo plačati polno ceno!Ne hvala.

Mowgli
09.03.2007, 16:50
Sicer ne vidim kje se cene zbližujrjo. Mogoče to misliš cenik ponudbe katera obstaja samo na papirju s tisti si ne moremo nič pomagati. t2 imam natanko 1 leto paket 10/10 s televizijo in IP telefonija dela odlično po takšni ceni kot vi tukaj plačujete 1024/256 paket. Za to je odgovor na dlani izberi T2.

Pa recimo, da primerjava le cenejše hitrosti interneta (1024/256).

T-2 14 €
Volja 14,50
Telemach 16,65 € (oz. +20% po treh mesecih)
Amis 16,27 €
Sinfonika 25,03 €
Siol Solo 26,00 €
Perftech S5.net 32,05 €

Nekaj izbire se vendarle počasi ustvarja, se ti ne zdi?

S T-2 imam daljše izkušnje od tebe :P, res le internetne in sem sicer brez pripomb (dokler se ne pojavi problem in začneš klicariti na help desk), o čemur sem govoril. Ampak osebno poznam tudi ljudi, ki so prekinjali pogodbe. Mene osebno zaenkrat še moti pogovor v sodu na telefonu iz praška, ki ti ga nudi T-2 (ali večmesečno čakanje na Pattona), zato tudi še čakam, da zadevo popustijo porodni krči. Ko bo gratis bolj kvalitetna oprema, sploh ne bom imel pripomb. :D

Telefonija in TV bosta v parih mesecih delovala itak le še boljše, kot do sedaj, zato pustiva tovrstne težave. Bodi vesel, da tebi vse klapa že celo leto in da se nisi ujel v pasti prevelikih obljubljenih hitrosti ali vsakodnevnega razlaganja problema novemu študentu na hell(p) desku... :2thumbs:

V bistvu sem hotel povedati le to, da ni vse v tistem prišparanem jurju (ups, 100.000 centih), ampak da bo treba začeti ločevati provajderje tudi po kakovosti reševanja težav in odnosu do strank. ;) Pa da ne bo kdo mislil, da za Siol navijam. :clown:

grega74
09.03.2007, 18:36
Zakaj ne T-2?
Ko so začeli, sem jih vsaj dva meseca klical na telefon.
Ne boste verjeli, nikogar nisem priklical.
Pa sem se osebno oglasil pri njih na Brnčičevi.
Nesposobni ljudje z nekorektnim odnosom do strank in čisto nezainteresirani.
Tajnica, oz. s tisto ki sem govoril me je vprašala, kje je sploh ta moja centrala.
Zanimivo pa je da jo po mojem vidi iz kakšnega okna iz njihove stavbe.
Res da sem odaljen 2,400 m od centrale, ampak tukaj se gre za nek profesionalni odnos do strank.
Česar pa seveda T-2 ne pozna.
Poleg tega vem kakšne probleme je mel moj stric s T-2 jem, pa živi v centru lj. Grozaaaaa.
Pa še en razlog, ne bom podpiral raznih zvon-ov in cerkve.

Siol mi od vsega začetka dela odlično. Kljub moji razdalji (2,400) m od centrale sem od samega začetka imel TV in 2MB interneta. Skoraj nikoli ni bilo problemov. Sedaj imam ADSL2+, 2 TV in 2MB podatkov. Dela skoraj brezhibno. Internet uporabljam precej tudi za službo in si ne morem privoščiti kakšnih izpadov. Na Siolu se da vse zmen, je pa treba mal težit. Še posebej Storž mi je precej pomagal in se mu še enkrat zahvaljujem.
Na help desku na Siolu ne vem, če so sami študenti, ker eni kar precej obvladajo stvar. Res, da moraš čakat ene 15-20 minut ampak so dosegljivi noč in dan.

Je pa tud res, da Siol ma tud svoje fore. En primer je tudi tale VDSL2, ki ga tržijo ampak ga nimajo. V kar sem prepričan. Na nekaterih Ljubljanskih centralah pa vem, da že dela VDSL. Se mi zdi da treh.

