Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ganymede


andreja_1
07.03.2007, 12:02
A kdo ve kakšen je naslov v IE za dostop do modema, ker mi ne odpre ne 192.168.1.1. kot 2.1????

Rada bi ga nštimala kot router in nevem naslova...

Ledenk0
07.03.2007, 14:46
192.168.1.1 je pravi naslov, vendar preverite, da na računalniku nimate nastavljen IP naslov, ki je drugačen kot 192.168.1.x (nadzorna plošča -> omrežne povezave -> povezava lokalnega omrežja - lastnosti -> Internet Protocol TCP/IP - lastnosti).

Veron
07.03.2007, 16:14
andreja_1 si le prejela pravi modem :)

Če se dobro spomnim sva v mrežni kartici naštimala ročno ipje, zato jih bo potrebno popravit.

Start - nadozorna plošča - omrežne povezave - desni klik na local area coonection in lastnosti - poiščeš internet protocol tcp/ip - lasnosti - ip adress popravoš na 192.168.1.10, in default gateway (privtezi prehod) na 192.168.1.1

Potem pa dostopaš do modema preko 192.168.1.1, greš pod internet access setup - change internet access settings here - next - daš bridge na enable, upišeš svoje uporabniško ime pod username in geslo ter potrditev gesla

andreja_1
07.03.2007, 17:16
andreja_1 si le prejela pravi modem :)

Če se dobro spomnim sva v mrežni kartici naštimala ročno ipje, zato jih bo potrebno popravit.

Start - nadozorna plošča - omrežne povezave - desni klik na local area coonection in lastnosti - poiščeš internet protocol tcp/ip - lasnosti - ip adress popravoš na 192.168.1.10, in default gateway (privtezi prehod) na 192.168.1.1

Potem pa dostopaš do modema preko 192.168.1.1, greš pod internet access setup - change internet access settings here - next - daš bridge na enable, upišeš svoje uporabniško ime pod username in geslo ter potrditev gesla
dobla ja sam ne vpraši kakšnga :sad: sej če bo tale delu o.k. ....

andreja_1
07.03.2007, 17:39
joj joj joj nepusti me do modema a ni up. ime:user geslo:user??????

"You need to supply a valid user name and password. "

andreja_1
07.03.2007, 19:04
ok vam bom jz kr tegale ganymade poslala nazaj pa še enga sagema pa bom kr pr sagemu ustala, kr tale ganymade se sploh več noče povezat:nonono: :nonono: :dontknow: "da dol padeš":mad:

Veron
07.03.2007, 19:17
noče povezat na modem ali na internet?

Če noče namodem naredi naslednje: Izklopi modem, pritisni tipsko reset, po 10s držanja ga uklopi nazaj, drži še vedno reset, ko začne lučka alm utripat spustiš tipko reset in pokačaš, da se modem postavi, nato pa probaš user/user

mckeky
07.03.2007, 23:58
"V sili" lahko nastavis kot router tudi z siolovim programskim paketom http://pomoc.siol.net/programski-paket/

Ko namestis, izberes tretjo moznost(zagon) . Pol klkikni levo na "napredno" izberi "nadgradnja komunikacijskega prehoda" Pol pa izberi opcijo "več delovnih mest" , vpiši geslo in up.i. in potrdi zadevo.-s tem nastavis genya kot router.
*(se prej bos vrjetno mogla kliknit na "najdi adsl modem".)

andreja_1
12.03.2007, 09:42
noče povezat na modem ali na internet?

Če noče namodem naredi naslednje: Izklopi modem, pritisni tipsko reset, po 10s držanja ga uklopi nazaj, drži še vedno reset, ko začne lučka alm utripat spustiš tipko reset in pokačaš, da se modem postavi, nato pa probaš user/user

se opravičujem, ampak prej nisem imela časa...

jz sm modm z resetirala, ampak mene še vedno ne pusti do njega... 192.168.1.1. up. ime :user in geslo user; ampak mi napiše da geslo ni pravilno :dontknow:

zeriX
12.03.2007, 10:40
andreja_1 si le prejela pravi modem :)

Če se dobro spomnim sva v mrežni kartici naštimala ročno ipje, zato jih bo potrebno popravit.

Start - nadozorna plošča - omrežne povezave - desni klik na local area coonection in lastnosti - poiščeš internet protocol tcp/ip - lasnosti - ip adress popravoš na 192.168.1.10, in default gateway (privtezi prehod) na 192.168.1.1

Potem pa dostopaš do modema preko 192.168.1.1, greš pod internet access setup - change internet access settings here - next - daš bridge na enable, upišeš svoje uporabniško ime pod username in geslo ter potrditev gesla

nima veze kak je IP
glavno da je default gw pravi

joze.horvat@telekom.si
13.03.2007, 22:53
Nekatera - najstarejša verzija Ganymeda še nima dostopa user/user.
To lahko uredimo le lokalno.
V kolikor ste iz območne skupine 01 mi lahko pošljete mail ali zasebno sporočilo, če vas zadeva še zanima.
Joško

andreja_1
14.03.2007, 08:22
Nekatera - najstarejša verzija Ganymeda še nima dostopa user/user.
To lahko uredimo le lokalno.
V kolikor ste iz območne skupine 01 mi lahko pošljete mail ali zasebno sporočilo, če vas zadeva še zanima.
Joško

ne nisem iz 01 ampak iz 03, drugače je pa vseeno, kako se na internet povežem; glavno da dela :2thumbs: