Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : vlaganje


gospodinjstvo
08.03.2007, 14:05
zanima me, če mogoče kdo ve, zakaj postane vložena rdeča pesa kisla, čeprav je kozarec hermetično zaprt?? podobno se mi dogaja tudi s fižolom, vloženim v slani vodi. Na dnu se namreč pojavi bela usedlina. kaj bi bil vzrok tega?

HOLLAND
08.03.2007, 15:01
Po kakšnem postopku pa vlagaš?

gospodinjstvo
09.03.2007, 18:31
fižol blanširam, nato ga v vročih kozarcih prelijem s prekuhano slano vodo in zaprte kozarce kuham pol ure. postopek kuhanja ponovim čez 24 ur.
Kuhano peso narežem, prelijem s prevretim in osoljenim kisom, naložim v kozarce in zaprte kuham v loncu za vkuhavanje pol ure. Kakšnih 10 % kozarcev se skisa, na dnu pa se pojavi bela usedlina. Kozarci ostanejo neprodušno zaprti.

HOLLAND
09.03.2007, 20:19
Zgleda vse OK, tako, da ne vem kaj bi lahko blo narobe.:dontknow:

volunteer-ka
16.03.2007, 14:19
rdeco peso jaz vlagam takole:
Jo narezem, posolim, pustim nekaj casa da se ohladi... kozarce in pokrovcke prevrem v kropu jih kasneje pogrejem se v pecici...
zavrem kis (sol, kumina), dodam peso, da vse skupaj spet zavre, poberem peso ven in jo vlozim v kozarce, kasneje pa se dolijem kis - toplega, ne vrocega, zaprem kozarce in to je to....
Tko je delala moja mama, sedaj jaz in nimam problemov...:)