Skratka če hočeš zanesljivost in kvaliteto vzemi Siol. Njihove fore pa moraš mal potrpet.

gremlin
09.03.2007, 21:24
S t-2 sem bil zadovoljen do sredine februarja,ko so nekaj nadgrajevali modeme.Od takrat pa gori ena oranžna ledica več ki mi gre pošteno na živce.Pa še več štroma mi pokuri.Zato sem se odločil,da bom šel nazaj na siol.
Aja,tedybear ne udrihaj čez siol ker ti bodo zbrisali post,kot so ga včeraj meni.Tle je treba samo siol hvalt.

missClause
09.03.2007, 22:11
jaz sem glih danes z eno gospo govorila glede t2ja.. in je rekla da za internet in tv plačuje 9 tisoč tolarjev:O pr prd siol pa dobiš še telefonijo zravn... za 800 tolarjev več.... ma ke so dragi t2...

pa btw VDSL ni samo na parih centralah....:P zdj pa sm ugibajte kje so :angel: i musnt tell...just yet:rolling:

bobi
09.03.2007, 22:45
Ah ta zavajanja :rolling:
Realnst je pa taka; VDSL2 ne dela, VOD pa isto ne :clown:

bobi
09.03.2007, 22:56
jaz sem glih danes z eno gospo govorila glede t2ja.. in je rekla da za internet in tv plačuje 9 tisoč tolarjev:O pr prd siol pa dobiš še telefonijo zravn... za 800 tolarjev več.... ma ke so dragi t2...

pa btw VDSL ni samo na parih centralah....:P zdj pa sm ugibajte kje so :angel: i musnt tell...just yet:rolling:

Ta gospa je pa res boga, ko jo ta grdi T2 tako ožema :D
Saj mene tudi ožemajo in to 45€ na mesec!

10/10, 2x iptv, oboje na FTTH, zelo drago :veryevil:

grega74
09.03.2007, 23:10
mowgli teb se meša

aja pa še teb grega74

vi vsi pristaši shithola ste malo f******i.

Jaz pač ostajam pri najbolj zanesljivem ponudniku.
Kar seveda Siol je. Seveda je pa to logično (Telekom).
Meni je prioriteta kvaliteta, ne pa cena.

Ti pa malo lepše govori. To ne gre skupaj pristaš T-2 (posledično tudi,...) in taka grda govorica

Jelengar
09.03.2007, 23:35
jaz sem glih danes z eno gospo govorila glede t2ja.. in je rekla da za internet in tv plačuje 9 tisoč tolarjev:O pr prd siol pa dobiš še telefonijo zravn... za 800 tolarjev več.... ma ke so dragi t2...
:nonono: Nalagala te je. Ti pa nas zavajas. Racuni ze tri mesece prihajajo v Evrih. Raje si oglej od T-2 cenik (http://www.t-2.net/?ctxID=b).

Mowgli
10.03.2007, 08:47
mowgli teb se meša

aja pa še teb grega74

vi vsi pristaši shithola ste malo f******i.

Zajemi sapo, preden zineš! Morda ti bo medtem potegnilo, kaj si prebral. Ampak, ker zunaj sije sonce in vem, da se težko zbereš, ti bom vseeno namenil dopolnilni pouk.

Poleg Siola in T-2 je še cel kup ponudnikov s svojimi dobrimi in slabimi platmi. In z istim ponudnikom imajo različni ljudje takšne in drugačne izkušnje. Nihče ti ne brani, da jih sprobaš več. Ti mama ni povedala, da življenje ni belo črno? Na podlagi možnosti priklopa, cene, hitrosti in tudi korektnega odnosa pa se potem odločiš, kje boš ostal dlje časa. Samo bedak slepo zaupa nekakšni lestvici najboljših...

Kar se tiče mojega "klincanja" T-2, pa se je nanašalo le na slab support (kar še ne pomeni, da ima npr. Siol boljšega), z vsem ostalim, tudi ceno, sem seveda zadovoljen. Dokler ne pride boljši... Kar se tiče obveznih vezav (pa naj gre za intternetnega ponudnika ali ponudnike mobilne telefonije) pa je to itak le posledica črede, ki požre vse, kar se ji servira.

TEDYBEAR
10.03.2007, 09:19
jaz sem glih danes z eno gospo govorila glede t2ja.. in je rekla da za internet in tv plačuje 9 tisoč tolarjev:O pr prd siol pa dobiš še telefonijo zravn... za 800 tolarjev več.... ma ke so dragi t2...

pa btw VDSL ni samo na parih centralah....:P zdj pa sm ugibajte kje so :angel: i musnt tell...just yet:rolling:

obstajajo € sedaj.

TEDYBEAR
10.03.2007, 09:24
Jaz pač ostajam pri najbolj zanesljivem ponudniku.
Kar seveda Siol je. Seveda je pa to logično (Telekom).
Meni je prioriteta kvaliteta, ne pa cena.

Ti pa malo lepše govori. To ne gre skupaj pristaš T-2 (posledično tudi,...) in taka grda govorica

bil 3 leta na siolu...lepo so nas ožemal ta leta......sedaj pa t2 powa optika FOR THE WIN

31€ 10/10 BEAT THAT !!!!:angel:

Schime
10.03.2007, 09:38
In kolk procentov ljudi lahko ima to. Za mene t-2 ne obstaja in njegove cene so imaginarne.
Seveda bi jaz tud šel na cenejšega ponudnika če bi mel možnost.
Realnost je, da mi zaenkrat internet+TV lahko nudi samo SIOL in nimam nekih velikih pripomb čez njega. 2 leti mi deluje bolj kot ne bp, razen zdajle zadnje dva tedna so težave (TV), ki pa jih bojo verjetno odpravili.
Verjamem, da je veliko uporabnikov zadovoljnih tako na T-2 in na SIOL-u, nekaj jih pa tudi ni.

Vidim pa tudi, da je nekaterim SIOL pustil določene psihične posledice, ki se jih nikakor ne morejo znebiti.:D

gremlin
10.03.2007, 14:38
jaz sem glih danes z eno gospo govorila glede t2ja.. in je rekla da za internet in tv plačuje 9 tisoč tolarjev:O pr prd siol pa dobiš še telefonijo zravn... za 800 tolarjev več.... ma ke so dragi t2...

pa btw VDSL ni samo na parih centralah....:P zdj pa sm ugibajte kje so :angel: i musnt tell...just yet:rolling:

A pa ti je povedala kakšen paket plačuje?Pri VDSL je cena najosnovnejšega paketa 20€,televizija 12€ in telefon 4€ kar skupaj znese 38€,če pa ti je ljubše v bivši valuti pa je to 9106 SIT.Pri siolu pa ista stvar pride 41€ in še vezati se moraš za dve leti.

howrude
10.03.2007, 15:31
drugace je pa ce se ne motim tako da siol vdsl2 priblizno za 2500 sit oz 10 evrov drazji od t-2 vdls (pri malo hitrejsih paketih, pri cenejsih paketih je razlika se vecja)

to je seveda ob upostevanju 7% siolovega popusta na zvestobo, drugace je razlika se vecja

sr@nje
10.03.2007, 16:34
.

Sploh ne vem zajkaj nekaj hvališ ko nič drugega ne moreš imet ???

Ko bo Siol priklapljal tudi tiste malo bolj oddaljene na VDSL2, bo enako glavobolov kot na T2, seveda če si bodo to upal privoščit.

