Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ganymede web access


andreju
07.03.2007, 12:59
Pozdravljeni!

Preko katerega porta lahko delam web access na Ganymede (ki seveda dela kot router)? 'Standardni' 8080, kakor ga uporablja vecina, nekako ne potegne... napisano pa tudi ni nikjer nic.

LP, A.

janezpesec1
07.03.2007, 19:04
Standardni port 80. Je pa to opisano v navodilih ki jih najdes na http://storitve.siol.net/fileadmin/useruploads/oprema/Komunikacijski_prehod/Ganymede_knjizica_november2006.pdf

andreju
08.03.2007, 08:49
Hm, pol sem pa jaz malce neumen :)
Preko LANa seveda pridem kadarkoli nanj, pa tudi not sem nasel opis samo za pristop preko LANa, nikjer pa nisem nasel opisa za dostop od zunaj. Pa odziva se mi ne na port 80... To je sigurno, da bi se moral tam odzivat?

janezpesec1
08.03.2007, 18:59
Saj to ce mene vprasas je cisto prav da od zunaj ne mores priti na Ganymede. Zakaj bi to potreboval ?

Death Paladin
08.03.2007, 19:13
Saj to ce mene vprasas je cisto prav da od zunaj ne mores priti na Ganymede. Zakaj bi to potreboval ?

Tudi ce imas izklopljen WEB dostop, ti Siol lahko vseeno dostopa do Ganymeda v vsakem primeru. Toliko glede varnosti :)

andreju
12.03.2007, 12:10
Na vsak kolikor toliko posten router lahko pridem preko neta in isto bi rad storil tudi z Ganymedom, pa me zanima, ce ta zadeva to omogoca ali ne ;)
Vem, da Siol lahko dostopa, torej neka moznost mora biti.

Metek
13.03.2007, 14:58
Z zadnjim stavkov si si že sam odgovoril ?

Siol lahko dostopa do Ganymede, ti pa ne. Zakaj je tako?
Siol si obdrži pravico do dostopa, ker ti vzdržujejo škatlo in ti na daljavo aktivirajo telefonijo in tv npr.
Če bi imel tak dostop ti, bi lahko skonfiguriral tako, da onemogočiš dostop siolu, oz. podreš njihove nastavitve, s tem pa kršiš njihove zahteve, da ti oni vzdržujejo škatlo.

andreju
13.03.2007, 15:17
Z zadnjim stavkov si si že sam odgovoril ?

Siol lahko dostopa do Ganymede, ti pa ne. Zakaj je tako?
Siol si obdrži pravico do dostopa, ker ti vzdržujejo škatlo in ti na daljavo aktivirajo telefonijo in tv npr.
Če bi imel tak dostop ti, bi lahko skonfiguriral tako, da onemogočiš dostop siolu, oz. podreš njihove nastavitve, s tem pa kršiš njihove zahteve, da ti oni vzdržujejo škatlo.

Hocem samo tisti dostop, ki ga imam lahko preko 'user' accounta. S tem ne morem nobenih njihovih nastavitev podreti.
A ce zahtevam administratorsko geslo do Ganymeda, a pol lahko te stvari konfiguriram sam?

storz
14.03.2007, 07:19
Hocem samo tisti dostop, ki ga imam lahko preko 'user' accounta. S tem ne morem nobenih njihovih nastavitev podreti.
A ce zahtevam administratorsko geslo do Ganymeda, a pol lahko te stvari konfiguriram sam?

z admin dostopom od ganymeda preko web vmestnika ni skoraj nobenih dodatnih funkcij kot z user dostopom.

če imate problem z dostopom do modema pokličite na tehnično pomoč siola pa vam bodo svetovali.

lp,
storz

andreju
14.03.2007, 11:44
z admin dostopom od ganymeda preko web vmestnika ni skoraj nobenih dodatnih funkcij kot z user dostopom.

če imate problem z dostopom do modema pokličite na tehnično pomoč siola pa vam bodo svetovali.


Argh. Ce moja zena steka, kaj bi rad, bi lahko tudi tech support in drugi, ki so bolj v tehniki doma.

Nocem oz. ne rabim admin dostopa. Hocem samo user dostop, ampak hocem ga narediti z oddaljene lokacije, ne z lokalnega LANa. Na tehnicni pomoci, jasno, nihce ne zna odgovoriti na to vprasanje (oz. odgovorijo, da 'oni uporabljajo en program, da se jim prikljuci gor', pol hocejo pa moj user password - a nimajo na tech supportu vsi dostopa do admin dostopa?)

LP, A.

storz
14.03.2007, 11:47
Argh. Ce moja zena steka, kaj bi rad, bi lahko tudi tech support in drugi, ki so bolj v tehniki doma.

Nocem oz. ne rabim admin dostopa. Hocem samo user dostop, ampak hocem ga narediti z oddaljene lokacije, ne z lokalnega LANa. Na tehnicni pomoci, jasno, nihce ne zna odgovoriti na to vprasanje (oz. odgovorijo, da 'oni uporabljajo en program, da se jim prikljuci gor', pol hocejo pa moj user password - a nimajo na tech supportu vsi dostopa do admin dostopa?)

LP, A.

Dostopa od zunaj modem v osnovi ne ponuja. Helpdesk uporablja drug način dostopa do modema in je neodvisno od tega ali ste na internetu ali ne.

lp,
storz

Ipod
14.03.2007, 11:47
Si probal morda z remotom do računalnika pa potem do modema?

andreju
14.03.2007, 12:00
storz: hvala, ta odgovor sem iskal ze od zacetka.
ipod: ja, to je naslednja alternativa.