AntiFriz
10.03.2007, 18:25
Bo tam nekje ja.. s to razliko da bodo pri telekomu nardil vse da bo ta stvar delala kar za T2 ne. Če se pošlje napaka na vodu v 95% vrnejo odgovor da je na liniji vse v redu pa ceprav vsi vemo da so slabi spoji ali take in drugacne ovire, ki zelo oslabijo visokofrekvencni signal.
Lahko bi si res SAMI SEBI popravili omrezje ne pa da tega ne naredijo zaradi tega ker to trzijo drugi. Samo upajo da bo ta nezadovoljen in da bo sel nazaj kjer je blo vse "super". Eh, pa kaj bi razlagal...

gremlin
10.03.2007, 23:40
Bo tam nekje ja.. s to razliko da bodo pri telekomu nardil vse da bo ta stvar delala kar za T2 ne. Če se pošlje napaka na vodu v 95% vrnejo odgovor da je na liniji vse v redu pa ceprav vsi vemo da so slabi spoji ali take in drugacne ovire, ki zelo oslabijo visokofrekvencni signal.
Lahko bi si res SAMI SEBI popravili omrezje ne pa da tega ne naredijo zaradi tega ker to trzijo drugi. Samo upajo da bo ta nezadovoljen in da bo sel nazaj kjer je blo vse "super". Eh, pa kaj bi razlagal...

Ko sem bil pri siolu in mi je skoraj vsak dan povezava padla so trikrat prišli meritve delat in nekaj kao rihtali,pove ti tako nihče nič kaj je narobe,pa je bilo spet dobro nekaj dni,pol pa isto.Vsi so isti.HD pa je povsod za en k.Sami študenti ki so tam samo da nekaj zaslužijo.Sedaj pa imamo na neuradnem forumu par zlatih fantov ki ti zrihtajo še tisto kar je skoraj nemogoče,izpostavil bi pa Navadno nimdo,subsubl in pa mitja_i.Vsaka čast tem in neuradnemu forumu.:2thumbs:

Mowgli
12.03.2007, 08:37
Ko sem bil pri siolu in mi je skoraj vsak dan povezava padla so trikrat prišli meritve delat in nekaj kao rihtali,pove ti tako nihče nič kaj je narobe,pa je bilo spet dobro nekaj dni,pol pa isto.Vsi so isti.HD pa je povsod za en k.Sami študenti ki so tam samo da nekaj zaslužijo.Sedaj pa imamo na neuradnem forumu par zlatih fantov ki ti zrihtajo še tisto kar je skoraj nemogoče,izpostavil bi pa Navadno nimdo,subsubl in pa mitja_i.Vsaka čast tem in neuradnemu forumu.:2thumbs:

Brez tistega neuradnega foruma in pobov, ki dejansko kaj rešijo, bi T-2 help desk služil le izgubljanju živcev in impulzov...

Senitel
12.03.2007, 08:51
In pri Siolu je drugače? P.M. Storžu ali pa klicarjenje na 0801000-3... razlika očitna.

Mowgli
12.03.2007, 09:54
In pri Siolu je drugače? P.M. Storžu ali pa klicarjenje na 0801000-3... razlika očitna.

Heureka!!! Ker je 080 iz zaenkrat še večinsko uporabljanega stacionarnega omrežja zastonj, očitno Siol potem skompenzira "izpad" pri višji naročnini... :clown: :rolling:

Hudiča, na Storžu in Nimdi usoda 3/4 slovenskega telekomunikacijskega omrežja stoji!? :angel: Fanta, individualne pogodbe...

gremlin
12.03.2007, 20:54
Brez tistega neuradnega foruma in pobov, ki dejansko kaj rešijo, bi T-2 help desk služil le izgubljanju živcev in impulzov...

Helpdesk se popravlja,v omrežju pa so tudi klici brezplačni.:2thumbs:

zeriX
12.03.2007, 21:19
Helpdesk se popravlja,v omrežju pa so tudi klici brezplačni.:2thumbs:

kaj pa izven omrežja?
ko se hoče nov nekaj pozanimat o t2
in čaka POL URE da kdo prevzame klic?
za te pa jih boli patak ne?

gremlin
12.03.2007, 21:37
kaj pa izven omrežja?
ko se hoče nov nekaj pozanimat o t2
in čaka POL URE da kdo prevzame klic?
za te pa jih boli patak ne?

Do sedaj nisem čakal na zvezo več kot 2 minuti,:nonono:če pa kličeš iz mobitela te pa po želji pokličejo nazaj. So pa še druge možnosti preverjanja informacij.Ko pa želiš informacijo o možnosti priklopa pa izpolniš prijavnico na spletni strani in ti v dveh dneh sigurno odgovorijo.

M.T.
13.03.2007, 07:51
svašta....kaj vse folk nalaga, sam da bi prepričal ostale v svoj prav:nonono:

Dragi gremlin, če malo preveriš okrog po forumih boš hitro ugotovil, da ima t-2:

- obupne zaposlene v klicnem centru oz. tehnični pomoči (pomeni neprijazne, neusposobljene)
- da na zvezo čakaš precej časa (izkusil tudi sam na lastni koži)
- ne kličejo nazaj (ta zadeva je čisto na tvojem zeleniku zrasla ali pa iz izjeme posplošuješ v pravilo).

Siol ima za moje pojme predloge čakalne vrste a v vseh ostalih pogledih je pa le precej pred t-2.
To, da se uporablja 080 je še dodaten +.

Mowgli
13.03.2007, 09:40
No, jaz sem že uspel potrošiti tudi do pol zneska višine naročnine za klice na T-2 help center. Nikoli ni bilo le dve minuti, ker vsakič znova razlagaš prejšnji dan že razložene zadeve. Je pa res, da zadnje čase hitreje dvigajo telefon. Na maile itak ne odgovarjajo (razen da pošljejo read receipt), na pisne zahteve pa pozabijo, če jih ne opominjaš vsak dan.

Ampak, po drugi strani, mi na pamet ne pride, da bi Siolu plačeval vsak mesec toliko višjo naročnino in se povrhu vsega še prodajala za npr. dve leti v času, ko gre tehnologija in nove ponudbe bliskovito naprej. Sem imel pa srečo, da v času, ko sem bil na Siolu, nisem imel večjih problemov ali ekstra zahtev in se nisem bodel s supportom.

Spet povsem pristranska primerjava; Siol je zarjavel monopolist, ki se ne premakne nikamor, dokler ga ne prisili konkurenca v to, T-2 pa ima voljo in sveže ideje in je verjetno organizacijsko tudi bolje zastavljen, pa nima sposobnega kadra za izvedbo idej in obljub, vsaj kar se uporabnikov tiče...

Ampak vsak ima svoje izkušnje... konkretnejša primerjava bo možna, ko bosta vsak v svojem omrežju poslovala. ;)

gremlin
13.03.2007, 15:40
[QUOTE=M.T.;1168031]svašta....kaj vse folk nalaga, sam da bi prepričal ostale v svoj prav:nonono:

Dragi gremlin, če malo preveriš okrog po forumih boš hitro ugotovil, da ima t-2:

- obupne zaposlene v klicnem centru oz. tehnični pomoči (pomeni neprijazne, neusposobljene)
- da na zvezo čakaš precej časa (izkusil tudi sam na lastni koži)
- ne kličejo nazaj (ta zadeva je čisto na tvojem zeleniku zrasla ali pa iz izjeme posplošuješ v pravilo).


Iz HD te pokličejo nazaj če jih prosiš pa razloži mi,kaj je to zelenik ker prvič slišim za to stvar.Glede zaposlenih je pa povsod isto.Sem izkusil 080 Siola in dolgo čakanje.

gremlin
13.03.2007, 15:41
[QUOTE=M.T.;1168031]svašta....kaj vse folk nalaga, sam da bi prepričal ostale v svoj prav:nonono:

Dragi gremlin, če malo preveriš okrog po forumih boš hitro ugotovil, da ima t-2:

- obupne zaposlene v klicnem centru oz. tehnični pomoči (pomeni neprijazne, neusposobljene)
- da na zvezo čakaš precej časa (izkusil tudi sam na lastni koži)
- ne kličejo nazaj (ta zadeva je čisto na tvojem zeleniku zrasla ali pa iz izjeme posplošuješ v pravilo).


Iz HD te pokličejo nazaj če jih prosiš pa razloži mi,kaj je to zelenik ker prvič slišim za to stvar.Glede zaposlenih je pa povsod isto.Sem izkusil 080 Siola in dolgo čakanje.

AntiFriz
13.03.2007, 17:16
svašta....kaj vse folk nalaga, sam da bi prepričal ostale v svoj prav:nonono:

Dragi gremlin, če malo preveriš okrog po forumih boš hitro ugotovil, da ima t-2:

- obupne zaposlene v klicnem centru oz. tehnični pomoči (pomeni neprijazne, neusposobljene)
- da na zvezo čakaš precej časa (izkusil tudi sam na lastni koži)
- ne kličejo nazaj (ta zadeva je čisto na tvojem zeleniku zrasla ali pa iz izjeme posplošuješ v pravilo).

Siol ima za moje pojme predloge čakalne vrste a v vseh ostalih pogledih je pa le precej pred t-2.
To, da se uporablja 080 je še dodaten +.

"Dragi M.T.", izvedi en super hiter test. Pokliči siol na tehnično pomoč in pa T-2, tudi na tehnično pomoč. Iz lastnih izkušenj boš ugotovil, da bos v 5% čakal več kot minuto na zvezo pri T-2, minimalno 10 min pa te bo "koštalo" pri siolu. Tako da ne klobasaj takih neumnosti.
Poleg tega pa dvomim da ima siol toliko ljudi v klicnem centru kot t2 čeprav ima zaenkrat t-2 precej manj naročnikov.

Gremlin, tisti tvoj post o nadgradnji modema, pri katerem sedaj sveti system, pa me spravilja v smeh :rolling:

In še to: Tako en kot drug imata oba nekaj nezadovoljnih naročnikov. Največkrat je razlog v dotrajani interni instalaciji oz. slab spoj na parici nekje pod zemljo, katerega NAJ BI odpravil telekom.

edit: Če ti ne deluje telefon pa prosi operaterja naj te pokliče nazaj, drugače pa nevem kje vidiš problem.

gremlin
13.03.2007, 19:38
Gremlin, tisti tvoj post o nadgradnji modema, pri katerem sedaj sveti system, pa me spravilja v smeh

To sem napisal zato,ker mi je tistidan administrator pobrisal tri poste in sem bil besen.Ampak tista lučka mimogrede nekaj napoveduje.Mislim da je to voršus za VDSL2 brez tiskovke.:D :veryevil:

AntiFriz
13.03.2007, 23:47
Nop, to je prisli skupaj z novim firmwareom:P Sedaj je pac tako, da sveti, ce se je modem pravilno bootal. Za vdsl2 boste pa vsi pravocasno obvesceni. Se ga testira, vse skupaj pa je precej obetavno.

M.T.
15.03.2007, 11:26
@ gremlin: Glede zaposlenih je povsod isto? LOL-poglej okrog sebe
OFF:
zelenik
1. okrasni zimzeleni grm ali nizko drevo z drobnimi usnjatimi listi in trdim lesom; pušpan: pristriči zeleniko; grm, vejica zelenike 2. trta z velikimi zelenimi grozdi: ob poti so zasadili zeleniko // belo vino iz grozdja te trte: povabili so ga na pokušnjo zelenike 3. zool. majhna sladkovodna riba s sploščenim telesom in zeleno modrim hrbtom, Alburnus alburnus: belice in zelenike ◊ bot. širokolistna zelenika zimzeleni grm z usnjatimi listi in zelenkasto belimi cveti v socvetjih, Phillyrea latifolia
Bo šlo?
ON:
@AtniFriz: klicanje te"košta" mogoče res več na SiOL, košta pa precej manj.
Sicer mislim, da sta (namenoma) falila forum...
SiOL Forumi > SiOL > O SiOL ponudbi

kitl
15.03.2007, 12:27
Jaz sploh ne vem kaj se kregate ka je bolj in kaj ni. Smo v svobodni državi in se lahko prosto vsak za se odloča pri kom bo. Danes sem na T-2 jutri morda pridem zopet na Siol ali obratno. Zmaga tisti za katerega meniš, da ti lahko ponudi več. Zato so ta prerekanja čisto brez predmetna. Res pa je, da je vkončni fazi ta forum namenjen pretežno Siolovim storitvam.

gremlin
15.03.2007, 20:07
zelenik
1. okrasni zimzeleni grm ali nizko drevo z drobnimi usnjatimi listi in trdim lesom; pušpan: pristriči zeleniko; grm, vejica zelenike 2. trta z velikimi zelenimi grozdi: ob poti so zasadili zeleniko // belo vino iz grozdja te trte: povabili so ga na pokušnjo zelenike 3. zool. majhna sladkovodna riba s sploščenim telesom in zeleno modrim hrbtom, Alburnus alburnus: belice in zelenike ◊ bot. širokolistna zelenika zimzeleni grm z usnjatimi listi in zelenkasto belimi cveti v socvetjih, Phillyrea latifolia
Bo šlo?

Okej tega res nisem vedel-sem mislil da so kot "kojni v stajnvajnu" Lublanska špraha.
ON:
@AtniFriz: klicanje te"košta" mogoče res več na SiOL, košta pa precej manj.

Tudi čas je denar.

howrude
15.03.2007, 20:28
Jaz sploh ne vem kaj se kregate ka je bolj in kaj ni. Smo v svobodni državi in se lahko prosto vsak za se odloča pri kom bo. Danes sem na T-2 jutri morda pridem zopet na Siol ali obratno. Zmaga tisti za katerega meniš, da ti lahko ponudi več. Zato so ta prerekanja čisto brez predmetna. Res pa je, da je vkončni fazi ta forum namenjen pretežno Siolovim storitvam.

kitl kaksno brzino ze imas ti na t-2 in kolko si od centrale?

kitl
15.03.2007, 21:06
Imel sem dva priključka v isti hiši. Na prvem sem imel pol leta 10/4 paket in sem bil oddaljen po kablu 890m. Sedaj sem pri Telekomu naročil novo parico odjavil prejšni paket pri T2 na prejšni parici in ga naročil na novo parico na kateri imam 10/1,5 in sem oddaljen po kablu 1100m in to v isti hiši.Razlike je nekaj čez 200m zakaj ne vem. V glavnem na tej razdalji mi je pred tem delalo 6 meseceov brez problema 10/4 paket izmerili so mi pa maks upload 6Mbit. Modem se je pa povezal na 21/6.

siolblows
15.03.2007, 21:29
zakaj si pa to naredil?

kitl
16.03.2007, 09:01
Za to, ker ne bom več živel v stanovanju, kjer živi mama in bova z mojo imela svoje gospodinjstvo.

gremlin
16.03.2007, 20:13
Imel sem dva priključka v isti hiši. Na prvem sem imel pol leta 10/4 paket in sem bil oddaljen po kablu 890m. Sedaj sem pri Telekomu naročil novo parico odjavil prejšni paket pri T2 na prejšni parici in ga naročil na novo parico na kateri imam 10/1,5 in sem oddaljen po kablu 1100m in to v isti hiši.Razlike je nekaj čez 200m zakaj ne vem. V glavnem na tej razdalji mi je pred tem delalo 6 meseceov brez problema 10/4 paket izmerili so mi pa maks upload 6Mbit. Modem se je pa povezal na 21/6.


Zakaj pa niste parice kar fizično zamejali,pač bi ti naročil pri telekomu novo in jo dal staršem-bi se dalo?

kitl
16.03.2007, 21:43
Jah sem jim omenil pa so nekaj kompliceral. Ma saj nima veze zdaj itak ne bo več časa tolk za internet tako da mi je vseeno. Samo hotel sem povedati kako je lahko na eni sami lokaciji pride do tako očitne razlike. Tako, da če ima sosed nekaj še ne pomeni, da boš imel ti lahko isto.

sulica
16.03.2007, 22:32
KItl kol vem si imel tudi tam probleme da ni blo skoz 10-4 da je linija precej nihala

kitl
17.03.2007, 08:16
Nop tam so bili samo na začetku problemi potem je zadeva delovala na 3,4 Mbit ko sem odjavil ISDN je pa delovalo tako kot mora.